párkapcsolati fogadalmak tudatosan

Párkapcsolati fogadalmak tudatosan

posted in: Párkapcsolat 2

Avagy hogyan lehetne mégiscsak elérni, hogy a párkapcsolati fogadalmak ne a kukában végezzék…

Ismét eljött egy új esztendő, és elmúlt a régi. Voltak, akik boldogan lőtték az ég felé a pezsgős dugót és voltak, akik nem. 2017. január 02.-a van és már 4 levél, valamint egy soron kívüli egyéni konzultáció vár rám arról, hogy „Megfogadtam, hogy változtatok, de félek megint nem fog menni. Segíts!” Igen. Tudom… Most sokan legyintenek és azt mondják: „Ez baromság. A párkapcsolati fogadalmak nem érnek semmit, ha csak szilveszterkor jutnak eszünkbe.” Lehet… De azért az érdekes, hogy a KSH szerint januárban adják be legtöbben a válópert és azt gyanítom, hogy ennek valami köze lehet a párkapcsolati fogadalmakhoz. Persze párkapcsolati fogadalmak másról is születnek ilyenkor. Nézzünk kicsit körbe, hogy mit lenne jó igazából látni a párkapcsolati fogadalmakról, hogy ne csak párkapcsolati fogadalmak maradjanak, hanem párkapcsolati eredmények legyenek belőle.

Párkapcsolati fogadalmak 1. – Elválok!

A párkapcsolati fogadalmak egyik leggyakoribb verziója az, hogy kiszakad belőled: “Elválok!”. Mi lesz belőle általában…? Még egy év szenvedés, aztán még egy, aztán még egy… Így meg egy ez sok-sok ezer nő életében évről évre. Minden szilveszterkor – és egyéb napokon – elhangzik ez a párkapcsolati fogadalom. Miért nem lesz belőle semmi? A legfontosabb két összetevő a félelem és a függés. Rengeteg dologtól lehet félni. Félhetsz az anyagi helyzettől, attól, hogy mi lesz a gyerekekkel, vagy attól, hogy egyedül maradsz. Ha akarnék, ebből írhatnék egy könyvet, de sohasem fogok. Miért? Mert nem írok azokról a dolgokról, amik gátolják a párkapcsolati fogadalmak megvalósulását – azaz azt,hogy a lábadra állj egy rossz helyzetben. Azokból jól állsz te is. Én azzal akarok foglalkozni, ami segít neked. Szedjük össze őket:

 1. Nagyon jó, hogy látod, mi lenne a helyes út. //Tételezzük fel, hogy egy értelmes, intelligens nőről beszélünk, aki megtett mindent, hogy megmentse a kapcsolatát, de nem maradt más számára, mint a párkapcsolati fogadalmak ezen verziója – azaz a válás // Ez azért fontos, mert sokan csak sodródnak és nem is mernek belenézni a helyzetbe. Az, hogy te belenéztél azt jelenti, hogy van benned erő és tisztánlátás.
 2. Jó, hogy előre gondolkodsz. Így van esélyed, hogy tudatosan elkezdj építeni egy folyamatot. Ha belesodródsz, az sokkal nagyobb bukta, mert lássuk be, ez azért nem a vursli lesz… Tudsz keresni egy jó ügyvédet. Módszeresen megnézhetted melyik jó, melyik csak dumagép és ki lehet értékelni azt, hogy mi várható.
 3. Fontos, hogy ez nem csak egy jogi csata. Ennek lelki következményei is vannak. Lehet, hogy most ismered meg igazán a férjed aljas, megfélemlítő oldalát. Ilyenkor szoktak „kiderülni” dolgok, amik aztán összetörnek. Azt is tudnod kell, hogy a válásnak vannak olyan lelki kihatásai, melyek akkor is megviselnek, ha annyira utálod a párod, hogy annál jobban nem lehet. Ha jól, gyorsan és minimális fájdalommal akarsz a végére érni a válásnak, akkor érdemes keresni valakit, akik lélekben támogat majd. Szerintem ez férfi legyen, mert sok olyan lépést előre fog látni és érteni, amit egy női coach nem. Szóval azt mondom, inkább egy beépített ügynököd legyen a háborúban, mint felcsered. Hidd el, sokat segíthet, ha megérted az ellenfeled észjárását. Ehhez a legjobb, amit ajánlani tudok, a Hogyan szelídítsünk férfit – 2 napos workshop.
 4. Gondolj a válás utánra. Új anyagi helyzet, új, új, új… sok újdolog lehet, amiben fel kell állnod. Ha van valaki, aki ebben is tud támogatni, akkor hidd el, hetek, hónapok alatt lehet egy új életed. Ehhez szintén nagyon hasznos az egyéni konzultáció.

