Nőiesség titka

A nőiesség titka – 3. Az igazam van faktor

posted in: A nőiesség 2

Avagy a nőiesség titka és a harcosok tanácsa

A rengeteg levél amit kaptam 91.2%-ban (tényleg kiszámoltam) arra buzdított, hogy beszéljünk még erről a „belső női programról” ami a „nőiesség titka” néven fut és félrecsúszásaiból igazi káosz kerekedhet, így hát ma az egyéni konzultációk harmadik leggyakoribb témájával foglalkozunk, amit én az “igazam van faktor”-nak nevezek. Bár minden női lap a nőiesség titkát ígéri átlagosan egyharmad oldalon és kissé túlitatott érzelmekkel előadva, úgy látszik, ez itt nálunk a 15 oldalnál sem bírt kiteljesedni az érdeklődésetek miatt. Folytassuk hát fordított módon keresve a nőiesség titkát, kissé gyakorlatiasabban szemlélve, hogy használható is legyen.

A nőiesség titka és a belső program

Szóval… van bennetek az a női, gondoskodó, óvó, szerető, vigyázó programotok, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy nőként tekintsünk rátok – azaz, ez a program része a nőiesség titkának. És ez csodás dolog higgyétek el. A leg komolyabban mondom. Mi férfiak, azt hiszem a világon ezt a gondoskodó éneteket szeretjük a legjobban – merthogy bizonyos dolgokban lusták vagyunk, mint egy bivaly :-). Szóval szeretjük a tutujgatást, meg effélét. De… De az a baj, hogy ez a nőiesség titka program, energia, genetikai emlék, archetipikus minta, vagy a teremtő atyaúristen műve – nevezze ki-ki vallása és kedve szerint – jóval régebbi, mint a mi emberi létezésünk. Sokkal régebbi… Ebben a sok-sok milliárd éveben pedig aránylag problémamentesen működött és működik ma is – kivéve az embernél. Minden lény nősténye és hímje a maga módján teszi a dolgait. Az egyik gondoskodik, a másik védelmez. Itt ott persze mindenki besegít a másik oldalnak, de béke van és a kerék forog. Na… nálunk ebből a nőiesség titka programból van a legtöbb baj…

A nőiesség titka és a mindentudás óceánja

Lassanként megtanultunk beszélni, szántani, vetni. Lettek gépeink, majd egyszer csak hirtelen kitágult a világ és megszűntek a szerepeink – azaz megérkeztünk a ma világába. A legtöbb dologhoz ugyan úgy értetek, mint mi és isten bocsássa meg nekünk, de mi is elboldogulunk a legtöbb női dologgal. Így hát mindenkiben ott a jogos felvetés, hogy érek annyit mint a másik, ergo az én véleményem is ér annyit, mint a másiké. És ez, ha tetszik, ha nem így igaz. A nők autót vezetnek, számítógépeket kezelnek, cégeket vezetnek, együtt dolgoznak velünk a könyvelésen, a marketing osztályon, a kórházak rendelőiben, a bíróságon és ma már a terroristák 34% is nő (ennek is utánanéztem, a szám komoly). Szóval… Mindent tudtok, amit mi és bizony ennek hangot is adtok. Nagyon fontos kijelentenem most – mielőtt a cikk végigolvasása előtt írásban elvágná megint valaki a torkom, ahogy szokták, mert férfi soviniszta vagyok – hogy eszembe sincs azzal folytatni a mondatot, hogy „… de nem kéne.” De, de! Mondjátok csak, de… Komolyan!

A nőiesség titka és az új program

Szóval ott az a “De…” Az a „De” pedig arról szólna, hogy tényleg rengeteg mindent tudtok és máshonnan látjátok a dolgokat, mivel nők vagytok. ÉS EZ sokszor , mert más szemszög máshonnan lát. És ez nekünk is jó. Komolyan. De… De közben elvesztettetek valamit. Nem mondom, hogy a ti hibátok. Talán utoljára óvódás kislány korodban volt a tiéd, amikor még a mesék és ez a program vezetett. Mára a nőiesség titka valahogy összekeveredett ezzel egy másik programmal, az „Igazam van” programmal. De hogy is van ez sokszor…?

A nőiesség titka és a segíteni akarás

Itt kezdődik a szent káosz. Van egy helyzet, amiben van valamilyen ötleted. Lehet, hogy még akár jobb is, mint a párodé. Sőt. Most vegyünk egy olyan esetet, amikor tényleg jobb volt mint a párodé. Sokszor ezek picinyke dolgok. Nagyon kicsik, de rettentően sok gyűlik majd össze belőlük az évek alatt. Szóval van ez a picinyke dolog és te csak „segíteni akarsz”. Segíteni, mert szereted őt, mert fontos neked, mert dolgozik a nőiesség titka program „gondoskodó” alprogramja és te csak “segítségképpen” szólsz, hogy „az úgy nem lesz jó…” A párod, pedig csak nyomja. Nem hall, nem lát, nem tágít, nem változtat, csak nyomja. Csak hogy jól látom-e…


női kommunikáció


Te azt éled meg, hogy nem hallgat meg, szándékosan nem foglalkozik veled, sokszor még csak a fejét sem emeli fel, még azt sem röffenti, hogy „hallottam”. Semmi. Elutasító, felsőbbrendű, autokrata, lekezelő, csakazértis, és egyetlen szikrája sem látszik benne az „együtt”-nek – ami pedig a te lelked közepének álma. Ezt érzed ugye? Hát… benne egészen mások az érzések… Lássuk.

A nőiesség titka és a férfiasság titka programok

Szóval ő ezt úgy éli meg ahogy azt a „férfiasság titka” című program megírta benne sok-sok százezer vagy millió évvel ezelőtt. De mielőtt belevágnék a magyarázatba, segítek kicsit átélni a helyzetet. Van kedved játszani? Jó! Akkor képzeld el, hogy megszületett a babád… A példa kedvéért szülessen otthon, szépen a csendben, vagy egy olyan kórházban, ahonnan másnap hazamehettek – mint amire már van jó pár példa, hiszen a szülés nem betegség. Hazaérsz, óvatosan kibontod a pólyát, majd apa odaugrik. “Ez nem lesz jó, mert megfázik!” Visszahajtod a pólyát elkezded dajkálni, majd apa odaugrik. “Ez nem lesz jó így, mert leeshet! Nyelsz egyet… Nem szólsz. A melledre teszed, és apa megint odaugrik. “Nem lesz jó, mert nem jól tartod és félre fog nyelni!” No… Szóval mit is mondanál neki…? Melyik irányba és meddig is nemjen de azonnal? Azt hiszem érted… még akkor is, ha a példa sarkos kicsit.

A nőiesség titka és a harcosok tanácsa

Ha az természetes neked, hogy egy babát “így, meg úgy kell” – pedig hidd el, nekünk is menne, sőt megy is a legtöbb dolog – és „te majd azt tudod”, akkor hidd el, hogy a külső világ dolgaiban mi azt a programot éljük, hogy “mi azt majd tudjuk”. Erre készült az agyunk! De… De naponta meghallgatjuk, hogy nem jó helyen van a létra amikor egy képet szögelünk fel nektek és nem lesz jó ez, meg az, meg amaz. A gáz az, hogy ebben sokszor igazatok van, nekünk meg abban, hogy nem kell hatszor kifőzni a cumit… És elindul a mentális harc csupán abból az indíttatásból, hogy segíteni akartunk, de most már az igazunkért, a szerepünkét harcolunk… És abból nem engedhetünk. Legalábbis amíg meg nem értjük, hogy mit fogunk elveszteni, vagy amíg el nem vesztettük. Harcolunk és mi leszünk a két legerősebb harcos a családban és a röhej az, hogy csak annyit akarunk kivívni magunknak, hogy a másik lássa bennünk a gondoskodót, meg a védelmezőt… Hát… Nem fogja. Ellenben éppen azt veszítjük el, amit szeretnénk. A női és férfi mivoltunkat.


női kommunikáció


A baj, hogy a nők ebben a helyzetben sokkal többet vesztenek, mint a férfiak. Miért? Mert ha harcolunk, az – bár nővel tesszük – lélekben mégiscsak “férfi dolog” – akkor is, most előkapod a “de igenis legyen tudatos” frázisodat. Aki volt a Nőiesség intenzíven, az biztosan emlékszik a “győzni kell” programra, aminek létezését neurológiai vizsgálatokkal is igazoltak. Azaz mindegy, hogy tetszik-e, vagy nem, ez a program elindul… A baj, hogy a harcos, az harcos marad azaz megőrzi a “férfi lényének lényegét”, így bár elviselhetetlen számodra, mégis sokszor lassabban veszti el a férfi mivoltát a szemedben, mint te a női mivoltodat a férfi szemében. Miért? Mert aki harcos, az ellenfél – akkor is, ha egy csapatban játszunk. A harcosok vagy tisztelik egymást, vagy gyűlölik, de sohasem vonzódnak egymáshoz, mert egy erő rivalizálás van köztük… Te az ellenfél leszel így is, úgy is… Ha akarod, most okoskodhatunk az “ego” kérdésein és dobálhatjuk a nagy spiri mondatokat, hogy “mi az ego” és hol van a “tudatosság”, de ezek a facebook frázisok lassan lejárnak… Sokkal mélyebb megértésre van szükségünk, mint 3 facebook idézet, vagy frázis pufogtatása.


nőiesség


A nőiesség titka, az ego, a karma, meg efféle…

Szóval… Én nem tudom, hogy pontosan “hogyan vannak a dolgok” és hogy van az az ego, meg karma, aminek a dobálása annyira “tudatossá” teszi ezeket a fogalmakat dobáló embereket, de… De ha van valamiféle hihetetlen nagy és összetett “energia” ami rendezi az utolsó kóbor atom helyét is az univerzumban, akkor szerintem azt kellene tudatosítani magunkban, hogy ennek a valaminek a lenyomata, megtestesülése, vagy bármije az bizony maga a “karmikus következményrendszer. Az a sok milliárd neuronod, hormonod, sejted, az mind-mind valami nagyon-nagyon megépített oksági rendszer része. A programjaid is, az egod is… Az enyém is. És ezek mind-mind hordoznak valami szükségszerű lényeget, amely aztán vezet bennünket akkor is, ha ezt fel sem ismerjük. Szerintem a tudatosság az, hogy felismerjük, hogy részben tehetetlenek vagyunk ezekkel a törvényekkel szemben – azaz meg kell próbálni együtt élni a megváltoztathatatlannal – részben pedig felismerve tehetünk ellen, hogy ebben a megváltozott világba kialakuljanak az új, hasznos és okos programjaink, de ehhez türelem kell. A türelem az igazi tudatosság… -szerintem.

A nőiesség titka és a türelem

Ha megérted, hogy a férfit sok százezer évig az a makacsság program tartotta életben (és vigyázta a családját), ami miatt most ütjük-vágjuk, akkor tehetsz ellene. Taníthatod, javíthatod, szépítheted őt. Ehhez nem balta kell, hogy “kifaragd”, hanem türelem, hogy finoman kipolírozd. Nagyon fontos, hogy tudd. Neked igenis vannak jó meglátásaid és erre szüksége van a mai világnak, de a befogadó női kommunikáció nélkül nem tudod átvinni. Ne a férfire haragudj… Légy tudatos – azaz értsd meg, hogy nem a “gonosszal” harcolsz, nem ővele harcolsz, hanem egy programmal és benned is egy program teszi a dolgát. A női kommunikációban (amit a Hogyan szelídítsünk férfit? két napjában is tanítunk) az a csodálatos, hogy bele van építve az a türelem, ami nem lenyeli, nem napokkal, hetekkel később mondja ha szeretne valamit, hanem azonnal, de más nyelven… Úgy, hogy mi is megértsük és emlékeztessen bennünket arra, hogy nekünk hogyan kell válaszolni, létezni, élni igazi férfiként.

… és megtörténik a csoda. Te nő leszel, nőként néznek rád, nőként kezelnek, mi pedig férfiak lehetünk. Mert ez a “karmánk”…

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 
 

2 Responses

 1. Póta Erika
  | Válasz

  Kedves Gyula! Szép, kerek, mint mindig. És árad belőle a szeretet. A NŐ szeretete. Nagyon tetszik minden írásod, minden kedves és tanító szavad. Napi betevőm… Köszönettel.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Nagyon köszönöm a soraidat. Ezek adnak erőt nap, mint nap.
   Ölelés érte!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük