eltávolodás

Eltávolodás – Az eltávolodás visszafordítása

posted in: Párkapcsolat 2

Eltávolodás – út a szakítás felé

Naponta beszélgetek hölgyekkel az egyéni konzultációkon, akik azzal keresnek meg, hogy lassan egyre jobban és tapinthatóan áthatja párkapcsolatukat az eltávolodás. Egyre hidegebb az ágy, egyre hidegebbek a szavak, és egyre jobban elillan az, ami valaha szerelem és szeretet volt. Alattomosan jelenik meg a párkapcsolatban, és végül ott állunk a szakadék két szélén. Ilyenkor az egyik fél még görcsösen nyújtja a kezét, de addigra már az eltávolodás mértéke akkora, hogy nem lehet elérni a másikat – és lehet, hogy ez így is marad örökre, ha nem teszel valamit ellene. Az eltávolodás már csak ilyen…

Az eltávolodás megelőzése

Sokat írtam már arról, hogy hogyan előzhető meg az eltávolodás, a szakítás, a megcsalás és hogyan lehet jól megtartani létezésünk lényegét egy kapcsolatban. Ez akkor is fontos, ha te már az eltávolodásnak egy olyan szakaszában vagy, ahol felismerted, tenned kell valamit, mert az eltávolodás olyan mértéket öltött, hogy menthetetlenül elvesztek. Miért fontos ez? Mert ahhoz, hogy az eltávolodás visszafordítható legyen, értened kell, hogy hogyan jutottatok idáig. Az eltávolodás alapvetően azért következett be, mert először elkezdtük nem érteni egymást. Nem értjük mit akar a másik, miért akarja és mivel nincsenek meg azok az alapok, melyek a vad szerelem után is segítik a közös életünket, lassan az eltávolodás útjára sodródunk.

Az eltávolodás oka

Ennek az az oka, hogy nem ismerjük egymást. A férfi nem ismeri a női lelket és a nő a férfi működését. Mivel ezt a cikket hölgyeknek írom és az oldal küldetése is a „Titkos Tanácsok Nőknek”, ezért most csak a női oldallal foglalkozom – de természetesen a férfiaknak is lenne mit tanulnia. Ami a legfontosabb lenne, az a nőiesség és a női kommunikáció megértése, elsajátítása és begyakorlása lenne. Ha ez megy, akkor két legyet ütünk egycsapásra. Az egyik, hogy te magad visszakerülsz abba a létezésbe, amiben a legjobban érzed magad – azaz igazi nő leszel – a másik pedig, hogy a párodnak szépen, csendesen meg tudod tanítani, azt, hogy mit kell tudnia rólad. Mindezt úgy, hogy még élvezze is és ne követelőzésként és hisztiként élje meg, hanem szeretettel fogadja egy Igazi Nőtől.


női kommunikáció


Az eltávolodás érzelmi következményei

Mivel valószínűleg te most azért olvasod ezt a cikket, mert már az eltávolodás határozza meg a mindennapjaidat, nézzük, hogy mi is az, ami ilyenkor lejátszódik benned. A legtöbben az egyéni konzultációkon arról számolnak be, hogy kezdik elveszíteni a biztonságérzetüket. Annak ellenére, hogy sokan állnak a lábukon, mégiscsak van bennük egy félelem. Hát még azokban, akik anyagilag is kiszolgáltatott helyzetben vannak, akár eddigi életformájuk, akár egy baba érkezése miatt. Szóval nézzünk rá ezekre az érzésekre kicsit, hogy megnyugodj, mielőtt eljutunk a megoldásig.

Az eltávolodás és a félelem

Az eltávolodás felismerése szinte mindenkinél beindít egy összetett félelemprogramot. Sokszor nehéz is értelmesen ránézni, mert ha „logikusan” végignézzük, akkor kiderül „nincs mitől félni”, hiszen van TB-nk, fizetésünk, lakásunk és mi mégis félünk. Innen aztán teljes lesz a káosz és jönnek a hibás lépések. Tudnod kell, hogy ez „NORMÁLIS”. Mindenkiben, de főleg a nőkben van egy program, amit bizony egy hormon is pörget rendesen. „Aki egyedül marad, nem él túl…” Évmilliók alatt alakult ki ez a program és azért, hogy mindig együtt legyünk, egy „kis gonosz” hormon azonnal jelez, ha baj van. Zavart, rossz és félelmetes érzés kerít hatalmába akkor is, ha technikailag nincs mitől félnünk és arra kényszerít, hogy együtt akarjunk maradni. Ez MINDENKIVEL így van. Nyugi! Nem te vagy extra gyenge, gyámoltalan vagy pipogya. Légy objektív és őrizd meg a hidegvéred, mert ha pánikolni kezdesz, MINDENT ELVESZTESZ.

Reméljük nem lesz baj a végén és rendbejönnek a dolgok, de lehet, hogy baj lesz. Tudnod kell, szilárdan tudnod kell, hogy sok millióan vannak túl egy szakításon és mindig van holnap. Felkel a nap és te fel fogsz állni, mint sok millióan. Értem… Jó lenne kihagyni, de ez csak akkor fog menni, ha már most megerősíted odabenn magad. Mindjárt meglátod miért nélkülözhetetlen ez, ha egy férfit kell „visszaszerezni”.

Az eltávolodás és az önértékelés

A másik nagy nehézség eltávolodás esetén, hogy mindenkinek összeszakad az önértékelése. „Aki elveszti a párját, az rosszul csinált valamit, azt elhagyták. Akit elhagytak, az kevés volt, az csúnya volt, értéktelen volt, az buta volt, az nem volt nőies, az, az, az…” – mondogatják a nők maguknak és a sor végtelen. NEM! Az, hogy bekövetkezett az eltávolodás az nem fentiek miatt jön létre legtöbbször. Az Országos Nagy Megcsalás Teszt-ben ez csodálatosan ki is jött. Erről írtam A megcsalás valódi oka férfiaknál című cikket.  A leggyakoribb dolog, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert te nem alkalmazod a női kommunikációt, amiből én értenék, én pedig nem tekintelek, kezellek nőnek, és kész is a csapda. Szóval nyugi! Nincs veled semmi baj, csak kicsit elfelejtetted az egyetlen nyelvet, amivel a férfit vezetni és tanítani lehet és ez a női kommunikáció.


Ne értékeld le magad, mert csak még nagyobb bajt csinálsz!


Persze sok tanácsot adhatnék még és adtam is ezen az oldalon, pl. a Hogyan szerezzem vissza? – 10 legjobb tanács cikkben, ami fontos is, de most egy másik megközelítést mutatok neked. Ha egyetlen tanácsot adhatnék a lányaimnak az eltávolodás visszafordítása, akkor ezt adnám.

Az eltávolodás visszafordítása

De hogyan is megy gyakorlatban az eltávolodás a hölgyek beszámolói alapján. Mi az, amit ösztönösen tesznek eltávolodás esetén a nők.

 • Először harcolnak. Rosszkedvűek és sértődöttek. Haragszanak, és ki akarják harcolni, hogy a másik jöjjön, szeretgesse őket, foglalkozzon velük, értékelje őket – a férfi távolodik…
 • Aztán jön a rabszolga project. Elkezdenek mindent megtenni a férfinek. Keresik a kedvét, ugranak, szaladnak és megpróbálnak mindenáron a kedvében járni – és a férfi távolodik…
 • Ekkor jön a lábtörlő fokozat. Mindent elviselnek. Megalázzák magukat, hagyják, hogy bármit megtegyen a férfi, és minden percben lesik, hogy „Most már ugye jó neked…?” – és a férfi távolodik…
 • Női oldalak tanácsai, jósok, előző életek, karma, tarot, angyalok, összeomlás, pszichológus – és a férfi távolodik…
 • Aztán jövök én, és megmutatom, hogy eddig minden, amit tettél marhaság volt. Ez a Hogyan szelídítsünk férfit workshop-on, vagy a Női kommunikáción szokott végleges formát nyerni… Itt 100%-ban mindenkinek beütött az „Aha!” élmény. Azért merem leírni, mert több százan csinálták végig, ők is olvassák és hozzá is szólhatnak, ha nem így van. Szóval, EZ ÍGY VAN!

Ok. Megérkeztünk a végső stádiumba és te most itt vagy. Kellene az a NAAAGY VÉGSŐ TANÁCS, ami megold mindent… Nos, ha mindent nem is old meg, de sokat segít hidd el.


Ne görcsölj és kezdj el távolodni!


Miiii??? – kérdezed. Távolodjak el? Te megütötted magad – mondja (üvölti) elsőre mindenki. De nézzük csak a fentiek tükrében mi is a baj…

Az eltávolodás energetikája

Ha fenti állapotokat megnézed, akkor mi az, amit látunk? Azt, hogy először a támadás energiája van benne, majd egy rettentően ragadós, minden percben a férfire irányuló görcsös figyelem. Ki a fene akar egy ilyen állapotban élni? Te szeretnél? Nem hát. Ez a mindent átható és ragadós energia – legyen bármelyik fázis is – azt üzeni, hogy „Neked változnod kell! Akármit megteszek, hogy megváltoztassalak és birtokoljalak.” Ettől persze, hogy menekül mindenki. Minden ilyen lépéssel csak rontod a helyzeted és mellesleg azt az értéket és tartást is tönkreteszed, ami egykoron olyan széppé és értékessé tett a szememben. Szóval


Ha nyomulsz és görcsölsz, az dupla bukta.


Ezen az úton az eltávolodás akkorává nő, hogy a végén elvesztesz mindent. A baj, hogy ő is, de mivel férfi, nem tehet mást. Dolgozik nála az ősi program, ami azt mondja: „Én irányítom az életemet, én vagyok a harcos, akinek nem lehet megmondani, hogy mit tegyen!” – pedig te most éppen ezt teszed. De mit lehet tenni?


 

női megmutatkozás

Az eltávolodás megoldása – az eltávolodás

Igen. Hidd el, az eltávolodás esetén, ha növeled az eltávolodást, hátra lépsz, teljesen megváltozik minden a férfiben. Nézzük, mi történik, ha visszalépsz?

 • Megszűnik a presszió. Nem állandóan velem foglalkozol. Fellélegzem. Már nincs a kalapács a kezedben és nem akarsz átformálni. Ez jó… Végre nyugtom van.
 • Megszűnnek a bántó mondatok. Csökken bennem a lelkiismeret-furdalás és a felspannoltság. A harc lassan elül a mindennapokban. Ez már kezd hasonlítani a régi életemhez. Jaj de jó! Letámaszthatom én is a lándzsát.
 • Nem egy rabszolgával élek. Kezdek felfigyelni arra, hogy nem vagy teljesen kiszolgáltatott. Hopp! Ez a nő nem is rabszolga. Nem függő tőlem. Lehet, hogy nem is annyira értéktelen? Lehet, hogy nélkülem is meglenne? Igen! Ilyen voltál régen… Jaj, de szerettelek…
 • Nem egy lábtörlővel élek.  Hé! Ezzel a nővel nem lehet akármit megtenni. Ennek a nőnek tartása van. Akkor volt utoljára ilyen, mikor randiztunk és nem lehetett csak úgy azt tennem, amit akartam, mert faképnél hagyott. Jó lesz vigyáznom, mert lelép!

És elkezd szépen lassan ő fordulni feléd. Elkezdi figyelni azt, ahogy egy új nő születik, akiben van tartás és érték. Akit meg kell becsülni, mert már nem foglakozik velem, mert már nem keresi a kedvem és még a végén egyedül maradok.

Eltávolodás okosan

Ha jól csinálod, akkor ez MINDIG működik. Megszüntetted a rossz dolgokat és ismét elkezdenek figyelni rád, de ez nem elég. Ha igazán profin akarod művelni a nőiesség varázslatát, akkor tegyél bele még egy kis munkát, és ha nem volt túl nagy az eltávolodás, akkor visszafordul magától minden.

 • Légy gondoskodó, de elvárások nélkül. Főzd meg a kedvencét, vagy tégy olyan dolgokat, amit szeret DE CSAK ÓVATOSAN! Ne kérdezgesd, hogy „Most jó? Most jó? Most jó?” – mert ezzel lebuksz. Csak lazán. Mintha csak úgy épen így jött volna ki. Ne látsszon, hogy keresed ezeket a dolgokat.
 • Légy csinos. Reszeld ki magad. Néha lépj le a csajokkal, a kollégákkal. Az is jó, ha ezt csak mondod és egyedül elmégy sétálni. Gyere haza egy rózsával, amit a kollégáktól kaptál – és persze te vetted magadnak. Ne naponta. Néha… Finoman… Mutasd, hogy te értékes vagy mások szemében.
 • Legyen tartásod. Lesznek még nehéz napok. Ha ilyen van, ne engedd, hogy belevonódj a vitába. Használd a női kommunikációt és megnyílik minden kapu. Hidd el. Tapasztalom, hogy aki elvégezte és alkalmazza, annak mindenben megváltozik az életérzése.
 • Légy türelmes. Még sokáig nem jön helyre minden. Amit évek alatt toltatok el, az nem áll helyre két hónap alatt. Eszedbe ne jusson kérdezgetni, hogy „Javult-e a helyzet”, mert azonnal kiderül miben mesterkedsz és hiteltelen lesz az egész.

Szóval összefoglalva. Ha az eltávolodás a baj, akkor a tudatos, okos, finom és női kommunikációval működtetett eltávolodás a megoldás, hogy ismét érdekes és értékes nő légy! És lássuk be… Ezt nem más, minthogy ismét Nő leszel, sőt Királynő! Az meg szerintem egy élvezetes szerep, vagy nem?

Ha konkrét segítség kell, akkor gyere el a Hogyan szelídítsünk férfit, vagy a Női kommunikáció tanfolyamokra, és hidd el, megint boldog nő lehetsz – hacsak nincs már túlkéső. Bár akkor is hasznodra lesz, mert hát legalább a következőt jól kellene kormányozni… vagy nem?

Ha így teszel, jó esélyed van rá, hogy visszaszerzed. Tégy magadért. Magadba fektess, ne ő belé. Neki akkor kellesz majd, ha megint beléd szeret.

… és ha nem jön össze, akkor legalább másnál nagyobb sikered lesz.

Tanuld meg, hogyan lehetsz igazi nő és saját magadat is sokkal jobban fogod élvezni. Nekünk, meg ez kell… Egy igazi Nő.

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

2 Responses

 1. Sztarenszky Róbertné
  | Válasz

  A szelidítõs tanfolyamot a férjem találta nekem. Amire duzzogva mentem el!
  Egy éve párterápiára kezdtünk járni és mint korábbi terápián, megint félbeszakadt, mert nõ pártinak érezte a férjem. Neki nem lehet igaza ezeket nők tartják és a nőkkel együttéreznek, – ő ismét csak egyedül marad a problémájával.
  A szelidítős tanfolyam élményem óta – ahonnan ZOKOGVA autóztam haza, áthatva a mekkora liba voltam felismeréssel – két hónap eltelt.
  A karácsony nagyon csendes békés volt.
  Férjem a távolodásom; furcsálja s hangot is adott neķi. Mi már a 40-edik házassági évfordulónkat is ilyen új helyzetben éltūk minap.
  Az elvárásaink az oka – szerinte- hogy rosszul érezzük magunkat. Nálunk ő jár spiri-poliamor jellegü alkalmakra, ahol ő a legsármosabb senior.
  Amikor hozzátok “kūldött” ezért is prūszköltem először.
  Naponta figyelek magamra, na ezt vagy azt egy kiráĺynő nem tesz! Ági jelenléte és ahogy TI egyūtt bemutattátok a szép példát- volt a felimeréseim kulcsa. Azóta olvasom soraitok és lépkedek az új nekem is új nőies utamon. Ez túrabakancsban is lehet fenséges, különlakás, beteg szūlőápolás és unoka-kismama támaszu asszonyosan is, dalolva.
  Szeretettel: Magdi

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Magdi!
   Lélekben veled vagyunk… 🙁
   Nagy ölelés neked amiért leírtad életed nehéz napjait! Szorítunk és reméljük minden a legjobban rendeződik majd.
   Szeretettel
   Gyula és Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük