elnyomott nők a párkapcsolat mocsarában

Elnyomott nők a párkapcsolat mocsarában

posted in: Párkapcsolat 9

Ha te is az elnyomott nők közé tartozol…

Az elnyomott nők élhetetlen élete

Naponta jönnek elnyomott nők az egyéni konzultációkra, akik egy olyan párkapcsolatban élnek, amely inkább hasonlít egy mocsárhoz, mint párkapcsolatra. Mindennapjaik fénytelenek, értelmetlenek és a boldogságnak nyoma és reménye sincs. Ezek az elnyomott nők naponta újra és újra megtört reménytelen arccal kelnek, intézik a gyerekeket, a házimunkát és a család dolgait csak azért, hogy a párkapcsolat életben maradjon. Titokban jönnek el a konzultációkra és azt kérdezik, hogy „Az elnyomott nők hogyan tudják megváltoztatni a párjukat?” Sajnos erre szomorú válaszom van:


Az elnyomott nők sehogy sem tudják megváltoztatni a párjukat…


De akkor mit tehetnek az elnyomott nők?

Semmit… Sajnálom, de semmit. Az elnyomott nők így fogják leélni az életüket, vagy ami még rosszabb, addig maradnak ebben a helyzetben, amíg ki nem rúgják, vagy le nem cserélik őket. Sajnálom… Tényleg nagyon sajnálom. Ha te is az elnyomott nők kiszolgáltatott csoportjába tartozol, akkor a következő vár rád:

 • Idegösszeomlások, teljes fizikai és lelki leépülés, gyógyszerek, alkohol, drog, semmit nem érő pszichológus éveken át, teljes önérték vesztés, lecserélés vagy élve eltemetés.
 • Szeretői státusz, lopott órák, szerelembe esés valakibe, akinek igazából nem kellesz, csupán ő is vágyik egy kis meghitt érintésre. Szeretői státusz valaki mellett, aki a titkos szeretkezésekből – azaz belőled – merít annyi erőt, hogy túléljen. Aztán jön a lebukás, te leszel az „OK” mindenért, a gyerekek ellened hangolása, a család szégyene, majd szembesülés a téged fel nem vállaló szerető menekülésével. Idegösszeomlás…
 • Spirituális lét, melyben elkezded keresni, hogy miért és mi okból, meg azt, hogy miként lehetne angyali energiákkal, csakra-áthangolással, SVT-vel megváltoztatni a párod, aki most már ezekért a dolgokért is megaláz, becsmérel, és egyre mélyebbre kerülsz. Egyszer csak látod majd, hogy „Mindez egy előző életbeli karmikus tartozás és a párodnak most sem sikerült megemelnie a rezgéseit, mert a kilenc és háromnegyedik csakrája nem veszi az angyali üzeneteket…”. Ha szerencséd van, akkor jön az Idegösszeomlás… és talán évek múlva a kényszerű körülményváltozás felébreszt és felemeled végre a fejed. Az egyéni konzultációkon hallottak alapján az átlag idő idáig 10-15-18 év… És ennek örülhetsz, mert sokan az onkológián kötnek ki és ott is végzik…

Sajnálom… Most csapd rám a monitort, vagy ordíts, hogy én egy szemétláda vagyok, rugdosd az asztalt, vagy zokogj… Hidd el. Örülnék neki, ha ezt tennéd, mert ebben már van élet. Ébred odabent valaki, aki azt üvölti, hogy:


„Ez nem lehet igaz! Éveket, évtizedeket öltem bele az életemből ebbe a kapcsolatba! Ez nem végződhet így!”


Majdnem kimondtad a megoldást, csak még nem látod a hozzá vezető utat. „Ez nem végződhet így…” – rezeg az utolsó mondat a levegőben minden nap. Nem. De így fog, ha nem teszel valamit. 45 – 50 – 55 éves nők jönnek naponta, hogy nem bírják tovább.


És Te…? Te bírod még…?


Akarsz még erre az “életre” áldozni az életedből? Igen… A te életed a tiéd… Megteheted, hogy maradsz még, de mondhatod azt is:


Elég volt az elnyomott nők életéből!


Ha ez a döntés megszületett benned, akkor tudnod kell, most olyan erőre lesz szükséged, ami eddig vagy nem volt benned, vagy megbújt valahol a megfelelési kényszer, a “jól kell viselkedni, az egyben kell tartanom a családot, a talán megváltozik majd” tonnás prései alatt. Rossz hírem van:


Hidd el! Nem fog!


Elnyomott nőként meg kell értened, hogy elnyomni csak a gyengét lehet, és akinek ehhez hajlama, kedve van, az meg is teszi. A férfi az erő útját járja, amiről olvashatsz „Az erő útja, avagy mi irányítja a férfit” cikkben. Röviden a lényeg, hogy a férfi egy erő alapú rendszerben él. Ez nem feltétlen a fizikai erő, de részben az is benne van. Az erő, a hatalom, az agresszió a férfi alap építő része. Ezt vagy tudja jól használni, vagy nem. Ne! Kérlek, ne kezdd el, hogy „De én annyi mindent és csak neki és feláldoztam…” Ez eddig sem és eztán sem old meg semmit. Ha ez eddig nem ért célt, akkor az első szabály, hogy.


Ne sajnáltasd magad!


… mert rajtam kívül és a szomszéd nénin kívül senki sem fog sajnálni 3 percnél tovább. Pontosabban én sem sajnállak, hanem együtt érzek veled, de rajtad az sem segít. Rajtad egyetlen ember tud segíteni. Az az ember, akit az univerzum megbízott azzal, hogy ügyeljen a boldogságodra. És ez az ember nem a párod, nem a gyereked, nem a szüleid, nem a szomszédok és nem a szeretőd. Nem a pszichológusod, nem a gyógyszerészed és nem is én…


Te vagy az egyetlen, aki változtatni tud!


zen, tudatosság, elvonulás


Mit tegyek, hogy ne legyek az elnyomott nők között

Nem jó a kérdés… Vagyis jó, de én nem ezzel kezdeném. A kérdés, amit előtte feltennék magamnak, az az, hogy „Mikor emeled fel a fejed?” Mikor döntesz úgy, hogy elég volt? Mikor hozod meg a döntést, hogy elindulsz? Mikor mondod ki, hogy rabszolgája vagyok egy nem létező érzelmi kapcsolatnak? Mikor ismered fel, hogy lépned kell? Két válasz lehetséges. Az egyik, hogy holnap. Ebben az esetben olvasd el holnap is ezt a cikket, és ha még mindig „holnap” lesz a válasz, akkor újra, meg újra, hogy rád kiálthassak:


Eltékozlod az életed!


Van egy másik válasz is. Igen… Már tudod mi ez, de nehéz kimondani. Nehéz, mert annak következményei vannak. Onnan menned kell, lépned kell, tenned kell, mert semmi leszel önmagad tükrében. Ha nem lépsz, és visszabújsz a csigaházba, akkor minden nap az a lény, akit az univerzum megbízott a védelmeddel maró gúnnyal fog rád nézni a fürdőszoba tükörből és csak annyit mondd:


Gyáva vagy…


Ezt nehéz lesz átélni nap, mint nap… Ezért félnek az elnyomott nők azt mondani „Elég volt… MOST változtatok! Most, mert évek mentek rá erre mocsárra. Évek és semmi eredmény. Évek és csak a fájdalom. Évek és sehol a kiút. Évek és lassan látom, hogy elfogynak az éveim…”

Az elnyomott nők mocsara

Van egy gyönyörű szimbólum a buddhizmusban. //nyugi… nem akarlak azzá tenni és én sem vagyok az, még ha rengeteg dolgot meg is értettem általa// Tudod miért egy fontos szimbólum a lótusz…? Miért van benne annyi hasonlatban, buddhista névben? Miért ábrázolják annyiszor képeken és szobrok formájában?


Mert a lótusz a mocsárból nő ki.


A lótusz virág magjának le kell merülnie a mocsár legaljára, a sötétbe, a mocsokba, a rothadásba és ebben kell kapaszkodót nyernie, ebben kell gyökeret eresztenie, ebből kell táplálkoznia és ezáltal képes erőre kapni ahhoz, hogy megerősödjön és a fény felé törjön. A lótusz a fájdalmak mocsarából kapja az erőt ahhoz, hogy kihajtson és gyönyörű tiszta virággá válhasson ismét, mint valaha volt magocska formájában. A lótusz soha nem felejti el, milyen a mocsár mélye, amely lehúz, sötét és félelmetes. Ezért nem engedi többé, hogy lehajtsa a fejét, mert az ismét a sötétbe néz.

Te most egy magocska vagy a mocsár fenekén…

A kérdés már csak az, hogy hogyan lesz erőd…?

Az elnyomott nők és az erő

A lótusz a tudatosság és a megvilágosodás jelképe. Azé a tudatosságé, amely a fájdalmak mélyén születik. A mocsarad már megvan…


Mire vársz még?


Tudom… Erőre. Az elnyomott nőknek ez a legnehezebb feladat. Szert tenni az erőre. Tudom… Ez sokszor nem megy egyedül. Ezért válnak „spirituálissá” sokszor az elnyomott nők. Várják az erőt az angyaloktól, az SVT-től, a reinkarnációs utazástól, a tartottól vagy a csillagoktól. Látnod kell! Onnan nem fog érkezni. Az nem arra való. Az az úthoz jó lehet, de az elinduláshoz szükséges erő nem ott születik. Ha nincs benned erő, akkor ahhoz sokszor segítség kell. Társak kellenek, gyakorlatok kellenek, vezetők kellenek. Mi két ilyen „utat” dolgoztunk ki az elnyomott nőknek eddig, mely segíthet létrehozni az erőt, hogy felemelhesd a fejed.

zen, tudatosság, elvonulás

Az egyik egy sok hetes program (melyen az utolsó simításokat végezzük) ami egy részben a csoportmunkára, az együtt erejére, az együttes feldolgozásra épül, másrészről a férfi-női energetika, a női kommunikáció és problémamegoldás elsajátítására épül. Az Emeld fel a fejed – A női önérték megteremtése program arra való, hogy hosszú heteken át fogjuk egymás kezét, hogy kibírd míg te is értékes nőnek látod majd magad és ezáltal már nem lehet elnyomni téged.

A másik egy intenzív Négy napos elvonulás önmagadért, ahol megtanítunk arra, hogyan reagálj jól az elnyomó helyzetekre. Talán a legfontosabb része a stabil jelenlét, amely segít megteremteni azt a pillanatnyi csendet, ahol lesz időd kiválasztani a legjobb válaszokat és reakciókat. A megingathatatlan jelenlét az alapja annak az erőnek, amely lassan kinyílik általad mint a lótusz. Ezen a programon sok gyakorlat, csend, koncentráció, elmélyülés és megértés vár arra, akinek elég volt a mocsárból.

Az út és az elindulás

Nem tudom, ha elindultál milyen út vár rád. Tudom… Ez a legfélelmetesebb. Az út majd alakul hidd el. Lehet nem úgy, ahogy most szeretnéd, de ha te is alakítod, akkor mindenképpen a lehető legjobb irányba tart majd. Lehet, hogy képes leszel megváltoztatni a párod azáltal, hogy erős leszel, lehet, hogy már késő… Lehet, hogy együtt mentek tovább, lehet, hogy külön. A világon nincsenek varázsreceptek. Ha lennének, akkor már mindenki ezeket használná, hiszen 2-3000 év alatt csak rájött volna valaki arra, hogy miként kell használni a varázspálcát. Egyetlen varázslat létezik. Ha te átalakítod a hitrendszered azáltal, hogy erőre teszel szert. Nem olyan erőre, mint ami a férfi erő. Egészen másra van szükséged. Ez egy csendes, de megingathatatlan erő. Olyan, ami a királynő ereje. Nem ahhoz kell erő, hogy visszaszólj, hogy kiabálj, hogy veszekedj. Azzal eddig sem értél el semmit. Ahhoz kell erő, hogy felemeld a fejed és csak annyit mondj csendesen:


Elég volt, ezt velem nem lehet…


Ez az a női erő, ami a nem reagálás ereje. Az, amikor vagy annyira erős vagy, hogy nem vagdalkozol, nem sírsz, és nem hisztizel, hanem felemeled a fejed. Ha ki szeretnéd fejleszteni a női önértéket magadban, azzal kell kezdened, hogy gyökeresen megváltoztatod a reakciómintáidat. Kicseréled a gyenge visszatámadások stratégiáját a jelenlévő csend erejére, ahol megingathatatlanul állod a sarat és megmutathatod, hogy csak te parancsolhatsz magadnak.

Ha úgy érzed, hogy ehhez segítségre van szükséged, várunk a nyári Négy napos elvonulásokon vagy ősztől tavaszig az Emeld fel a fejed csoportokban…

… amíg késő nem lesz.


zen, tudatosság, elvonulás


 

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

9 Responses

 1. Szilvi
  | Válasz

  Istenem…..mennyi hülyeséget csinálok…..szeretnék feljődni. Érzem hogy igaz amit írsz.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Szilvi!

   Mindenki rengeteg hülyeséget csinál. A buddhizmusban azt mondják, hogy a megvilágosodás 8 lépése közül az első az “Elégtelenség felismerése”…
   Nos… Neked ez megvan. Innen már csak menni kell.

   “Ha a tanítvány készen áll, a mester megjelenik…”

   Ölellek

   Gyula

 2. Éva
  | Válasz

  Nincs rá szükséged kedves Gyula, megerősíteni tudlak. Kirakat feleség voltam. Nekem azért volt autóm, bejárónőm, külföldi nyaralásaink …. stb, hogy a férjem ezt elmondhassa az ismerőseinknek. Én egy erős nő vagyok, de 16 évvel ezelőtt szorgalmasan látogattam az onkológiát. Ott átértékelődnek á dolgok. Ŕájössz, hogy nem a gyereked, nem a férjed, nem a szüleid csak TE. Én 60 évesen váltam el, nagyon jól tettem; sokkal előbb kellett volna lépnem.😊

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Mérhetetlen nagy elismerés a bátorságodért. Légy példája sok olyan nőnek, aki ezt nem meri megtenni…
   Ölelés
   Gyula

 3. Andi
  | Válasz

  … igen… de ott vannak a gyerekek…nekem ők a legfontosabbak
  … igen, de hova mehetnék?…
  … igen, de szeretem…
  … igen, de nem akar elválni…
  … igen, de nincs pénzem tanfolyamokra…

  • Dora Gyula
   | Válasz

   … igen… de ott vannak a gyerekek…nekem ők a legfontosabbak
   – De… És én nem engedném, hogy nyomorultul nőjenek fel..
   … igen, de hova mehetnék?…
   – Aki igazán akarja,megoldja. Aki nem, annak ez jó kifogás. És vannak, akik tényleg nem tudják megoldani. Nekik ez lesz a sorsuk egy életen át… Együttérzésem, de az élet nem igazságos és mindenkinek magának kell gondoskodni önmaga útjáról.
   … igen, de szeretem…
   – Akkor minden rendben van. Jó helyen vagy. //De általában a drogosok is ezt mondják a kokainra. Ha ez van, szakemberre van szükséged.//
   … igen, de nem akar elválni…
   – A váláshoz nem kell két igen. Az a házassághoz kell. Ahhoz elég egy nem is. A tiéd…
   … igen, de nincs pénzem tanfolyamokra…
   – Akkor eljött az idő, hogy felnőtt emberként a lábadra állj, vagy egy életen keresztül ez lesz a sorsod.

   Szeretettel írva minden kibúvódra írt válaszomat
   Gyula

 4. Judit
  | Válasz

  Nagyon tetszik amit kepviselsz. Csak par napja talalkoztam veled a neten. Azota olvaslak, hallgatlak, s nem tudom miert nem tanitjak meg ezeket nekunk, mar ifju felnottkent. Rengeteg eltekozolt eveket sporolhatnank meg. Ugy gondolom ferfiak is tanulhatnak a videoidbol, irasaidbol.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Megtisztelőek a soraid!
   Köszönöm!

   Ölelés
   Gyula

 5. Majoran Julianna
  | Válasz

  Kedves Gyula es Agi !
  Sokat hallgatom videoidat ,bar csak nehany honapja talaltam rad a youtube csatornan.Sokat tanultam is beloluk. Nagyon szeretnek eljutni legalabb egy egyeni tanacsadasra,hogy legalabb a jovoben ne kovessek el sulyos hibakat,mert oriasit hibaztam nem is olyan regen,kozel 1 es fel eve. Iszom is a levet kemenyen.
  Annyit szeretnek itt csak leirni,hogy NEKED koszonhetoen mertem azt mondani annak az embernek ,akirol 2 eve meg azt hittem,hogy az IGAZI, hogy most mar eleg,eleget gazolt a lelkemben bakancsosan,( minden segitsege mellett vagy annak dacara ?Be kell vallanom segitett ,de en ezt soha nem kertem,de sajnos elfogadtam) mondja meg mivel vagyok adosa es mennyi idot ad a torlesztesre es legyen vege. Menjen mindenki a maga utjan.Bevallom ido kellett hogy kimondjam,mert tartottam tole. Es igazam is volt.
  Koszonom a videokat mert onnan vettem az erot a szo kimondashoz.
  Jo hogy vagytok itt nekunk,bar nekem eleg keso (55 vagyok)
  Sikert kivanok mindenkinek. Udvozlettel,Julianna
  Bocsanat,nem magyar a billentyuzetem ezert lehet nehezbben ertheto vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük