Elengedni, Hinni, Újrakezdeni…

Nehéz helyzetek ezek. Sokszor évek telnek el és a nők nem tudnak kilépni a régi helyzetekből és emiatt képtelenek új életet kezdeni. A régi sérelmek, igazságtalanságok, szerelmek, elutasítások és fájdalmak minden nap ott kavarognak a fejekben és nem hajlandók sem megnyugodni, sem elcsendesedni, sem átadni a helyüket valami újnak. A nők próbálnak harcolni ezek ellen, keresik a kiutat, megjárják pszichiátereket, a spirituális menekülőutakat, de sokszor semmi eredmény. Sokan várják a megjósolt nagy “Ő”-t, de valahogy nem megy… Hogyan lehet elengedni a régi párkapcsolatot? Hogyan lehet hinni egy új párkapcsolatban annyi sérülés és csalódás után? Hogyan lehet megteremteni azt az új nőt, aki készen áll az újrakezdésre egy tiszta párkapcsolatban? És talán a legnagyobb kérdés, amelyet valahogy mindig elfelejtenek a nők… Hogyan lehet tudatni a férfiakkal, hogy várja őket egy új, hittel teli, boldog kapcsolatra kész nő? Igen… Ezzel van a legtöbbször a legnagyobb gond. Ezeknek a kérdéseknek és problémáknak a megoldásában segít neked az Elengedés Újrakezdés Csoport. Hogyan? Egy teljesen más útra hívlak, mint amiket eddig olvashattál, hiszen ezeket a megoldásokat általában női körök szervezik, aminek általában az a vége, hogy körbe lesztek véve mindenféle angyalokkal, szeretet energiával, karmaoldással, jóslattal és varázsfűvel… Férfiak meg sehol… Ne értsd félre. Nem azt mondom, hogy ezek soha nem jók semmire. Dehogynem. Csak azt akarom megmutatni, hogy mi hiányzik ebből a listából. Hát a férfi… Hogy mitől lesz ez a csoport több és hatékonyabb? Olvasd végig és meglátod!

De menjünk szépen sorban…

 

Titkos-tanacsok-noknek-elengedés-ujrakezdes-parkapcsolat-4

 

Elengedni egy régi párkapcsolatot

Ez nehéz. Hidd el, tudom. Szerencsére sok ezer éve foglalkoznak már az elengedés témáival és az általam olvasott és tanult dolgok, valamit az a sok ezer férfi aki megosztotta velem hasonló gondjait, mind egybevág a saját önelemzéseim és önfeltáró munkám eredményével. A párkapcsolati elengedés mindenképpen időt igényel. Ezen sem átrohanni nem lehet, sem kiiktatni. De! De tudatossággal, tudatos munkával sokkal rövidebb ideig tart. Ez a szakasz, az elengedési szakasz nem más mint egy feldolgozási szakasz. Értened kell! Amíg nincs benned “hely” az új jövevényhez, addig nem fér be a lelkedbe az, akinek ott lenne a helye. Ha görcsösen akarsz valakit, hogy azzal elfelejtesd a régit, csak egy újabb, megfontolatlan választás, egy újabb vakugrás következik, aminek ugyan az lesz az eredménye. A csoportmunkában ez az első lépés, ahol kulcsokat kapsz a megértéshez.

 • Az első hogy megértsük a folyamatokat, amelyek a szakításhoz vezettek. Ebben rengeteget tud neked segíteni a módszer. Minielőadások és minikonzultációk alatt végigmegyünk azon az úton, ami vezetett, hogy tisztán lásd, mi is volt az igazi baj. Amíg ezt nem látod, addig hárításban és menekülésben leszel. Aki ebben a helyzetben van, az olyan, mint az a ló, aki el akar szaladni a kocsi elől. Fut, rohan, hogy lehagyja, de rá van kötve. Azt hiszi, ha nem látja, akkor már megoldotta a helyzetet, pedig csak maga mögött húzza tovább. Húzza, amíg… Amíg bele nem pusztul, vagy meg nem áll és le nem csatolja a szekeret.
 • A második, hogy engedjük ezt a megértést átmenni magunkon. Legtöbben elfordulnak ettől, mert fájdalmas. Megpróbálják elkerülni ezt a megélést. Persze nem megy. Megmutatom miért. Most “Ne gondolj a kék elefántra!” Ahogy elolvastad, megjelent a kék elefánt. Valamire nem lehet úgy gondolni, hogy nem gondolom. Ez újra és újra előhozza azt a képet. Egyet lehet tenni. Segítővel, vezetővel előhívni azt a képet és lassanként addig nézni, míg el nem kopik belőlünk a hozzá kapcsolódó fájdalom és nem lesz más, mint egy emlék.

Milyen pozitív következményekkel járnak az elengedési gyakorlatok?

 • Csökken, majd megszűnik az alacsony önértékelés a megértés alapján.
 • Csökken, majd megszűnik a harag, a düh, a frusztráció a másik iránt.
 • Csökken, majd megszűnik a fájdalom, ami minden napot felemészt.
 • Csökken, majd megszűnik a vágy a régi kapcsolat után.
 • Mindezek által létrejön egy múltjától független új nő, akinek a szívében már készül a hely az új párkapcsolatra.

 

Titkos-tanacsok-noknek-elengedés-ujrakezdes-parkapcsolat-5

 


Igen! Belevágok!


Hinni abban a nőben, aki kellhet még valakinek

Ez sem egy könnyű munka. Egyedül évekbe – és ahogy az egyéni konzultációkon látom – tizen’ évekbe telik és egy megfásult, megkeseredett, előítéletekkel teli nő a végeredmény, aki aztán úgy riasztja el a férfiakat maga körül, hogy észre sem veszi. Ez persze nem nagyon javít a helyzeten. De hogyan is lehet megtanulni hinni önmagunkban? Hogyan lehet elhinni, hogy értékes társa lehetünk egy férfinek? Hogyan lehet elhinni, hogy várnak bennünket valahol egy boldog párkapcsolatban? Természetesen erre is vannak technikáink, de mi a lényeg?

 • Aki megértette, hogy mit hibázott, az el tudja kerülni a következő bukást. A megértéssel birtokában leszel egy új szemléletnek, egy új módszernek, így nem félsz majd attól, hogy hibázol megint. Kapsz egy térképet a férfi fejéhez és szívéhez, hogy el ne tévedj.
 • Aki megértette a másik oldal hibáit, jellemét és működését, az magabiztosabbá válik, tudatosabbá válik a választásakor és hamar fogod látni, kit érdemes lelkedbe fogadnod és kit kell kirúgni azonnal, mert használhatatlan.
 • A tudatos nő, tudja mit szeretne és mit nem. A folyamat segítségével lassan lemállik rólad az a minta, amiben kiszolgáltatott voltál az eseményeknek. Ezáltal lesznek konkrét céljaid és mintáid, amit követni tudsz. Ha van cél, van oda út is. Ebben segít a csoportmunka.
 • Az aki megtanulja mit szeretne kapni a másik oldal, az sikeresebben ad. Bátrabban ad és bátrabban tesz félre dolgokat egy párkapcsolatban, mert a másiknak szeretne boldogságot adni és megérti, hogy ez a másiknak nem mindig ugyan azt jelenti, mint nekünk. Egyik hatalmas hiba sok csoportban, hogy kifelejtik – persze hogy kifelejtik, hiszen mindet nő tartja – a férfit. Itt én hitelesen megtanítlak arra, hogy minek fog örülni a párod. Értened kell! Nem azt kell adnod, amit te is szeretnél kapni! Azt kell adnod, ami NEKI kell és fordítva is igaz.
 • Aki megérti a női kommunikáció titkait, az biztosabb lesz önmagában. Megmutatom neked, hogyan kommunikálj, hogyan irányíts, hogyan légy ellenállhatatlan, hogyan érd el, azt, hogy tiszteljenek, akarjanak téged. Többek közt ezt sem kaphatod meg hitelesen egyetlen női kurzuson sem… Csak egy férfitől. Én leszek a titkos beépített ügynököd. 🙂

 

Titkos-tanacsok-noknek-elengedés-ujrakezdes-parkapcsolat-6


Igen! Belevágok!


 

Milyen pozitív következményei lesznek annak, amikor már hiszel magadban?

 • Nem követed el azokat a hibákat, amelyeket tudás nélkül elkövettél, hiszen megértetted a férfi működését.
 • Nem fogsz tartani attól, hogy rosszul választasz, mert kapsz egy “tesztet”, amivel megmérheted a jelentkezőidet.
 • Lesznek céljaid és nem engeded, hogy sodródj. Érezni fogod, hogy te irányítod az életed
 • Tudni fogod mit szeretne a másik, és így sokkal sikeresebb leszel, mint eddig.
 • Érezni fogod, hogy a férfiak pozitívan reagálnak rád.

Újrakezdeni egy párkapcsolatot és az életet

Egy megújult nő élete is megváltozik. Másként néz, másként keres, másként tesz, másként reagál. Másként mozog, másként beszél, másként ölel, szeret, gondoskodik és létezik. A tapasztalat az, hogy a csoportmunkában ilyenkor már gyűlnek a tapasztalatok, tisztulnak az érzések, lassan kialakul az elengedés, létrejön az a vákuum, amit mi megérzünk és egyszer csak ott állunk. Jönnek a visszajelzések, hogy valami elindult benned. Néha persze bizonytalan leszel, megijedsz, összekavarodsz, de nem leszel egyedül.

Hogyan segít neked újrakezdeni a párkapcsolatodat ez a csoport?

 • Módszereket kapsz ahhoz, hogy hogyan mutatkozz meg Nőkét, hogy az vegyen észre az, akit TE szeretnél.
 • Ötleteket kapsz ahhoz, hogy miként légy érdekes egy férfi számára.
 • Technikákat mutatok ahhoz, hogy hogyan légy kreatív és válj különlegessé egy férfi szemében.
 • A csoportmunka alatt én és a többiek szavai egyre gyorsabban igazítanak ki benned minden kételyt.
 • Látni fogod, hogy másoknak milyen pozitív tapasztalatai vannak amelyek megerősítenek a tudatos munkában
 • Látni fogod, hogy ki hol hibázik az úton, így te nem esel bele ugyan ezekbe a hibákba.
 • Erőt meríthetsz a társakból és persze én is segítek abban, amiben elbizonytalanodsz.

Titkos-tanacsok-noknek-elengedés-ujrakezdes-parkapcsolat-7


Igen! Belevágok!


 

Milyen módszerekkel és technikákkal dolgozunk a csoportban

 • Csoportmegosztás – Megosztjuk életünk történeteit, konfliktusait és a belőlük következő helyzeteket egymással.
 • Előadások – Történelmi írások és a modern kori lélektan alapján elemzünk folyamatokat.
 • Minikonzultációk – A folyamat alatt felmerülő kérdések személyes konzultációkon történő tisztázása.
 • Pszichoterápiai módszerek – Ezekkel a folyamatokkal a megértés, feldolgozás és elfogadás folyamatait gyorsítjuk.
 • Vizualizációs gyakorlatok – Mentális gyakorlatokon keresztül mélyítjük el a megértett és feldolgozott helyzeteket.
 • Meditációs gyakorlatok – Fejlesztjük a váratlan helyzetekben történő reagálóképességünket.
 • Szimulációk – A múlt, a jelen és a jövő helyzeteit elemezzük, analizáljuk és építjük meg mentálisan.
 • Helyzetgyakorlatok – Ténylegesen begyakoroljuk a helyes reakcióminták kialakítását.
 • Önálló gyakorlás – A találkozók közötti időben a tematika szerinti gyakorlatokat végzünk, melyek megerősítik a folyamatokat.
 • Ismételt csoportmegosztás – Újra és újra megosztjuk élményeinket mindabból, amit fentebb megéltünk és megtapasztaltunk mindaddig, míg meg nem születik az a Nő, aki szabad, hisz és képes újrakezdeni.

Hogyan működik az Elengedés – Újrakezdés Csoport

 • A csoport hetente egyszer gyűlik össze csoportmunkára szerdánként
 • A foglalkozássorozat 2 hónapon át tart – összesen 8 hét folyamatos munka és gyakorlás vár rád.
 • Kezdő alkalom: Tervezés alatt. 
 • Minden alkalom este 18-kor kezdődik és 21-ig tart
 • A csoportfoglalkozás-sorozat teljes díja 32 EFt. melyet lehet részletben is fizetnek – azaz heti 4000 forintra önmagadért…

 

Titkos-tanacsok-noknek-elengedés-ujrakezdes-parkapcsolat-8

Mit kell tenned, ha jönnél?

Ha eldöntötted, hogy leveszed a bilincseidet, szakítasz a bulvárlapok háromsoros “hogyan fogjunk férfit” és a spiri “hogyan vonzzuk be a nagy Ő-t” megoldásaival és el is határoztad, hogy újrakezded az életet, csak sokkal okosabban és tudatosabban, akkor:

 • Töltsd ki a jelentkezési adatlapot.
 • Ekkor küldünk neked egy válaszlevelet.
 • Ebben a válaszlevélben azt kérjük majd, hogy még egyszer gondold át a jelentkezésedet és ha még mindig igen, akkor erősíts azt meg. Ez a csoport igazából félig megtelt a konzultációkon résztvevőkkel még a meghirdetés előtt és tényleg azt szeretnénk, hogy azok legyenek ott, akik elszánták magukat. Akkor gyere, ha túl akarsz lépni a helyzeten és nem sajnáltatni akarod magad, hanem egy segítő közösséghez akarsz tartozni – aki persze együtt érez veled, de a célja a haladás és egy új élet.
 • Ebben a válasz e-mail-ben szereplő számlaszámra utald el a helyfoglaló díját, ami 10.000 Ft, amivel véglegessé válik a jelentkezésed és megerősíted a helyed.
 • A csoport indulása előtti héten felhívunk és kicsit beszélgetünk veled, hogy lélekben készülhessünk rád.
 • A csoport díjának fennmaradó részét 22 EFt-ot az első foglalkozásra hozd magaddal kélek.
 • Ha részletben szeretnél fizetni, akkor az első alkalommal 12 EFt, majd okt.5-én ismét 12 EFt-ot.

 


Igen! Belevágok!


FONTOS!
CSAK 15 HÖLGYET TUDOK FOGADNI A MOSTANI CSOPORTBA!

… ebből kb 8 már jelentkezett


 

 

Most már te jössz! Tenned kell magadért, mert csak te tehetsz bármit is! Gyere! Vágjunk bele együtt!

 

Jelenleg nem tervezzük, de ha érdekelne egy ilyen csoport, írj nekünk!


Ha szerveznél egyet akkor a lenti gombot megnyomva jelentkezz a szervezőink csapatába bátran! Várunk szeretettel!

 

EZ JÓ! EZ TETSZIK! De most nem tudok jönni. Küldjetek ismertetőt a következőről! VIDÉKEN ÉLEK - szívesen szerveznék hasonlót.

Szeretnék egyéni konzultáción segítséget kérni.

 

 
 

 

 

 

18 Responses

 1. Nelli
  | Válasz

  Kedves Ági és Gyula! Nagy-nagy köszönettel tartozom nektek, és hálás szívvel emlékezem a veletek töltött “elengedős-újrakezdős” estékre. Azt hittem, tudom, hogy nagyjából mire vállalkozom, amikor csatlakoztam a csoporthoz, de végül amin keresztülmentem a segítségetekkel, felülmúlta az elképzeléseimet 🙂 A továbbiak már csak rajtam múlnak 🙂 Köszönöm a lehetőséget, a lendületet, a figyelmet, a törődést és a gondolatébresztő beszélgetéseket! <3

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Nelli!

   Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat. Sok sikert kívánunk neked.
   Ölelés
   Gyula

 2. Edit
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Még sohasem találkoztam, hasonló honlappal sem. Olyan számomra mint egy igazi kincsesláda. Egy hete olvasom a cikkeidet és szakítottam a szeretőmmel. Persze ez csak az első nap, még sok “munka” vár rám. Minden sorod igaz. Én is beleestem spirituális csapdákba, például a ne harcolj a valósággal, fogadj el mindent úgy ahogy van. Te olyan vagy mint egy ébresztő. Hiába van otthon érzelmi sivatagban a férj, attól még nem fogja felvállalni a szeretőjét, ha a feleségének gyáva megmondani, mi a problémája, hozzám se lesz őszinte.
  Ezt már tapasztaltam is. (Félt hogy elveszít, legalábbis ezt mondta.)
  Mentségemre legyen mondva, a válásom közepén mentem bele ebbe a kapcsolatba.
  Mennyit tud magának hazudni az ember, hogy miért jó benne maradni méltatlan kapcsolatokban.
  Egyenlőre még nincs lehetőségem jelentkezni, de köszönöm hogy leírhattam ezeket a sorokat.
  Edit

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Edit!

   Örülök, hogy írtál és annak is örülök, hogy kaptál fogódzkodókat ahhoz, hogy haladni tudj a párkapcsolatok rögös útján. Én szívből ajánlom mindenkinek a “Férfi megértésének” útját, mert rengeteg dologra kapsz azonnal válasz a saját hibáiddal és a férfi valós hibáival kapcsolatban is. Ez olyasmi mint a matematika. Ha a szabályt megérted, tudsz számolni. Ha nem tudsz számolni, mindenhol “becsapnak” és még akkor is azt hiszed, ha csak te “számoltad el magad”. Szerintem jó úton jársz… A spiritualitás ma kettészakadt. Azt ami “az” már szinte nem lehet fellelni. helyette maradt a spiriskedés, tudás, tapasztalat és gyakorlás nélkül, ami már egy üzletég… Hatékonyság meg évekig csak a nagy lelkesedésben mérhető, de konkrét eredményei főleg a párkapcsolatban nincsenek…

   Remélem egyszer találkozunk.

   Legye szép az utad!

   Gyula

 3. Orsi
  | Válasz

  Kedves Ági és Gyula!

  Úgy érzem, sokat segítene rajtam, ha az Elengedés-Újrakezdés Csoportban is részt vehetnék, ahogy sokat adott és változtatott rajtam a Hogyan szeledítsünk férfit és a Női kommunikáció nevű tanfolyamotok is. Olvastam, hogy egyelőre nem indítotok ilyen tanfolyamot, de ha igen, akkor legyetek kedvesek, tájékoztassatok, mert érdekelne.

  Üdvözlettel:
  Orsi

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Orsi!

   Sajnos mostanában csak klónozásunk esetén tudunk ilyen csoportot indítani… 🙁
   Mivel benne vagy a levelezési csoportba, te leszel az első, aki tudni fog róla, ha ismét tudunk indítani ilyet.

   Szorítunk neked
   Ölelés
   Gyula

 4. Szilvi
  | Válasz

  Kedves Gyula es Ági!

  Ugye nekem is írtok, ha lesz újrakezdés csoport?
  Abba kell hagynom az önmarcangolást: telnek az évek és én még mindig ugyanott tartok.
  Nem tudok dönteni, nem tudok lépni, nem merek bízni.
  Öt éve toporgok, de a tegnapi férfi szeliditõ tanfolyam végére azt éreztem, veletek menni fog!
  Várom az alkalmat, NAGYON!
  Ölelést küldök!
  Szilvi

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedevs Szilvi!

   Jobban jársz egy szelídítés 2 nappal…
   Hidd el! Komolyan!
   … ugyanisez most nem lesz nagyon sokáig.

   Ölelés
   Gyula

 5. Ági
  | Válasz

  SZERETNÉM MEGKAPNI AZ ÍRÁSAIDAT.

 6. Bálint Antónia
  | Válasz

  Szia!

  Nagyon tetszik amiket itt olvastam. Kíváncsi lettem a csoportra is. Sajnos nekem a 10. kerület a “világ másikvége”. Semmiképp nem tudnék eljárni olyan messzire a foglakozásokra.
  Ha lesz a 3. kerület magasságában, az nagyon jó lenne.

  Üdvözlettel: Bálint Antónia

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Antónia!
   Csoport nem lesz, de a tanfolyamok a 3. kerületben vannak.

   Legyen szép a napod
   Gyula

 7. Czifra Marianna
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Régóta olvasom az írásaidat, hallgatom a youtubon a hasznos előadásaidat. Májusban ott leszek a “Hogyan szelidítsünk Férfit” 2 napos workshopon. Már csak az “Elengedés-Újrakezdés Csoport” tagja szeretnék lenni.

  Kérlek, írd meg hogyan lehet jelenkezni, mert nem sikerült megtalálnom a jelentkezési lapot.

  Köszönöm előre is.

  Üdvözlettel,
  Marianna 😊

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Mostanában sajnos nem lesz csoport, de segítséget kapsz a Szelídítésen, ígérem. 🙂
   Ölelés
   Gyula

 8. Zsuzsa
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  8 ev együttélés utan( ebből 5 év házasság) rá kellett döbbennem, hohy utjára kell engednem a parom mert a közös életünkben nem hajlandó részt venni. Hogy tudnám elfogadtatni a döntésemet vele is. Esetünkben nem működik “a nem talalkozunk többé” mert van egy 10 hónapos kicsi fiunk.
  Tanácsát előre is köszönöm.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Hmmm…
   Neked ezt nem kell “elfogadtatni”. Arra való a bíróság, hogy ezt kimondja…
   A többi meg megy magától.
   Szorítok
   Gyula
   <3

 9. Kovács Katalin
  | Válasz

  Kati!
  Kedves Gyula!
  Szeretném megköszönni a sok hasznos videót, írást amit ad Nekünk nőknek.
  Személyesen még nem jutottam el “Hogyan szelídítsünk Férfit” 2 napos tanfolyamra, az írásai és videói sokat segítettek abban, hogy több éves szeretői viszonyból kilépjek. Így 64 évesen is rájöttem arra, mi az amit elrontottam. A barátnőim sajnos ebben nem igazán tudnak támogatni, mivel az a meglátásuk, hogy jó ha ennyi idősen is van egy “szerető” az életükben.
  Nem könnyű szembenézni az elkövetett hibáimmal, mégis előre tekintek bízom benne. hogy sikerül még az életem hátralévő részében rátalálni a királyomra.
  Már csak az “Elengedés-Újrakezdés Csoport” tagja szeretnék lenni.

  Kérlek, írd meg hogyan lehet jelenkezni, mert nem sikerült megtalálnom a jelentkezési lapot.

  Köszönöm előre is.

  Üdvözlettel,
  Kati

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Én is köszönöm a sorokat. Sajnos ilyen csoport mostanában nem indul… 🙁
   De a Hogyan szelídítsünk férfit 2 napján sok ötlet elhangzik és tán segíthet az is.
   🙂
   Jó utat!
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.