Összefoglalva. Ha meghoztad a döntést, akkor NE UGORJ SENKI TORKÁNAK MÉG mert azt úgysem mered megtenni és a döntésed megy a megbukott párkapcsolati fogadalmak közé. Indulj el amolyan női, csendes verzióban. Építsd meg a hidat és aztán szépen sétálj át rajta a segítőiddel.


Párkapcsolati fogadalmak 2. – Megmentem a kapcsolatom.

Tudom… Ezzel a párkapcsolati fogadalommal kellett volna kezdenem, de sajnos nem ez leggyakoribb párkapcsolati fogadalom. Hogyhogy? Úgy, hogy bár ezt sokan szeretnék, de a legtöbbször csak sodródnak az eseményekkel. A megmentés legtöbbször azt jelenti, hogy stratégia nélkül hol harcolsz, hol meg füled-farkad behúzva megengeded, hogy átgázoljanak rajtad. A legnagyobb baj, hogy nem tudod, hogy mikor mi jár a párod fejében és nem is érted azt, hogy ő mit akar. Így pedig nem lehet visszaszerezni valakit. Ahhoz, hogy ez a helyzet ne kerüljön a bukott párkapcsolati fogadalmak listájára, muszáj tudnod az utat.

Ami miatt megbuknak ezek a párkapcsolati fogadalmak az a következő. A nők valahogy nem látják a különbséget az első megismerkedés izgalma, a szerelembe esés – amiből ez a párkapcsolat született – és az elhidegülés visszafordítása között. Értened kell, hogy most egészen máshonnan kell indítanod és csak akkor jutsz valahová, ha tudatosan és módszeresen dolgozol a kapcsolat megmentésén. Itt is, csak azt tudom javasolni. Ismerd meg a férfit és tudd, Hogyan szelídítsünk férfit. E nélkül éppen azzal adod meg a kegyelemdöfést magadnak, hogy „harcolsz”. Neked most egy tudatosan elcsendesedett, figyelővé kell válnod, aki elkezdi mozgatni az érzelmeket a férfiben. Ez a női kommunikáció nélkül nem fog menni.


Párkapcsolati fogadalmak 3. – Elég volt az egyedüllétből

Szuper! Az ember társas lény. Te se maradj egyedül! Sajnos ez a párkapcsolati fogadalom is a véletlenre van bízva legtöbbször. A szorongás és a félelem napról-napra nő, és aztán ilyenkor van az, hogy az első arra járó 2 nap alatt ágyba visz, majd nem látod többet. A párkapcsolati fogadalmak egyik legnehezebben kivitelezhető fogadalma az, hogy szerzel valakit. Miért? Mert nincs a jelenben senki, akivel MOST elkezdhetnél valamit és így a „Majd ha jön, akkor majd…” verzió miatt meg is bukott a párkapcsolati fogadalmad. A legfontosabb, hogy tudatosítsd magadban, hogy de, igenis van itt valaki, akivel lehet most valamit kezdeni.


És ez nem más, mint TE.


Igen te. Kérlek, felejtsd el azt a mondást, hogy „Csak egy igazi férfi mellett lehet igazi nőnek lenni”. Inkább használd Coco Chanel mondását: „Rossz nő nincs, csak lusta.”

