A sikeres erős nő

A férfiaknál sikeres erős nő titka

posted in: A nőiesség 5

Avagy az erős nő félreértései és az önsorsrontás

Feltettem az életemet arra, hogy nőknek segítek férfi ügyekben, de sohasem gondoltam volna, hogy az erős nők teszik ki a kliensek majd’ 97%-át. Igen. A 97% erős nőkből áll. Erős nők jönnek egyéni konzultációra és erős nők jönnek a Hogyan szelídítsünk férfit csoportokba. És persze az erős nők nagyon nincsenek jól, mert egyedül vannak. Ami még nehezebb az erős nőknek, hogy még ezt a fájdalmat sem tudják megosztani a körülöttük élőkkel, mert ők erős nők, így aztán zokogni is csak egyedül lehet, hogy ne lássa senki – ha egyáltalán azt is meg merik maguknak engedni. Szóval… Életem nagy küldetése az erős nők megmentése – önmaguk hiedelmeitől. Igen… Sajnos a statisztika bizonyítja, hogy az erős nőnek csak egyetlen ellensége van: a női lapokból származó hibás hiedelemrendszere.


Gyere! Had mutassak valamit a férfiak szemén át…


Az erős nők bibliája

Nos. Ha beütöd a google-ba, hogy erős nő, akkor azonnal jön egy csomó cikk. A legtöbbet – majd’ mindet – egy erős nő írta. Mérhetetlen tiszteletem egy-két kivételnek, akik tényleg segíteni akarnak és látják is a lényeget, de a legtöbb csak árt. Szóval az erős nők éppen úgy érzik magukat a világban, mint te. Egyedül vannak, szét dolgozzák magukat, nyomja őket a munka, a gyerkőc, a hülye főnök. Az erős nő egyedül oldja meg a vízvezetékszerelővel a harcot és az erős nő önállóan intézi az autószerelőt – mert az erős nő egyedül van. És lássuk be… Ez baromi nehéz. Lassan elszív minden életet belőled, és egy reménytelenség lavina alatt érzed magad, ahogy megállíthatatlanul széttapos. Igaz? És nincs kiút… Vagyis két menekvés marad. Az egyik erős nő azt választja, hogy valahogy megideologizálja, hogy a pasik miért lettek puhányak – és ír egy blogot arról, hogy a puhány pasik félnek az erős nőktől – a másik erős nő pedig falja az erős nők blogjait, mert ad egy kis fájdalomcsillapítót: „Na ugye! Ez van! Nincs már normális pasi… Ilyenek a pasik…” – és darálsz tovább.


De ez nem old meg semmit!


Ne olvass erős nő tollából cikkeket!

Nézd… Szeretettel kérlek, hogy ne olvass erős nő tollából cikkeket, mert sehová nem jutsz, ahogy ő sem jutott vele sehová. Legtöbbször, ha okosan és elfogult érzelmektől mentesen olvasol, meglátod azt az elkeseredett dühöt, amivel írnak. Tudod… Tényleg együtt érzek velük. Komolyan. Nagyon nehéz nekik, de ne olvass tőlük, mert az elme mindig szeret a könnyebb úton menni, és egyszerűbb elfogadni a kész magyarázatot, mint a nehéz megoldást. Te erős nő vagy. Hidd el, ez nagy dolog. Használd ki ezt az erőt! De arra használd, hogy kibírd az egyedül nyomorát egy jó „magyarázattal” hanem arra, hogy változtass! Ezekkel a cikkekkel csak a hibás erős nő képet erősíted a fejedben. Beleég az idegpályákba a reménytelen harc és az, hogy „A férfiak nem értékelik az erős nőket” ami azt váltja ki minden erős nőből, hogy: „Azért legyek egy tehetetlen hülye liba, mert ez kell a férfiaknak? Hát nem leszek!” – mondod. És ne is légy az!


Nem a hülye liba kell a férfiaknak!


Az erős nők legnagyobb tévhite

Az erős nőkkel mindenhol elhitetnek ezek a cikkek valamit. Hatalmas kosarat szedtem össze a bebukott életű, elhagyott, férfiaknál sikertelen erős nők írásaiból. „Az erős nőktől félnek a férfiak. Az erős nőktől menekülnek a férfiak. A mai férfi képtelen szeretni egy erős nőt. Az erős nőt nem támogatja a férfi. Miért menekülnek a férfiak az erős nőktől? Erős nők gyönge férfiak.”

Menyit idézzek még…? Látod, érzed benne ahogy húz? Hogy mennyire jó lenne, ha igaza lenne, mert meg lenne az ok és ki lehetne pipálni, hogy a pasikban a hiba? Tényleg szépen kérlek… tedd fel a kérdést:


Okokat keresel – mert azokat megtalálod azokban a cikkekben

Vagy megoldásokat – de azok a férfi gondolkodásból fejthetők meg.


Az erős nők legnagyobb tévhite éppen ezekből a cikkekből származik. Szépen lassan beeszi magát a lelketekbe és nincs kiút… Csak mégy, nyomod, mert nem állhatsz meg, megoldás úgysincs. „Talán a csoda.” Észre sem veszed, de elhiszed a legnagyobb hazugságot, amit ezek a cikkek árulnak az erős nőknek fájdalomcsillapítóként és alibiként. És ez az, hogy


“Nincs megoldás, mert a férfiakban a hiba!”


Az erős nő megoldása

Az erős nő igazi megoldása az, hogy megérted, igazából mit jelent erős nőnek lenni, ugyanis minden erős nővel, akivel találkoztam, egytől egyig ez a katyvasz lett beleoltva a fejébe. A cikkek azt sugallják, hogy „Erős nő az, akinek van munkája, céljai, álmai, karrierje, tanulni akar, eredményeket akar, el tudja intézni a dolgait, nem egy liba, nincs kiszolgáltatva egy férfinek, van véleménye – ÉS EZÉRT NEM KELL A FÉRFIAKNAK, MERT AZOK PUHAPÖCSÖK LETTEK.” Ha ebből a katyvaszból nem jössz ki, akkor egy életre ezzel az erős nővel magyarázod az egyedülléted és nem lesz rá megoldás, mert ezeket az eredményeidet nem akarod elengedni. És jól teszed! Sőt! Eszedbe ne jusson elengedni! A baj az, hogy a férfiaknak nem ez az erős nő és nem ezek miatt menekülnek a férfiak. Sok száz kapcsolatot oldottam meg csak azzal, hogy ezt a lényeget megértette valaki és lecseréltünk pár panelt, amitől az illető erős nő is jobban érezte magát.

Mi az erős nő, amitől menekülnek a férfiak?

Nagyon hosszú elmondani egy cikkben, de a lényeg, hogy vannak bennünk olyan rendszerek, melyek ösztönösen értékelnek dolgokat, és ennek eredményeként „döntünk”. Ami érdekes, hogy ezek a mély döntési mechanizmusok olyan gyorsak, hogy a tudatos döntés előtt már megvan a válasz. Erre számtalan neurológiai kutatást találsz a neten, szóval erről most nem írnék. A baj az, hogy a nők, ma felvettek egy csomó olyan tulajdonságot, mintát és jelzésrendszert, amiről nem is gondolják, hogy totál öngól. Sajnos ez abból adódik, mert a nők olyan helyeken akartak elérni sikereket, ahol férfiak vannak, vagy olyan környezetben, ahol azt gondolják, hogy kell a férfias kiállás. Szóval a lényeg:


Önkéntelenül felvettetek egy csomó férfi jelzést


Így születnek az erős nők

Értened kell, hogy soha nem az eredményeiddel, a munkáddal van baja a pasiknak, hanem azzal, hogy észrevétlenül férfiként viselkedsz, férfi jeleket küldesz. Jó, jó, de akkor hogyan kell viselkedni, hogy ne tapossanak el? – kérdezik százával. Tök jó kérdés! Ez már vezet valahová, és aki ezt feltette és megkereste a választ, az hihetetlen sikereket ért el. Van egy női jelzésrendszer, amely azt üzeni a férfiaknak, hogy Nővel van dolguk. Ennek az elsajátításához sem – idézet tőletek – “hülye libává, sem munkanélkülivé, sem seggrázós-csöcskidobós fészbukpicsává” nem kell válnod – mert ezeket értelmes férfi nem viszi haza, max. pár estére. A te célod meg ennél több, igaz? Mi nagyon értékeljük, hogy elértél dolgokat, mert tudjuk, hogyha baj van, akkor nem állunk ott egyedül egy „utánfutóval”. Mi is társat keresünk, nem csak te. Amivé válnod kell, az a


Férfi jegyek nélküli erős nő


Az erős nők férfivé válnak

A Hogyan szelídítsünk férfit 2 napján a nők 90%-a (írjatok hozzá csajok, akik itt voltatok) arra jön rá, hogy igen, „Ő férfivé vált”. Nem azért lett férfi, mert lett saját cége. Nem azért lett férfi, mert elérte a céljait. Nem azért lett férfi, mert többet keresett, mint a pasija. Ezek önigazoló felmentések a sikertelenségre. Azért vált azzá, mert azok közül a nonverbális jelzések és kommunikációs minták közül, amit egy férfi használ, mindet magára vette, és évekig keményebben harcolt velük, mint egy férfi.


Akkor én kasztráltam a pasim?

Hogyan szelídítsünk férfit

Nem… Neked farkad nőtt…


Igen. Sajnos ez a helyzet. Még az sem igaz, amit az erős nők által írt cikkekben néhol, némi önismeretet kapirgáló erős nő leír. Sajnos te nem tudsz kasztrálni egy férfit. Egy erőset meg pláne nem… De növeszthetsz vállakat, harcos hangsúlyokat és szófordulatokat, növeszthetsz erő alapú kommunikációt – növeszthetsz farkat. Igen… Sajnos még az sem igaz, hogy kiherélted szegényt. Ő köszöni jól van – egy másik ágyban. Te meg ott maradtál lógó fütyivel és sok erős nő által írt magyarázattal… Gyere! Menjünk innen és


Légy igazi nő!


Egy igazi nő, az erős nő. Egy királynő az erős nő. Tudom… Ennek ellenére te azt látod, hogy “a libák jobban érvényesülnek mint te, mert rázzák a csöcsüket…” Megértem. Nyugi… Ők meg azért sírnak, mert csak egy dologra használják őket, és belőlük nem lesz soha királynő, mert kevesek és gyengék hozzá. Semmilyen eredményedet nem kell eldobnod. Semmilyen célodról nem kell lemondanod. Semmilyen férfinek nem kell „megfelelned” vagy elviselni bármit tőle. Egyetlen egyet kell megtanulnod. Azt, hogy

Az erős nő, lehet nőies

Az erős nő van annyira erős, hogy magába fektet és nem más seggét nyalja. Az erős nő az önmagát csiszolja, fényesíti, míg nem ragyog, mint egy gyémánt. Igen. Megtanul újra nőként beszélni, járni, érvelni, mert megérti, hogy abban a kemény férfi fejben minden neuron másként reagál, mint ahogy azt ő gondolja. Egy erős nőnek egyetlen nehéz dolga van. Megérteni, hogy mitől lát nőnek és férfinek valakit egy férfi. A férfi gondolkodás a kulcs. Hogyan akarsz férfiakat vezetni, ha nem érted hogyan működnek? És szerinted egy sértett, dühös erős nő fogja neked megadni a „tudást”? Nem. Egy erős nőtől csak a kifogásokat olvashatod.


Hogyan szelídítsünk férfit


Ha erős nő vagy, bízz a sikerben

Hidd el! Annyi mindent elértél. Miért pont az ne sikerülhetne, hogy megtaláld magadban a nőt. Azt az erős nőt, amelyik van annyira erős, hogy megérti, hogyan működik egy férfi és nem a féket nyomja, hanem tekeri a kormányt és nyomja a gázt. Aki annyira erős és okos, hogy megérti, hogy létezik férfi kommunikáció és létezik női kommunikáció és ez határozza meg a legbelső, legmélyebb felismerőprogramunk döntését. Csak annyi a dolgod, hogy engedd el a férfi jeleket és jelzéseket, és cseréld ki nőire. Innen minden megváltozik majd.

Szorítok neked!
Minden sorát szeretettel írva

Dora Gyula

 • Ha hasznodra volt, tán másoknak is az lehet. Kérlek oszd meg ezt az írást és te is ments meg vele egy női lelket.
 • Nekem is fontos lenne, hogy tudjam, tetszett-e a cikk. Ez ad erőt. Megtisztelsz, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.
 • Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot, így könnyebben rátalálsz ezekre az írásokra
 • Ha szeretnél csatlakozni a Titkos Tanácsok Nőknek zárt facebook csoporthoz, szeretettel várunk.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

5 Responses

 1. Ágnes
  | Válasz

  😀 Ezt még csak most olvasom, miután hozzászólásomban említettem máshol a szomorúság elhatalmasodásának megengedéséről és hatásáról! 😀 A sírást pedig talán még nem is említettem! 😀
  A KÜLDETÉSről nem is beszélve! Csodás (vagy)! Hála Néked!

 2. Évi
  | Válasz

  Számomra ebből nem derült ki, hogy volna jó tenni. Csak az, hogy mit ne. Nem kaptam magyarazatot arra, hogy ki az a nőies kommunikació. Így nem tudok lecserelni semmit. 🙁 Kíváncsi lennék konkrétumokra.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Évi!
   Két lehetőséged van erre:
   1 – Van még sok cikk és videó. Remélem azokkal teljesebb a kép, de…De 2 nap folyamatos előadás anyagát ugye megérted,hogy lehetetlen leírni egy cikkben. Ha a teljes kép érdekel, akkor:
   2 – szeretettel várunk azon a két napon, ahol egyben elmondjuk és nem kell keresgetned, valamint kérdezni is tudsz.
   Ölelés
   Gyula

 3. Mónika
  | Válasz

  Irásaid olvasásával folyamatosan csiszolom a két napos workshopon kapott tudást 🙂 Hálás vagyok, hogy megmutattad mekkora farkunk lett 😀 Tök jó, hogy már nincs rá szükségem 🙂 <3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.