Hogyan működik a férfi, hogyan lát a férfi lélek

posted in: Párkapcsolat 3

… avagy több ezer éves tanítás arról, hogyan működik a férfi és a férfi lélek.

Több ezer évvel ezelőtt a Védákban egy szimbolikus hasonlattal leírták a férfi és nő viszonyát, mely azóta sem változott. Nőként a nők legtöbbször a nőiességgel, a nőiesség megélésével foglalkoznak, erről olvasnak, ezt szeretnék megvalósítani. De lehet-e az egység egyik felét önállóan megvalósítani anélkül, hogy ismernénk a másik felet? Lehet-e igazán jól ékkővé csiszolni egy drágakövet anélkül, hogy ismernéd azt a foglalatot, amelybe szánod majd? Változtathatod-e magad igazi nővé, ha nem ismered, hogy működik a férfi és mi az, ami igazán mozgatja a férfi lélek fogaskerekeit? Lehet-e harmóniába kerülni egy férfi lélek mélységével, ha nem tudjuk, mi is lakik odabent? Lehet e harmóniát alkotni egy férfivel, ha nem ismerjük azt, miben áll a férfi működése. Szerintem nem. Érdemes-e a nőiességgel anélkül foglalkozni, hogy foglalkoznál közben a férfiasság lényegével de abból a szempontból, ahogy azt egy férfi érzi, éli és megvalósítani szeretné veled? Látnod kell, hogy lehetetlen kihagynod a férfi lélek megismerését és ezáltal a férfiak működésének megértését. Ha most olvasol itt először, akkor szerintem kezdd az alapoktól, A férfi gondolkodás alapjai – A férfi agy és a Nap szimbólum cikkel és a linkeket követve pár perc és itt is leszel újra.

Ha megérkeztél ide, akkor nézzük meg kicsit máshonnan, mi is a férfi lélek, a férfi létezés egyik esszenciális alapja, hogy lásd, hogyan működik egy férfi. Talán az írás végére megérted, miért nem lehet ezt megérteni egy nők által vezetett tanfolyamon és nagyobb hangsúlyt fektetsz majd a benned élő férfi oldal megértésére. De erről egy másik cikkben írok majd.

Lássuk, mint is írnak a Védák a férfiről és a nőről. Az idézet így szól:

A férfi lélek Védikus energiája

„A férfi az égből kapja a tüzet, a nő pedig a Földtől”

Az ősi szimbólumrendszerekben a nőnek két nagy archetípusa van. Az egyik a Hold, melyről már olvashattál és még fogsz is sokat, a másik pedig a Föld. Ma a Földdel, a földanya szimbólummal segítek neked meglátni azt, hogy mi a föld energetikai párja, hogy jobban értve a férfiak működés körüli káoszt, boldogabb nő lehess egy férfi oldalán. Kérlek… Légy nyitott és azt lásd majd, ami felé menni szeretnék és tedd félre kicsit a régi fájdalmaidat, még ha jogosak is. Lássuk…

A földanya, a termékenység, az élet, a termékenység, a növekedés mind-mind ezzel a csodálatos női szimbólummal kapcsolatosak de a férfiak legfőképpen és legjobban a Nap szimbólummal és annak kapcsolati rendszerével jellemezhetők legjobban, vagy írhatók le igazi teljességükben. Ilyen volt a Nap szimbólum, a Nap égi útja, a Nap helye a naprendszerben és ilyen a mai példánkhoz kapcsolódó ÉGBOLT is. Az égbolt, melyen a nap jár. Az égbolt – ha a Napról beszélünk – mindig világos, mindig vizuális, hiszen minden látható. Amikor a Nap az égi útját járja, ezernyi képet láthatunk, míg éjjel a Hold fényében inkább az érzéseink, az érzelmeink dominálnak. Azt hiszem ezt te pontosan érted. De lássuk, mit is üzen, ez a kicsit értelmetlennek látszó mondat!

„A férfi az égből kapja a tüzet, a nő pedig a Földtől”

Kérlek, ha olvasod, néha-néha áll meg és éld bele magad a leírásokba. Csukd be a szemed és érezz. A te világod az érzéseké. Ne akard a Napot Napként megérteni. Inkább érezd az értelmét… Légy nő, légy befogadó. Ne ellene menj a törvényeknek, inkább a lágysággal hajlítsd meg a teret magad körül…

A Védából származó mondat második felét biztos hamarabb fogod érezni, mert nő vagy és ez rólad szól, ezért kezdjük ezzel. Ha a rólad szóló rész valóságát megérzed, biztosan könnyebben el tudod fogadni és be tudod fogadni mindazt, amit a férfi oldalról írok majd, hogy hasznodra váljék.

„… nő a földtől kapja a tüzet.”

Üljön le és képzelje el FÖLDANYÁT ….. A Föld a biztonság szimbóluma is. A Föld stabilitás az éltető talaj, amit a nap meg tud termékenyíteni. A dolgok alapja, amelyre építeni lehet. A Földön minden dolog létezése az “alapokon” áll vagy bukik. Komoly dolgokat nem lehet komoly alap nélkül felépíteni. A nő legfőbb rendeltetése, célja az élet továbbadás, a gyermek. Ehhez nélkülözhetetlen a család a férfi és a biztonság. A család célja az élet továbbadása, annak felnevelése, óvása, tanítása, formálása. A nő életének egyik legnagyobb alkotása a család – még akkor is, ha ma a karrier a munka, a világ, a társadalom ezt a szent célt aljas módon elértéktelenítette. A család, a férfi és nő kapcsolata, melyben egymást hivatottak kiegészíteni és támogatni. Több millió éve, mióta elkezdődött annak a lénynek az élete, amely később emberré vált, a női szerep mindig ugyan az volt. Az, hogy testében megfoganjon az élet, melyet óvni, vigyázni, táplálnia kell. Világra hozni, éltetni, segíteni, tanítani és felnevelni azt a kis lényt, aki majd átveszi apja vagy anyja szerepét az élet végtelen láncában. Ez a szerep egészen más, mint a férfié. Hogyan is lehetne azonos a gondolkodásunk, az érzéseink és a képességeink. Hogyan is élhetné meg egy férfi milyen hordozni és világra segíteni az életet. Sehogy. Ahogy te sem tudod megélni az ő létezését. A nő létezésének lényege a gyermek. De ahhoz, hogy ez a gyermek megfoganjon és a nővel együtt életben maradjon kellett az az erő, ami védelmezte őket addig, míg abban a áldott és egyben kiszolgáltatott helyzetben voltak, ami a várandósság állapota. Az a nő, akinek erős, védelmező párja volt, nagyobb eséllyel adhatott életet a gyermekének, mint akinek nyámnyila hímje. Nagy pocakkal lassabban mozogsz, nem tudsz menekülni, nem tudsz vadászni nem tudsz futni, ugrani. Nem tudod magad megvédeni és ellátni sem úgy, mint egy férfi. Ebből beíródott genetikai emlékből származik az, hogy a nők és férfiak reakciói nem ugyan azok egy hirtelen sokkhatás esetén – de erről majd máskor. A lényeg, hogy ebben az állapotban (is) nő léte ezen a kiszolgáltatottságon alapult. Innen az a vágy benned, nőben, hogy a biztonság és a stabilitás a legfontosabb érzés, amit egy férfi mellett érezned kell. Amelyik nőben ez nem volt meg, az könnyebben került olyan hím mellé, aki nem tudta ellátni ezt a feladatot és egyszerűen az a női ág, akinek nem alapvető igénye volt az, hogy biztonságban legyen a férfi mellett az kihalt. A nőnek a mai napig ez a vezérlő érzése egy férfivel szemben. Meg lehet bízni benne? Lehet rá számítani? Erős? Tud gyengéd lenni, vagy félnem kell tőle? Biztonságot tud teremteni? Meg fog védeni? Oda bízhatom magam? Neki adhatom magam? Vigyázni fog rám? Vigyázni fog a gyerekre? Hűséges lesz, vagy itt maradok a gyerekkel egyedül, harcolva, és kiszolgáltatva?

nőiesség

A női érzések és a biztonság

Ismerősek ezek a kérdések ugye…? Zseniális és csodálatos a Föld szimbólum a stabilitásról. Most hunyd le kicsit a szemed és képzeld el, milyen volt az, amikor igazából szeretkeztél… Amikor igazából megengedő voltál, amikor egy férfinek átadtad a testedet és megengedted, hogy azt tegyen, amit akar, mert bíztál benne. Milyen is a befogadás igazán? Egy olyan érzés, amikor lemondasz a saját akaratodról és tényleg odaadó és megengedő vagy. Ez csak a legnagyobb bizalom állapotában tud lenni egy nő igaz? Amikor odaadod magad egy nálad nagyobb erőnek, de nem azért mert az elveszi, hanem mert ajándékba adod és mert így te is fel tudsz oldódni ebben az erőben, amely nemcsak erősebb és nagyobb nálad, de a biztonság érzését is nyújtja ezáltal. Valami hasonlót érzel és élsz meg ilyenkor ugye… Ez mind a biztonság érzésében foganhat csak meg. Ezért van az, hogy a nők számára különleges értéke van annak, ha valakivel szeretkeznek. Ez a bizalom, ez a biztonságérzet az alapja annak, hogy igazából átadhasd magad, megengedővé és befogadóvá válj és ekkor éled meg igazán a nőiességedet. Ez egy ÉRZÉS és mégis mennyire látszanak benne az univerzum törvényei… Igaz?

Tudnod kell, hogy ezt egy férfi nem is érti…

Nem igazán, mert egy érzést nem lehet érteni, csak ha tudatosan megvizsgáljuk. A tudatosodás nem az, ha naponta valaki Buddha és Jézus képeket lájkol és bebiflázott spiri szlogeneket tud rávágni azonnal valamire. Aminek nem találjuk meg az alapjait önmagunkban, annak nem érthetjük az igazi lényegét. A tudatosodás igenis mély szellemi munka, ahol megvizsgálunk mindent, hogy hasznunkra lehessen a boldogságelérésében. Ezért kell értened, hogy egy férfi életének elején ilyenkor birtokolni akar téged. Ha végigolvastad az előző részeket, akkor emlékszel, hogy A birtoklás tudata, avagy mit akar egy férfi című írásban ezzel sokat foglalkoztunk. A lényeg, hogy birtokolni akarja a tested, az akaratod, a hangod, a lélegzeted, a lelked. Ő ilyen. Ha ez szerinted állatias, ha nem tetszik, ha nem akarod, hogy így legyen, akkor is így van. Ő sohasem fogja megérteni mekkora bizalom befogadni valakit és megengedni neki az uralkodást. //Vagyis megértheti, de csak általad… Ha megtanítod rá.// Ő harcosok tanácsából érkezett és megszerzett magának. Őt ez elégíti ki… – amíg át nem alakítod, de erről majd máshol. Most nézzük a férfi oldalt…

„Egy férfi az égből kapja a tüzet…” – írták 3500 évvel ezelőtt.

Ez a képzeletről szól. A férfi a fejében él. Ha becsukja a szemét, képeket lát, képekben gondolkodik. Igen, a nők is, de mi más képeket látunk. A mi tevékenységeinkben előre kellett látni a következményeket, a történéseket. Látni honnan mi várható, látni az, hogy mi fog történni a vadászaton, a harcban. Két férfi órákig el tud beszélgetni egy gépről, ami csak a fejükben létezik. Látják, értik, következtetnek belőle dolgokra, ötleteik támadnak. Igen, a nők is tudnak hasonlót, de van egy érdekes különbség. Ha egy férfinek elmondod, hogy piros blúzodat vennéd fel a mályvaszínű – amúgy a mályva nekünk nem szín, én a mai napig nem tudom megjegyezni melyik az – szóval elsorolod mi lesz rajtad, akkor el tudja “képzelni”, de a legtöbb nem tudja megmondani, hogy az tetszik-e majd neki. Neki általában látnia kell egyben, rajtad, ahogy mozdulsz benne, ahogy lépsz. Többek közt ezért nem tudnak válaszolni arra, hogy „Kincsem! Tetszeni fogok, ha mályvaszínű bordűroskaspót veszem fel a vitrázzsal…?” Fogalma nincs mit kérdezel és ha lenne is neki a látvány kell. Szóval ne kérdezz. Öltözz és mutasd, mert csak balhé lesz megint. Nem „nem érdekli” nem keletkezik benne érzés egy fejben összerakott új képre, mert nem erre teremtették az agyát. De ha megmutatod egyszer neki, és tetszett, akkor összekapcsolja az érzést és a képet. Minél erősebb az érzés, annál jobban megmarad a kép. Ezt a nők is ösztönösen érzik. Ezért a dögös, hódító ruhatár és ezért a smink – a nem keverendő össze a divattal, amiről majd írok, mert a divatban bízni teljes bukta. Csomagold be, aztán ki magad egyszer úgy, hogy az nőies legyen és beírtad magad évekre egy férfi legfontosabb képei közé. Komolyan. A legfontosabbak közé. És ebből és fentebbi dolgokból következnek – nők által – „kevésbé” elfogadható dolgok „helyzetek”.

A férfi képek a férfi fantázia és a kiáradás energiája

Ha tetszik, ha nem, a férfi legfontosabb képei között a nő van. Ha egy férfi becsukja a szemét azonnal azokat a nőies nőket látja, amelyek érzelmeket hoztak benne létre. Egy férfi – ha tetszik, ha nem – vetkőztet a képzeletében. Természetesen nem akkor, amikor a nő éppen mosogat – hacsak előtte nem történt valami a konyhaasztalon. Miért? Mert nem kapcsolódik hozzá érzelem – vagy legalábbis nem az, ami a legerősebb ösztönből születő. A férfi rendeltetése az örökítés és a védelmezés. Erről olvashattál a Kiáradás című írásban. Van néhányunk, aki néha gondolkodik, némelyik ír, meg kedves, de értened kell, hogy ezek járulékos és szerencsés együttállások. Alapból legtöbbünk nem foglalkozik ilyen kérdésekkel – hacsak a nő nem inspirálja, merthogy kikényszeríteni nem lehet – merthogy ilyen a Nap. Mi veletek kapcsolatban olyan égi képeket, sugallatokat látunk, amelyek megmozgatnak bennünk mindent és akár ennek látható változásai is lehetnek… Assz’em érted mire gondolok…

Van egy régi vicc – kicsit a nőknek vulgáris így leírva, de hidd el fontos – ami vér komolyan, de mégis nagyon jól jellemzi az férfit.

Milyen filmeket szeret nézni egy férfi? – Három típus van. A kardozós, a ba…ós, és a kardozós ba…ós filmeket. Jó, kicsit túlzás, de a lényeg benne van. Mi ezt éljük a fejünkben. Az erő útja, a birtoklás tudata és a kiáradás érzése. Ez az, amit mi meg akarunk élni, mert erre teremtettünk. Ha tetszik, ha nem…

A férfi és a szex

Mit gondolsz, hogy miért 99,6 százalékában férfi nevéhez kötődő bankkártyákkal fizetik a pornóoldalak tagsági és letöltési díjait…? Hát ezért… Mert nekünk kell ez a látvány. Mi ez alapján működünk. Az érvényesül nálunk, aki ezt az érzést ki tudja váltani anélkül, hogy le is vetkőzne. Becsukjuk a szemünket és látjuk… És érezzük, hogy ezt élőben is látni, megérinteni, birtokolni akarjuk. Kérlek… Most ne alacsonyítsd le ezt az erőt arra a primitív és buta szintre, hogy “Persze, mert ti mindig csak d…ni akartok”. Igen és nem. Igen, mert így van, mert így vagyunk megírva, és nem, mert ez az az erő, amely a megtartást biztosítja – és ezt sok nő elfelejti. Ha ez elmúlik egy párkapcsolatban, azzal ez az égi tűz nem múlik el a férfiben, ahogyan a biztonságkeresésé sem múlik el egy nőben. És ha nem tudjuk azt adni amit a másik szeretne, akkor megy minden a levesbe…

Mert a férfi, az égből kapja a tüzet. Ő át tudja élni a magtanult látványhoz tartozó érzést. És mit akar legtöbbet átélni egy férfi? Hát azt, amire elsődlegesen teremtetett: az örökítés, az aktus, a szex, a győzelem, a birtoklás élménye. A szexről majd írok, külön, de lényeg most csak legyen annyi, hogy ez az egyik vezető kép. Egy férfi teljesen át tudja élni a szexuális élményt a TV előtt, nézve egy digitális ponthalmazt, vagy ugyan úgy izgalomba jön az autószerviz pucér csajos képei láttán. Erre van beírva minden génje. Észrevenni, megszerezni, meg… Ez eddig rendben is van, hiszen ha ez nem lenne, nem lenne utódlás és a kis cuki pocaklakók nem készülnének el. Csakhogy itt jön a különbség.

Az égi tűz esszenciális ereje

Értened kell, hogy ahhoz, hogy a megfelelő nő észrevétele megtörténhessen, egy képesség kell. Ez egy ugyan olyan képesség, mint neked a hallás. Hallasz. Nem tudod kikapcsolni. Hát… mi sem…

Egy férfi naponta egy csomó nőről rángatja le a ruhát – fejben. Hidd el. Mindegy, hogy három általánosa van, vagy három diplomája. Mindegy, hogy utánad fütyül az árokból a lapátnyélre támaszkodva, vagy egy pillanatra lelassítva mozgását jelzi, hogy észrevett, mielőtt beül a sportkocsiba. Ugyan az a kép van mindkettő előtt. Te, ruha nélkül, szex közben… ebben van jó és rossz is. Jó, hogy ezt tudod, jó, hogy ezt a tudást használhatod, jó, mert téged is így találtak vagy fognak megtalálni, jó, mert így működik a világ… Rossz, mert ez a képesség egy kapcsolat megkezdésekor nem szűnik meg. Hidd el, nekünk is szívás. Szerelmes vagy, mégy a pároddal, szembe jön két jó cici és az jut eszedbe – basszus… Aztán meg az, hogy basszus, mekkora egy szarházi vagyok. Összesen 1,07 másodperc és lefutott, de ott van. És ez a képesség addig él egy férfiben, amíg mentálisan tiszta és él. Emlékszem drága nagyapám, mikor elvitt horgászni és én még kb. hét éves lehettem ő meg hetven-valamennyi, ott dörmögött a bajsza alatt a Balaton-parton séta közben mikor jöttek a csajok, hogy: „Hűnyeha… phűűű, hajjajjaj”. Én meg persze azt sem tudtam, hogy ne vegyem észre, mert akkor még olyan „ciki” volt a csajokról beszélni. Akkor még csak a birtoklás ösztöne dolgozott bennem, így jól meghúztam a hajukat – merthogy akinek meghúzhatod a haját és nem tud mit csinálni, az tulajdonképpen birtoklod.

nők családi béke

A valóság, ami ellen mindenki tehetetlen

Több ezer férfivel beszélgettem. Volt hogy véresen komoly mély-merülések előtt, ahol a tervek minden rezdülése élet vagy halál kérdése volt. Ültünk a hajón vagy a búvárbázison pattanásig feszült gondolatokkal, majd a semmiből megszólalt valamelyikünk: „Jobbról azt a kettőt…” – és elhangzott a varázsmondat. Az idő megállt, a tervek sehol, nem számított már a négy és fél órás merülés terve 120 méteren. „Húúúú… Nagyon!” – érkezett a válasz. Kicsit elidőztünk még a merüléstervező software  monitorra írt számai előtt, mintha azt látnánk, de nem azt láttuk… Kellett kis idő a klaviatúra felett, míg ismét láttuk a billentyűket és minden ment tovább. És ezek a férfiak mind képzett, intelligens, igenis férfias férfiak voltak rendezett partnerkapcsolattal. Ez nem egyedi eset. EZ A NORMÁLIS – ha tetszik, ha nem. Bár azért ez tetszik nektek, csak az a lényeg, hogy titeket nézzünk. és ne a másikat Ugye? Na ugye? De ugyan így megáll a lélegzet akkor, ha valaki élete legnagyobb üzleti bukását meséli, akkor, ha éppen csődbe ment életét fejtegeti, vagy akkor is, ha a legnagyobb ötletedért kampányolsz a meating-en férfiak előtt és bejön a titkárnő – csak az intelligensebbje ezt ilyenkor nem mutatja.

Van egy másik vicc – de csodásan írja le a lényeget ez is.

A férfiak a látványra izgulnak, a nők a hallottakra. – Égből kapja (látvány, húúúú, de jól néz ki majd, ha…) – földtől kapja (stabilitás, hiszen azt mondta, hogy szép vagyok, szerelmes, feleségül akar venni, gyereket akar tőlem, eltart…)

Nos… Ezért van az, hogy a nők sminkelik magukat a férfiak meg hazudnak…

Figyelj erre, mert ez nem vicc és ha érted a mozgatórugókat, akkor nem leszel olyan csacsi, hogy bedőlsz mindennek. Erről is majd még írok, de térjünk vissza a lényeghez.

Szóval… a férfi az égből – a képzeleteiből kapja a tüzet és nem a biztonságérzet kialakulásából. Éppen ezért az aktusnak semmi köze semmihez. Sőt. Nem képez értéket sem úgy, mint nektek, mert nem befolyásolja a túlélést, hogy ma csak egyet, vagy négyet közületek… Tudom… állatok vagyunk. De szerintem, csak annyira, mint bárki ezen a földön. Dolgozik bennünk az, amire teremtettünk. A nőnek a biztonság kell ezért képes teherbe ejtetni magát, képes évekig elviselni egy állatot az ágyban, képes rabszolgát és lábtörlőt csinálni magából azért, hogy ez a vélt vagy valós biztonság meglegyen és még magának is hazudik, hogy neki ez a barom kell. Hát… mi meg képesek vagyunk engedni a természet törvényének: „minden nemzőképes nőstényt birtokolni kell és meg kell termékenyíteni…”

Mennyi idő alatt dől el az, hogy kell-e a nő, vagy nem.

A kutatások szerint kb 7 másodperc az, ami alatt kialakul a biztos kép arról, hogy egy nő kellene, vagy nem. Ebből kb. 0,02 század a látvány, a forma, a maradék időben esetleg meghalljuk amit mondasz, megnézzük az összképet – mozgás, hang, harmónia.

Tudom… ki vagy akadva. Az összes férfi egy állat és menjek a francba. Hát… Ha akarod, mennek is… A kérdés az, hogy te mit szeretnél. Ha férfit, akkor inkább használd ezt a tudnivalót arra, hogy szebb életet élhess. Hidd el. Nekünk fontosak vagytok. Ha akarod, lehetsz te is az. Ha úgy döntesz, hogy márpedig te nem teszel semelyik szexmániás majom kedvére semmit, hanem szeressen bele az intellektusodba, meg a megbízhatóságodba, meg a házimunkádba, akkor most szólok, ebbe csak a töketlenek fognak belekapaszkodni, mert ha már értékes nőt nem tudtak szerezni, jó lesz a hasznos is. De erről is írtam már. A nektek fontos és értékes dolgokat általatok szeretjük meg. Miattatok. Először az kell, hogy a mi égből kapott képeinket megértve, azok legyetek nekünk, amik szeretnétek. Igéző, csábító, kedves, puha, elfogadó és gyógyító Holdjaink. Ha nem vagy az, mint gondolsz mitől akarunk majd téged, mitől álmodunk rólad, mitől akarunk harcolni érted, miért akarnánk védelmezni és megfelelni a kéréseiteknek? Mert jókat főzöl és kiteszed a lelked takarítás közben? Frászt.

Akár tetszik neked ez a törvény, akár nem így van. Olyan mint a gravitáció. Néha bosszantó, néha nélkülözhetetlen. Tekints rá így és boldog lehetsz. Hogy hogyan fordítsd a figyelmedet erre a területre, hogyan legyél úgy Nő, ahogy azt mi is észrevesszük? Hidd el, ez beléd van írva, de néha segítség kell hozzá, hogy elő merd, vagy tudd venni.

De akkor hogyan lehet mégiscsak olyan pasit találni, aki nem ilyen “állat”. Sehogy – vagyis majdnem esélytelen. Vagyis addig örülj, amíg nem ilyen. Hidd el, az univerzum tudja a dolgát. Ha ez a képesség valakiből hiányzik, az minden lesz, csak nem férfi. Inkább használd ezt a tudást arra, hogy magad irányítsd az életed és nő lehess igazán.

Szeretettel:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek.

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

3 Responses

 1. Réka
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Egy tabudöntögető kérdés: az apák a lányaiknál sem tudják kikapcsolni a férfias látásmódot? Mikor nővé cseperednek, őket is ugyanúgy megkívánják, mint bármelyik más jó nőt?
  Nyilván egészséges pszichéjű férfi esetében ez megmarad gondolati szinten, de akkor is megjelenik, igaz? És persze még jobban szégyellik magukat, mint mikor a szerelmükkel sétálva megkívánnak egy szembejövő nőt.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Réka…!

   Egy cseppet elgondolkodtam azon, hogy töröljem-e a hozzászólásodat csupán azért, mert életidegen, de nem teszem. Több okból…
   – Mert ez nem tabudöngető kérdés – lásd én is válaszolok rá – hanem beteg. A szó szomorú, pszichopatológiás értelmében…
   – Nem teszem, mert bennem béke van és akiben béke van, azt nem billenti ki egy olyan kérdés, mint a tiéd.
   – Nem teszem, mert nyugodtan tudok rá válaszolni – még akkor is, ha a soraimat te nem így éled meg és azt hiszed, hogy egy dühkitörést látsz. Most szólok… Nagyon csendesen, halkan olvasd, mert úgy írtam és némi együttérzést is képzelj hozzá irányodban.
   – Nem teszem, mert jól példázza a kérdésed azt, hogy milyen ostobaságok keringenek női fejekben.
   – És nem teszem, mert jó példa vagy arra, hogy nemcsak a férfiaknak vannak beteges dolgai… – amit már kicsit unok hallgatni a frusztrált feminista nőktől, akik azért lettek feministák, mert totál káosz van a fejükben a saját és a férfi nemi identitással kapcsolatban is.

   Szóval a válaszom…

   Van két lányom. Ikrek és betöltötték a 15 évüket, azaz formailag nővé értek. Hála istennek ez látszik is rajtuk, így a problémám nagyobbik része az, hogy hozzájáruljak Férfiként és Apaként ahhoz, hogy a fejükben is Nővé váljanak. Születésük napjától mindenben részt vettem velük kapcsolatban. Cumiztattam, etettem, pelenkáztam, sétáltattam, fürdettem, orvoshoz vittem őket. Játszottam velük és tanítottam őket menni, nyuszi-motorozni, fára mászni, úszni. Most NŐNEK tanítom őket lenni.

   NEM. SOHA az életben nem jutott eszembe olyan beteg gondolat, mint ami a te fejedben van. Igen. Látom, hogy nők. Se vak, sem hülye nem vagyok. Ezzel így van minden apa és férfi. Ők lélekben nekem mindig babák maradnak. Kicsik, akikre vigyáznom kell, akiket óvnom kell, akiknek olyan férfiképet kell mutatnom, amilyet szeretnék majd nekik. Nem. Soha semmilyen gondolatért nem kellett szégyellnem magam még magam előtt sem, mert talán a tiéd az első olyan beteg kérdés, ami ezt a szempontot egyáltalán megmutatta nekem.

   Több ezer férfit tanítottam. Olyan férfiakat, aki FÉRFIAK. Akiknek ezek közül lánya volt, az MIND embert öl volna a lányok egyetlen hajszáláért és aki ilyen, az VIGYÁZZA A LÁNYA TESTÉT ÉS LELKÉT IS. ERRE MIND-MIND MINDENKI NAGYON VIGYÁZ ÉS FIGYEL, nehogy akárcsak egy óvatlan mozdulat is félreérthető legyen a lányainknak, mert tudjuk milyen törékeny egy nő.

   Az erős férfiakkal soha sincs baj. A gyáva kiéletlen férfiak lesznek aberráltak DE ŐKET NEM NEVEZZÜK FÉRFINEK. Ahogy a beteges gondolkodású nőket sem tartjuk nőknek…

   Szóval kedves… Nem. Egy férfi nem kívánja meg a lányát, hanem csodálja, neveli, tanítja, tanácsokkal látja el, mikor az első pasi előkerül, mert azt szeretné, hogy boldog és egészséges nő legyen és aztán ne kellejen neki valahol olyan kérdéseket feltenni, mint neked.

   Amúgy nem tudom mi történt veled, de szerintem kéne keresned sürgősen egy terapeutát, mert akár valós történés, akár spontán kivetülés a kérdésedet kiváltó gondolat alapja – nagy szeretettel írom – hogy nagyon bajban vagy…

   Szeretettel

   Gyula

   … és a végére még egy apró, picinyke, ámde széles pszichológiai tanulmányokat felölelő alapra helyett megjegyzéske…

   A szexuálisan aberrált férfiak legnagyobb százalék egy olyan ANYA mellett nőtt fel, akinek volt valami beteges problémája a szexualitással és az elutasítás, elfojtás és büntetés elvárásai közepette kellett felnőnie. Ennek lett az a következménye, hogy nem alakulhatott ki egészséges képe arról, hogy ki a nő, mi a nő, mire való a nő, hogyan kell közelíteni a nőhöz, stb. És megértem, hogy ő is biztosan valami efféle dolog áldozata, de éppen ezért, akiben a nőiességgel, a férfiassággal, a szexualitással kapcsolatban van valami hiba, az nagyon gyorsan keressen szakembert, mert ugyan ezt fogja továbbadni a gyerekeinek…
   🙁

 2. […] Végül álljon itt egy megfontolandó gondolat Dóra Gyulától, aki a Titkos Tanácsok Nőknek oldalán nem csak arra világít rá, miként kellene látnunk, értenünk a férfiakat, de abba is beavat minket, hogy a férfiak hogyan látnak minket Nőket: „A nektek fontos és értékes dolgokat általatok szeretjük meg. Miattatok. Először az kell, h… […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük