… avagy hogyan légy önálló nő, a női vállalkozás és női önmegvalósítás útján.

Sok-sok női konzultáció után állítottuk össze ezt a tanfolyamot, melynek célja, hogy azok a nők, akik függőségben élnek akár egy férfi oldalán, akár a munkahelyük elnyomó és kihasználó légkörében, ismét szabadok lehessenek és ne kelljen a kiszolgáltatottság láncait viselniük. Sok hölgy számolt be arról, hogy szeretnének változtatni az életükön, de a jelenlegi helyzetükben csak a túlélés teszi ki a mindennapi harcokat. Sokaknak vannak álmai, sokan szeretnének belekezdeni valamibe, ami nem függ senkitől csak önmaguktól, de a környezetük egyáltalán nem támogatja őket ebben. Ezek a hölgyek elmesélték, hogy legtöbbször felemészti az otthoni munka, vagy légkör azt az energiát, amivel neki tudnának kezdeni valami olyannak, ami szabaddá tenné őket ebből a kilátástalan helyzetből. Sokan a munkahelyi robot nyomása alól nem képesek szabadulni, mert sem kapcsolataik, sem tapasztalatuk, sem inspirációjuk nincs ahhoz, hogy váltsanak. Ha te úgy érzed, hogy ebbe a csoportba kényszerített az élet, akkor itt a lehetőség, hogy szabaddá tedd magad.

Hogyan lehetnél önálló nő?

Az önállósághoz elsősorban kell egy döntés. Kell egy elhatározás, hogy elég volt és mást szeretnél. Ez természetesen akkor, ha kilátástalan a helyzet önmagában sokszor kevés lehet. Éppen ezért hoztuk létre ezt a segítőcsoportot, melyhez kapcsolódva konkrét segítséget kaphatsz ahhoz, hogy miként kezdj bele egy új életbe, egy új vállalkozásba, másrészt olyan hölgyekkel kerülsz kapcsolatba, akik hasonló cipőben járnak mint te – azaz akarnak változtatni és nem az égből várják a megoldást. Ez a két fontos szegmens lehetővé teszi számodra, hogy az álmaid megvalósításának útját kidolgozd olyanok segítségével, akik már többször megjárták az önállósodás útját, építettek valamit az üzleti világban és ismerik a siker összetevőit valamint folyamatosan motiválva egymást és ötleteket kapva egymástól együtt egy közösségként segítsék az egyént – azaz téged.

A női vállalkozás sikertényezői

Kell egy ötlet. Ez most vagy van, vagy még nincs. Ha van, az azért jó, mert kicsit konkrétabban tudod elkezdeni azt, hogy mit is szeretnél. Ha nincs, az egyáltalán ne tartson vissza. Most ne valami rettentően agyafúrt, a piacot megrengető dologra várj, ami egycsapásra megoldja a dolgaidat. Most csak arra figyelj, hogy sok emberrel együtt gondolkodva, meghallgatva hidd el, könnyedén megtalálod azt, amit te magad is könnyedén ki tudsz vitelezni. Arra figyelj, ami a célod. Független akarsz lenni, vagy nem? Ha igen, akkor csak lépj rá az útra és az majd visz tovább.

Kellenek konkrét tanácsok. A tanfolyamon több előadót is meghívok minielőadásokra, aki a semmiből kezdték és sikerült kiemelkedni nekik. Csak olyanokat hívok meg, akik nemcsak a sikerben, de a bukásokban és újra talpra állásokban is jártasak. Én eddig életemben háromszor buktam több tízmilliós mínuszba magam és eddig mindig tudtam olyat építeni, ami pár év alatt újra verte az országos mezőnyt. Sok-sok tapasztalattal rendelkezem egy vállalkozás beindításához, menedzseléséhez és marketing támogatásához. Hívok női előadókat is, hogy lásd, milyen női lehetőségeid lennének. Ők sok olyan ötlettel is rendelkeznek, amelyhez szinte alig kell befektetés.

Kell a folyamatos motiváció. Számomra az elindulásokban mindig ez volt a legnehezebb. Ha egyedül állsz neki bárminek, hamar kimerülsz energetikailag. Nem látod a végét, belefáradsz és a mindennapok elszívják az erődet. Hidd el… Egyedül nagyon nehéz – bár lehet, hogy ezt jobban tudod, mint én. Ez a tanfolyam nem is annyira tanfolyam, mint inkább egy csoport, egy női közösség, akik együtt terveznek. Mindenki hozza a saját kis tervét, álmát vagy a puszta szabadulási vágyát. Minden alkalommal, amikor találkozunk, azon kívül, hogy technikailag is tanultok valamit, beszámoltok egymásnak az addigi eredményekről és elvégzett feladatokról. A többiek hozzátesznek, segítenek és veled örülnek a legkisebb lépésnek is, hiszen ők is benne vannak. Hidd el, ez a lelke ennek a csoportnak.

Konkrét segítség és tudás a női önmegvalósításhoz

Ezen a képzésen és csoportmunkán sok mindenhez kapsz olyan példákat, útmutatókat, tudásanyagot, amelyet csak le kell másolnod. A lényeg, hogy egyszerűen gyere velünk végig az úton, ahol ott vár az önálló nő, a női vállalkozásod és a női önmegvalósítás élménye. Lássuk a konkrétumokat.

Inspiráció és erő. Élő valós előadókat hallgathatsz meg arról, hogyan kezdték el a semmiből. Nem elméleti szakembereket, bonyolult közgazdasági fogalmakkal, amelyek csak még elérhetetlenebbé teszik az álmaidat. Olyan hétköznapi emberek, aki csak annyival mások mint te, hogy azt mondták: ELÉG! Holnaptól másként lesz.

Konkrét vállalkozási ismeretek. Hidd el, a vállalkozósdi nem egy nagy dolog. Kicsiben kezdve sok olyan jó ötlet, kiskapu és kanyar van amit itt most nem lehet leírni, de. Felejtsd el a félelmeidet! Kicsiben kezdve olyan jól el lehet lavírozni, hogy csak na. Szóval élőben látni fogod, hogy nem a hivatalos rész a nehéz .

Ötletek a kivitelezéshez. Én és az előadók is adnak majd olyan támpontokat, amelyek alapján újabb ötleteid, távlataid születnek. Ott lesznek a csoporttársak, akiknek szintén lesznek ötletei. Hidd el, csak el kell jönnöd és elindul az egész.

Marketing tapasztalatok. Én kb. húsz éve állok a lábamon, és azt hiszem, amiben igazán jó voltam, az az, hogy miként mutassam meg az embereknek az álmaimat és miként lássák meg azt, hogy az, amiben én hiszek, az tényleg jó nekik is. Ebben tudok a legtöbbet segíteni neked és hidd el… Enélkül nem megy semmi..

Legyen saját weboldalad. Egy weboldalat megcsináltatni százezres kategória és igazából ezért a pénzért kapsz egy szép színes digitális oldalt, amiről ugyan úgy nem tud senki, mint ahogy arról sem tudott,hogy létezel. Bocs, hogy ezt írom, de felejtsd el, hogy egy bérbe csináltatott oldal majd hirtelen megoldja a problémádat. Itt együtt konkrétan felépítünk egy oldalt és elmondom azokat a tudnivalókat, amikről nem is hallottál, így persze a sokszázezres oldaladba se teszik majd bele… A weboldal munkaeszköz, nem szórólap. Volt már ilyen csoportunk. Hogy kik voltak a résztvevők? Volt óvónő, író, kereskedő, irodai alkalmazott, bolti eladó és 72!!! éves nagymama. Nem vagy programozó? ÉN SEM!, De életemben sok oldalt píttettem és építettem. Hidd el, ingyen is lehet weboldalad. A Free Women Project mostani kibővített tematikája a régebbi női WEB-es képzésekből fejlődött idáig a ti kérésetekre, de megtartottuk a WEB-es tanfolyamot önálló formájában is, amelyet most a Mutatkozz meg – Női önmenedzselés a WEB-en címmel és céllal arra hegyeztünk ki, hogy miként válhass különlegessé a férfiak szemében és ezt hogyan vetesd velűk észre. Ennek a képzésnek a WEB-es részleteit ott olvashatod.

Saját megjelenés a közösségi médiában. Nézd. Itt a facebook, a twitter, a google +, a youtube és még egy csomó hely, ahol ingyen hirdetheted magad, ha átlátod a dolgokat és a buktatókat. Ezeket az ingyenes eszközöket a megjelenésük óta használom és nagyon sok mindent építettem már fel általuk. Ingyen vannak! Használd ki! Igen… Igénybe lehet venni a fizetős szolgáltatásaikat, de erről majd mesélek, hogy mikor érdemes és mikor nem.

Mennyibe kerül így elindulni?

Ha mindezeket az ismereteket külön tanfolyamokon össze akarod szedni, akkor 300.000-500.000 Ft és még mindig nincsenek meg az inspiráló ötletek, a támogató közeg és a motivációs példák. Elmehetsz egy vállalkozói tanfolyamra 50-100.000 Ft-ért, ahol a fejedet teletömik felesleges jogszabályokkal és a végén csak a káoszt látod. Elmehetsz egy marketing tanfolyamra 50-100.00 Ft-ért és még mindig nem lesz koncepciód és sikeres mintád,amit csak le kell másolnod. Elmehetsz egy web tanfolyamra vagy megvehetsz egy olline webszerkesztő tanfolyamot 30000 Ft-ért és a végére kiderül, hogy még 3-4 modult meg kell venned ahhoz, hogy minden megálljon a lábán és máris 100.00-120.000 Ft-nál jársz és hónapokat szenvedsz egyedül élő segítség nélkül, mit még ismét 50.000-100.000-ért kénytelen leszel igénybe venni. Én ezt kifizettem, végigjártam és tudom, hogy nem éri meg ahhoz képest, amit itt kapsz. Elmehetsz egy facebook, google adwords és egy SEO tanfolyamra 10-30.000 Ft-ért és úgyis egyedül kell végigküzdened az egészet. És amikor már nem bírod egyedül, akkor elmehetsz egy önismereti képzésre is, ahol azt fogod hallani 20-40.000 Ft-ért, hogy “Meg bírod csinálni. No ebben én már most biztos vagyok és ezt szívesen mondogatom neked ingyen is és a csoporttársaid is megteszik ezt érted. Érted? Igen érted, ha érted! //ez egy szóvicc…// Összeadtad eddig hol tartunk?

Ez a képzés csak 60 ezer forint és mindent megkapsz, ami ehhez kell. Nem egy videótanfolyamot, hanem élő embereket és élő, működő tapasztalatokat és ötleteket kapsz érte. De igazából nem ez a lényeg abban, amit kapsz. A lényeg az, hogy elkezdhetsz a magad lábára állni, otthagyhatod a régi életedet úgy, hogy lassan felépítesz egy új világot és átmozgathatsz mindent ebbe a világba. Nem kell a bizonytalanra alapozva felrúgnod mindent.

Igen. Lehet, hogy nincs 60.000 Ft-od erre. Hidd el, ezt is meg tudjuk oldani. Ha tényleg szeretnéd, akkor megoldjuk. A kérdés csak az, hogy eleged van-e már annyira a régi életedből, hogy belekezdj egy újba anélkül, hogy fel kéne rúgni azt, ami most van. De az is lehet, hogy fel sem kell rúgnod a régit, csak ki kell egészítened ezzel az újjal. Egy kis új mindig jól jön. Új lehetőségek, új emberek, netán új kapcsolatok.

Aki ismer, az tudja, hogy mindig jó voltam abban, hogy miként adjam át az álmaimat másoknak. Hidd el, erre téged is meg tudlak tanítani és hozzá tudlak juttatni ahhoz az erőhöz és azokhoz az információkhoz, amelyek alapján szinte a semmiből elkezdhetsz független lenni. Nézd… Ma is “van valahogy”… Holnap is lesz. A holnap ma dől el. Ne azt várd, hogy holnap már ott nyaralsz Hawai-n és a férfiak körülugrálnak. Ígérik ezt sokan, de nem így van. De valószínűleg áll körülötted a világ, nem kell fejest ugranod a semmibe, vagy valami újba. Szépen, okosan, komótosan megvalósíthatod az álmod és egyszer csak azt látod majd,hogy nem vagy rabszolga. Szóval vágj bele!

Mi a garancia, hogy lesz ebből valami?

Ez lehet, hogy most kevésnek hangzik, de én. Nem merném leírni, ha nem jártam volna ezt az utat előre – hátra húsz év alatt sokszor és sikerrel, megismerve a túlzott önbizalom buktatóit is. Több ezer ember ismer, mint oktatót, mint cégvezetőt, mint írót és mint lelki tanácsadót. Megjártam a poklot az életben is, a munkám is mindig olyan volt, ahol felelősséget kellett vállalnom azért, amit ígérek. Hosszú évekig emberek élete függött azon, hogy amit vállalok, azt tudom-e teljesíteni. Most is pontosan tudom, hogy mit ígérek és mit vállalok. Ha nem ismersz, nézz körbe facebookon és a web-en, ki vagyok és ki voltam eddig. Nem csinálnék magamból bohócot, ha ezt nem tudnám végigvinni veled. Csak annyi kell, hogy azt mond: ELÉG VOLT!

Elég volt…?
 

IGEN! ELÉG VOLT! Tetszik a tanfolyam ötlete. Ha megvannak a részletek, küldjetek ismertetőt!

 

Szeretnék inkább egyéni konzultáción segítséget kérni.  

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.