Női kommunikáció a párkapcsolati problémákban

… avagy hogyan kerüljünk vissza a női létezés, a nőiesség élményébe a női kommunikáció alkalmazásával a párkapcsolati problémák esetén.

Titkos-tanacsok-noknek-noi-parkapcsolati-kommunikacio-3Mostanában, ahogy naponta egyre több hölgy keres fel párkapcsolati problémákkal, ezen beszélgetések és esetkövetések alapján tisztán körvonalazódik egy minden mástól jól elkülöníthető párkapcsolati problémakör. Ez pedig a párkapcsolati kommunikáció.
Gyorsan szeretném előrebocsátani, hogy egyetlen hölgyre sem szeretnék ráerőltetni semmit és ennek az írásnak nem az a célja, hogy egy férfi ismét csak megmondja mit vár el a nőktől. Ezt azért írom le itt az elején, mert azt látom, hogy sok csalódás, férfiakkal történt párkapcsolati konfliktus után a hölgyek egy része belefáradt a férfiakba és általánosítva minden gondolatot, ami férfiaktól érkezik, válogatás és meghallgatás nélkül küld el melegebb éghajlatra minden férfit – amivel persze kizárja a jó lehetőségeket is, és így a helyzete is állandósul. Szóval a mostani írásom célja inkább elgondolkodtatónak tekintendő és azoknak ajánlom, akikben még él a női befogadó minőség és az a vágy, hogy a nőiességük lényegét megvalósítva éljenek meg egy boldog és stabil párkapcsolatot. De lássuk, mi a helyzet ma a világban…

Párkapcsolati kommunikáció ma

Titkos-tanacsok-noknek-noi-parkapcsolati-kommunikacio-2A nők párkapcsolati helyzete nagyon nehéz. Létezik körülöttük egy teljesen megváltozott világ, amely olyan iramot és követelményeket diktál, mintha férfiak lennének. Munkahelyi harcok, érdekérvényesítés, sok esetben igencsak kemény és elnyomó munkahelyi légkör, ahol persze sok esetben férfi – vagy csak inkább vezérhím – a főnök. Frusztráló, lélekölő, finomságot, nőiességet és érzelmeket kiölő légkör. Ha ehhez hozzávesszük szociális hálónkat, akkor ugyan azt találjuk, ott is, hiszen mások is hasonló világban élnek, így aztán óhatatlanul az ott megélt helyzetekre adott válaszok és minták erősödnek mindenkiben és mindenki irányába. Már alig találunk olyan élethelyzetet, ahol a nő és férfi visszakerülhet abba a létállapotba, amelyben megélheti nőiességét vagy férfiasságát. Reggel munkába, vagy a gyerekkel rohanva a kocsival egy mindenkit egyenlőnek tekintő KRESZ szabályozza az érintkezéseinket. Nincs udvariasság, nincs előzékenység a nők felé. A volánnál már nem nő vagy férfi valaki, hanem jogalany. A metrón és a buszon sincs különbség. Mindenki nyomul, mert mindenki EGYENLŐVÉ vált a másik nemmel. Mindenkinek „joga van” az ülésekhez, betörtetni az ajtón, tülekedni, legázolni valakit. Nos… Ebben a helyzetben legyen valaki nő, nőies és élje meg a nőiességét, ha tudja. Lehetetlen… A munkahelyen, ahol férfiak és nők ugyan abban a munkakörben dolgoznak, csak egy számít: a teljesítmény. Kifacsart, teljesítménykényszerű világ, ami megöli a nőiesség minden csíráját. Hogy ezért a férfiak tehetők-e felelőssé…? Nem tudom. Ez egy másik téma, szóval most inkább vegyük ténynek és nézzük a következményeket.

A párkapcsolati kommunikáció a családon belül

Kifordult világunk egyik fintora, hogy bár a lakásokon kívül megszűnőben van a férfi és női létezés élménye, a nőiesség megélésének lehetősége, abban a pillanatban, ahogy a nők belépnek az „oltalmazó otthon” ajtaján az az érintkezési forma, az a kommunikációs mód, amelyet kint megéltek nem szűnik meg, viszont a rájuk eső „női” tennivalók mind megmaradnak. A főzés, a gyerek, a rendrakás, a tiszta ruha valahogy nem kerül át a nagy közös androgün világba. Ami még nehezíti a hölgyek helyzetét az az, hogy ennek a meghasonlott világnak ellenére, a párjuk szeretné, ha lenne mellette egy nő. Egy olyan igazi, érző, puha, kedves, gondoskodó, befogadó női minőség… – ami lássuk be igen is munka és energia befektetés egy nő oldaláról. Nos… Ilyenkor szokott elhangzani a: „Elmentek ti férfiak a jó ……. //itt sok különböző oktávon megírt sor ismeretes// ….-ba” És tudod… Megértelek. Megértelek, de ez nem oldja meg a helyzetedet… De akkor mit lehet tenni? – kérdezik a nők mindenütt. A pechesebbje és a vehemensebbje feminista lesz – vesztére.

nők családi béke

A feminista „párkapcsolati kommunikáció”

Titkos-tanacsok-noknek-noi-parkapcsolati-kommunikacio-1Sajnos a feminizmus – főleg annak mai értelmezése – abszolút elvesztett mindent, amit írásokban és hagyományokban ránk hagyott több ezer év. Meggyőződése, hogy a mai világ ellen a mai világ fegyvereivel kell harcolni és szó szerint HARCBA hívja a nőket. Ebből persze az lesz, hogy ott ülnek a váraikban, üvöltöznek, trágárok, agresszívek és követelőzőek. Elvárják, hogy ahogy a közlekedésben egyenlőek a férfiak és nők, úgy a párkapcsolati helyzetekben is azok legyenek és bár ehhez igen is joguk van, valahogy mégiscsak ott ülnek egyedül, egyre dühösebben, egyre agresszívabban és egyre reménytelenebbül. Az egyik ilyen kedvenc csapatom létélménye a gumiszoba nevű oldalon követhető. A baj, hogy ők magukat zárták oda, mert 1 – ez a férfiakat nem érdekli és simán mennek tovább, ők pedig üvöltözhetnek a semmibe egyedül. 2 – a kommunikációjukban lévő alap hiba – amiről majd beszélek – egy önerősítő folyamatot indukál, amiből szinte lehetetlen kilábalni. Azaz… Számukra garantáltak a párkapcsolati problémák egy életre. Nagyon kérlek… Sőt! Szépen kérlek és esdeklek előtted. Ne légy feminista, mert neked véged… „Jó, de akkor mit tegyek?” – kérdezik a nők.

A hétköznapi párkapcsolati kommunikáció

Titkos-tanacsok-noknek-noi-parkapcsolati-kommunikacio-5Azért hál istennek a legtöbb nő, akinek a lelkében még ott él az a kislány, aki babával ülve az ovi kiskonyhájában álmodozott az esküvőjéről, ahol hercegnői szépségként ragyogva fogadja a bátor, nyíltszívű szerelmes lovagot, aki épp most tekerte ki a sárkány nyakát, nem áll be ebbe a sorba, mert érzi… Ez valahogy nem nőies. Ez a hangnem, ez a női „létezés” nem természetes. Ez így nem jó. Egy nő nem harcolhat állandóan. Egy nőnek nem dolga kiharcolni az egyenlőséget. Egy nőnek valahogy járni kéne a megbecsülés, az oltalmazás, a biztonság, ami létezésének céljából fakad. Azaz egy nő nem a mamut és tigriskergetésre és egymás összevagdalására termett, hanem arra, hogy a férfi által megteremtett biztonságba békét, mosolyt, kedvességet, érzelmeket és gyógyítást vigyen.

Na… itt van az összeomlás kulcsa. Kint a világ gyilkos androgün harca némi feminista lehetőséggel, a lelkében pedig ott a Nő. Mi lesz belőle?

Egy fél feminista – fél nő, aki épp annyira harcol, hogy nyerni nem tud és épp annyira nő, hogy minden női feladatot magára vegyen és belegebedjen. Ráadásul a párja nem tekinti sem nőnek, sem harcosnak, így aztán vagy egy rossz, állandó veszekedésben, harcban álló, szeret nélkülivé aszó lakótársi viszonyban öregszenek meg, vagy apu összeszimatolja a szomszédasszonyt, vagy a munkatársnőjét… Merthogy neki meg kéne egy igazi nő –hangzik a férfiak szájából az védőbeszéd. Tudom… Most menjek én is a büdös francba… De várj egy kicsit! Van egy fogadásom! Megígéred, ha megnyerem, tovább olvasol mindent, ami ez után jön…? OK! Áll az alku!

Észrevetted, hogy elhangzott egy férfi mondat, ami megoldás minden bajodra? Nem? Igen? Na melyik volt az…? Látod-látod… Átszaladtál rajta, mint évek óta sok-sok hasonlón… Figyelj! A varázsmondat ez volt:

„Merthogy neki kellene egy igazi nő…” Megmagyarázom mindjárt a lényeget nyugi! Nem kell rám haragudni! Most csinálunk belőle NEKED éppen fegyvert. Hidd el… Én tudom, mi hatol át a páncélunkon, de azért gyorsan szögezzük le, nem vetted észre az első olvasáskor, hogy ebből lesz a fegyver, szóval innen végigolvasol szépen mindent, ahogy ígérted. Lássuk!

nőiesség

 

Az igazi nő és a női kommunikáció a párkapcsolati helyzetekben

Titkos-tanacsok-noknek-noi-parkapcsolati-kommunikacio-4Vannak archetipikus mintáink az életre. Ilyen a király és királynő párkapcsolati archetípusa. Most kicsit csukd be a szemed és képzeld el, hogy kommunikál egy királynő. Egy királynő harcol a király ELLEN? Egy királynő kiabál a királlyal? Egy királynő lehajtott fejjel kullog el a király elől, ha az éppen idióta és ordít…?

Egy királynővel egyáltalán mer kiabálni a király? Egy királynőt mer semmibe venni a király…? NEM! Pedig mindenki tudja, hogy a király, az király. A király a külső világ királya. A király az ERŐ királya. Királysága az erőn alapszik. Ha olvastad az „Erő útja, avagy mi irányítja a férfit” című írásomat, akkor ezt már értened kell. Ha nem, akkor szerintem olvasd el.

A királynő ugye nem cseléd, nem ágyas, nem biorobot, nem dajka, nem takarítónő, nem az, aminek te érzed magad… OK. Mi a különbség? Az, hogy a királynő ereje a büszkesége és a befogadó, női erő, ami tiszteletet ébreszt. Igen. A király néha idióta, öntelt, arrogáns és túlszalad az indulat vagy az önzőség benne. A királynővel megteheti? Meg, mert ő a király, de!

De a királynő ezután megmutatja neki az erejét. Nem kiabál, nem harcol, nem verekszik meg a királlyal. A királynő elfogadja, hogy az erő ellen nem tehet semmit, de érzelmeivel legyőzi a királyt. A királynő megigazítja a koronáját és balra el. Megmutatja szemével és a szavaival, hogy ezt nem lehet vele megtenni. Vagyis „meg lehet” tenni, de ennek az az ára, hogy a király életéből távozik a NŐ. Távozik az a lágy erő, ami befogad, ami gondoskodik, ami élteti a férfit és a férfi életérzést.

ÉS EZ AZ, AMIÉRT BÁRMIT MEGADUNK!

Ilyenkor a király szépen utána megy a királynőnek és megbocsátást kér. Nem kell neki megalázkodni, nem kell elviselnie a szemrehányást, a beszólásokat, mert ha bocsánatot kér azért, amit tett, a nő befogadó lénye megbocsát. Ez hatalmas érték lesz számára, mert tudja, van egy lény a birodalomban, aki nem akar harcolni, aki ő mögötte áll, aki azáltal biztosítja az erejét, hogy az együtt-ben meghagyja számára a férfierő pozícióját. A királynő nem emlegeti fel neki naponta a hibáit. A királynő okos. A királynő dicsér és megmutatja az érzelmeit.

A királynő MINDEN ESETBEN tudatja a királlyal, ha az hibázott, de NŐI KOMMUNIKÁCIÓVAL. Nem azt mondja, hogy a király hülye, azt mondja, „most olyat tettél, amitől félek”. Nem azt mondja, hogy a király egy állat módjára ordít, hanem azt, hogy „ettől én félek”. A királynő nem mondja a királynak, hogy hanyagolsz, hanem azt mondja, hogy „egyedül vagyok és nem érzem magam biztonságban melletted”. A királynő nem mondja, hogy kihasználsz, hanem azt, hogy „nem bírok ennyit, még akkor sem, ha szeretlek”. És mindezt szeretettel, csendesen teszi, de büszkén teszi, nem egy harcos módjára. Büszkén, aki belenéz a király szemébe azzal a női csendes erővel, ami benne van akinek a hangsúlyában van benne az, hogy „… és ezt te nem teheted velem következmény nélkül…”

Érzed a különbséget…?

És ekkor a király elkezdi nagyon szégyellni magát, mert jól tudja, hogy az, aki visszaél az erejével, az nem igazi férfi… és ő szeretne igaz férfi lenni. Ez élteti. Ez hajtja. Azok a mesék, amin felnőtt. A jó és bátor lovag védelmezi szíve hölgyét. Biztonságot teremt érzelmileg és fizikailag, biztonságban érzi mellette magát a nő.

Ennyi a varázslat… Hagyni minket férfinak lenni, igazi férfinek. Hagyni minket, hogy az érzelmeitek megmutatása által rádöbbenjünk, hogy mennyire nem vagyunk férfiak és mi az, ami azzá tenne bennünket, mert mi is akkor vagyunk boldogok, ha beteljesíthetjük azt az küldetést, ami a férfiasság érzésével tölt el bennünket és csak egy ilyen férfi mellett lehetsz igazi nő…

“De hát ezt újra meg kell tanulnom…!”

Igen… Jól látod. Ez egy munka. Munka magaddal és munka velünk, de megéri. Te királynő leszel és én jó király. Mindenkinek meglesz a maga helye a párkapcsolatban. Én elnyerem az erőt, amelybe te belesimulva nőnek érezheted magad és én azért, hogy ezt a helyemet megtartsam, igenis mindent megteszek érted, csak légy nekem igazi nő. Segítelek, értékellek, tisztellek és óvlak, csak hogy el ne veszítselek. Neked pedig engem kell segíteni azáltal, hogy megtanítasz arra, hogy milyen az érzelmek igazi, női, befogadó világa.

Tudom… Nem könnyű és azt is értem, hogy megint csak neked kell lépni először… „Miért nem a férfiaknak mondom és miért nem a férfiak kezdik…?”

„A nő legnemesebb feladata az életben, hogy elvezesse a férfit a saját szívéhez…

A férfi legnemesebb feladata az életben, hogy védelmezze a nőt…” – tanítja réges-rég óta egy indián bölcsesség.

A ti dolgotok megtanítani minket… A miénk vigyázni rátok. Ugyan, ma már nincsenek tigrisek és farkasok az utcán – bár vad hordák szerintem még lesznek – az érzelmi biztonságotok is ide tartozik, mert nektek az fontos. Ha mást nem, ennyit mindenképpen tudunk nektek adni…

Mióta tanítom ezt a módszert rendszeresem kapok ilyen leveleket, mint itt lejjebb. Ezt ma kaptam egy hölgytől 2 hét után. Azért teszem közzé, mert ezt olyan szépen írták meg és, hogy lásd, működik a módszer akár 2 hét alatt!

titkos-tanacsok-noknek-egyeni-konzultacio-noi-kommunikacio

Szeretnél te is királynő lenni egy király oldalán? Akkor olvass még egy kicsit! Van egy ötletem számodra. Tudod… Megnyertem a fogadást és te megígérted, hogy olvasol. Ennyit csak megér egy korona… vagy nem? Jobb a gumiszoba feminista klub, vagy az, amiben vagy? Akkor katt és légy nyitott, befogadó, mert szeretettel ajánlom a következő oldalt.

Hogyan szelídítsünk férfit?

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek.

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

4 Responses

 1. Ágnes
  | Válasz

  Kedves Gyula és Ági!
  Régóta biztos vagyok benne, hogy az a legfőbb oka a hatalmas arányú válásoknak, hogy nem tanítanak meg minket az együttélésre, a párkapcsolat helyes mikéntjére, de elképzelésem nem volt sem egy kapcsolat helyes működtetéséről, sem arról, ki és hogyan is tudná ezt tanítani, hiszen sajnos, legtöbbünk szülei sincsenek e tudás birtokában.
  Lévén a család a legkisebb társadalmi egység, az egész emberiség másképpen tudna haladni, ha legalább azt minél nagyobb rendben tudnánk működtetni. Nem gondolom, hogy egyáltalán nem lennének konfliktusok, vagy válások, de jóval kisebb arányban fordulnának elő, s a biztos érzelmi háttér következtében a munkahelyi és világbéli teherbírás növekedne, a stressz kevésbé tudna hatni, kiegyensúlyozottabb, békésebb emberek laknák a Földet, talán a háború is kevesebb lenne,… Vagyis, szerintem igazán óriási dolog, amit csináltok!
  Végtelen hálával a munkátokért és kitartásotokért: Ágnes

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Tudod Kedves Ágnes… sajnos teljesen igazad van. Sajnos senkinek nem érdeke, hogy az emberek boldogok legyenek. Ma már az embereknek sem jut eszébe az az egyszerű tény, hogy érdemes lenne boldognak lenni. Annyira benne vagyunk az élet borzasztó, az emberek szemetek, a politikusok lopnak malomban, hogy így megy el az élet… 🙁

   Az is fontos, hogyha a nők rájönnének micsoda erő van a női kommunikáció által nyert női vezetésben, tényleg kevesebb lenni az erőszak… De hát a nők…

   Szeretném megköszönni a soraidat is. Ezek a levelek adnak erőt ehhez az eléggé kilátástalan harchoz. 🙂

   Nagy ölelés neked!

   Gyula

 2. Nevike
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Most ért el hozzám ez az írásod, és a saját példámból kiindulva azt gondolom, nem teljesen működik, amit írsz. Ezt a női viselkedést gyakoroltam évekig. Azért múltidőben, mert ma egyedül élek. Nem azért mert tudtam, hogy így kell, hanem mert ez majdnem én vagyok. Nem tudok veszekedni, és nem tudok megalázkodni. A páromat, amikor idióta király jeleit mutatta, szépen mosolyogva magára hagytam, hadd tombolja ki magát, aztán majd megbeszéljük. Nem vagyok haragtartó, mert anyukám az volt. Rettenetes volt, képtelen vagyok akár 1 órán keresztül haragudni, mert csak magamat mérgezem vele.
  Ismerem az ordító oroszlánt, tudom jól, hogy abba fogja hagyni, és utána kommunikációképes. Őszintén megmondom, olyan oroszlánt nem is tudnék elfogadni, aki képtelen az ordításra. Az én királyom bírjon az asztalra csapni, és morogni is, mert annál szenvedélyesebb bír lenni a szeretetben is.
  Ahogy nem viselem el, ha az önérzetembe gázolnak, úgy azt igyekszem nem megtenni mással sem.
  Azok a királyok, akikkel a sors összehozott, ettől a királynői viselkedéstől apróra zsugorodtak, és saját maguk gázoltak önnön önérzetükbe. Aztán mikor olyan hibát követtek el, amit nem bírtam elfogadni (pl. sorozatos megcsalás, alkohol, pofon) és eltanácsoltam az életemből, na akkor tudtak volna bármit megadni azért, hogy meg nem történtté tegyék az elválás okát.
  Mit teszek rosszul? Hol van az a király aki tényleg a leírtak szerint működik?

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Nevike…!
   Amit írok, az teljes mértékben működik és te biztosan nem ezt működtetted…
   Nézd. Szeretettel, de aki királynő, azt “sorozatosan” nem lehet csalni, meg pofozni…
   Szerintem te inkább beálltál a mindent lenyelés szerepébe, de erről itt nem akarok vitázni, mert csak védtelen “de” halmaz lesz belőle.
   Szépek az erkörcsi érveid, de a világ nem igazságos. A királyok pedig nem zsugorodnak apróra egy királynőtől. Vagy kevered őket a disznópásztorral, vagy a Királyni szerepet nem érted.

   A Királynői létezés, az puha, csendes, de rettentően következetes és érti a női kommunikáció működését.
   Szóval… Szerintem neked még nincs meg a teljes kép a fentiek alapján, de sajnos azt itt válaszban nem is tudom megadni.
   Szorítok neked
   Ölelés
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.