A nőiesség kiteljesítése és a telihold. Két nap és egy éj a nőiesség és férfiasság integrálásáért…

Az elveszett nőiesség és férfiasság

A ma világa eltávolított bennünket azoktól a szerepeinktől, melyek több tízezer éve a természet törvényei alapján alakultak ki. A ma világában már nincs „szükségünk” technikailag a másik oldalra. Mára a nőknek nincs szükség a férfiakra, hiszen nincsenek tigrisek az utcákon és nem kell megharcolnunk a mamuttal, hogy legyen mit enni. A férfiaknak sincs szüksége a nőkre, hiszen vannak orvosok és egy telefonhívásból érkezik a pizza. És boldogtalanokká lettünk a másik nélkül. A párkapcsolat ma már sokszor két energetikailag nem nélküli lény közössége, nőiesség és férfiasság nélkül. Pedig semmi másra nincs szükségünk, csak a női nőiesség gyógyító energiájára és a férfi férfiasság biztonságot nyújtó erejére ahhoz, hogy boldogok legyünk. De mit lehet tenni azért, hogy ezt újra felépítsük szétvert világunkban?

A nőiesség és férfiasság kiteljesítése a kulcs

Mind a nőben, mind a férfiban létezik egy fél a másikból. Tudattalanul tudjuk és érezzük a másik félben a nőiesség vagy a férfiasság létezését vagy annak hiányát. Keressük öntudatlanul azt a valamit, ami azt üzeni nekünk, hogy ő nő vagy ő férfi, de a ma világa elfelejtette megtanítani és kiteljesíteni ezeket a jegyeket önmagunkban. Ösztöneink által vezetve próbáljuk létrehozni a férfiasság és a nőiesség képeit, ami sokszor félremegy. Nem azt adjuk, és nem azt kapjuk, amit szeretnénk. Fájdalom, csalódottság, elutasítás, elhidegülés és a szakítás a vég. Ahhoz, hogy másképp legyen, nincs más út, mint hogy ki kell teljesítenünk önmagunkban a férfiasság és nőiesség létezését. Ha nőként ki tudjuk teljesíteni önmagunk nőiességét, akkor ez jelez a férfiaknak, hogy „nővel van dolgom” és elindul a nő felé. A nő, ha érzi azt, hogy egy kiteljesedett férfiassággal áll szemben, befogadóvá mer válni és megtörténik a csoda. De ez még mindig kevés, hiszen tökéletlen lényünk nem ismeri saját nőiességünk és férfiasságunk igazi aspektusait sem. Hogyan ismerhetné és integrálhatná, fogadhatná el jól a másik nem tetteit, vágyait, rezdüléseit? Hogyan reagálhatna jól, nőként a férfi erőre, ha az hibázik, és hogyan reagálhatna a férfi jól a női érzelmekre, ha az nem tökéletes úgy, hogy a benne lévő másik fél kiteljesítése még sehol sincs?

A nőiesség és a férfiasság kiteljesítése a szimbólumok által

A régiek tudtak valamit. Tudtak tanítani. Nem tanítottak bonyolult összefüggéseket, táblázatokat, kulcspontokat arról, hogy hogyan kell viselkednünk. Nem voltak pszichológusok, pszichiáterek és coachok. Nem vágták szét apró darabokra a dolgokat, hanem szintetizáltak és integráltak. De miről is beszélek. Ha ma valakinek azt akarnád megtanítani, hogy egy erős támadás ellen úgy védekezzen, hogy térjen ki, hogy legyen kitartó, elkerülő, megengedő, legyen hűvös, nyugodt, arról könyveket lehetne írni. A régiek nem ezt tették. Megfigyelték az univerzumot és kerestek egy szimbólumot. Ők csak annyit tettek volna, azt mondják: „Légy olyan, mint a víz.” A régieknek gyakorlatai voltak, nem szájbarágós analitikái arra, hogyan érezd meg, hogyan éld át a víz erejét és gyakorlataik voltak arra, hogyan válhass vízzé. Miért hatékonyabb ez a módszer? Mert a szavak félrevisznek, főleg a ma világában. Ma mit is jelent nőnek vagy férfinak lenni? Tedd fel a kérdést egy fórumon és áll a bál… Van két nagy szimbólum, mely több ezer éve mutatja az utat. Ne félj…! Nem akarok „piritujális” lenni. A régiek sem voltak azok. Ők csak igazi nők és igazi férfiak voltak és látták, érezték és élték azt, ami a nőiesség és a férfiasság. Ők nem repdestek a ma spiritualitásának nem létező facebook idézeteitől. Ők csak meglátták, hogy a Hold létezése hasonlít egy igazi nőhöz és a Napé az igazi férfihoz. Ők csak összevetették a bennük lévő dolgokat azzal a szimbólummal, ami segített megérteni magukban a még meg nem értett részt és kiteljesíteni ezáltal a nőiességüket és férfiasságukat. Nincs ebben semmi spirituális…

A nőiesség és a Hold

A nőiesség leginkább életszerepek, életfeladatok megvalósításáról és azok integrálásáról szól. Olyan, mint a Hold. Az újhold a fiatal lány, a szűz, vagy a kurva archetípusa. A lényeg, hogy keresi a férfit, keresi a kapcsolatát a férfivel. Ennek a keresésének az energetikája az újhold. A még nem kiteljesedett nő, akinek meg kell tanulni a csábítás és az egyesülés szentségét. Fénye kevéske még, az éj sötét általa. Ő az ösztönök és álmok világa. A férfi általa kezdi sejteni feladatát. A félhold az anya szimbóluma, melyben megfogant az élet. A nőiesség kiteljesedésének kezdete. Fénye, női tudása sokkal hatalmasabb, mint az újholdé, hiszen nem felejtette el az újhold létét, így tekintélye növekvő és kezdi beteljesíteni a nőiessége célját: Világra hozza az életet. Ebben a fényben már sokkal jobban látszanak az éj dolgai. Ez a fény, a visszavert napfény. És a férfi elkezdi beteljesíteni feladatát. A telihold a kiteljesedett szellemi nő, aki emlékszik a lányra, az anyára és arra az útra, amin vezette a férfit a sötétben. Ő varázslónő. Fényében minden tisztán látható, mert általa láthatóvá válnak az éjszaka dolgai. A férfi megérti, a nap nem képes bevilágítani mindent. Az értelem nem képes megérteni mindent, mert mindig lesznek nem látható világok, ahol csak telihold fénye hoz tudás. És a telihold fénye az ő visszavert fénye, melyet a nő transzformál gyógyító, a világok falain átlátó lényével.

Ez spiri volt? Ha csak a szavakat érted, akkor az… Ha ezt a maszlagot akarod megtanulni, akkor csukd be ezt az oldalt, mert spiriből sokkal jobb oldalak vannak. Ha becsuktad a szemed és láttad magad ezekben a helyzetben, az életben férfiként vagy nőként, akkor érezned kellett azt, hogy ez maga a valóság leírva szimbólumokkal.

A kiteljesedés a szimbólumok által

A Hold az érzelmek útjának szimbóluma. Férfinak és nőnek abban adhat segítséget a hozzá kötődő megértés és megélés, hogy emlékezve azokra, a hétköznapokban egyre jobban tudjon akár belülről, akár kívülről kapcsolódni. A Hold az elmélyülés, a tanulás, a belső fény, az integrálás szimbóluma segítve ezzel férfit és nőt az érzelmek kifejezésében, a női szerepek megélésében vagy megértésében és a harmónia kérdéseiben. A Nap az erő szimbóluma. A hozzá tartozó szertartások, mint a Naptánc egy egészen más világot mutatnak meg a férfiak számára.

A nőiesség kiteljesítése.

Tartunk egy Telihold gyakorlatot, melyre várunk nőket és férfiakat egyaránt. A régiek tanításaival kezdjük, hogy megértsük, a legmélyebb spiritualitás az élet. Aztán gyakorlatokkal, vizualizációs gyakorlatokkal, vezetett meditációs és kontemplációs utakkal próbálunk értelmi és érzelmi kiteljesedést és megélést elérni.

Mit nyújt ez a program a nőknek?

 • Tudatosabb szintre emeli benned azt, amit már eddig is éreztél magadról.
 • Megmutatja élethelyzeteid, életszerepeid jobb megélésének módját.
 • Segít elengedni vagy átalakítani a meglévő rossz mintákat benned.
 • Közelebb hozza a női megélést, így sikeresebb és boldogabb nő tudsz lenni a mindennapokban.
 • Gyakorlati képekben láthatod azokat a női mintákat, melyek boldoggá tesznek.
 • Felszabadíthat benned erőket ahhoz, hogy kitarts nőiességed mellett.
 • Erőt adhat ahhoz, hogy levesd magadról terhelő, mérgező kapcsolataidat.

Mit nyújt ez a program a férfiaknak?

 • Jobban megérted a nőt és létezését.
 • Jobban megérted, számára mi fontos és hogyan támogathatod.
 • Jobban megérted mi fontos számára a férfiasságból.
 • Jobban megérted mi az, amin változtatnod kell magadon, hogy kapcsolódni tudj.

A „Nőiesség kiteljesítése” programról röviden

 • Szombat reggel 9.30-kor találkozunk a Pilisben, Dobogókőn a parkolóban. Ha busszal jössz, akkor először Pomázig kell eljutnod a Szentendrei HÉV-el, onnan a 8.40.-es VOLÁN busz felhoz 9.30.-ra Dobogókőre. Ha kocsival jössz, akkor kérlek, add meg, hogy hány főt tudsz kihozni, hogy segítsük egymást telekocsi verzióval. A parkoló fizetős 200 Ft/óra.
 • A parkolóból 10 -kor indulunk gyalog. Kérlek, légy pontos. Ha késel és szólsz, megvárunk. Ha nem, nem.
 • 6 kilométert megyünk, sok megállóval, pihenővel és előkészítő gyakorlattal.
 • Az útvonal Prédikálószék (itt felverjük a sátrakat) és Vadálló-kövek, ahol elbúcsúzunk a Naptól 20.45-kor. A Hold 18.38-kor kel, így fényénél kényelmesen haladva visszajutunk a táborhelyünkre, ahol kezdetét veszik az előadások és a gyakorlatok. A Hold szimbolikája, női szerepek, élethelyzetek, női kommunikáció, női feladatok, melyek segítenek kapcsolódni a férfihez.
 • Másnap reggel 4.30-kor ébresztő és Napüdvözlet. Férfi társainkkal együtt néhány férfi energetikai gyakorlat, majd kis pihenő, reggeli. Összecsomagolunk és elindulunk Dobogókőre. Megállók, pihenők egy rövid előadás a Napról és gyakorlatok várnak benneteket. A Nap szimbolikája, férfi szerepek és élethelyzetek, kapcsolódás a naphoz.
 • Délután 4 körül érünk vissza a parkolóba.
 • A program felajánlásos, azaz nincs kötelező díj. Ha gondolod 4500 Ft-al támogathatod a munkánkat.
 • Ha nincs megfelelő cuccod, akkor is jelentkezz, megoldjuk.

Mit hozz, mit ne?

 • Sátor, hálózsák, hátizsák (férfiak hozzanak egy „rendeset”, hátha segíteni kell), kaja, víz, ha van gyorsfőző sátranként 1 és valami, amin ülni tudsz
 • Hozz fényképezőt, mert lesz egy fotópályazatunk hamarosan a programfotókról!
 • Ha van sátrad, add meg, hány hely van benne
 • Ha kellene sátorban hely, jelezd
 • Hozd el az ismerősödet akár férfi, akár nő
 • Hozz szemeteszacskót használt zsepinek, stb…
 • Ne hozz gyereket, kutyát, macskát, nagyestélyit, nylon szatyrot, retikült és nem túrázásra való hord-táskát.

 

Két írás, hogy érzed miről lesz szó. A hold arcai és a A férfi agy és a Nap szimbólum 

Na…? Mire vársz?

 

KÖVETKEZŐ ALKALOM: Várhatóan 2017. június.

 

EZ JÓ! EZ TETSZIK! De most nem tudok jönni. Küldjetek ismertetőt a következőről!

 

 
 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük