a férfi gondolkodása

A megcsalás valódi okai férfiaknál – Ezért lépnek félre a férfiak – 1 rész

posted in: Párkapcsolat 18

A megcsalás okait keresi mindenki

Naponta beszélgetek nőkkel az egyéni konzultációkon, akik megcsalás áldozati lettek. A legtöbbjük nem érti miért és hogyan is történhetett, és jön az önmaguk leértékelés. „Biztosan nem vagyok már szép, nem vagyok már nő.” – és sokan beleroppannak. Ez a cikk sok-sok kutató munkával azért készült, hogy elkerülhesd, amitől a legjobban fél mindenki. Azért, hogy megtudd a megcsalás valódi okait és elkerülhesd. Amióta nőknek tanítom a férfi gondolkodás alapjait, a megcsalás valódi oka mindig megdöbbenti őket. Értetlenül állnak a válasz előtt, hogy mi is vezette az imádott férfit a megcsalás pillanatához és hitetlenkedve fogadják a választ. Pedig hölgyeim, a megcsalás mondhatnánk hétköznapi és szinte egy kaptafára megy.

A megcsalás valódi oka 93,65%-ban ugyanaz. Szakértő oldal ide vagy oda, elsőre szinte alig akad nő, aki elfogadja a valós választ – amelyet amúgy pár ezer éve már megírtak. Szóval gondoltuk készítünk egy kutatást, hogy lássuk és megmutathassuk, mi is a megcsalás valódi oka férfiaknál. Az itt olvasható számok mindegyike több hónapos munka eredménye és a legtöbbnek magad is könnyen utánajárhatsz.

A megcsalás oka és a női bulvár sajtó

A megcsalás a bulvár első számú tuti bevételképző témája. A google keresője 2.360.000 oldalt talált az interneten a megcsalás szóra rákeresve! Ha a megcsalás okai férfiaknál kifejezést írod be a keresőbe, akkor 17.300 a találatok száma. A megcsalás férfi szemmel kifejezésre 279.000 találat jön le. És persze még sok szókapcsolatot lehet megvizsgálni – amit mi meg is tettünk –, de nem ez a lényeg. Ha már a Titkos Tanácsok Nőknek oldal tényleg a nőknek akar segíteni, akkor hitelesnek kell lennünk – mondtuk – és szisztematikusan végig néztük azokat a cikkeket amelyeket a google az első 20-ként hozott kereső szavanként. 160 cikket dolgoztunk fel. Nyugodtan ellenőrizheted te is, amit írok.

A megcsalás cikkek 92,4%-át női lapok „írják”. Miért van az „írják” idézőjelben…? Lássuk csak… Ha te utánajárnál valaminek, úgy igazán és nem lennél elfogult és tényleg azt szeretnéd, hogy a cikk segítsen valakinek, aláírnád a cikkedet, hogy lássák, ki is írta azt? Ott lenne a neved? Persze, hogy ott! Lássuk mit találunk a „naaagy megcsalás szakértői oldalakon”.

A megcsalás “cikkek” igazi lényege

Az általunk átnézett megcsalás cikkek 71,6%-nak képzeld, nincs írója… Hogy, hogy nem, valaki ír egy cikket a megcsalás valódi okairól férfiaknál és nem írja alá. Nem furcsa? Amelyiknek van, az 98,5%-ban nő. Természetesen tele van mindegyik megcsalás cikk fizetett hirdetéssel. Ezek a legdrágább helyek, ahol egy-egy „átkattintásodért” 225 és 470 Ft között fizet a hirdető a „szaklapnak”, azaz ennyit hoz a konyhára, ha a cikk után rákattintasz a „biofogyasztócsodakrémre” vagy valamire. A megcsalás cikkek átlag hossza nem éri el a 2/3-ad A4-es gépelt oldat, de a megcsalás valódi okait férfiaknál, azt tutira leleplezik. Szóval hidd el, nem neked szól, hanem rólad – azaz, te vagy az „áru”, mert téged adnak el a” szakcikkek” a hirdetőknek a kattintós biznisszel. Érted már miért van ennyi cikk a megcsalás valódi okairól?

És a nők eszik… Két kanállal… És osztják… Hogy miért? Mert női írók legtöbbje valahogy úgy ír a megcsalásról, hogy óvatosan, de elverje a port a férfiakon és a megcsalás cikkek végén felsóhajthass: „Én egy szegény megcsalás áldozat vagyok…” Szóval… Jó olvasgatást és kattint sokat, mert milliókat hoz egy-egy ilyen kamu cikk. Írnak is hetente vagy kettőt. Én annyit kérnék, hogy legalább ezt a cikket is oszd majd meg, mert ebben legalább van 3 hónapnyi munka, és minden adat valós – azaz még használni is lehet.

A megcsalás valódi oka

Vannak, akik tényleg szakemberek a megcsalás valódi okaiból, és nem PR cikkel nyomuló feltörekvő pszichológusnők, akiknek amúgy higgyétek el, fogalmuk sincs a férfiakról, mert csak női pácienseik vannak – és ez tisztán látszik a megcsalás cikkeikből is – és akik kis reklám megjelenésért összedobnak valami „okosat” hátha növelik a páciensek számát. Amikor elkezdtünk foglalkozni a férfi energetika tanításával nőknek – és ezt ne valami spiri dolognak értsd – akkor azt láttuk, hogy a kb. 3500 évre visszanyúló írásos emlékek és a mai neurológia és hormonkutatás hihetetlen módon egy felé mutat. A régiek megfigyelték a folyamatokat, ma pedig megtalálják a kutatók a magyarázatokat. Szóval, ebből a tudásból összeállt egy olyan modell, amit én magam is élek férfiként, amit megfigyeltem több ezer férfin, akiket majd 25 évig vezettem – és ami látva a visszajelzéseket – iszonyú pontosan működik a férfiaknál. Erről sokat olvashattál már a Titkos Tanácsok nőknek oldalán, szóval nem részletezem.

Ami nehéz volt és ma is az, hogy sokszor bár hihetetlenül egyszerűen meg tudom mutatni, mit miért tesz egy férfi, nehezen tudom elhitetni a nőkkel, mert mindenki valami „naaagy és bonyolult és lehetőleg őt igazoló dolgot” szeretne válaszul. Így jártunk ezzel a megcsalás kérdéssel is. A régi írások és a neurológiai kutatások is pontosan azt mondják amit tanítok, de mégiscsak kellett volna egy jó kis „bizonyíték”. Ekkor találtuk meg M. Gray Neuman írásait a megcsalásról. Több ezer férfit kérdezett meg ahhoz, hogy megírja a könyvét: Az igazság a megcsalásról. Ő tényleg kutatott, és az eredmény mellett nincs reklám a nyelvtanulásról, drága piperecuccokról, ruhákról és mellesleg 215 oldal… Hogy mit írt? Hát lényegében azt, amit egyik cikkben sem fogsz megtalálni. Azt amit lényegében mi is kidolgoztunk és eddig tanítottunk a nőknek. Valamint azt, amit a mi tesztünk is igazolt a megcsalás okairól férfiaknál.

A nagy megcsalás teszt

Ha egy dolgot adhatnék a lányaimnak, akkor ezt a tudást ültetném át a buksijukba a megcsalásról, hogy ne bukjanak el ők is, mint a 64 (máshol 68) %, akik a válóperen végzik. Szóval. Elolvasva M. Gray Neuman írásait, arra gondoltunk, hogy megismételjük és összeraktuk a saját megcsalás tesztünket a „Nagy megcsalás teszt” címmel – amit lehet, hogy te is kitöltöttél. 12405 válasz érkezett!!! Ebből 3087 férfi válaszoló volt és ezt dolgoztuk fel ebben a cikkben. //A női válaszokat majd akkor, ha lesz erőm férfiaknak is írni tanácsokat, bár szerintem azt nőknek kellene inkább írni, hiszen igazából egy nő tudhatja csak pontosan, mit is szeretne, mit miért tesz, stb.//

A megcsalás alapvető okai

Sokat kutattuk, hogy a megcsalással kapcsolatban ki milyen teóriákat állított fel és mit vizsgált, hogy ne csak M. Gray Neuman kísérletét ismételjük, így a következő kérdések kerültek a Nagy megcsalás tesztbe. Arra kértünk mindenkit, hogy jelölje be a megcsalások valódi okait. Ha több megcsalás is volt a kontóján, mindegyiknél adja meg, milyen ok volt a megcsalás kiváltója. Ezen okok közül lehetett választani:

 1. Minden jó volt köztünk, de egyszerűen szerelmes lettem és mennem kellett.
 2. Nem foglalkozott velem, nem figyelt rám. Egyedül éreztem magam és kellett valaki, aki megért.
 3. Állandóan ugráltatott, parancsolgatott. Megszűnt minden tisztelet benne.
 4. Lusta, élősködő életet élt és nem akartam kiszolgálni és vontatni őt.
 5. A szex egyre rosszabb lett köztünk és nem akartam így élni.
 6. Elhanyagolta a külsejét és ez taszított, kellemetlen volt vele.
 7. Szellemileg eltávolodtunk. Lemaradt tőlem és elfáradtam a vontatásban.
 8. Ez csak egy kaland volt. Szerettem a párom, de valahogy jól esett az a pillanat.

Mi a megcsalás valódi oka férfiaknál?

Hölgyeim…! Sajnos M. Gray Neuman tesztje és abból írt könyve lényegében a magyar férfiakra is igaz. Azaz a világ férfijai tényleg ugyanarra az energetikára reagálnak, amit tanítunk.

A megcsalás legfőbb két okának a 2. és 3. pontot adták meg a férfiak – én is. Összességében a megcsalások oka 93,65%-ban – azaz 2891 esetben – a 2. és 3. pont volt!!! Azaz, hogy:


A nő nem nézett fel rá és nem tekintette férfinek, hanem egy kelléknek érezte magát csupán.


Amikor ezt elmondom a tanfolyamokon (a Hogyan szelídítsünk férfit vagy a Női kommunikáció kurzusokon) vagy az Elengedés – Újrakezdés csoportokban, a legtöbben a hölgyek közül megesküsznek rá, hogy „Ők biztosan nem!” Aztán persze a gyakorlatoknál és példáknál mindig kiderül, hogy a kommunikációjuk – bármilyen hihetetlen is – de NEM női kommunikáció, hanem egyfajta gyenge férfi kommunikációs minta -, ami igencsak frusztráló és kasztráló módon hat.


női kommunikáció


És ugyan ki akarna egy olyan kapcsolatban maradni, amiben őt nem tekintik férfinek, nem néznek rá férfiként és nem éli meg a férfi egyik alap érzését, azt, hogy tisztelik. Ugyanannyian, ahányan nőként benne maradnának egy olyan kapcsolatban, ahol nem tekintik őket nőnek, nem érzik a testi és lelki biztonságot, stabilitást és nem vágyakozó pillantások kísérik őket – azaz sehányan. Így hát keresnek egy helyet, ahol ezt a részt pótolhatnák.

A legfontosabb életérzése mindenkinek az, hogy megélhesse a nemi identitását. A férfi ott érzi jól magát, ahol Férfiként néznek rá és a nő ott, ahol Nőként.

Ez a törvény…

… és semmi, de semmi nem írja felül.

Nem baj, ha nem jó a szex. Nem baj, ha valaki szellemileg nem mindig partner. Nem baj, ha lelakottá válik egy hölgy, ha jön a gyerek. Semmi nem baj… Csak az a baj, ha nem élheti meg azt, hogy férfiként tisztelet övezi.

Tudom… Most jönnek a felháborodott válaszok. „Tisztelni csak azt lehet aki… Előbb legyen férfi és majd akkor…” stb. Értem… és neked igazad van… Ettől még a férjed megcsalt, elhagyott és el is fog. Szóval, amit írok, az egy tanács és szeretet van benne feléd, hogy ne rontsd el. Ha akarod, meghallgatod és próbálod megérteni. Ha nem, akkor marad az „igazad” és veszik a férjed. Hidd el. Nagyon egyszerű elérni, hogy az a szerencsétlen, aki ugyanolyan átlagos férfi, mint amilyen átlagos nő vagy te, ugyanannyira különleges férfinak érezze magát, amennyire te szeretnél különleges nő lenni. Néhány szón múlik minden.

A megcsalás és a Női Kommunikáció

A tanfolyamokon eddig kivétel nélkül mindenki – és ezt le merem írni, mert több ezren olvassák, és hozzászólhatnak azok, aki itt voltak – szóval MINDENKI megértette, hogy az, amit ő női kommunikációnak gondolt, az nem az. Eddig mindenki, aki változtatott rajta, hihetetlen változásokról számolt be. Hogy mi a lényeg? Csak annyi, amit te is szeretnél. Te Nőnek szeretnéd érezni magad, a párod pedig Férfinek. Kérlek! Ne te légy a férfi! Ne te légy a harcos! Ne nyomd a torkának a lándzsát! Segítsd abban, hogy férfinek érezze magát! Hidd el, ekkor ő is elkezd téged nőként kezelni, mert NEKI IS AZ A JÓ, ha egy nővel, a gyermekei anyjával élheti le az életét és nem egy másik harcossal, aki elől menekülhet egy másik ágyba. Semmi nem kell hozzá, csakhogy megértsd a férfi működését – ami amúgy szög egyszerű – és Nő légy mellette, ne pedig férfi.


női kommunikáció


„De ő ilyen, meg olyan…” és nem férfi – mondják ilyenkor a hölgyek. Értem… Mondd neki el ezt és pár éven belül keres valakit, aki férfinek nézi. Vagy előlegezd meg neki azt, hogy férfi és várj el olyan dolgokat tőle, amelyek neked fontosak, de kérlek, a női kommunikációt alkalmazd és hidd el megváltozik. Szóval… Két lehetőséged van, ha nem állnak jól a dolgok.

 1. Kezdd el férfiként kezelni, akkor is, ha volna ezen még mit javítani és ezt tedd női nyelven. Megváltozik minden és lesz egy igazi férfi melletted.
 2. Kezdj el harcosként viselkedni, keress egy jó ügyvédet és kérj egy időpontot tőlem legkésőbb mához egy évre. Kelleni fog… Ja… és neked igazad lesz, mert tényleg megcsaltak.

De mi is a Női kommunikáció?

Hogy mi is ez a “Női kommunikáció” vagy a “Befogadó női kommunikáció”? Ha körbe nézel az oldalon, sok mindent olvashatsz. Hogy mennyire hiteles a tudásanyag? Üsd be a google-ba és nézd meg, kit tart ma a google ebből a témából szakértőnek… Igen. Ezt az oldalt.

A megcsalás gyakorlatilag egyetlen oka, hogy a nők férfiként állnak hozzá a párjuk hibáihoz és gyengeségeihez. A nők férfiként kommunikálnak, férfiként harcolnak velük, hogy megváltoztassák őket. Ha tetszik, ha nem, ez van. Röviden – kasztráljátok a pasikat, és ezt valahol helyre kell tennie. Én tudom, hogy biztosan sok dolog van, amit másként kéne, hogy tegyen, mert tényleg töketlen, lusta, önfejű és mit tudom én még mi. Értsd meg VELED VAGYOK! Értem, hogy változnia kellene! Én csak annyit kérek fogadd el, hogy ezt csak női úton tudod elérni egy férfinél.

Ha úgy érzed, ér annyit a kapcsolatod, hogy tegyél bele két napnyi tanulást, akkor várlak és megmutatom, hogyan kell élvezned a nőiességed és ugyanekkor és ugyanettől miként válik Férfivá a párod csak a kommunikációd megváltoztatásával. Ennyit megérne nem? Hidd el néhány szó megváltoztatása és a férfi megértése gyökeresen átír mindent, és még meg sem csalnak!

Ha szerinted a párodnak kell változtatni a problémáidon önmagától és kezdje ő a változást, akkor szeretettel szólnék, hogy biztos lehetsz benne, változtatni fog a helyzeten…

… csak nem úgy, ahogy az mindenkinek jó lenne.

Hamarosan jön a folytatás!

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

18 Responses

 1. Kati
  | Válasz

  Csak akkor lehet egy férfira felnézni,ha úgy is viselkedik!Egy férfi a család feje!!!!hát viselkedjen is úgy!!!Éreztesse velem,h én vagyok a GYENGÉBBIK nem!!!!ő teszi az asztalra a kenyeret én sózom neki!!!!!!Én azért tudok odafigyelni két kicsi mellett a külsőmre mert szerelmes vagyok a férjembe!!!Mert erején felül teljesít a családjának,piszok jóképű,és talpig férfi!!!!!Ha ez így is marad akkor olyan40-50évet sorsolok magunknak!!!!!A férfi férfi legyn,anő pedig nagybetűs NŐ!!!!!!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Kati!

   Teljesen igazad van abban, hogy egy férfira csak akkor lehet férfiként nézni, ha férfiként viselkedik. Ami viszont szerintem fontos, hogy ha mindig a másik oldaltól várjuk az első lépést, akkor senki nem jut sehová, mivel a másik oldal is ugyan így gondolkodik és szépen szétesik minden.
   “Légy te magad a változás, amit látni szeretnél a világban…” – mondta Gandhi.
   Ha mi nem változtatunk, akkor a másik oldaltól hiába várjuk el. Egy egy együttes folyamat. Ha valami nem stimmel otthon, akkor nekiszegezni a másik torkának a lándzsát azzal, hogy változzon nem sok értelemmel bír, mert neki is megvannak a maga indokai miért viselkedik így. A férfi is azt fogja mondani, hogy “A nő előbb legyen NŐ és akkor majd én is…” – és már el is indultunk lefelé.

   Szerintem, ha vaj van, először érdemes magunkon változtatni – mert a másikon úgysem lehet kényszerből. Ha te megteszel mindent, segíted és emeled a párod, akkor változni fog. Ha nem változik, akkor pedig egyszerű a helyzeted, mert látod, hogy “alkalmatlan” és mehet amerre akar. Ha attól sem változik, hogy te változtál, akkor nincs miért mellette maradni. Ha változik, akkor pedig megnyertünk egy boldog életet. Más út nincs.
   … szerintem.

   • Piros
    | Válasz

    Kedves Gyulá!
    Kicsit visszás ez a gondolat egy olyan ember szájából, aki ferfikent nőket akar megváltozhatni. Szerintem ettől hiteltelenné válik minden, amit írsz. Hagy kérdeztem meg, miért nem a ferfiaknak írsz? Érzem, hogy jó a szándékod, és úgy gondolod, tényleg rátaláltál valamire, amivel segíthetsz, mégis úgy velem, mivel a férfiakhoz nyilván jobban értesz, s pontosabban tudod, hogyan kéne férfiként viselkedni, hatékonyabb lenne, ha velük -beszélgetnél. Nagyon jo lenne, ha őlnekik is elsegitene valaki, hiszen olyan -ol, ami a ferfi kommunikációval foglalkozik, nem igen létezik. Ígerem, cserébe én nem olvasok el egyetlen ” már megint megcsalta valaki a feleségét” cikket. ( Már csak azért sem, mert épp arra készülök ( már folyamatban van – nem tudom, ezt hogyan fogalmazhatnám meg pontosan…), hogy elhagyjam a párom, akit nem tudok már tisztelni, mert teljesen elhagyja magát, nagyobb pocakja van, mint nekem volt 9 hónaposan, szakadt, nem ad magára, nem keres annyit, hogy biztonságban érezzem magam , ami miatt nekem kell előteremtenem a kiadásainkat fedező anyagiak nagy részét, egész nap a tévét nézi, s nem hajlandó fejlődni, változni, egyáltalán nem képes gyengédségre, kedvessegre, nem figyel rám, se a gyerekeinkre. Minden téren elmaradt mellőlem. Olvasom, hogy azt írod, átvesszük az irányítást, s erővel kommunikalunk, le akarjuk győznin a férfiakat, és ezzel a viselkedéssel, mintegy kasztráljuk őket. Én esküszöm, nem herélem ki, megadok neki mimdent, amit egy nő adhat, figyelek rá, töròdöm vele, gyengéd vagyok, kedves s amennyire a helyzet engedi gyenge is, s eszem áfában sincs irányitani. ßőt, örülök, ha ő teszi. Mindig is szerettem volna “nő” lenni. Adok magamra, nöies munkám van ( művész-tanár vagyok), olyan családból származom, ahol a hagyományos értékek fontosak voltak, és igyekszem is ehhez tartani magam. De ő sajnos nem. Az az igazság, hogy már a kapcsolatunk kezdetén is ez volt a helyzet, csak én akkor ezt nem voltam képes látni. Mikor találkoztunk, örültem, hogy egyáltalán szóba áll valaki velem, az előző fejem 3 gyerekkel elhagyott, így abban éltem sokáig, hogy már mindig egyedül leszek. Őrültem annak, hogy mégis van, aki mellettem áll, elfogadtam minden hibájával együtt.. Mára már viszont nagyon nehéz lett az egész. Már nem bírom vonszolni, tényleg mindent megpróbáltam, de sajnos nem megy… Magamat próbálom csiszolni, s úgy érzem , folyamatosan fejlődök, s elmondhatom, hogy igazán nőnek erzem magam a férfiakkal való kapcsolatomban, és általában az életben, de vele nem. S mivel a másikon nem valtoztathatok, a helyzetemen változtatok. ( S ez egy nőnek sokkal nehezebb, mint egy férfinak, mert egy nő, mindent megtesz a gyerekeiért, azért, hogy teljes családban nőljenek fel. Nálam is ott van ez a mérlegen , s igen nagy súllyal húzza azt lefelé, mégis, muszáj változtatnom, mert úgy érzem, megfulladok… ) S persze nem rajta, hanem miután magamon változtattam, s mégsem ment adolog, a helyzeten…
    Ezért is írtam, hogy milyen jó lenne, ha férfiaknak is adnál tanácsot, mert úgy érzem, jót tenne, ha valaki raébresztené őket a ferfi lét csodás attribútumaira. Szeretettel kívánok minden szépet!

 2. Manka
  | Válasz

  Egy: férfiak (akikben bizhatok), sokan, azt az indokot mondták, hogy “szép kerek volt a popója, megkívántam, pedig szerettem az asszonyt, mégis ott volt a dolog tálcán, hát persze, hogy kihasználtam az alkalmat.”
  Kettő: évek múltán minden kapcsolat kihűl, de a férfiak férfiassága ettől még nem lankad. Csak minket, a megszokott régi párt unnak már baromira. Ez ennyire egyszerű, és ez nem kivédhető. Se az egyes pont, világos okokból, se a kettes pont. És itt azt is meg kell említeni, hogy sok nő is pont így gondolkozik.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Hmmm… Kedves Manka!
   Azt érzed, hogy a szavaidból süt az ellenszenv a férfiak iránt…? Pl. ez a hozzáállás az egyik olyan dolog az, amit elunnak egymásban az emberek. Erről szól a Női Kommunikáció. Ha már ezt meg tudod változtatni, fényévekkel kerülsz közelebb ahhoz, hogy a “Csak minket, a megszokott régi párt unnak már baromira.” kérdést máshonnan látva megváltoztasd a jövőd és ne legyen ez “tény” – merthogy nem az. Sokaknak nem az…

   Amit pedig az egyes ponthoz írtál, azaz: “a férfiak (akikben bizhatok), sokan, azt az indokot mondták, hogy “szép kerek volt a popója, megkívántam, pedig szerettem az asszonyt, mégis ott volt a dolog tálcán, hát persze, hogy kihasználtam az alkalmat.” – ez 80%-ban akkor van így, ha erősen hiányzik otthonról valami… Én több ezer férfit hallgattam végig 25 év alatt arról, hogy mi a helyzet otthon. Csak azért, mert valakinek kerek a popója, egy férfi nem kefél félre. Ezt én nem “gondolom”, hanem pontosan tudom”. És azt is, hogy mikor és miért teszi meg mégis…

   … és igen. Ez a nőknél ugyan így van.

 3. Paszulykaró
  | Válasz

  Igen,sajnos én is ismerek ilyen férfit,aki szereti a feleségét,vele akar megöregedni,elmondása szerint szexmániás,de engem mégis megkért,hogy legyek a szeretője.Na,itt mélyednék bele,hogy mi az oka ennek…

  • Lindus
   | Válasz

   …….éééééés kedves Paszulykaró…… lettél-e a támasza?

 4. Ani
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Szerintem nagyon jól megfogalmaztad a problémát! Jó írás! És ha mindkét fél tenné a dolgát, nem lenne probléma. Egy kapcsolat mindig kettőn áll.
  Egyetlen dolgon akadt meg a szemem: egy nőt lelakottnak nevezni, nagyon nem szépnek, lekicsinylőnek (tárgyakra használjuk e szót) és bántónak tartom. Kérlek keress rá egy megfelelőbb jelzőt. Köszönöm.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Ani!

   Köszönöm a soraidat. Igen, azt hiszem abban van a lényeg, amit írtál.

   A “lelakott” kifejezéssel én is bajban vagyok. Nehéz dolga van annak, aki írni szeretne. Igen, igazad van, nem szép jelző… de…!
   – Egy részben szerettem volna megmutatni, hogy milyen jelzővel fogják illetni adott esetben az adott megjelenéssel rendelkező hölgyet – figyelmen kívül hagyhatjuk, de ettől még a férfiak a háta mögött így beszélnek róla és ami a nagyobb baj, hogy így is viszonyulnak hozzá. Ha valaki ezt nem veszi észre, rámehet az élete.
   – Igen. Egy ilyen esetben inkább tárgyiasul a személy, mint megszemélyesül. Éppen ez a fontos. Elveszíti azt, ami tartást adhat neki. Szerintem fontos szembenézni ezzel
   – Igen, lekicsinylő. Azt is szerettem volna megmutatni, hogy ilyenkor lekicsinylik. Mindegy, hogy ki mit gondol ilyenről, rezgésekről, meg univerzumot átölelő szeretetről – nem fogják annak nézni, ami ez alatt a külső alatt van. Értem és igazad van, hogy ez nem szép. De az orvosság néha keserű, a műtét pedig fáj…
   – És én is ember vagyok. Néha nem az sikeredik, amit szerettem volna… Mindig vannak kis csúszások. Amúgy temilyen jelzőt használtál volna, ha a fenti dolgokat ki szeretted volna fejezni?

   Igyekszem empatikus lenni és az oldal célja a segítés, nem pedig a “megmondás” de annyi-annyi szempont van, ami egyetlen fejbe nem fér bele.

   … de igyekszem. 🙂

   Köszönöm, hogy írtál!

   Ölelés

   Gyula

  • Annamari
   | Válasz

   Kedves Gyula! ❤
   A “lelakott” szóra kerestél/kérdeztél szinonimákat. Elhanyagolt, magára nem adó, igénytelen…
   Talán kevésbé bántó, bár a lényegen sokat nem változtat. 🤔
   Minden elismerésem a Tiéd/Tiétek a segítő szándékért, és a rengeteg befektetett időért, energiáért, munkáért, hogy minél több új Királynő szülessen! ❤
   Szeretettel: Annamari

   • Dora Gyula
    | Válasz

    Kedves Annamari!
    Köszönöm az ajánlásod. <3
    Néha ez-az nekem is kicsúszik a számon... Sajnos... De a szándék tán ellensúlyozza ezt.
    Köszönöm a soraidat is. Igyekszünk! 😀

    Ölelés
    Gyula

 5. Anna
  | Válasz

  Jó ez az oldal. Akkor találtam rá, amikor már a saját bőrömön tapasztalva (és a barátomra hallgatva) az itt leírtak nagy részét már megtanultam, de mindig jól esik kicsit emlékeztetnem magam a tanultakra. Nekem legjobban nem is maga a tartalom, hanem a stílus tetszik. Tényleg lehet érezni a segítő szándékot, amit más férfitól én még nem láttam a cybervilágban. Nagyon jó, hogy amikor az ember már kétségbe esne és feltörne belőle a harag, akkor be van szúrva egy “én veled vagyok” rész, mert enélkül sokan sértődötten/sírva itt hagynák az oldalt. Mivel kedvesen van tálalva ezért szerintem így sokaknál célba ér az üzenet. 🙂 Ha tehetném ezt minden fiatal nőnek megmutatnám, mert gyanúm szerint sokan már akkor jutnak ide, amikor baj van, házasok, gyerek is van, évek óta szinglik… Én 23 évesen bukkantam rá és jobb lett volna előbb olvasni.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Megtisztelőek a soraid. Köszönöm őket. Ezekért érdemes felkelni.
   Szorítok neked az Úthoz. 🙂
   Ölelés
   Gyula

 6. Margó
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Olvasom a véleményeket és kérdés vetődik fel bennem. Paszulykaró írja, hogy a férfi szereti a feleségét stb. mégis megkér egy másik nőt legyen a szeretője. Szexmániás is a feleség. Ott akkor nem hiányzik a szex, valami másban van hiány. Feltételezem egy ilyen feleség nem “lelakott”. Bariság extrákkal vagy ” támasztékot” keres, megértést stb? Lelkisimi? Akkor ebben az esetben nem is ígért semmit, nem lesz ebből párkapcsolat, csak ideiglenes hiánypótlás? Mikor fogadja ezt el egy másik nő? Ha ő is párkapcsolatban él ? És még valami, hogyan kér meg egy férfi egy nőt, hogy ugyan legyél már a szeretőm, tart ameddig tart, érezzük jól magunkat? Ebből a helyzetből nem fog hosszú évekig kilépni? Együtt dolgoznak ezért elindult a férfiben valami?
  A válaszokat köszike. Margó

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Margó!
   Ez annyira sok kérdés, hogy egy nap a válasz. Kb a Hogyan szelídítsünk férfit első komplett napja, szóval max tényszerűen tudok írni rá pár sort.
   – Ahol benéz valaki, ott a feleséget biztosan nem tartják Királynőnek. Ez vagy azért van, mert nem az, vagy azért, mert a férfinak nem az. Ezer ok lehet.
   – Ahhoz nem kell lelakottnak lenni, hogy valakit lecseréljenek. Millió oka lehet annak, hogy nem kell teljesen.
   – Mindegy egy megcsalást minek nevezünk… Én nem a nevét keresném, hanem lépnék…
   – Mikor érdemes belelépni egy szereői viszonyba? Soha. Az 10:1 arányban bukta…
   – Hogy kér meg egy férfi? Látványosan “szerelmes” lesz és elcsábít, te meg beleszeretsz. Aztán megy tovább minden…
   – Addig nem lép ki senki, amig az jó. Miért tenné?
   – Semmi nem indul el a férfiben 94%-ban, amiből komoly dolog lenne…

   Hát… Dióhélyban ennyi. 🙂
   Ölelés
   Gyula

 7. Emma
  | Válasz

  Kedves Gyula! Közel 20 éve vagyok együtt a férjemmel és ez idő alatt sok mindenen keresztül mentünk. Párszor fizikálisan megcsalt- amikről tudok- időben észre is vettem. Kivéve a legutóbbit. Akkor épp boldog korszakunkat éltük. Legalábbis én azt hittem. Több mint fél évig tartottak viszonyt. Óriási színésznek érzem a párom. Nem értem, miért ragaszkodik hozzám mindezek után a férjem. Annyiszor kértem, közöltem, hogy vessünk véget a mi színjátékunknak. Végül mindig kiengesztel. Párterápián is voltunk, ő kérte, hogy menjünk. Sok-sok évvel ezelőtt, az első kaland után. Ezek nem egyéjszakás történetek, általában munkakapcsolat. A kérdésem tehát miért ragaszkodik mégis hozzám? Azt sem hagyja, hogy kilépjek. 2 és fél év kemény időszakunk is volt, amikor elutasítottam minden közeledését, mert utáltam és undorodtam, miután lebukott. Nagyon nem voltam kedves se a mindennapokban se az ágyban. De akkor már házasok voltunk, gyerek is volt és vissza akart hódítani. Sikerült.
  Na de hogy még jobban összekuszáljam ezt a történetet, van itt még valami. Amit sokkal nehezebben fogadok el. Rajong az izmos nőkért. Azokért is, akiken már semmi nőiesség nem látszik. Ezt nagyon nem tudom hová tenni magamban. Személy szerint a gömbölyded nőket képviselem. Szülés előtt és után is. Az alakom nem sokat változott az évek alatt, azt hiszem, szerencsére. Gyúrni viszont nem akarok. Dacból sem. Valahogy úgy érzem, akkor veszíteném el igazán önmagamat. Hiába repíteném a férjemet a menyországba én a pokolban forognék. Ezt az áldozatot nem hozom meg. Mintha csak a szőke nőkért rajongana, de barnát vett el. Ennek mi értelme? Akkor szőkének kéne lennem? Valóban akkor és attól szeretne igazán? Nem értem, miért nem rögtön szőkét vett el? Attól viszont, hogy mégis őket nézi, megalázottnak érzem magam. Mikor lebukik én bezárok, összetörök. Pedig nem lenne okom. Tisztában vagyok vele, hogy szinte minden férfi néz pornót vagy képeket. De ezt akkor is nehezen tolerálom. Nagyon szenvedek ettől az egésztől. Bolond vagyok én, hogy mindezek ellenére szeretem és vele vagyok? Pedig higgye el, kedves Gyula, annyiszor szerettem volna már kilépni. Az első komoly eset után, hajlott rá. Aztán ragaszkodott a párterápiához. Azóta hallani sem akar válásról. Valahogy mindig kiengesztel. Bocsánatot kér, amit minden alkalommal elmondok, hogy az érzései miatt ne kérjen bocsánatot. Ő arra gerjed és kész. Ha megcsal, hát szégyelje magát, de tudom, hogy kettőn áll a vásár. A nők is megérik a penzüket. Nem a férjem pártját fogom, megkapja ő is a magáét ilyenkor. Van böjtje a tettének. De miért nem hagy kilépni vagy miért nem lép ki maga? Ennyi minden mellett hogy lehet az, hogy ragaszkodik hozzám? Mi értelme ennek? Palimadárnak érzem magam, akinek a háta mögött jókat nevet.
  Ui.: akikkel fizikálisan megcsalt, nem fitness alkatúak.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia kedves!
   Itt sok mindenre nem tudok válaszolni, mert lehetetlen… Egy kérdésedet emelném ki.
   “De miért nem hagy kilépni vagy miért nem lép ki maga?” – Miért hagyna? Neki ez így jó. Az emberek nem csinálnak olyat, ami nekik nem jó. Ehhez nem kell pszichológusnak lenni. Neki jó és látja, hogy te meg gyenge vagy ahhoz, hogy a magad lábára állj és reménykedsz. Máris megvan az egyensúly és az VAN ami VAN. Ez a törvény. Te nem irányítasz, így ő irányít.
   Szeretettel mondom, de ez így is marad addig, amíg nem változtatsz…
   A kérdés csak az, hogy mikor állsz végre a lábadra és emeled fel a fejed…
   Ölellek
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.