Annak a párkapcsolatnak, amire vágysz, már most itt az egyik fele. Kezd el csiszolni. Készítsd fel a lelked arra, hogyha megjön a Király, akkor találjon egy Királynőt, mert tudod, úgy néz ki, hogy mostanában már csak a mesékben csókolgatja végig a királyfi az összes disznópásztorlánykát, hátha valamelyik királylánnyá változik. Csinálj magadból egy olyan nőt, aki jól érzi magát a bőrében. Mi kell ehhez?

 1. Kell, hogy legyen egyfajta finom, nőies magabiztosságod. Ennek része, hogy érted, hogyan működik egy férfi. Én ha egy dolgot adhatnék a lányaimnak az életemben, akkor biztosan beíratnám őket a Hogyan szelídítsünk férfit 2 napjára. Ha érted őt, akkor nem fogsz félni attól, hogy ki vagy szolgáltatva az eseményeknek. Nem eladó leszel, hanem vevő. Meg tudod mérni tudatosan, hogy az, aki jött, kanászfiú-e vagy tényleg a királyfi.
 2. Kell, hogy legyen egyfajta női kisugárzásod. Értened kell, hogy mi is az, amitől a férfiak odavannak. Mi is az a „nőiesség” a férfiak szerint. Miben vagy jó, és miben lehetnél jobb. Mennyire vagy csábító? Mennyire vagy gondoskodó? Mennyire vagy a szó nemes értelmében igazi spirituális nő //ami nem keverendő a spiriskedéssel//. Ha a férfi energetikájával már tisztában vagy, akkor sokat segíthet neked a Nőiesség intenzív, ahol 3 napig csak ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk. De erre csak akkor gyere, ha a Férfi szelídítés lényegét megértetted, mert enélkül hiányozni fognak részek. 
 3. Ne ülj otthon a fenekeden, mert a hős lovag éppen téged keres, csak nem tudja a címed. Irány az internet, a társaság, és használd, amit megtanultál a Nőiesség intenzíven, vagy az Internetes Társkeresés titkai tanfolyamokon. Légy itt is tudatos. Döntsd el, hogy igen is lehetőséget adsz annak a hercegnek, hogy megtaláljon. Igen. Ez munka. A búslakodás és az „esélytelen ez így is, meg úgy is” és a „hol vannak az igazi férfiak” mondatok ismételgetése nem visz sokkal előbbre.

A lényeg összességében hogy, légy sugárzó, boldog már akkor is, amikor még hercegünk nem lépett a színre és emeld meg a feneked, de legalább adj egy elérhetőséget, hogy megtaláljon.


A párkapcsolati fogadalmak beváltása

Azt tisztán láthatjuk, hogy legnagyobb baj nem a szilveszteri párkapcsolati fogadalmakkal van, hanem azokkal a helyzetekkel, amelyek mindig is akadályozni fogják a párkapcsolati fogadalmak megvalósulását. És … És igazából ez mindig egyetlen egy tényező csupán.


Ez a tényező nem más, mint mi saját magunk.


A kutatások azt mondják, hogy az emberek 84%-a nem tud egyedül végig vinni tudatosan egy folyamatot. De hogyan lehet mégiscsak valahogy legalább elindítani. Sok módszer van, de én igazán hatékonynak a legegyszerűbbeket találtam. Ezek pedig olyan módszerek, amelyek naponta sokszor eszedbe juttatják a célt és nem engedik, hogy megint beleülj a kifogások, a félelmek és elterelések langyos lötyijébe. Egyszerűen ránézel és eszedbe jut, hogy hová tartasz, és azonnal látod, hogy aznap tettél-e valamit érte, vagy nem. Ebből javasolnék neked párat, amit én személyesen használok és használtatok és MŰKÖDIK.

 1. Tegyél valamit zsebre. Bármit. Én egyszer 4 hónapig járkáltam egy evőkanállal a zsebemben. Mindig, amikor megfogod ezt a tárgyat, mondd ki a célod: “Elválok – Megmentem a kapcsolatom – Királynő vagyok”. Ilyenkor bekapcsol minden, amin végig mentél fejben vagy tettekben és lassan fordítja az iránytűt. Az egyéni konzultáción én egy kavicsot szoktam adni mindenkinek. Hogy mennyit ér egy kavics? Sokat. De ugyan ennyit ér egy zsinór a csuklódon, egy ékszer és egy kanál is.
 2. Készíts egy kollázst. Ez egy képekből készített látványterv arról, ahová tartasz. El akarsz válni? Ragassz egyedül boldogan sétáló, üldögélő kiegyensúlyozott nőket egy képre és tedd ki középre a képed. Tedd olyan helyre, ahol a legtöbbet előtted van. A munkahely erre tökéletes. Férj nem látja, te pedig mindig felteheted a kérdést magadnak, hogy hol tartanak a párkapcsolati fogadalmak, melyeket megfogalmaztál. Helyre akarod hozni a kapcsolatodat, vagy kéne egy új? Akkor tedd ugyan ezt boldog párokkal. 10 perc, de minden nap ezerszer figyelmeztet, hogy ne aludj bele.
 3. Írd tele a naptáradat emlékeztetőkkel. Pl.: Minden hétfőre írd be, hogy: „Elszámolás a válás intézésével kapcsolatban.” Ránézel és látod, hogy megint nem csináltál semmit. Ugyan ezt bármilyen más szöveggel és helyzetben is működik.
 4. Kérj meg valakit, hogy hetente számoltasson be. Nálunk pl. így működik az egyéni konzultáció. Mindenkinek, 7 héten át minden héten be kell számolnia arról, hogy mit tett és minden héten megerősítjük vagy finomítjuk a célt. A végén észre sem veszed és önjáró vagy.

A lényeg, hogy TEDD!


Nagyon sok jó technika van, ami segít abban, hogy megértsd azt, hogy merre kéne menned. Tényleg hiszem, hogyha nem kóklerhez kerülsz – amire a tapasztalatok alapján kb. 90%-od van – akkor jó lehet a családállítás, a theta, az izzasztó kunyhó, a dobkör, a… bármi elindíthatja a felismerést. Ezek a technikák értő kézben tényleg mutathatnak utat – bár lássuk be… Az utat odabenn mélyen legtöbbször látjuk. Az igazi nehézség legtöbbször nem az út felismerése, hanem a tudatos, mindennapi munka elvégzése okozza, hogy elérjünk oda, ahová szeretnénk.

Szóval… Neked csak legyenek szilveszteri párkapcsolati fogadalmaid, mert egyszer úgyis neki kell állnod. Jobb, ha te kezded el most tudatosan, mintha az élet kényszeríti ki egy sokkal nehezebb helyzetben… De most végre csináld is végig őket.

 
Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Kérlek segíts nőtársaidnak azzal, hogy megosztod ezt az írást. Ha te nem segítesz, nem jut el hozzájuk…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!
 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 
 

2 Responses

 1. Tóthné Kiss Valéria
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Változatlanul nagyon tetszenek az írásaid. Jó lenne most fiatalnak lenni és eltanulni tőled a társszerzési és megtartási technikát. Sajnos erről lemaradtam, de szivesen olvasom az írásaidat. Kívánom Neked, hogy minél több nőnek legyenek hasznára a tanácsaid és minnék több komoly és tartós kapcsolatnak légy a kovácsa. Sok örömet a munkádhoz, amit gondolom nagyon élvezettel és odaadással végzel. Ez maradjon is így az idők végezetéig. Üdvözöllek Valéria

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Valéria!

   Nagyon köszönöm a soraidat. Ezek adnak erőt és reményt ahhoz, hogy néha ne hagyjam abba az egészet. Jó tapasztalni azt, hogy van értelme annak, amit elkezdtünk. Köszönöm a soraidat!
   Legyen szép a napod!

   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.