A nőiesség titka a házisárkány

A nőiesség titka – 2. Ne légy sárkány

posted in: A nőiesség 0

Avagy a nőiesség titka és a lesántult férfiak rejtélye

Az előző cikkünkben A nőiesség titka – 1. Ne légy lábtörlő című írásban arra kerestük a választ, amit az egyéni konzultációkban is keresnek a hölgyek nap, mint nap. Mi a nőiesség titka a férfiak szerint? Mivel elég nehéz egyetlen cikken belül megfogalmazni mi a nőiesség titka, így inkább megfordítottam a dolgot és megpróbáljuk gyakorlatiasan körbejárni azokat a hibákat, melyek által nemhogy a nőiesség titka, de még a párkapcsolat is veszélybe kerül. A házicseléd szerepkör után nézzük meg, hogyan is függ össze a házisárkányok esete és a nőiesség titka.

A nőiesség titka és a reménytelenség

Az előző cikkben végig mentünk azon, hogy a hölgyek egy része önkéntelenül hogyan esik a házicseléd szerepébe azon belső, mély női program félreértelmezése által melynek nemes megvalósulása segítené őt abban, hogy a nőiesség titka áthassa létezését. Ismétlésképpen ez az az ősi érzés, mely arra ösztönzi a hölgyeket, hogy gondoskodó és befogadó lényükkel a családot egyesítő kohéziós erővé váljanak. Arra ösztönzi őket, hogy gondját viseljék az apró dolgoknak, hogy rendet, tisztaságot vigyenek a mindennapokba és gondját viseljék a családnak. És ez így rendben is lenne, hiszen a nőiesség titka ebben IS – és persze még másban is – rejlik.


A baj, hogy közben elfeledkeznek arról, hogy ők is a világon vannak.


Pontosabban ez így marhaság. Dehogy feledkeznek meg erről. Ott van minden percükben, hogy szeretnének ők igazi nők lenni, de valamilyen hibás program azt súgja neki: „Moss, főzz takaríts és ha ezt jól csinálod, meglesz a jutalmad” – és lássuk be, ez sokszor – hacsak nem mindig – elmarad.


női kommunikáció


Most nem mennék ezen a hibás programon végig ismét – A nőiesség titka – 1. Ne légy lábtörlő című írásban megtalálod a lényeget – hanem inkább innen folytatnám. A nőiesség titka program fut és ők csak egyre többet és többet tesznek azért, hogy végre nőként kezeljék őket. Ha valaki benne marad ebben a szerepben, nem lesz más belőle, mint lábtörlő, vagy házicseléd. A sors fintora, vagy büntetése, hogy a férfiak nem „szereik” hanem „használják” a házicselédeket, így aztán ennek a „nagy önfeláldozásnak” még „egyéb” következményei is lesznek… Szóval ez hidd el, nem vezet sehová. A hölgyek egy része, amikor elkezdi érezni, hogy nem értékelik azt a sok mindent, amit ők beletesznek a családba és a kapcsolatba elkezd felhagyni a nőiesség titka nevű programmal és egy más útra lép. Pedig ez az a pont, ahol még biztosan lehetne fordítani női kommunikációval – de erről még ilyenkor nem hallott senki.

A nőiesség titka és a belső harag

Az elején, még csak dühös lesz, de nem szól a nő. Magába fojtja kudarcélményét és lassan elkezd összeomlani benne mindaz, ami a nő. Itt még mindig dolgozik a „nőiesség titka” program, ami azt üzeni: „Egy nő befogadó, egy nő nem ordít, egy nő nem balhézik…” – és a nők összeszorított foggal nyomják tovább a programot, pedig nagyon nem kéne és ilyenkor már nagyon-nagyon elő kéne venni a női kommunikáció varázserejét, de még ilyenkor sem tud róla senki, mert „majd ő megoldja…” És a kuktában szépen lassan nő a nyomás… A napok és az évek fűtik a kazánt és a lefojtott helyzet egyre csak feszíti a falakat. A nő sem érti mi történik. „Itt ez a nőiesség program, ami azt mondja, hogy legyek gondoskodó, gyógyító és befogadó, megbecsülés meg sehol… Akkor minek legyek én nő? Úgysem éri meg!” Ilyenkor veszíti el a legtöbb nő a maradék nőiességét is.


Megkeseredik, reménytelen lesz és már nem érdekli semmi, csak hogy legalább kijöjjön a lábtörlő szerepből.


A nőiesség titka és a célozgatások

Évek telnek el – ami óriási hiba – és lassanként egy másik hibás program kerül elő. A „célozgató” nő, ami még mindig a „nőiesség titka” programból táplálkozik, hiszen még mindig azt mondja valami, hogy „Egy nő nem ordít…”. Érzi szegény, hogy ez így nem mehet tovább. Valahogy észre kell, hogy vegyék, valahogy neki is meg kell kapni a napi betevő elismerést, mert belehal, ha nem élheti meg a nőiességének elismerését. És jönnek a célzások… a kétértelmű megjegyzések… az – amúgy jogosan – sértődött arcok. Erre persze a szokásos, több ezer helyen lefutó „beszélgetés” hangzik el a női kommunikáció helyett:

 • Mi baj nyuszi?
 • Semmi.
 • Ne csináld már, most a baj?
 • Nincs baj!
 • Most mi a francot hisztizel már megint!?
 • NEM HISZTIZEK!!! Ááááááááááááááááááááááááááá!

Ismerős? Tegye fel a kezét, akinek nem… Szóval nincs ilyen… És ami dühítő, hogy te tényleg nem hisztizel. Neked csak fáj, te csak reménytelen vagy, és nem látod a kiutat. Nem látod, hová lett belőled a nő és nem látod, miért nem néz senki annak. Már semmit nem értesz. Nem érted, hogy hová lett az a férfi, aki valaha szeretett és olyan kedves és vonzó volt. Megbuktál gondolod. Jön az önvád, a leértékelés és egyszer csak felszakad a kérdés: „Így fogom leélni az életem?” és persze a válasz is megjön előbb utóbb: „NEM!” És innen elszabadul a pokol.


A nőiesség titka program gyökerestül kiirtatik belőled, hiszen semmi haszna és megszületik egy új lény, akit legbelül te is gyűlölsz, de nem látsz más utat.


A nőiesség titka és a sárkány

Elkezdesz csapkodni, emeld a hangod, néha zokogva, néha fúriaként tombolsz és kiadod magadból azt a sok fájdalmat, igazságtalanságot, amit az évek felhalmoztak benned. Érzed, hogy ezzel legalább ki tudod harcolni azt a minimális figyelmet, ami elég ahhoz, hogy ne omolj össze. A baj, hogy ez a magatartás nem figyelmet, vagy tiszteletet, hanem inkább valamiféle félelmet ébreszt a férfiben, ami csak bekapcsolja a „győzni kell” programot benne. A nagyobbik baj viszont az, hogy amit a nyakadba veszel ezen a fronton az sokszorosan összetett és végez is a kapcsolattal – hacsak itt, el nem kezded használni a női kommunikációt. De nézzük mitől összetett ez a helyzet.

 1. Te igazából nő vagy és nem egy sárkány és neked is iszonyú erő fenntartani ezt a szerepet. Naponta balhézni mindenért ez iszonyú lélekölő dolog, még ha a párod másnak is gondolja igaz?
 2. Utálod magad, mert amit te élsz, az minden, csak nem a nőiesség titka. Te nem ilyen nő akartál lenni. Te nőies, kedves, gondoskodó akartál lenni. Most meg éppen egy rabszolgalázadás energiáját éled.
 3. Ez a helyzet félelmetes, mert azt is érzed, hogy azzal a korbáccsal ami a kezedben van, nem annyira könnyű szeretni valakit. Néha nagyobbat ütsz a kelleténél, néha a gyerekeknek is jut belőle, pedig nekik nem is jár, és érzed, hogy minden jellemző rád, csak a nőiesség titka nem.
 4. Érzed, hogy mindenképpen vesztésre vagy kárhoztatva. Ha erőből nyomod, elveszik belőled a nőiesség titka. Ha „nőiesen” egyensúlyozol balhé közben, két mondatból letakarítanak. Ha teljes erőből nyomod, minden vagy, csak nem nő a párod szemében.
 5. És lassan látni fogod a jeleket, amelyek azt üzenik, ez a kapcsolat véget fog érni… Vagy te adod fel, vagy a párod lép le. Igazából sem ő, sem te nem szeretnéd, de egyszerűen megoldhatatlan a helyzet. Már nincs visszaút…

női kommunikáció


A nőiesség titka és a fordulat

Szokták tőlem kérdezni, hogy meddig fordítható meg egy ilyen eltávolodás. Hát… Ez nehéz kérdés és nincs rá egzakt válasz, de… De láttam már csodaszámba menő változást és láttam látszólag egyszerű esetet is, amit nem lehetett megfordítani… De inkább azt látom, hogy általában lehet tenni a javulásért. Ami nagyon nehéz, hogy a nők nagy többségét az első komoly kapcsolat elején semmilyen módon nem lehetne meggyőzni arról, hogy el fogja(ják) rontani. „Elég csak hogy szeress és mi átmegyünk mindenen…” – stb. és a női magazinok teszik a dolgukat, te pedig elindultál egy álomvilágba, ami mellesleg a pokolba vezet. Hidd el, neked abban a pillanatban el kell, vagy el kellett volna kezdened a „mentőakciót” amikor az első ebédedet nem köszönték meg. Persze te el is kezdted, csak rosszul. Egész máshogy kellene ezt tenni. Ismerni kell azt, hogy Hogyan szelídítsünk férfit?.

A nőiesség titka és a „miért pont mi” kérdés

Nézd… Én neked szurkolok, de nemhogy nem látok jobb utat, mint amit most megmutatok, de ez az egyetlen verzió, ami a tapasztalat szerint működik is. Fel kell tenned néhány kérdést: Akarod, hogy változzanak a dolgok? Lesz benned annyi erő, ami végig viszi ezt? Tudod, mit kell tenned? Végig tudsz menni ezen az úton egyedül? – merthogy egyedül leszel. Miért? Mert megszűnt köztetek az együttműködés. Itt már nem arról van szó, hogy ő is nagyon szeret, csak nem tudja, hogyan kell. Veled sem ez van már, lásd be. Ez már egy kényszer mentő-menekülő akció. Mented a gyerekeket, a lakást, az egzisztenciád…és mentenéd azt az utolsó pislákoló lángot, ami a nőiesség titkából még benned haldoklik és még mindig azt hiszi, hogy neked jár az a királynői korona. Talán ennek a kis fénynek köszönheted majd azt, hogy ismét legyen életed. Szóval két út van. Vagy a nyakadba veszed ezt az egészet egyedül, vagy csomagolsz. Ha te is elkezded a „De ő miért nem és neki is kötelessége, és neki is bla, bla, bla…” – akkor neked igazad lesz. Teljesen. Jogosan és törvényesen meg erkölcsileg is… És semmi másod nem marad, mint az igazad… Szóval rajtad áll minden, mert lejárt az idő. Vagy megtanulod, Hogyan szelídítsünk férfit, vagy elveszel.

A nőiesség titka és az igazi nő

Azt nem tudom, hogy meg tudod-e menteni a kapcsolatodat, de ha elkezded alkalmazni a királynővé válás technikáit, egyet biztosan megnyersz magadnak. Ismét tündökölni fog benned a nőiesség titka és ez az, ami visszafordít egy férfit – nem a korbács, a felelősség, meg a kötelesség. A nőiesség! Ha ismét igazán nővé válsz, akkor legalább te jól fogd érezni magad. Ha megmentetted a kapcsolatot, akkor szuper, ha nem, akkor megmentetted magad egy új kapcsolatra, amit legalább az első pillanattól fogva élvezni fogsz, mert tudod, hogy soha többé nem engeded meg magadnak azt, hogy cseléd, vagy sárkány légy. Élvezni fogod a nőiességed, mert igenis létezik az a program, amely a nőiesség titkát adja, csak fontos, hogy tudatosan is értsd és alkalmazd annak minden üzenetét, különben rámegy minden. Ha ismered a nőiesség titkát, hidd el, egy igazi férfi keresni fogja a kedvedet, elismer, dicsér, értékel és hűséges lesz hozzád.


Hidd el! Neked nincs más dolgod, mint megérteni a női kommunikáció titkait, hogy tudd Hogyan szelídítsünk férfit és királynővé fogsz válni! A többit intézi az univerzum…


Szorítok neked!

Hamarosan folytatjuk. A téma a nőiesség titka és a “nekem igazam van és különben is csak segíteni akarok…”

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük