pasit akarok

Pasit akarok! – Kapcsolj be egyet!

posted in: Párkapcsolat 11

Avagy a “pasit akarok” helyett a “pasik működtetése…”

Pasit akarok, pasit akarok, pasit szeretnék, kellene egy pasi, keresem a pasim, hol vannak a pasik, miért nincs pasim, miért megy el a pasi, miért nem jön a pasi, miért mással van a pasi? Pasi, pasi, pasi…! És ennek még vagy 1000 szinonimája. Ezzel van tele a postaládám, a facebook messengerem, a tanfolyamok és egyéni konzultációk majd minden sora, perce és lépése… Hogyan szerezzek pasit? Hogyan tartsam meg a pasit? Hogyan, honnan, miként…? Persze a pasit ki lehet cserélni férfire srácra, lovagra, de a lényeg ez: Kéne egy pasi, de nincs, nem jön, van, de nem stabil, volt, de lelépett… Nos nézzük meg ezt úgy, ahonnan ezt érdemes, amolyan Titkos Tanácsok Nőknek verzióban, spirituálisan és tudományosan egyszerre.

Pasit akarok! – de elegem van a megmondó emberekből

Gyorsan szögezzük le mi vár ebben a cikkben, hogy ne töltsük egymással feleslegesen az időt. Én, mint férfi – aki egész életemben férfiakat vezettem és több ezer pasinak jobban ismerem a legmélyebb gondolatait, mint a felesége – próbálok neked segíteni amolyan „beépített ügynök” módjára. Próbálom megmutatni, mit gondol egy pasi, honnan lát egy pasi. Azaz “veled vagyok”. OK? Ennek ellenére két reakció szokott érkezni a nők részéről. Az egyik elgondolkodik a “titkos ügynökétől” származó infókon és megpróbálja ügyesen, okosan használni ezeket a „titkos tanácsokat” a saját pasijánál. Ők olvassanak tovább.

A másik csoport nekem esik, hogy „Miért nem a pasiknak mondom el, hogy a, b, c, d… így, úgy, amúgy.” A lényeg itt nehezen szokott átmenni, de megpróbálom még egyszer: Ha te nem tudtad otthon átvinni ezeket a gondolatokat a saját pasid fejébe, akkor szerinted én innen meg tudom oldani? Ha te nem tudtad elérni a pasidnál, hogy szeressen, megbecsüljön, ne lépjen le, akkor rám fog hallgatni? Tényleg én mondjam el a pasidnak és tényleg én tartsam otthon? De megígérem, ha egyszer férjhez mennék, mindenképpen elmondom annak a pasinak, akit reggelente az ágyamban találok, sőt! Két hét és a tenyeremből fog enni térden állva, sőt boldog lesz velem, mert tudom és tapasztalom sok száz nőnél, hogy a pasiknál ez működik – de erre assz’em egy inkarnációt várnod kell, mert most férfi vagyok… 🙂 Szóval, ha szerinted az én dolgom egy pasit működtetni, akkor ez a cikk nem lesz hasznos neked.

Pasit akarok! – de…

Ez a rész nem lesz még vidám neked, de tarts ki, kell ez is. Én neked szurkolok és neked akarok segíteni pasi ügyben, mert… Mert mondjuk így, tartozom ennyivel az univerzumnak, de. De vannak dolgok, amiket egyenesbe kellene tenni. Az univerzum akkor is szeret, ha te eltolod az életedet és akkor is, ha végig harcolod eredmény nélkül. Szóval tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy lásd, csak azért, mert pasit akarsz, vagy bármit, attól még nem lesz. A pasid is egy érző és gondolkodó lény, akkor is, ha nem hiszed. A pasik igenis érző lények, csak tudni kell, hogy mi mozgatja őket. Aki tudja mit és hogyan, annak mindig voltak és lesznek pasijai. Aki nem, annak nem lesz más, csak „igaza”. Szóval első szabály: A pasik olyan érző lények, akiknél semmi mással nem tudsz elérni semmit, csak érzelmekkel.


női kommunikáció


Megteheted, hogy elvárod az univerzumtól, hogy küldjön egy tökéletes pasit – bevonzós, meg minden – azonban ha nem sikerülne pasit rendelned – mint ahogy kb. 95%-ban nem sikerül – akkor nincs más út, minthogy „szelídítesz egyet”. Popper Péter örök érvényű idézete jut eszembe: „Van egy rossz hírem… Az igazi nem létezik. De van 3-4 egy életben, akiből kemény munkával válhat igazi…” Lássuk!

A pasi program

A pasikban van egy program. Sok százezer, vagy millió éve megírta az anyatermészet, a teremtő, a reinkarnáció vagy hívd, aminek akarod. A lényeg, hogy van egy “pasi program” és ha ismered, azonnal megmérhető, hogy tényleg pasival van-e dolgod, vagy csak egy XY kromoszóma tartályt vettél az ócskásnál. Azt tapasztaltuk annál a közel 1000 nőnél, akinek az életét személyesen megismertük, hogy aki ezt be tudta kapcsolni a pasiknál, annak nagymértékben jobbá vált az élete. Aki nem tudta bekapcsolni a pasijánál, az vagy azért volt, mert nincs mit bekapcsolni, így ő békével lapátra tette pasinkat és keresett egy másikat, vagy szenvedett tovább a világot és a pasikat okolva. Kérlek… Ne te légy ez. Hidd el, ez működik…

A pasi bekapcsolásának nehézségei

Az első nehézség az, hogy a pasiban ez a program sokszor alszik. Elnyomja egy másik, sokkal erősebb program, amit „lustaság vagy kényelem” programnak nevezhetünk és főleg akkor állandósul, ha a nők mindent megengednek a pasiknak és nem várnak el tőlük semmit. A másik nehézség a pasi bekapcsolásával az, hogy csak képzett „szerelő” tudja bekapcsolni. A „pasi program” futtatásában azonnali, vagy hamarosan beálló hiba fog fellépni a következőesetekben:

 • Ha kiabálással akarod bekapcsolni.
 • Ha duzzogással akarod bekapcsolni.
 • Ha azt szeretnéd, hogy kapcsolódjon be, de te nem nyomod meg a gombot, mert „Miért nem látja, hogy így nem működik. Nem vagyunk az oviban.” //De… ilyenkor ott vagyunk…//
 • Ha leülteted és megmondod neki, hogy kapcsolódjon be magától. Ez amúgy a női lapok egyik agyament és használhatatlan tanácsa. Hidd el, nem működik.
 • Ha valamilyen fegyverrel, vagy kalapáccsal akarod bekapcsolni – mivel ez egy ”érintő kapcsoló”.
 • Ha egy férfi akarja bekapcsolni egy másik férfiét. Többek közt ezért nem tudom én bekapcsolni a pasid. Ami viszont fontos kérdés, ha nem megy a bekapcsolás, hogy téged férfinek, vagy nőnek tekint-e a pasid…

női kommunikáció


A pasi bekapcsolásának feltételei

Ha a fenti dolgokat összeszedjük, akkor azt láthatjuk, hogy egy pasit csak egy NŐ tud bekapcsolni és csak a NŐI KOMMUNIKÁCIÓ által – ami a férfi gondolkodás megértésén alapuló érzelmi kommunikáció. Azaz, sajnos érteni kell a férfihez, ha használni akarod. A pasi éppolyan, mint az autó, a TV és a sütőd otthon. Ha nem értesz hozzá, akkor vagy elrontod a pasit és azt gondolod, hogy ő a rossz, vagy rossz pasit veszel meg és magadat hibáztatod egy életen át, hogy te biztosan nem voltál igazi nő, és nem vagy jó nő és nem vagy gondoskodó nő, anya, feleség. Frászt! Simán csak talicskát vettél autó helyett és kell fél év sétálgatás velem az egyéni konzultációkon, mire kiszedem belőled a komplexusaidat, hogy nőnek érzed magad azért, mert minden csillogó vacakra azt hiszed, hogy gyémánt. Szóval a pasi bekapcsolása (és vásárlás előtti okos kiválasztása) csak egy Nőnek fog sikerülni, mellesleg csak női üzemeltetőt ismeri fel és fogad el a pasi program.

A pasi bekapcsolásának titka

Ha nő vagy és nő is szeretnél lenni, akkor fontos, hogy lásd, mindegyikünket teremtette valamire az öreg odafönn, vagy éppen olyanok lettünk, amilyennek lennünk kellett az evolúcióból következően. Azaz induljunk ki abból, hogy a természetben rend van. Egy pasi akkor érzi helyén magát, ha megélheti azokat az érzéseket, amelyek az ő megírt programjában „felkapcsolják” a „helyemen vagyok” visszajelző lámpákat. Ha tudod, mikor érzi magát „helyén” egy pasi és ebben tudod erősíteni akkor élvezni fogja, hogy veled legyen és jó védelmezőként követ majd mindenhová. Ha nem érzi jól magát, akkor vagy megharap, vagy megszökik, mint az a kiskutya, akit mindig elvertek, amikor tanítottak. Vigyázz! A farkas hasonlít a kutyához, de nem tanítható… Őket hagyjuk kószálni. OK? De mitől érzi jól magát egy pasi-kutya?

A pasi program

Egy pasit két dologra „terveztek”. Örökíteni és megvédeni azt. Ha olvasunk a régieket írásaiból, akkor láthatjuk, hogy ezt a pasi programot több ezer éve leírták. Ha megnézzük a mai neuro-szichológiai kutatásokat, akkor látjuk, hogy a férfi agy más központokban erős, mint a női. Másra készült. Már 8 hetes magzati korban más területek kezdenek erősebben vagy lassabban fejlődni. A lényeg, hogy egy pasi egy erő alapú rendszerre készül. Egy pasi az erő útját járja – mondták a régiek. Ez a férfi gondolkodás alapja. Mikor lesz a helyén? Ha hagyjuk őt ezen az úton járni és nem éljük el azt a maradék kis helyet előle, ahol még férfi lehet. Tudod… Elfogytak a tigrisek, a mamutok manapság a teszkóban vannak bezacskózva és egész nap szántani is a könyvelő irodában lehet már csak. Azaz a klasszikus pasi élettér elveszett.

A pasi program futtatása

Na, ez nehéz lesz, de mégsem. Nehéz lesz, mert ha már nyakig ülsz a konfliktusodban a pasiddal, akkor ez most kiveri nálad a biztosítékot, mert olyanra kérlek, amit valószínűleg nem így csináltál, de kérlek, csak 2 hónapig próbáld meg! Mivel őt nem tudod erőből megváltoztatni, csak a módszereden lehet változtatni. A pasi három fő archetípusa a harcos, a jó király és az apa. A legfőbb jellemzői a pasinak – én lassan áttérnék a férfi jelzőre – az erő, a birtoklás (uralkodás) és a kiáradás (teremtés). Kezdd el bele látni ezen erények magasabb oktávját és hagyd, had váljon azzá. Kezd el erősíteni azt, hogy képes erre és mutasd meg a lehetőségeit női kommunikációval.

Kapcsold be a pasid!

Nézzünk példákat…

 • Nem segít, neked meg lóg a nyelved. – Kezd el megdicsérni minden olyan tettét, ami valamilyen módon a férfi erőhöz kapcsolódik és szépen lassan mutasd meg milyen nehéz érzés, egyedül cipelni a szatyrot, este egyedül hazamenni a sötét utcán, stb. Legyél te csak gyenge, akinek igazából szüksége van a férfi erőre. Ha teszi a dolgát, akkor dicsérd meg az erejét, a kitartását, a bátorságát. Nézz kicsit úgy rá, mint egy védelmezőre. Fontos értened! Ez nem játszma és nem színészkedés. Egy ilyen pasit akarsz, vagy nem? Akkor ne harcolj ellene, hanem építsd. Te is jobban leszel, ha ő a helyére kerül. Akkor meg? Nézz rá hősként akkor is, ha még nem az.
 • Nincs felelősségtudata, kényelmesen elvan a langyosban. – Erősítsd benne azt a jó érzést, ami ahhoz kapcsolódik, hogy valamit megszerzett, megtett, megszervezett, irányított. A munkája, a cége, a kocsija, az építkezés, a… Akármi. Érezze, hogy jó és elismert dolog felvállalni a felelősséget. Ne elvárd tőle, hogy a nyakába vegye a felelősséget, ha te már úgyis cipeled helyette. Szépen lassan állj ki ezek alól és engedd, hogy felvegye a koronát – és a vele járó kötelességeket. Legyél te a királynő és ne a király.
 • Nem törekszik, nem akar teremteni. – Segíts neki meglátni, hogy a „teremtés” az ő rendeltetése és a dolga. Hogy ez egy nemes dolog. A férfi erőnek jelen kell lenni az új dolgok születésében. Persze ez önmagában nem elég. Itt szükséges az egység. Támogasd a női transzformáló energiáddal. Segíts neki látni a sötétben. Ne kioktasd, hanem kérdezz, motiválj és engedd, hogy meginduljon. Legyél a gyógyítója és ne a bírája, ha elesik, ha hibázik. Lásd bele a lehetőséget, hogy képes építeni, teremteni.

Mire reagál a pasi?

Összefoglalásként a pasi bekapcsolásánál a legfontosabb pontok, amitől és amire reagál egy pasi: kell egy Nő, aki női kommunikációval, azaz érzelmeinek megmutatásával jelzi a férfinek, hogy számára mi nehéz, félelmetes, fájdalmas, stb. és szépen lassan kihátrál ezekből a helyzetekből anélkül, hogy követelőzne vagy támadna, vagy bármilyen erő alapú (férfi) kommunikációt alkalmazna. Egyszerűen „eláll” abból az útból, amin szeretné, hogy a férfi elinduljon és elő véve megengedő és befogadó női lényét, ráhagyja a pasira a pasis dolgokat.


nőiesség


Ha a pasi teszi a dolgát, akkor elismer, és dicsér, azaz megmutatja a férfinek, hogy tiszteli és felnéz rá azért, hogy betölti a feladatát. A nem megy a pasinak, akkor megmutatja, hogy fél, hogy bizonytalan, hogy egyedül érzi magát, hogy szomorú, mert nincs mellette férfi. Ha ez sem hat, akkor pedig kiadja az útját emberünknek. Ekkor még lehet, hogy bekapcsol a birtokvesztés a pasinál és tekerni kezd, de itt okosnak kell lenned és 2-3 esetnél tovább nem érdemes húzni, mert a pasi alkalmatlan. Szóval a lényeg a női kommunikáció és a királynői archetípus megvalósítása. Ha ez megvan, szelídítettél magadnak pasiból egy férfit.

Végszó a pasik bekapcsolásáról

Ha most megint az van benned, hogy „De mért mi, miért én kapcsolgassam be a pasikat?„ akkor tudd, hogy értem miért nehéz és lehangoló, de… De vannak dolgok, amelyek ellen értelmetlen dolog harcolni. Ha vannak körülötted pasik, de nem működnek jól, akkor két lehetőség van. Bekapcsolsz egy példányt, vagy haragszol az univerzumra egész éltedben. Sajnos nem tudok jobbat. Értem, hogy jó lenne, ha csak tökéletes pasik mászkálnának mindenütt, és mind téged kergetne, de… De nem így van. És az is lehet, hogy tényleg nem jól akartad eddig bekapcsolni őket, vagy nem jókat vettél meg. A módszer biztosan működik jó alanyokon, mert erre 1000 élő példám van, amikor valaki fordítani tudott. Lehet nem könnyű, de úgy néz ki, hogy nem hagyott más lehetőséget az univerzum… Muszáj szelídíteni magadnak egy férfit, ha nem küldenek készet…

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Kérlek segíts nőtársaidnak azzal, hogy megosztod ezt az írást. Ha te nem segítesz, nem jut el hozzájuk…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

11 Responses

 1. Lapajka
  | Válasz

  Hát Gyula… sok év után jöttem “haza” én is (mint ahogy látom, te is már egy ideje Baliról), már ha hazának lehet nevezni ezt az abszurd szemétdombot… De erre nem számítottam hallod… Pedig én is jártam sokfelé, láttam és próbáltam jópár dolgot, és minden tiszteletem és csodálatom a tiéd továbbra is! Persze már láttam évekkel ezelőtt, hogy elmentél ezo irányba, meg buddhizmus, megvilágosodás vagymi jellegű dolgok felé… Még Máltaiztál is (vagy úgy látom még csinálod tovább ismét, hiszen ott egy fotó rólad a Máltai honlapon is.. ), és akkor is csodáltalak, hogy embereket ápolsz és mentesz, önfeláldozóan, szívvel lélekkel és nagyon komoly szakértelemmel… Rejtély voltál számomra mindig is, hogy ember hogy lehet ilyen magas szinten… de leginkább minden minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb (seggnyalás nélkül esküszöm) MAGYAR BÚVÁROKTATÓJAKÉNT gondoltam és gondolok rád… a magyar Cousteau!!! Aztán erre most meg beleakadok ebbe, és nem hiszek a szememnek, csípkedem magam, hogy most éppen nőket oktatsz “hogy kapcsolják be a pasijukat” vagymi… Na ez hallod odavert… erre nem számítottam… Sietek jelezni, hogy egyáltalán nincs ezzel bajom, nem ítélem el, nem bírálom, nem kritizálom vagy ilyesmi (még ha nem is értem), sőt érdeklődéssel nézem át ezt a programot, mert a te személyed garancia arra, hogy biztos, hogy ismét valami szuper csodálatos dolgot építesz és tanítasz… Nekem te maradsz az igazi örök nagymester Gyula… bár tanulhatnék még tőled! Sok sikert az új missziódhoz! (de remélem azért a búvárkodást sem hanyagolod el emiatt, hiszen az az életed!!!!) Szeretettel… egy egykori tanítványod és rajongód, még a Búvárakadémiáról… 8)

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Hát kedves “Lapajka”… könnyeket csaltál a szemembe…
   Nem tudom ki vagy, de azt látom, hogy régről ismerjük egymást. Szégyen gyalázat, de nem is sejtem ki lehetsz… 🙁
   Szóval… Írhatnál privátban… 🙂

   Búvárkodás…? Azt hiszem és ott megtaláltam valamit, amit át tudtam ültetni itt fent a jelenlétbe. Nekem a merülés világa valami nagy kutatás, valami nagy belső utazás volt és ott megtaláltam, amit kerestem. Ma már nem kell hozzá tenger. Tudok merülni otthon, a kis közértben, a villamoson… Remélem egyszer akkor is tudok, ha éppen valakivel összekoccanok.

   Sok szépet leírtál rólam, de azért messze nem vagyok én ilyen fényes… Tudod, “A nagy fának nagy árnyéka van…” Van nekem mit törleszteni az univerzumnak… 🙂

   Tanulni… Ha úgy érzed,hogy tudok neked tanítani, akkor persze… Bár egyre inkább azt látom, hogy tanítani nem lehet senkit. Vannak képességek amelyek felébreszthetők és ennyi. Ami nincs benne valakiben, azt nem lehet belepumpálni. 30 év tanítás után azt hiszem ez az a mély bizonyosság, ami megérett bennem a tanítással kapcsolatban. Szóval… Ha van valami, amit megértenél magadból és tán tudok benne segíteni, akkor… Talán… 🙂

   Köszönöm, hogy írtál.
   Legyen szép a napod!

   Gyula

 2. D
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Most kerültem “véletlenül” az oldaladra. Ahogy az elmúlt napokban “véletlenül” egyszerre több, nőket – valóban – segítő oldal került az utamba. Belenéztem az írásaidba, mert
  1., A nőknek szóló – nem a felszínt kapargató – írásokból a legtöbbször mi, férfiak is tanulhatunk.
  2., Mindig is érdekelt a lélektan, emberi kapcsolatok (elképzelhető, h egy napon én is lelki segítő, gyógyító leszek)
  Mint írtam, még épp csak beleolvasgattam az írásokba. Amit megállapítottam:
  – Szinkronizál, más szavakkal, kicsit más perspektívából Joós István írásaival. Ami jó! 🙂
  – Szinkronizál a férfioldalak számos meglátásával, reményével, javaslataival.
  – A férfi esszenciáról írt gondolataidat olvasva én magam is szinkronizáltam, együtt rezegtem ezekkel. Nekem is volt már érzés-vizióm egy tantra est során, amikor nagy és bölcs, életet óvó és biztonságot, árnyékot adó fa voltam. Majd ezután Napnak éreztem magam. Őserőnek. Olyan Napnak, amelyben benne van a gigantikus atombomba lehetősége is, amely tényleg mindent elpusztít. De szerencsére az érzés-vízióban megnyugodhattam, h én-Napom ereje, bár végtelenül hatalmas, ez az erő, ez az energia meleget adó, simogató, cirogató napsugarak formájában áramlik széjjel.
  …most már “csak” azon dolgozom, h ezt az erőt a mindennapi életemben is használni tudjam!
  Üdv,
  Dániel

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Férfitárs!

   Köszönöm a soraidat. Megtisztelsz.

 3. Magdi
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Köszönöm szépen a tanácsokat. Korábban már jártam erre, de aztán nem olvasgattam, de most valami miatt itt kell lennem.

  Kicsit félve írom le a kérdésem, hisz ez a párkapcsolatokról szól, de…. khhhmmm, …khhmmm..
  szerinted működnek ez tönkrement anya-fia kapcsolatban is? Természetesen a megfelelő alakításokkal, az itt érintett területek aktíválásával?
  Ha ostoba a kérdés, töröld nyugodtan és elnézést.
  Üdvözlettel, Magdi

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Magdi!

   Egyáltalán nem ostoba a kérdés. Ez minden tanfolyamos csoportban előkerül egy-egy anyuka részéről. A választ az élet adta meg.

   IGEN

   Sok anyukának tanácsoltuk, hogy a fiával – értele szerűen anyai szerepben, de alkalmazza a tanultakat. Megdöbbentően működtek – hiszen egy fiú ugyan azokat a férfi energiákat hordozza, mint a férfiak. Ugyan úgy reagál a női kommunikációra. Szóval jó a kérdésed! Használd csak!

   Szorítok neked!
   <3 Ölelés
   Gyula

 4. Minka
  | Válasz

  Sokat írsz arról, hogy a férfiakat be kel kapcsolni. Ez így is van. De az a másik oldal, hogy a kislányokat sem nevelik már arra, hogy tudjanak kapcsolgatni… Nem beszélve a felnőtt nőkről. Nagyon nehéz (számomra) nővé válni, majdhogynem lehetetlennek tűnik. Mármint olyan nővé, aki tudja ezt a technikát. Arról is írj majd, kedves Gyula, hogy hogyan kell erre nevelni a kezdettől fogva? Hogy ha már én “elromlottam”, a kislányom ne legyen ilyen.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Minka!

   Köszönöm a tippet. Igyekezni fogok. 🙂

 5. J
  | Válasz

  Kedves Gyula,

  Koszonom az irasait, epp “jokor” erkeztek szamomra. Szinte majdnem mindent vegigolvastam, es mint sok Notarsam, en is azon dolgozom, hogy visszaterjek abba a noi letezesbe amit On is a hasznos cikkein keresztul felvazol. S habar nekem mashonnan is van segitsegem es a parkapcsolatom a legtobb szempontbol teljesen idealisan mukodik, azert a “mi hajonk felett” is akad par esofelho, es talan nevetsegesen hangzik, de majdnem ot ev egyutt eles es par igazan ijeszto tengeren toltott vihar utan kezdem eszrevenni a javitani valo dolgokat. Jobb kesobb mint soha ugyebar, es valljuk be egy olyan nonek mint en, aki vegtelenul praktikus, maszkulin es erzelmileg defenziv kornyezetbol erkezett ez a Noies nyelv gyakorlatilag annyira idegen mintha kinait kellene tanulnom, de sebaj ez nem tantorit el. Ismet szeretnem megkoszonni az irasait, mert olvasva erot ontottek belem, es tudatositottak hogy kello odafigyelessel es fizikai gyakorlassal a regi rossz beidegzodesek kezelhetok.

  Pusztan egy teoretikus kerdes, sokat gondolkozom ezen. Mint emlitettem az en parkapcsolatom is megszenvedi a szerepek osszemosodasat, amin epp igyekszem valtoztatni (es oszinten remelem hogy idoben kaptam eszbe), de ahogy elkezdtem ezzel foglalkozni es figyelni a kornyezetemre es benne a tobbi emberre, szinte mindenhol hasonlo problemakat latok. Persze mas reszletekkel de ugyanaz a tortenet: az eros, maszkulin no, aki visz minden terhet ha kell ha nem, es a felelosseget vallalni keptelen, inkabb gyermeki uzemmodban letezo ferfi. Es legtobbszor nemhogy rossz kommunikacio, hanem a kommunikacio majdnem teljes hianya. Azon felul hogy vegtelenul szomoru, elgondolkodtato, hogy miert van ez igy. Tarsadalmi szinten volnank ennyire felrenevelve, vagy csak az en energiam vonzza be a hasonlo tipusu embereket es helyzeteket? Tudom erre messzirol valaszt adni nem lehet, de oszinten remelem hogy inkabb az utobbirol van szo, mert akkor meg van remeny az emebrisegnek. Mindenesetre szivesen hallanam az on velemenyet is errol, ha van ideje.

  Kerem folytassa az irast!

  Tisztelettel,
  Egy Holgy a Tengerentulrol

  U.I.: Illetve szivesen olvsanek akar cikkekben is tobbet a szex szereperol a parkacsolatban, mert van egy olyan gondolatom, mint oly sok mindent, a szexet sem “arra hasznaljuk” amiert teremtetett.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves tengeren Túli Hölgy! 🙂
   Köszönöm a sorait! Ezek a sorok adnak erőt ahhoz, hogy folytassuk. Igen… Amit lát, sajnos jól látja…
   Majd igyekszem folytatni az írást és kitérni minden olyanra, ami csak a hölgyeket érdekli. 🙂
   Ölelés
   Gyula

 6. Bingi
  | Válasz

  Keresztény vagyok. Nem kell mondanom, hogy Kiben és miben hiszek. Nem követem az ezoterikus vonalat, ha már meg lett említve, hogy Gyula igen. Azért szeretem Gyula írásait, mert gyakorlatiasak, amire erdélyiként azt mondanám, hogy józanparaszti ésszel bír. “Aki nincs ellenem velem van.” Hinni akarok a családok egységében. Fáj ide-oda ráncigált gyerekeket látni, és érdekel a másik nem mentalitása. Köszönök minden olyan ötletet, mely megóv a nagyobb veszteségektől vagy segít abban, hogy emberségesebb legyek. Nekem a saját portámat kell mindig rendben tartanom, ez az én felelősségem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.