női spiritualaitás, nőiesség ereje

A nőiesség ereje – A női spiritualitás

posted in: A nőiesség 4

Hogyan kapcsolódik a női spiritualitás és a nőiesség erejére a férfihez

Naponta beszélgetek hölgyekkel az egyéni konzultációkon és tisztán látszik, hogy a nők ösztönönösen érzik, hogy a nőiesség, nőiesség ereje valahogy kapcsolódik a spiritualitáshoz és ez teljesen rendben is van így. Sőt! Arra kell biztatnom téged, hogy igenis foglalkozz a spiritualitással – azaz inkább azt, hogy a női spiritualitással. Amiből viszont komoly konfliktusok kerekednek a női spiritualitás körül, az annak a megfogalmazása, hogy mi is a női spiritualitás és hogyan lehet ezt igazi lényeggel megtölteni és igazán átültetni az életbe és felhasználni a párkapcsolat jobbá tétele érdekében. Ezt a témát járjuk ma körbe férfi szemmel.

Az alapkő, amin a nőiesség ereje és a női spiritualitás nyugszik

Kezdjük gyorsan azzal a – nem csak spirituális – alaptörvénnyel, hogyha egy kapcsolatban nincs egyensúly, a két félnek nincs azonos értéke, tisztelete, tekintélye és nélkülözhetetlen fontossága a másik szemében, akkor valami biztosan felborul. Így születnek a semmire nem használható, kanapén döglő TV néző férfiak, az agresszorok és a lábtörlőnek használt nők milliói. Ha egy csepp őszinteséggel belemerünk nézni a helyzetbe, akkor azt fogjuk látni, hogy mindenki maga hozza létre a saját erejét és értékeit – ha megy. Ha nem, akkor mindegy, mit mond a jog, mit mondd az erkölcs, vagy mit gondolunk mi arról, hogy mi „jár nekünk” ezért, vagy azért. Szóval sajnos minden nőnek önmagát kell építeni és kifejleszteni magában a nőiesség erejét a női spiritualitás által. Mivel ez egy női oldal, most a nőkkel foglalkozunk, így kérlek, ne ugorj a torkomnak, hogy „De hol vannak a férfiak és azok miért nem foglalkoznak magukkal…” Röviden azért, mert neked kell foglalkozni velük ezen a téren, mert vaknak születtek. Ha elfogadod, akkor jó, ha nem, akkor is… Légy nyitott, gondold át, hogy mire tudod ezt a több ezer éve megfogalmazott törvényt felhasználni és építsd magad, hogy te legyél az férfit transzformáló erő, az a női bölcsesség, ami lassanként sehol sincs. Ha működik a párodnál, az szuper. Ha nem… Tudod… A régi időben az egyszerű parasztember is el tudta dönteni, melyik disznót válassza tenyésztésre, és melyiket nem… Szóval, ha nem, akkor sajnos „ki kell vonni a tenyésztésből” azaz rúgd ki és légy boldog olyannal, aki téged is épít!

Hogyan használják ma a nők a női spiritualitást és miért nem látszik a nőiesség ereje

Három nagy csoporttal találkozom ma ebből a szempontból az egyéni konzultációkon, vagy a tanfolyamokon, programokon. Ebből kettő kiteszi a nagy százalékot és a magyarországi válási statisztika – ami kb. 64% körül mozog – alá is támasztja ezt. Lássuk a jellemzőket.

Erő nőiesség nélkül, női spiritualitás nélkül.

Ez a rész rövid lesz. Ők az NLCafe, Zacc, Femina és egyéb bércikk író – legtöbbször ramaty kapcsolatban élő – nők cikkei alapján ideologizálják az életüket. Klasszikus szlogenek. „Egy nő a mai világban kemény kell, legyen” vagy ”Mindenben azonos jogaim vannak egy férfivel”. „A mai nő kemény, dinamikus, modern és nincs szüksége a férfi erőre, mert ő maga is erős és a férfiak elmehetnek a fenébe, ha ez nem tetszik…” … és a férfiak el is mennek. Szóval ez egyenes út a magányba… De akivel találkozom, aki hiszi, hogy lehet más út, azon legalább lehet segíteni. Ha így gondolkodsz, kérlek adj 5 percet még nekem, hogy kiérdemeljem a bizalmad!

Spiritualitás női erő nélkül.

//Ezért valószínűleg majd kapok, de mindegy. Én segíteni akarok azoknak, akikben van egy csepp nyitottság, akiben pedig nincs, maradnak abban, amiben most élek…// Szóval ma, a női spiritualitás egy levegőben lebegő álomvilág, amiben nem fejlődik ki a nőiesség ereje és tisztelete. A női spiritualitás ma nagy részben egy narkó. Létrehoz egy világot, ahová el lehet menekülni, és amivel meg lehet indokolni az összeomlott kapcsolatokat azzal a mondattal, hogy „A férfiak nem tudnak követni és fejlődni, mert bunkók…” Ez, egy gyakorlatba átültethetetlen, öncélú spiriskedés, ami nem tesz mást, mint folyamatosan olyan dolgokkal foglalkozik, amelyek megfoghatatlanok. FONTOS, HOGY ÉRTSD! Nem azt mondom, hogy ezek nincsenek. Igenis szerintem létezik valami hatalmas, mindent átfogó erő, törvény, energia, tudatosság és valami hihetetlen dolog, ami mindent összeköt. Szóval nem azt mondom, hogy nincs! Azt mondom, hogy a ma női spiritualitása jórészben erről csak hablatyol, mert a valóságban, az életben semmi nem működik körülötte és ide kényszerül menekülni, mert a nőiesség ereje nem hatja át a létezését. Ez az egyetlen hely, ahol valaminek álmodhatja magát, ha már a férfival semmire nem jut. Szóval ők a spiri függők, drogosok, akik gyengék felemelni a fejüket és akik elől menekül minden használható férfi, ők pedig csak megmagyarázzák ezt a helyzetet azzal, hogy a férfi nem spirituális, alacsony a rezgése, stb. Aki felismeri és megérzi azt, hogy lehet, hogy mégiscsak van valamilyen sikeres női spiritualitás, azon legalább lehet segíteni. Ha ilyen vagy, add a kezed, had segítsek talpra állnod egy Négy napos elvonulás keretében.

Női spiritualitás áthatva a nőiesség erejével

Velük ritkábban találkozom a konzultációkon, vagy a tanfolyamokon, és amikor találkozunk, akkor is arra keresi a választ, hogy „Hogyan tegyem jobbá a jól működő, vagy a következő kapcsolatomat?” vagy, mivelhogy él benne a nőiesség ereje, igazából csak azért jön el, hogy együtt megvizsgáljuk, jól döntött-e, amikor „kivonta a tenyésztésből” a satnya disznót. Nekik is vannak persze problémáik, de hamar felismerik a helyes utat a megoldáshoz. Működik bennük az a női spiritualitás és a nőiességnek egy olyan ereje, amivel pillanatok alatt el tudják dönteni, hogy az adott helyzetet meg kell-e oldani, vagy inkább „megszüntetni” kell. Ők élik és élvezik a nőiességüket és a női létezés gyönyörét. Nem hablatyolnak a párjuk nem működő harmadik szeméről, hibás torok csakrájáról, vagy arról, hogy a párjuk nem hajlandó befogadni az angyali energiákat és alacsony a rezgése. Tudják, hogy mit jelent az, hogy női spiritualitás, tudják mire való és megszületik bennük a nőiesség ereje a döntésekhez és a megvalósításhoz. Szóval nekik abban lehet segíteni, hogy még csodásabb nők legyenek. Ha te ilyen vagy, köszönöm, hogy megtisztelsz azzal, hogy olvasol – és gyógyítod a világot azáltal, hogy női módon tanítod a férfit.

A negyedik csoport…

A negyedik csoportba azokat tartoznak, akikkel soha nem találkozom. Ennek egy kisebbik százaléka boldog, kiegyensúlyozott nő, akinek ebből itt egy betűt nem érdemes elolvasnia. Ölellek benneteket. Értetek érdemes erősnek lenni. A másik pedig lelki nyomorban fogja leélni az életét, mindenkinek panaszkodik, magyarázza szerencsétlen helyzetét és azt várja, hogy sajnálatból valami megváltozik. Nem fog… Rajtuk nem lehet segíteni. Nekik egy nagy ölelést küldenék, mert mást nem tehetek.


Te melyik nő vagy? A te világod hová tart?


zen, tudatosság, elvonulás


A női spiritualitás

Mi is a női spiritualitás lényege. A női spiritualitás a párkapcsolatban használható lényegét talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy „A női spiritualitás az a bölcsesség, amely átalakítja azt a férfit, aki az erő útját járja.” Egy indián tanítás ezt úgy fogalmazta meg, hogy „A nő legnemesebb feladata, hogy elvezesse a férfit a saját szívéhez.” Mások úgy fogalmaztak, hogy „A nő feladata megtanítani érezni a férfit.” Még máshol azt olvashatod, hogy „A nő gyógyítja a férfi sebeket.” vagy „A Hold fénye az, ami vezeti a férfit az éjszakában.”

Attól, aki nem érti ennek a lényegét, gyakran hallani: „Igen! De hiába magyarázok neki, nem hajlandó azt csinálni, amit mondok, és hiába akarom neki megtanítani, meg sem hallgat.” Nem… Mert nem ez a női spiritualitás. Ez egy „férfi erő út” amin le akarják nyomni a nők a férfi torkán a véleményüket – de ehhez meg gyengék…

A női spiritualitást éppen ezért nevezik női bölcsességnek és nem aktivitásnak. A női spiritualitás befogad, transzformál és megmutat. NEM VERBÁLISAN TANÍT – azaz nem magyaráz és főleg nem kiabál és erőlködik. Női spirituális bölcsesség az, amikor pl. a férfi „kisodródik az erő útján” és érzelem nélkül pusztít, a nő pedig megmutatja neki, hogy milyen fájdalmakat okozott másokban, hogy a férfi felismerhesse azt és jobbá válhasson…

Mitől befogadó a női spiritualitás?

Attól befogadó, mert sokszor ezt önmagán tudja legjobban megmutatni. Olyankor, amikor egy férfi fájdalmat okoz, tapintatlan, önző, dühös, azaz érzéketlen. Egy nő ilyenkor tud a szeretete erejével tanítani úgy, hogy használja a női kommunikációt. Nem támad vissza, nem oktat ki, nem hisztizik, nem követelőzik és nem kiabálja a szoba túlsó sarkából, hogy „Szeretet ereje!!! Csakra!!! Karma!!!”. Csak megmutatja halkan, felemelt büszke fejjel a férfinek az éréseit: „Ez fájt… ez félelmetes volt… ez szomorúvá tett…” és ha a férfi igazán a férfi utat járja, és ez a nő értéket képvisel számára, akkor megáll és átérzi mit tett. „Elkezd érezni és igyekszik jobbá tenni önmagát.” Ez az, ami igazán a gyógyítás. Ami meggyógyítja a férfit a harag, a kevélység, a kapzsiság és sok más rossz tulajdonság betegségéből. Ez a női spiritualitás, a női gyógyító létezés…

… ami azt is elfogadja, hogy nem mindenki gyógyítható.


Te gyógyítod a férfit, vagy csak magyarázol neki a torok csakráról és az alacsony rezgéseiről?


A másik fontos női spiritualitást adó dolog a látás. Az a női látás, ami megérzések világa. Az a csendes bölcsesség, ami jelzi a férfinek, abból az általunk nem értett világból, hogy valamit nem lát. Amikor a királynő a haditanácsban a király mögött állva halkan súgja, hogy „Szerintem az egyik lovag áruló, de az a másik, a horpadt, szakadt páncéljában igazi hős…” Segíti a királyt látni a homályban. Megérez dolgokat valahonnan, és ezzel segíti a királyt, de megengedi neki, hogy bárhogy döntsön és ezzel a vállára téve a felelősséget férfivé teszi. Megvárja bölcsen, míg a király felismeri, hogy a királynő „látása” – bár számára érthetetlen világból származik – nélkülözhetetlen segítség neki a kormányzáshoz. A királynő nem hablatyol a királynak rezgésekről, tündérekről, angyali energiákról. Nem erőlködik vele, hogy a tartot működik-e és olvasni lehet-e a csillagokban, vagy nem. Szerzi a tudását, ahonnan szerzi. Nem számít. A királyt sem érdekli, hogy mit csinál a varázslónő ahhoz, hogy lásson. A kérdés, hogy a tanácsa beválik-e, vagy önfényező légvár. Én nem egyszer köszönhetem az életemet – ezt értsd szó szerint – ilyen tanácsoknak.


Te tudod így használni a tudásodat, vagy az angyalokról győzködöd a párod?


zen, tudatosság, elvonulás


A nőiesség ereje

A női spiritualitás semmit nem ér a nőiesség ereje nélkül. De mi a nőiesség ereje? A nőiesség ereje a befogadásban van. Nem. Nem abban, hogy erőlködik, magyaráz, kioktat és lekezel. Az a férfi útja – amit neked kéne meggyógyítanod. A nőiesség ereje abban áll, hogy bármi történik, megállsz és átengeded magadon azt a féktelen erőt, hogy megmutathasd mit tett és állva maradsz. A nőiesség ereje akkor mutatkozik meg, amikor a férfi hibázik, és te csak állsz. Felemelt fővel, csendesen, akinek a tekintete azt üzeni. Szeretlek. Szeretlek, és most MEGENGEDTEM neked, hogy hibázz, hogy taníthassalak és meggyógyíthassalak a hibáid által. De ehhez meg kell engedned, hogy hibázzon. Ne kiverni akard belőle a hibáit, mert nem fog menni. Ez a csendes erő ami olyan mint a nádszál a viharban. Elhajlik, majd visszaáll, és lágyságában nem törik el. Ez a lágyság útja, az érzelmek útja. Olyan, mint a víz, amelyben nem képes kárt tenni egy beledobott kő, de ami képes áthatolni a leghatalmasabb hegyeken, hogy elérjen a legkeményebb harcosok szívéhez… És ez az az erő, amely ha megmutatkozik, a legnagyobb harcosok tiszteletét is kivívja a csendben és meghajtják fejüket előtte. Ez az, amikor a vihar meghajol a nádszál előtt és elcsendesíti a tombolást, mert látja, hogy a nádszál erősebb, mint ő. A nádszál legyőzhetetlen mert ereje bölcsességében rejlik…

…és nem abban, hogy letört ágként a sárból utána kiabál a viharnak, hogy alacsony a rezgésed és rossz lesz a karmád.


Te rendelkezel ezzel az erővel?


zen, tudatosság, elvonulás


A női spiritualitás és a nőiesség ereje hogyan fejleszthető?

Nézd… Hogy neked működnek-e a megérzéseid, érzed-e az energiákat, uralod-e a tarot tudását, vagy érzed-e az angyalok jelenlétét, én nem tudom. Én férfi vagyok. Ez a te dolgod. Az én utam más. Ha ebben akarsz haladni, akkor ebben ne egy tanítóvá lett öreg harcost keress meg. Ez a te dolgod. Oldd meg és csendesedj el ezekben a tudásokban, de tudd, a spirituális képességeid semmit nem érnek a nőiesség ereje nélkül. Semmi más nem lesz belőle, mint egy öncélú, érdekes, színes álomvilág, amit nem tudsz majd használni arra, hogy igazán boldogan élj egy kapcsolatban. Én abban tudok neked segíteni, hogy nádszállá válj és álld a vihart. Én arra tudok neked mutatni gyakorlatokat, hogy te légy az érzelmek tengere, melynek mélye akkor is nyugodt, ha odafönn tombol a vihar. Abban tudok segíteni, hogy hogyan fejleszd ki és őrizd meg a békédet a legnagyobb káosz pillanataiban is, hogy lélekben hátralépve láthasd, a vihar bár téged is támad és ez nehéz lehet, nem az ellenséged. Ő csak tudatlan és megbetegítette a világ. Hogy lásd, a legnagyobb pusztítás is arra jó, hogy megmutathasd a szeretet erejét és azt, hogy hogyan lehet ezáltal transzformálni a férfit, elvezetni a szívéhez és hogyan integrálható a női bölcsesség a férfi aktivitásokba, hogy szebb legyen a világ.

Igen… Ehhez idő kell, gyakorlás kell, jelenlét kell, lelki erő kell, de egy békés, kecses nádszálat szül, ami eltörhetetlen. Aki bölcs, aki a most-ban uralja az érzelmeket, hiszen az ő maga útja az érzelmek útja, és aki a nőiesség erejének megmutatása által tiszteletre kényszeríti a férfit, hogy egységben és egyenrangúan tehessék ki a mindenség egységét.

Ha úgy érzed, hogy fejlesztened kellene a nőiesség erejét magadban, ha nem szeretnél már letört ág lenni a sárban, ha szeretnél nádszál lenni, ha szeretnéd elsajátítani a víz hatalmas erejét, akkor nagyon hasznos lehet számodra az a Négy napos elvonulás önmagadért, ahol megmutatom neked, hogyan fejlesztheted ezt a képességedet és sok, tényleg férfi és női spirituális ismerettel gyarapíthatod a tudásodat.


zen, tudatosság, elvonulás


Négy nap azért, hogy a vihar meghajoljon a nádszál előtt és a hegy szíve megnyíljon előtted, hogy te légy a hegymély éltető forráskirálynője, aki átjutott a roppant kövön.

De ehhez le kell ülnöd és igaz lelkedre fel kell tenned a kérdést:


„Működik a párkapcsolatom, vagy nem…”


Nos…? Mi a válasz…?

Ha a válaszod Nem, akkor várlak a

Négy napos elvonulás önmagadért

programunkon.

 

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

4 Responses

 1. Ditke
  | Válasz

  Szia Gyula😊❤
  Köszönöm.
  Nagyon szeretem az írásaidat. Most a belső béke a nyugalom megőrzése ragadott meg a sokmindenből ami valóban nagyon fontos. Bármi történjen legyek egy lépéssel előrébb, vagyis ha kellemetlen dolog történt nézzük hogyan tovább. Nem ragadunk le abban a katasztrófa állapotban. Nyugodtan végiggondolni a továbbiakat józanul, nyugodtan. Nagyon sokat számít.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   SZuper cél! Örülök, hogy egyenesben vannak a gondolataid!
   Szorítok neked az úton!
   Ölelés
   Gyula

 2. Andi
  | Válasz

  Köszönöm a használható gondolataid a màsik oldalról.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Megtisztelő, hogy ezt megírtad. Köszönöm.
   Ölelés
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük