hogyan szerezzem vissza

Hogyan szerezzem vissza? – 10 legjobb tanács

posted in: Párkapcsolat 13

Hogyan szerezzem vissza? – három nőből egy…

Naponta beszélgetek hölgyekkel az egyéni konzultációkon és három nőből egy azzal keres meg, hogy „Hogyan szerezzem vissza a férjem, a párom, a szeretőm, a pasim?” Mivel a hétvégén túl vagyok a szám szerint 22. nők által írt féloldalas varázsrecepten – amit megfuttattam igencsak férfi kategóriába eső barátaim között is – kijelenthetem, hogy egyetlen egyet találtunk, amiben volt egy picinyke értelem a „Hogyan szerezzem vissza?” témában. Úgy látszik a párkapcsolati dolgok publikálása nem fog megváltozni és továbbra is él a 98% női „álomleíró” kontra 2% férfi, aki aránylag tisztában van azzal, hogy mi van a nadrágjában és mire is vágyna. Így van ez a „Hogyan szerezzem vissza” kérdésben is. Tényleg minden harmadik nőből egy a „Hogyan szerezzem vissza?” kérdéssel jön el hozzám, pánikba esve, kisírt szemekkel, rettegve, zokogva és elmeséli, hogy már végig olvasta az NLCafe, a Style, a Nők Lapja, stb. összes „Hogyan szerezzem vissza?” írását, sőt! Megrendelte a hogyanszerezzemvissza.hu süveges boszorkányasszonyától is a jóslást, amiben… Hagyjál már. Ez komoly?


Szóval lécci…

Hallgass már meg egy férfit, jó…?


Hogyan szerezzem vissza? – kezdjük az elején!

A „Hogyan szerezzem vissza?” kérdés, az ugye MINDIG egy KÖVETKEZMÉNY. Nem, nem, nem… Nem úgy kezdődött, hogy tegnap még puszi-nyuszi volt, virággal a szájában térdelve a legdrágább étterem közepén, ahová csak úgy minden nap el szokott vinni, hogy átadjon egy brill gyűrűt, majd ma reggel meg husss… elvitte a róka. Nem. Ez nem most kezdődött. Az eleje akkor volt, amikor az első elbénázott, besértődött kommunikáció elhangzik. Igen. Akkor, amikor észre sem vetted. Akkor, amikor még mindenkiben tombol az egoja és a „Nekem van igazam! Nekem ez jár! Lépjen ő elsőre!” ötletek még nagyon-nagyon nyilvánvalóak és mindenki kapni és nyerni akar. Ez tán még nem is lenne baj, de ahol megcsúsznak a hölgyek az MINDIG a NŐI KOMMUNIKÁCÓ. A legnagyobb baj, hogy fogalmatok sincs, hogyan lehet egy pasival azt csinálni, amit akartok. Pedig ezer módja van, de egy biztosan nem működik:


Nem szabad vele férfi módon harcolni!


Szóval, ha az a kérdés, hogy „Hogyan szerezzem vissza?”, akkor onnan indulnék, hogy

Ne veszítsd el!

Ha most még nincs baj, valószínűleg nem is olvasod a cikket. Megértem. Orvoshoz is betegen megyünk legtöbben, aztán „használjuk az egészségünket” míg megint oda nem leszünk. Pontosan ezt tesszük a párkapcsolatunkkal is. Használjuk, aztán meg olvassuk a „Hogyan szerezzem vissza” női portálok ostobaságait – amit faképnél hagyott, vagy bérbe író nők tömege gyárt a netre.

Hogyan szerezzem vissza? – az elvesztés útja.

Ha tényleg fontos neked az a férfi, aki miatt olvasol, had álljak meg félúton. Nem az a kérdés, „Hogyan szerezzem vissza?” hanem az, hogy „Hogyan tartsam meg, hogyan ne veszítsem el…?” //Milyen vicces – inkább szomorú – a statisztikám szerint 41 nőre, konzultációra jut 1, azaz egy nő, aki azért jön, hogy ne veszítse el azt, ami még most nagyon jó…//

Szóval. Hogyan ne veszítsd el? Nagyon kicsi kell, hidd el. A módszer abszolút működik. Le merem írni, mert több száz nőnél működött és nyugodtan hozzászólhatnak, ha nem lenne igaz.


Alkalmazd a női kommunikációt!


Sokat írtam róla már – sőt a goggle is első helyeken hoz bennünket a témában – de röviden a lényeg:. Csukd be a szemed és képzelj el az adott helyzetben egy királynőt. Nézd meg, hogy ő mit tenne, mit mondana és hidd el, működni fog. Persze jobb, ha érted is, hogy miért működik, de ebben a cikkben ennyi fér el róla. Legyél igazi nő, aki ismeri a női szerepeket és integrálta magában a férfit is. Ha ez megvan, akkor nemhogy nem veszíted el, de arra veszed rá, amire akarod.

Hogyan szerezzem vissza? – az első jelek

A „Hogyan szerezzem vissza” kérdés itt kezdődik. Az első jeleknél. Akkor, amikor észreveszed, hogy valahogy nem jó. Valahogy nem megy át, amit akarsz. Valahogy nem úgy kanyarodnak a beszélgetések, mint amit szeretnél. Ha ezt tapasztalod, hidd el, MOST kezdődik a „Hogyan szerezzem vissza” program. Ilyenkor még könnyen tudnál változtatni a dolgokon, ha ismernéd a férfi gondolkodását, vágyait, álmait. Ha ismernéd a női kommunikáció több ezer éve megírt, leírt „titkait”, amelyek nemhogy nem titkok, de hidd el, ott élnek benned, csak kiirtotta belőled ez a siker és érdekorientált világ. Szóval, ha azt kezded látni, hogy nem éred el a másik lelkét, ne azzal foglalkozz, hogy erőből megpróbálod kiharcolni a „jogaidat”, mert nem fog menni. Azzal foglalkozz, hogy HOGYAN KOMMUNIKÁLJ, mert ez a „Hogyan szerezzem vissza” első lépése.


női kommunikáció


Hogyan szerezzem vissza? – ha elveszett

Ha kérlelhetetlenül szembesültél azzal, hogy eltávolodott, hogy elment, elhagyott, akkor nagyon nehéz megoldani a „Hogyan szerezzem vissza” program eredményességét. Sajnos itt rendszerint pánikvezérelt lesz mindenki és így semmilyen technika sem fog hatni. Miért? Nézzük a rossz módszereket.

Hogyan szerezzem vissza? – a harcos

Erről csak röviden, mert már sokat írtam és a tanfolyamok fele is erről szól. Ha harcolsz, az harcot szül. Tudom. Mérges vagy, sértett vagy és elhiszem, hogy igazad van. Megértem, hogy elvárod, hogy nőként kezeljen és elismerjen. Igen, igazad van, ez jár is neked, de… De ezt nem lehet kiverekedni. Kiverekedni a nőiességet olyan, mint a kóser disznóhús. Marhaság. Ez egy férfi számára értelmezhetetlen fogalom. Egy nő attól nőies, hogy nem verekszik! NE LÉGY HARCOS – kérlek!

Hogyan szerezzem vissza? – a rabszolga

A nők egy része ilyenkor bepánikol, és 24 órában elkezdi lesni a párja minden rezdülését. Próbál mindenben a kedvére tenni. Olyanokban is, amiben eddig nem akart és olyanokban is, amiben eztán sem kellene. Mindent teljesít, legyen bármi is az. Túlpörög és „alámegy” a férfinek. Minden lesz hirtelen az ágyban, az asztalon, a lakásban, az életben. Minden! Minden a semmiért. A férfi érzi, hogy pánikolsz és gyenge vagy. Érzi, hogy függesz tőle. Már a rómaiak megmondták:


„A rabszolgáját nem becsüli senki…”


Téged sem fognak. Az, aki nem tartja magát valakinek, nincs benne tartás, nem fog kelleni, szóval NE LÉGY RABSZOLGA!

Hogyan szerezzem vissza? – a lábtörlő

A nők másik hibája, hogy ilyenkor elkezdenek eltűrni olyan dolgokat, amelyeket eddig nem tűrtek el és olyanokat is, amelyeket eztán sem kellene. A férfi bármit mondhat, bármit tehet, minden jó úgy, ahogy történik. Átgázolhatnak rajtuk, és kiélhetik magukat, csak ne menjek el. Nézd… Mielőtt elkezdenénk szidni ilyenkor a sok „bunkó férfit” azt azért tudni kell, hogy egy érmének mindig két oldala van. Eddigre, hidd el, neki is lesz egy csomó jogos sérelme és dühe. Szóval, lesz mit kiadnia magából. Sajnos a lábtörlő technika nem old meg semmit, csak elszabadul a pokol. Benne fixálódik a „büntető, elégtételt vevő” program, te meg olyan leszel, mint a felmosórongy. Ezt aztán – teljesen jogosan – sokáig úgysem fogod bírni, és ha nem tudod milyen technikára válts át, vagy visszaáll a régi rend (ütöd-vágod), vagy idegösszeomlással jársz majd a válóperre. Mellesleg… Te bele tudnál szeretni egy lábtörlőbe…? Ő sem fog, hidd el. Szóval NE LÉGY LÁBTÖRLŐ!

Hogyan szerezzem vissza? – a megoldás

Nézd. Most baj van. Ami biztos az az, hogy az út, amin eddig mentél, nem járható. A „Hogyan szerezzem vissza” egy változással kezdődhet csak. És… Sajnos ezt a változást neked kell kezdeményezni. Lehet, hogy igazságtalan, lehet, hogy ez nem tetszik, de egy biztos. Egy másik embert nem lehet megváltoztatni erőből. Főleg nem működő technika az, hogy azt mondogatjuk: „Változz meg és visszakapsz!”. Ilyenkor ő már nem akar megváltozni, mert ő azt fogja mondani: „Azért változzak én, hogy olyan legyen, mint régen? Te vagy az oka és én változzak?” Nézd… Ha te vagy az oka, akkor neked kell változnod. Ha ő az oka, akkor nem tud róla, így ő biztosan nem változtat – azaz megint csak te maradsz. Amit azért ilyenkor gondolj meg: Biztos, hogy ér ez a pali annyit, hogy te beletégy egy csomó munkát? Ha igen. Akkor változtass. Ha nem, rúgd ki és változtass magadon annyit, hogy a következővel ne járj így. Pl.: Tanuld meg hogyan követelj meg okosan, harc nélkül dolgokat. Valószínű egyébként, hogy mindketten benne vagytok a dologban, csak őt ez már nem érdekli, így megint csak rajtad a sor.

Hogyan szerezzem vissza? – a változtatás

Gandhi mondta: „Légy te magad a változás, amit a világban látni szeretnél…” FONTOS! Ne miatta változtass! Magad miatt változtass magadon, mert vagy összejön, vagy nem. Ha miatta változtatsz, akkor könnyen belecsúszol a rabszolga vagy a lábtörlő szerepbe. Magad miatt változtass, mert az út, a „Hogyan szerezzem vissza” szempontjából ugyan az. Ha magadon jó irányba változtatsz, akkor az pontosan az az út, mint a „Hogyan szerezzem vissza” útja. Ha visszajön – nyertél egy kapcsolatot. Boldogság, szerelem, heje-huja. Ha nem jön össze, mert elkéstél, akkor nyertél egy igazi nőt, akinek van esélye egy igazi férfire.

Mi az, amin változtass – avagy Hogyan szerezzem vissza?


női kommunikáció


 1. Csendesedj le odabenn! Meg kell tanulnod kontrollálni önmagad. Ne a szádat fogd be összeharapott ajakkal, hanem tanulj meg hátralépni lélekben. Maradj a jelenben, és nézd kívülről az eseményeket. Maradj a jelenben, mert csak így lehet jól megoldani a dolgokat. Ha akarod, meg tudom mutatni az utat…
 2. Női kommunikáció. Meg kell értened, mi egy férfinél a „detonátor” és a „jutalom falat”. Ha nem érted, mi veri ki nála a biztosítékot és mi az, amivel megmutathatod neki, hogy jól csinál valamit, akkor nem marad más utánad, mint egy felrobbant család. Gyere el a Hogyan szelídítsünk férfit két napos workshop-ra vagy a Női kommunikáció alaptanfolyamra és megmutatom, hogyan érj el a lelkéhez.
 3. Ne kapaszkodj! Ne látsszon rajtad, hogy „dolgozol az ügyön”. Légy olyan, mint egy titkosügynök, aki éli az életét, de a háttérben mozgatja a szálakt. Tedd a dolgod, mosolyogj, ne pánikolj, de figyelj és légy okos.
 4. Távolodj el! Csak egy kicsit… Okosan. Egy kicsi eltávolodás mindig önállóságra utal, és aki önálló, az nem függő. Úgyis pánikolsz kicsit és ösztönösen jobban nyomulsz, mint kellene. Egy csepp távolsággal ezt ellensúlyozhatod. Fontos! Ne kérdezgesd naponta, hogy „NA??? Jobb velem???” Hetente sem… Sőt! Ezt egyáltalán ne kérdezd meg, mert lebuksz!!!
 5. Önérték. Muszáj, hogy elkezdj igazi nőt faragni magadból és muszáj, hogy tudd azt, mitől is igazi nő egy nő a férfi szemében. Tudnod kell úgy állni egy vitában, mint egy királynő, mert nőként az egyetlen fegyvered női kommunikáció és az egyetlen védelmi eszközöd a tartásod. Ha te nem hiszel magadban, ha te nem érzed magad egésznek, nőnek, értékesnek, akkor mástól miért várod el? Ezt mind megtanulhatod a fenti tanfolyamokon.
 6. Büszkeség. Az önérték, a tartás és a buta gőg nem ugyan az. Tedd félre a büszkeséged abban a mértékben, amíg az nem megy az önérték rovására. Tudod… A büszkeséggel eléggé macerás összebújni a fészekben. Légy lágyabb kicsit… Kérlek… Nekünk ez kell, és hidd el, értékeljük is.
 7. Ne hibáztasd magad! Elég volt. Ha ezt teszed, azonnal hagyd abba, mert éppen most csinálsz magadból rabszolgát vagy lábtörlőt. Ne azzal foglalkozz, hogy mi volt! Elment, eltoltad, mindegy. Azzal foglalkozz, hogy TE MOST MIT TESZEL! Csak ez visz előre. A többi úgyis úgy van, ahogy van.
 8. Légy önkritikus! Meg kell vizsgálnod, hogy miben van igaza a másiknak. Biztosan lesz ilyen. Én még nem láttam olyat, hogy az egyik félnek semmiben sem volt igaza. Amiben igaza van, azt vedd figyelembe és tégy érte, amiben nem, azt meg ne.
 9. Légy csábító! Legyél szép! Egy két új cucc, fodrász, kozmetikus, cukiságok a lakásba és látszólag „mellesleg”, neki is vegyél ezt-azt. Csak úgy… Mintha azért kapná, mert magadra is figyelsz és így neki is jár. Lazán. A lazaság a legjobb álca.
 10. Bontakozz ki! Légy igazi nő. Érezd jól magad. Ne görcsölj. Légy szabad a függő gondolataidtól. Kezdj el szerelmes lenni az életbe. Dönts úgy: „Ha összejön jó, ha nem jön össze, én akkor is Nő vagyok!” Kezdj el élni és élvezni az életet. Hidd el, ez mindig csábító kisugárzást ad!

Ha így teszel, jó esélyed van rá, hogy visszaszerzed. Tégy magadért. Magadba fektess, ne ő belé. Neki akkor kellesz majd, ha megint beléd szeret.

… és ha nem jön össze, akkor legalább másnál nagyobb sikered lesz.

Tanuld meg, hogyan lehetsz igazi nő és saját magadat is sokkal jobban fogod élvezni. Nekünk, meg ez kell… Egy igazi Nő.

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

13 Responses

 1. Ricky
  | Válasz

  Jaj, drága Gyula! Tényleg minden szavadból árad a nők szeretete… ezt kellene tanítani az iskolában, nem a népesség számát országonként… meg a szexualitás “technikáját” 😀 Őszinte csodálód, és szorgalmas diákod vagyok! Nagyon sok boldogságot és békés egymás mellett élést kívánok nektek!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Hát… Most kicsit meghatódtam. Köszönöm a szavaidat! Tényleg…
   Ezekért a pillanatokért érdemes élni.
   <3

   Ölelés
   Gyula

 2. Marika
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Köszönöm a cikkedben foglalt jó tanácsokat, de én akit elengedtem, azt nincs szándékomban újra visszaszerezni. Neki sem lesz már eredményes az energiaelszívás, még akkor sem, ha sikerül neki, nem lesz tartós, és rövid időn belül, az Élet hatástalanítja nála, mert elégedetlen, nem elégszik meg azzal, amit a Teremtő nyújt neki.
  Minél többet akar, annál kevesebb fog neki jutni. A z energia elszívás helyett a saját energiájának az ujra termelődésével és ujra hasznosításával kellene foglalkoznia. És akkor nem másokat károsítana meg vele. Mert akinek több van, az többet is tett érte, illetve tevékenységével kieszközölte, hogy mindig legyen energia utánpótlása.

 3. Mónika
  | Válasz

  Nagyon jó cikk. Köszönöm.

 4. Anna
  | Válasz

  Gyula ….egy ismerosomon akartam segiteni. A cikket elolvasva sokat tanultam en is .koszonom neked.

 5. lévai judit
  | Válasz

  úristen ez igen én 30 éves anyuka vagyok több kevesebb hibával és nagyon kevés tudással mit a férfi számomra az életemet kepest jelenti soha nem tudtam volna mi tévö legyek most már igen köszönöm

 6. Ildikó
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Nagyon tetszik, amiket írt. Én is vissza szeretném szerezni a párom… Tíz évig tartott, soha egy vita, egy nézeteltérés, egy hangosabb szó nem volt köztünk. Ezért nem tudom teljesen magamra venni a jótanácsokat. Majd egészen váratlanul, két heti ismeretség után elhagyott a nála 23 évvel fiatalabb új titkárnője kedvéért. 53 éves… Ebben az esetben mit tudnék tenni? Én 43 vagyok…

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Kedves!
   Sok cikket és videót találsz az oldalon. A csoportban is vannak válaszok erre a témára. Nézz körbe és meglesznek a válaszok.
   Ölellek
   Gyula

   • Médea
    | Válasz

    Nagyon jó írás!
    Szívböl örülök hogy Vagy s Létezel kedves Gyula!
    Tiszteletreméltó amit csinálsz, számomra is nagyon sokat adnak a videoid és írásaid.
    Szeretettel :

 7. Köblös-Kovács Aliz
  | Válasz

  Kedves Gyula! Nagyon tetszik az írás, kár hogy nem találtam rá hamarabb, már elment….

 8. Liza
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Eleinte fenntartásokkal kezeltem ezt a cikket, már csak azért is, mert nagyon nem vagyok híve a játszmáknak, taktikázásoknak. De mégis hihetetlen sokat segített, hogy megtaláltam az írásodat. Sok év után a férjem arra jutott, hogy válni akar. Nyilván nem kell részleteznem, hogy mennyire kikészültem. Tegnapig úgy éreztem, hogy vége az életemnek. Akkor találtam rá az oldalra. Még nem tudom, mi lesz ennek a történetnek a vége, sikerül-e újraépíteni a házasságunkat, de az biztos, hogy nekem sikerült kicsit lehiggadnom, és pozitívan hozzáállni a történtekhez. Megfogadom az általad leírtakat, és bízom a legjobbakban. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük