Mire vágyik a férfi a Holdtól?

posted in: Párkapcsolat 11

… avagy mire vágyik a férfi titokban.

Ha valamelyest tudtál A férfi gondolkodás alapjai – A férfi agy és a Nap szimbólum felől haladni idáig, akkor van már valamiféle fogalmad a férfi létezés és férfi gondolkodás alapjairól – ami lássuk be – nem mindig szokott tetszeni a hölgyeknek, de sajnos ettől még ilyenek vagyunk… Ezek az írások két dolgot céloznak. Az első az, hogy jól tudd integrálni a férfi gondolkodás lényegét a te férfi részedben, hogy ezzel ne egy ellenállás, hanem egy befogadó megértés segíthessen téged, második pedig az, hogy legyen valami stratégiád arra, hogy miként érvényesülj a férfiaknál akkor, ha elhagyjuk az archetipikus szintet és lejövünk ide a földre, ahol kicsivel kevesebb olyan férfi (és nő) van, mint az ideák világában. Igazából úgy lenne becsületes fogalmaznom, hogy felvértezett tudás nélkül a nők sok dolognak ki vannak szolgáltatva. Így hát mesélek neked arról, hogy mire vágyik a férfi. Mi az, ami a létezésének legerősebb élménye amit csak a nő tud megadni neki. Azzal, hogy megérted, hogy mire vágyik a férfi, két dolgot is elérsz nála. Az első az, hogy jobban tudsz hozzá kapcsolódni, hiszen akit szeretünk, annak azt szeretnénk adni, amire vágyik, azaz neked ismerned kell azt, hogy mire vágyik egy férfi. A második, pedig kapsz egy “fegyvert”, hiszen tudod, hogy mire vágyik, így lehetőséged nyílik kifejezni azt, ha nem úgy viselkedik, hogy méltó legyen rád.

A létezés egysége

Kicsit induljunk univerzum szemlélésén keresztül. Az mindannyiunknak világos, hogy a dolgok létezése nem értelmezhető az univerzum maradék része nélkül. A fű nem nő csak úgy a semmiben, a gazella sem lebeg az űrben és a gepárd sem a nullponti energiához kapcsolódik. A babák nem jelennek meg a kvantumtér antianyagából, a nők nem a kinyilatkoztatás által lesznek áldott állapotba és a férfiak pedig… Na innen indulunk, mert itt van egy programhiba.

A férfiak tudatában mára sikeresen – női segítséggel és férfi erővel – kialakult egy téveszme, mely meghazudtolja a kvantum elekrto dinamika és kozmológia összes törvényét és hiszik, hogy az ő létezésük független mindentől. Titokban szólnék neked, hogy ez az egyetlen gyenge pontjuk, de ezt közülük sokan nem tudják. Ők tényleg azt hiszik, hogy minden azért létezik, hogy csak őket szolgálja – ezt azt hiszem, ha már elmúltál hét éves, már biztosan tapasztalnod kellett. No… ennek véget vetünk OK? Az univerzumban rend van, így biztosan kell, hogy legyen valami a nő kezében, ami igen is egyenlővé – fontos! Nem azonossá, egyformává, hanem egyenlővé – teszi a férfivel. Az férfi szimbólumoknál olvashattál már az erőről, tehát azt az utat nyugodtan kizárhatjuk és kijelenthetjük, hogy az a valami, amivel a női energetika át van itatva és egyenrangú párja a férfinek, az nem az erő. Ha az erő útjára lépsz (és ez nem a fizikai erő ugye) vesztesz, mert elveszted a nőiségedet és így azt a figyelmet is, amellyel a férfiak fordulnak a nők felé. Vagy azért vesztesz, mert gyengébb vagy – és ez általában egy nőre jellemző – vagy azért, mert elkezdesz harcolni és két nap alatt megszerzed a „házisárkány” jelzőt. Bár a csatát megnyered, a háborút elveszted. Miért? Mert – ahogy az előző részekben beszéltünk róla – vagy kiheréled a férfid, így nem lesz aki mellett nőnek érezned magad, pedig a cél ez lenne. Vagy nem engedi magát lélekben kiheréltetni és kell neki egy másik hely, ahol bebizonyítja, hogy ő férfi – azaz megcibálja az első szembejövő bánatos bociszeműt, te nem is érted, hogy mi miért történt. Azért történt, mert nem tudtad, mire vágyik a férfi.

női kommunikáció

Mit tehet egy nő, hogy értékelje a férfi?

Először inkább kezdjük azzal, hogy mit ne tegyen, mert ott a bajok gyökere. Arról beszéltünk már, hogy a férfi rangsorol és arról is, hogy miért szükségszerű eleme a létezésének a rangsor. Ő így van teremtve, mert aki nem így sikerült, az már rég kihalt és nem örökíti ezt a késztetést. Az értékmérő – bár bonyolultabb – de lényegében ennyi: vacak, hasznos, értékes. A legtöbb nő ott rontja el, hogy a saját feje alapján állítja fel azt a sorrendet, amit szerinte a férfinak értékelnie kell. Ez az egyik alap probléma mindenütt. Nem értékeli, hogy, a, b, c, d… x, y, v, z, zs. Azt is megbeszéltük már az előző cikkekben, hogy miért nem fogja és kiderült az is, hogy miért nem tud magától megváltozni – most vegyük ezt ténynek. Ha nem olvastad még, akkor előbb nézd meg az előző cikkeket, úgy ez hasznosabb lesz. Szóval a nő értéknek gondolja a szép terítőt, a finom vacsorát, a vasalt inget. Mi meg ezt hasznosnak gondoljuk… Lehet ebből érték később, de arra előbb meg kell tanítani bennünket – erről is írtam már. Nos, tudom dühíteni fog, de így születik a bejárónővelkombináltbébiszitter és a szakácsnővelötvözöttfelszolgálónő és – ez most durva lesz, de igaz – a kényelemes szexpartner. A nő kiteszi a lelkét, de érzi, valahogy nem jó ez így. Ezen igyekszünk most változtatni. Szóval az első titkos tanács nőknek, hogy ne csinálj magadból lábtörlőt, mert akár mennyire fáj, akár mennyire dühít, akár hogy sírsz vagy ordítasz ez nem leszel igazi érték, csak házisárkány. De akkor mit tehet egy nő?

Válj Holddá

Ma nézzük meg a Hold szimbólumát, de férfi szemmel – mert neked hidd el, erre nagyobb szükséged van az érvényesüléshez, mint a sok női kör csodás és misztikus értelmezésére, amit azok a nők hallgatnak, akik állandóan ugyan abba a gödörbe esnek bele a pasikkal. Nézd meg a Holdat. A Hold sokkal kisebb mint a Nap így esze ágában sincs erejével és fényével vetekedni de mégis van valami különleges a létezésében. A Hold nem csak a Nap körül kering. A Holdnak van egy sajátos pályája, amely időnként nagy meglepetéseket okoz a Napnak. Néha elé áll és eltakarja a hatalmas nap fényét. Nem mindennap – nem lesz belőle házisárkány – de azért néha jelzi, hogy bár tudja a helyét az univerzumban, azért kiáll magáért és ha kell mindent elsötétít. Szóval hidd el, ha néha repül a fazék a komplett vasárnapi ebéddel, annak van súlya. Ha hetente kétszer, akkor elmegyünk étterembe… (is). De erről majd írok bővebben a Napfogyatkozás című cikkben. A másik érdekes dolog amivel a Nap nem tud mit kezdeni, hogy a Hold – ha úgy érzi – nem engedi látni magát a Napnak. Elmegy egy olyan helyre, ami a Nap által nem látható. Ezt nevezzük Holdfogyatkozásnak, amiről szintén írok külön is. De most tán az első és legfontosabb összefüggést vizsgáljuk meg azaz, hogy mire vágyik a Nap és a Hold.

nőiesség

A Nap és a Hold viszonya

A Nap – beszéltünk róla – birtokol. Ez egyik férfi jellemző. A Hold viszont arra tanítja a Napot, hogy ő igen is szabad. Persze, hogy a Nap állandóan és mindenét birtokolni akarja, hiszen ez az erő útjának egyik jellemzője. A másik jellemzője ennek az útnak viszont a védelmezés – amiről szintén hosszasan beszéltünk már – ami a nő létérzésének egyik alapja. A védelem, a biztonság az egyik olyan érzés, amit minden nő keres és ez jogos is. Ezért a védelemért „adják el” magukat sokan és nem is értik, hogy miért nem kapják meg. A Nap erőpozícióját a Hold képes egyedül kibillenteni anélkül, hogy erővel lépne fel ellene. A Hold szereti, ha a Nap gyönyörködik benne, ha akarja őt, sőt – lássuk be, sok női írás igazolja, hogy a nők sokszor szeretik is a birtoklás szelíd, nem erőszakos erejének megnyilvánulásait. A Hold befogadó, a Hold megengedő és ettől a Nap megéli férfi létezésének csúcsát mikor megszerzi a kiszemelt nőt és azt mondja „az enyém…”. Ez a birtoklás. Amíg meg nem kapja, addig figyel, figyelmes, keresi a kedvét, elhalmozza mindennel. A női istennőképzőkön nevelkedett nők legnagyobb százaléka ilyenkor megéli azt amit keresett, elengedi magát „feloldódik az univerzum egységében” két év múlva meg ott pillog a lépcsőházban a bőröndjével. Értened kell a Holdat a Nap szemszögéből. A Napnak addig különleges a Hold, amíg az tartja magát ahhoz az női erőhöz, ami nem harcol, nem ordít, nem követel, csak annyit mond: – és az egy titkos tanács – „Nem érdemelsz meg…” és csendesen, de határozottan elvonul és nem engedi a Napnak, hogy birtokolja. Meg kell értened, hogy te egy érték vagy! … akkor, ha nem vagy tucatban kapható és nem vagy leértékelt. Az értéket nem lehet bármikor előrángatni, az értéket nem lehet dobálni. Nézz meg egy értékes tárgyat! Arra vigyáz a férfi. Te még értékesebbé tudsz válni, ha megtartod a szabad akaratod és ajándékká változtatva magad, megmutatod neki, hogy amikor téged megkap, azt nem ő szerezte… Azt te adtad neki önként. Te ajándékba adod azt, hogy ő megélhesse a birtoklását. De értenie kell, hogy te nem járandóság vagy, téged ki kell érdemelni. Ajándékod annak szoktunk adni, aki megérdemli. Nem? Hogy mik azok a „praktikák” amelyek tényleg be is jönnek, arról sokat beszélünk az előadásokon és a tanfolyamokon. No meg arról is, amiket ismerünk és kilométerekről nevetve kiszagolunk. Cukik vagytok amikor azt hiszitek, hogy bevetettétek a naaaagy titkos hódító cselt, mi meg órák óta várjuk, hogy vesd már be, mert most húzlak csőbe. És persze fordítva is áll a zászló, de azt egy férfi – így én sem – ismeri el sohasem… 🙂

Szóval, az egyik legfontosabb tanács, hogy nem vagy tárgy – de nem úgy, mint ahogy a bután megfogalmazott emancipációs aktivisták üvöltik az utcán. Persze, hogy nem vagy az. Úgy jegyezd meg inkább, hogy

Te egy ajándék vagy és te döntöd el, kinek adod.

Abban a pillanatban, ha a férfi azt érzi, hogy te már nem rendelkezel azzal az értékkel, ami miatt akart téged, bekerültél a „hasznos” dolgok listájára és véged. “Ez egy micsoda szemét dolog…” mondja a legtöbb nő. Ez igaz… De lássuk be, azért ahogy megvan a férfi, a nők is hajlamosak belekényelmesedni az elvárásaikba… Szóval neked tényleg ajándékká is kell válni, hiszen ha nem vagy igazán nő, akkor nem nagyon esik hasra attól egy férfi, ha nem adod magad neki, hiszen a vacakok sorában már így is elég nagy a leltár. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi az a látás, ami vezeti és mozgatja a férfit amelyet egyébként 3550 éve a Védákbna is leírtak, akkor olvashatsz róla a Hogyan működik a férfi, hogyan lát a férfi lélek című írásban.

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek.

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

11 Responses

 1. Erika
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Köszönöm az írásaidat, mert általa értettem meg hogy miért is ért véget a házasságunk. Sok kérdés kínzott ,ami felismerésre került az olvasottak alatt.
  Remélem a felismerések által a lelkem végre megnyugszik.

  Köszönöm a segítséget hozzá!

  Üdvözlettel: Vilmányiné Erika

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Erika!

   Köszönöm az őszinte soraidat, és persze sajnálom, ami történt veled.
   Ennek az oldalnak épp az lenne a célja, hogy egymás megértése által boldogabb és hosszabb párkapcsolatokban éljenek az emberek.

   Köszönöm még egyszer.
   Gyula

 2. Odri
  | Válasz

  “A Napnak addig különleges a Hold, amíg az tartja magát ahhoz az női erőhöz, ami nem harcol, nem ordít, nem követel, csak annyit mond: – és az egy titkos tanács – „Nem érdemelsz meg…” és csendesen, de határozottan elvonul és nem engedi a Napnak, hogy birtokolja. Meg kell értened, hogy te egy érték vagy!”
  – Abszolút egyetértek, ugyanakkor azt gondolom, hogy ettől a ponttól kezdve egy igazán problémás, és egy átlagos nő számára nagyon nehéz élethelyzetet látok, tapasztalok. Mégpedig; társadalmunk – feministák ide vagy oda, – jelenleg még mindig túlnyomóan patriarchális, a nők többsége még mindig csak sokadik lehet a rendszerben, kevesebb fizetéssel, alacsonyabb munkaköri megbecsüléssel, kettessel kezdődő személyi számmal (ez képletes, lehet bele sorolni mindent, ami miatt mi kevesebbet érünk egyes területeken és dolgokban a férfiak szerint).
  Ezért: egy független, gyermektelen, anyagilag stabil, egymagát a fizetéséből eltartani tudó nő a Holdas dolgot jobban fogja is tudni érvényesíteni a kapcsolatában. Én speciel erre törekszem, működik is nagyon jól 6. éve a párkapcsolatom, minden reggel szerelmes bociszemekkel, vágyakozva közelít hozzám a párom, nincs olyan nap, hogy ne mondaná milyen jó nő vagyok és hogy ő milyen szerelmes. Mégsem hihetem 100%-ig azt, hogy ez nem csak egy nekem köszönhető pillanatnyi állapot és majd ő is törekszik örökké a fenntartására. Ugyanis: abban a minutában, hogy pl. gyermeket vállalnék, már nem gondolom, hogy ennyi mozgásterem lenne. Valamelyest mindenképpen visszacsúsznék egy függőbb helyzetbe, és ezt a másik is ugyanúgy tudná, érezné.
  Tehát: nem tartom jó ötletnek gyereket vállalni, mert:
  1. függőbb, kiszolgáltatottabb helyzetben a fegyverem éle mindenképpen csökken
  2. párom hiába szeret és védelmez, ha egyébként ő is és én is pontosan tudom, hogy a Holdfogyatkozást nem tudom már olyan könnyedén és lazán megtenni.
  3. ha megoldom mégis, mert nőből vagyok és meg fogom tudni, mert első a szabadságom, nem pedig a pasim, akkor is, nekem biztosan nagyobb szívás, teher és nehézség megint, mert ebben a társadalmi közegben sokkal nehezebben fogom tudni rendszeresen, vagy alkalmanként meglépni a Holdfogyatkozást még egy gyerekkel a nyakamban is.
  Szóval: szerintem is építsük azt a nő-világot, mert ebben a világban jelenleg a férfi lehet könnyebben szabadabb és mozgékonyabb. Másképp kellene a rendszert felépíteni, ahol egyenlő arányban osztozunk a felelősségeken és a jutifalatból is ki-ki jut mindenkinek a fáradozásaiért cserébe.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Odri!

   Köszönöm a gondolataidat. Igen, abban igazad van, hogy akkor, ha megszületik egy kisbaba, nehezülnek a dolgok. Ezért gondolom azt, hogy még a kis jövevény előtt kell kialakítani egy olyan kapcsolatot, ahol már lehet bízni a férfiben.

   Mindenki a saját értékrendje szerint él és dönt. Ha valaki szeretne babát, akkor számára ez nem egy kihagyható lépés, még akkor sem, ha esetleg stratégiailag nehezebb helyzetbe kerül. Egy gyereknek “ára van”. Aki szeretne, annak meg kell ezt “fizetni”. Én azt látom, hogy abban az esetben, ha valaki lemond a gyerekről csupán azért, hogy a nagyobb mozgástér miatt ne veszítse el a párját, az kissé függő helyzetben van. Érdemes ilyenkor feltenni a kérdést:

   A páromat csak addig tudom megtartani, amíg nincs gyerek? Ha a válasz igen, akkor szerintem ott valami nincs rendben.

   Egy egészséges kapcsolatban fiatalok között a gyerek kérdés elő kell, hogy kerüljön és nem szabad ezért “beáldozni” egy életet. Egy gyerek komoly dolog és mindenki részéről új felelősségi kérdéseket hoz. A férfi részről is. Az a férfi, aki nem biztos, hogy felelősséget tud, vagy akar vállalni egy anyáért és egy gyerekért – szerintem – csak a saját önkielégítésére használ egy nőt. Feltartja és rabolja az idejét. Elvesz tőle valamit, amire az univerzum teremtette. Azt, hogy anya legyen.

   Igen. Lehet olyan együttállás, hogy egyik fél sem akar gyereket, de akkor ugye nincs miről beszélni. Ha viszont a nő akar és csak azért nem teszi vállalja, mert a párja nem vállalja, akkor azt a férfit – szerintem – sürgősen le kell cserélni, mert el fog telni 5-10 év, a kapcsolat lehet, hogy megszűnik és se gyerek, se pasi…

   Az, hogy mit kellene tennünk az általános társadalmi felelősségvállalás kérdéseivel én járhatatlan útnak tartom. Ilyen szerintem nincs és nem oldható meg. Felelősséget KONKRÉT SZEMÉLYEK vállalnak egymásért. Ezen belül a kettőjük harmóniája és értékei fogják kiadni azt, amiből a felelősség születik. Ez az, ami miatt a nőnek muszáj tudatosnak lenni, okosan választani, okosan irányítani és nevelni egy férfit. Ha ez nem megy, akkor egyedül marad. Mindegy, hogy mit mond az egyház, az erkölcs, a gyámügy, a törvény vagy a szomszéd asszony. A férfi el fog menni, ha csak az a fegyvertény lesz a kezünkben, hogy “neked kötelességeid vannak”. Ez nem használható semmire, mindegy ki mit gondol arról, hogyan kellene működnie a világnak. A világ nem így működik és ezt látni kell. Nincs más út. Tennünk kell azért, hogy 2-5-10-20 év után is társai legyünk a másiknak. Aki csak arra játszik, hogy neki jogai vannak, az egyedül marad…

 3. Odri
  | Válasz

  Még az előzőhöz, ha nem baj, csak olyan jó kimondani :)) ; nem tudjuk önmagunkat egyelőre olyan mértékben eltávolítani, függetleníteni a ránk ható társadalmi és egyéb befolyásoló tényezőktől, hogy oly könnyedén tudjunk a férfiakkal való viszonyunkon lazítani. Ez borzasztó nehéz feladat, hibázunk is közben eleget, szinte csak ránk hárul a felelőssége, mert a férfiaknak ez a mostani állapot is kényelmesebb, még ha nem is tudják az erejüket elemi módon megélni.
  Annyira azért nem látom szenvedni őket, nem tesznek túl sokat azért, hogy egy igazi nőhöz méltó módon viselkedjenek, ha már találtak legalább egyet.
  Nem sajnálom őket, mi vagyunk jobban kalickába zárva, zsákba dugva, akaratunk, szándékaink elől sunyi módon elzárva, hülyének nézve, kihasználva, olykor ellehetetlenítve, a régmúlt idilli világával példálózva előttünk. A feministák a maguk módján ez ellen harcolnának, nem mindig a legjobb eszközökkel.
  Közben mindenki azt szajkózza, h jaj mi lesz a családokkal, a nőt teszik felelőssé érte, szüljél már az a dolgod, meg mi lesz a népességcsökkenéssel, bezzeg a régi szép világban megvolt még a nő helye. Meg bizony! A felsőbb rétegeket kivéve többnyire beleroskadva a házimunkába, meg a búboskemence mellett. (szegény dédimamámat már értem miért volt olyan csendes és szomorú a tekintete).

  Minden mondatomnál tisztelet az EQ-ban értelmesebb férfinek, aki figyel a nőkre és a sémákat próbálná levetni és nem csak a nőkben keresni a hiányosságokat.
  De ezekkel a férfiakkal is mennyi meló van a legtöbbször, Uramisten!
  Maguktól miért fejlődnek csak oly kevesen, ezt mondja meg nekem már valaki?? Miért kell ehhez nő?? Nekem sem kell hozzá férfi. Elég csak egyedül embernek akarni lenni.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Hmmm… Én nem így látom. Én azt látom, hogy aki akar, az nagyon kényelmesen tud nő lenni. Sőt! NŐ! Ez döntés és tudás kérdése. Nekem – és sok ezer férfinek – nem az a bajom a feministákkal, hogy szeretnék a nők helyzetét jobbá tenni. Az szuper lenne. A baj az, hogy ártalmasak, kártékonyak, mert egy olyan minta ellen mennek, ami több millió év alatt alakult ki MERT ÚGY VOLT JÓ és még sokáig hasznos lesz.

   Nem. Nem látom, hogy bárki is azt szajkózná, hogy a nőnek az a dolga, hogy otthon üljön és szüljön. Ezt eddig, csak a feministák által kiforgatott és a politikai propagandába ágyazott cikkek állították. Én megnéztem az összes ilyen hisztire okot adó cikk, vagy felvétel eredetijét. Akár Ákosét, Akár másét. EGYETLEN ILYEN LEKEZELŐ VAGY PRIMITÍV SZINTŰ UTALÁS NEM VOLT BENNÜK! A lényege mindenhol ez volt: A férfi legyen férfi a nő pedig nő. //ergo tényleg a nőnek kell szülni – de az nem azt jelenti, hogy a nőnek az a dolga, hogy szüljön, hanem a szülés, az egy női dolog…//

   Azt sem látom, hogy a nőt tenné bárki felelőssé a népességszaporulat miatt. Ez is csak egy feminista kiforgatás és éppen hogy a feminista irányzatok felelnek azért, hogy a “mai modern nő, az tojik mindenkire és akinek nem tetszik elmehet a fenébe” … és a férfiak ezt hallva, el is mennek a fenébe, mert ez nem egy nőies megnyilvánulás.

   Hogy mi a férfi és a nő, azt a természet, a teremtő, a reinkarnáció, vagy a bánat tudja mi, megírta több millió éve. Ezeknek a finom jeleire reagálunk, ha találkozunk. Egy ilyen megnyilvánulás nem azt üzeni egy férfinek, hogy az illető nő és lelép. Lehet sipítozni, hogy ez így nem ferr – pedig az – ez senkit nem hat meg.

   Szegény nagymama a búbos kemence mellett…

   Amióta világ világ, mindenki dolgozott. NEM CSAK SZEGÉNY NAGYMAMA, de SZEGÉNY NAGYPAPA is. Az enyém a nappal kelt és azzal feküd… Szóval azt, hogy nagymama szomorú volt azzal lehet magyarázni, hogy nagymama és nagypapa között nem voltak rendbe a dolgok, nem azzal, hogy mi volt a búbos kemence körül. Most is dolgozik mindenki. Aki nem tudja jól irányítani az életét, az szívni fog. Aki okos, az nem annyit…

   A mai nőinek igen is hatalmas tere lenne – ha ismerné, hogy mit kezdjen vele. Ami miatt nincs, az vagy a feminista ego-ja, vagy félelmei, mert nem látja jól, mit lehet kezdeni egy férfivel és azért, hogy nehogy elveszítse a férfi, kiszolgáltatja magát.

   Az előzőeken nehéz segíteni…
   Az utóbbiakon sokkal könnyebb.

   Szerintem…

   Köszönöm a gondolataidat!

   🙂
   <3

 4. Heni
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  A birtoklással kapcsolatban szeretném megkérdezni hogy egy szeretői viszonyban mennyire elfogadható ha a férfi nyíltan kimondja hogy birtokolni akar és nem szeretné ha más is lenne az életembe csak ő? De ő csak annyit és akkor ad amikor akar. Nem akar felvállalt kapcsolatot velem csak szeretőnek kellek mégis fēltékenykedik és birtokolna. Ami furcsa hogy minden nap hozzám ér meghúzgálja a hajam. Nem gyerekek vagyunk 32 éves felnőttek. Nem tudom hogyan értelmezzem ezeket a jeleket.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Heni!
   Nézd… Az univerzumban nincs olyan, hogy mennyire elfogadható, vagy mennyire nem. Olyan van, hogy NEKED mennyire elfogadható…
   Ismerek nőket, akik egész életükben alávetettek, kihasználtak és azt csinálnak velük, amit akarnak. Mindegy mit mondasz nekik, ők csak azt látják, hogy VAN VALAKI AZ ÉLETÜKBEN ÉS BÁR ROSSZ? ŐK BIZTONSÁGBAN ÉRZIK MAGUKAT. Ismerek olyan nőket akik az első olyan mondatra, amikor kijelentik nekik, hogy nekik nem lehet ezt,meg azt,meg amazt, de a férfinek igen, édesen összecsomagolják a pasi cuccait és már repül is az ablakon – és büszke vagyok rá, hogy ezek közül jó néhány bátorságát és önbecsülését én raktam helyre.

   Hogy te a két véglet közül mivel elégszel meg, az csak a belsőerődön múlik. Az tisztán látszik, hogy neked ez nem jó. Akkor fel kell tenned a koronát és királynőként rendezned kell a dolgokat. Nem azt várd el, hogy ő ne legyen gyerek. Azzal nem tudsz mit kezdeni. Lásd, hogy TE NEM VAGY MÁR GYEREK és a sorsodért te felelsz.

   Három út van:
   – Kiadod az útját, ha nem tetszik. Ezzel az a baj, hogy így rengeteg pasit ki kell rúgnod és ettől még nem lesz társad.
   – Elviseled ami van. Ezzel sem vagy sokkal jobban. A szeretői viszony mindig bukó… És egyenlőre te állsz vesztésre. Ez később sem fog javulni.
   – Megtanulod a női kommunikációt, megnézed, hogy tudsz-e a pasin változtatni, megméred őt és maradhat, ha megérdemli, mehet, ha nem…

   De persze ehhez tudnod kell, hogy hogyan lehet okosan belenyúlni a “fejébe”. Erre való a Hogyan szelídítsünk férfit 2 napja.

   Te vagy az egyetlen, akit az univerzum megbízott azzal, hogy vigyázzon rád… Ne hagyd magad cserben.

   Szeretettel
   Gyula

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Heni!
   A birtoklás – mint annyi minden a világon – rendelkezik mondjuk úgy “alsó és felső” oktávval… Hasonlóan a hatalomhoz, az erőhöz és sok mindenhez, attól függően ki a gyakorlója a dolognak, lesz belőle valami nemes, vagy valami aljas élhetetlen. Ilyen a birtoklás is.

   A birtoklás alapjaiban valami olyat jelent, hogy: Az én családom, az én gyerekem az én nőm, akiért ÉN vállalok felelősséget, mert elvállaltam, mert nekem szánta az ég, mert… Lehet 1000 megközelítés, de a lényeg, hogy ami az “enyém” azért és “felelősséget vállalok. Ez az “felső oktáv” és ez egy normális férfi értékrend… Ami meg nem az enyém, azt meg nem piszkálom. Ezért nem foghatjuk meg akárki fenekét az utcán. 🙂 Mert nem az enyém. 🙂 A “magasabb oktávon” értelmezett birtoklás nem szokta zavarni a hölgyeket. Ez védelmez, ez segít, ez testi és lelki biztonságot és támaszt ad.

   Az alsó oktáv kb. az, amit leírtál… Öncélú birtoklás az, ami csak neki jó… Szerintem le kéne lépned, de gyorsan… 🙁
   A tanfolyamon ezzel is sokat foglalkozunk. Szerintem magadba fektess, ne másokba…

   Szorítok neked!
   Gyula

 5. Szabina
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Nemrég találtam rá az oldalra, és köszönöm az írásaidat, nagyon sokat adnak!
  Megtalálom valahol a fent említett Holdfogyatkozás című cikket is?
  Előre is nagyon köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük