nőiesség, csábítás, vonzó nő

A nőiesség arcai – a csábítás és a vonzó nő

posted in: A nőiesség 2

A nőiesség megnyilvánulásai és a csábítás

Az előző írásunkban a Nőiesség arcaiban áttekintettük a nőiesség azon alapelvető területeit, amelyek nélkülözhetetlenek egy párkapcsolatban. Megvizsgáltuk a csábítás – azaz a vonzó nő – a család – azaz az anya – és a spiritualitás – azaz a férfi lelki társának – kérdéseit, így most folytathatjuk azok részletes feltárásával. A mai témánk a nőiesség első és legalapvetőbb arca egy férfi szemszögéből a csábítás, a csábító nő, a vonzó nő értelmezése. Lássuk, mi állja meg a helyét a mai világban a régi és újabb korok gondolataiból, amelyek ezzel a varázslatos női tulajdonsággal foglalkoznak.

Mitől is vonzó nő valaki, avagy a nőiesség és a csábítás

Bár a kérdés igazából megválaszolhatatlannak tűnik és örök vitákra ad lehetőséget, mégiscsak vannak olyan pontok, melyekben megegyeznek a férfiak egymás közt. Sőt, sok esetben még a nők is egyetértenek velük – ami azért lássuk be, nem mindennapos dolog. Összeszedve minden általam megismert írást, valamint annak a pár ezer férfinek a véleményét, akikkel majd húsz évig beszélgettünk a nőkről, én most három területre bontanám a nőiességnek, a csábítás varázslatának és a vonzó nő létezésének legfőbb területeit. Bár sok másfajta megközelítés is létezik, azt látom a tanfolyamokon és az egyéni konzultáción, hogy azoknak a hölgyeknek, akiknek valahogy nem sikerülnek jól a párkapcsolataik a nőiesség és a csábítás tárgykörében, mind-mind valahogy nehezen valósítják meg a vonzó nő ezen három területének valamelyikét. Ez a három terület pedig a nőies megjelenés, a nőies mozgás és a női kommunikáció.

A vonzó nő és a férfiak „elvárásai”

Ez egy nehéz téma főleg férfiként, mert én leszek az, akinek pillanatok alatt az arcába lehet vágni, hogy „Már megint a férfi elvárások!”. Kérlek…! Eszemben nincs az elvárások hadát fokozni. Inkább egy kulcsot szeretnék adni ahhoz, hogy a legkevesebb „befektetéssel” a legmesszebbre juss egy férfinél. A cél az, hogy segítsek látni a mi szemünkkel, hogy ne a félelmeid vezessenek, hanem tudatos lehess önmagad nőiességével és úgy válhass vonzó nővé, hogy ha már tenni akarsz magadért, hogy az a legkevesebb munkával a legnagyobb varázslatot hozza létre. Azt is remélem, hogy ez az írás tán csökkenti az önértékelési problémáidat azáltal, hogy jobban látsz egy férfi szemével.

nőiesség

Milyen vonzó nő megjelenése

Igen. Van az a 0,7 másodperc, ami alatt egy férfiben lefut az a „primitív”-nek nevezett program, amely alatt bizony levetkőztetünk minden nőt és megszületik a döntés: Igen, vagy Nem… – nem magyarázom tovább, biztos érted… Erre sok nő felháborodva reagál. „Fujjj! Állatok! Persze, mert mindegyik csak ….ni akar! Engem ne mustrálgasson senki” stb. Hogy is csitítsalak le…? Szóval… ez a 0,7 másodperc… ez VAN. Én azt hiszem, hogy inkább használd ki, mintsem harcolj egy olyan törvény ellen, ami hasonlatos a gravitációhoz. Amúgy érdekes ez a dolog… Azokban a kultúrákban, ahol nem sikerült ennyire jól az emancipáció és a feminizmus – azaz az utca tele van boldog, vonzó nőkkel, akik élvezik a csábítás minden pillanatát – ott a világ legtermészetesebb dolga, ha egy férfi megnéz egy szép, vonzó nőt az utcán. Van egy kubai hölgyismerősöm, aki mesélte, hogy az anyák a következő tanáccsal látják el a lányaikat:


„Ha reggel a harmadik sarokig egyetlen férfi sem ciccent-füttyent vagy fordul meg utánad, menj haza lányom és öltözz át, mert sz…ul nézel ki…!”


Hogy a mi világunkban miért lett „primitív”-nek bélyegezve az, ha egy férfit elvarázsol vagy elcsábít egy nő látványa, azt nem fejtegetném – meg nem is érdekel, ahogy a maradék 3 milliárd férfit sem, mert én szeretek gyönyörködni – de értened kell: Ha ezt elutasítod, valami olyat utasítasz el, ami alapvetően tartozik hozzá a nőiességed megjelenéséhez egy férfi szemében. Igen… Ennek a tetszésnek különböző megnyilvánulásai vannak. Van primitív és van elegáns. Nem azt mondom, hogy azonnal a füttyögető árokásónak a nyakába kell ugrani, mert rendjén való, ahogy teszi. Nem. De ettől még húzhatnál egy strigulát a mai listádra, hogy: „Ennek is tetszem!” Használd fel az önbizalmad növelésére ezt a visszajelzést és tipegj tovább.

A vonzó női test és a csábítás

Kezdjük 3500 évvel ezelőttről. Védák… „A férfi az égből kapja a tüzet…” azaz a férfit fantáziavilága indítja el feléd. Kész, pont, tény, mindegy mit gondolsz erről. Szóval… Szerintem érdemes tenned érte, hogy abban a fantáziavilágban te legyél a csábítás királynője és maga a vonzó nő. Túúúúdom! Eleged van a Barbi effektusból. Eszemben sincs erre biztatni. Annyit kérek csak, hogy légy bátor és önkritikus. Légy bátor és ne szégyelld azt, hogy nő vagy. Fektess kis munkát abba, hogy előnyös oldalad mutatkozzék meg, és légy kritikus abban, hogy minek, hol a határa. Ami biztos tipp viszont. Ha elzárkózol ez elől az oldalad elől, nőiességed egy olyan részét utasítod el, ami később, az intim párkapcsolati pillanatokban is problémát okoz majd, és hidd el, nem fogod tudni hirtelen elővenni a nőiességednek ezt a csábító oldalát. Ha túlzásba viszed a testiség külső megnyilvánulásait, hamar lesz jelentkeződ, de csak arra… aztán megint kereshetsz valakit. Összességében a tapasztalat az, hogy egyfajta finom megmutatkozást fejlessz ki magadban, amely megtanul fürdeni az elismerésben. Ezt érezni fogjuk és futunk majd utánad.

A vonzó női mozgás a csábítás magas foka

Itt jön a jó hír! Az a 0,7 másodperc nagyon rövidke idő. Szóval nyugodj meg, nem kell neked lenned a legjobb nőnek a legkerekebb fenékkel és a legbögyösebb cicikkel. Az ilyen nagyon-nagyon „bomba” csajoktól amúgy is kicsit tartanak a pasik, mert senki nem szeret egy olyan nővel sétálni, akit rögtön meg akar „cibálni” minden arra járó férfi. Legyél te csak finoman vonzó nő, akin látszik az, hogy élvezi a nőiességét. Amiben ez gyönyörűen megmutatkozik, az a mozgás és ez igenis fejleszthető. Ismertem „kollégium szépét” aki úgy járt a tűsarkúban, mint egy traktor. Egy normális pasija nem volt. Volt szerencsém egyetemi szépségverseny győzteséhez, akihez képest Pinokkio mozgása maga volt az áramló, lüktető csábítás. És ismertem sok-sok olyan nőt, aki lehet, hogy a fényképe alapján nem nevezhetett volna be a szépségversenyre, de mozdulatai azonnal felidézték bennünk a szeretkezés legmámorítóbb képeit. Ha úgy gondolod, hogy nem vagy elég szép, vonzó nő és ez nem elég a csábításhoz, ne rohanj el átszabatni magadat! Ne szakadj bele a diétába és ne töltsd a fél életedet a konditeremben, mert az csak 0,7 másodperc előny. Fektess időt abba, hogy megértsd mi teszik egy férfinek, mi izgat egy férfit, mitől őrül meg egy férfi. Gondolj csak a csábítás és a nőiesség művészetének szakavatott királynőire a gésákra. Nem volt plasztikai sebészet, nem volt konditerem. De egy tea kitöltésével megőrjítettek bárkit. Egy pillantásukkal megállítottak bárkit és ha végigmentek az utcán, egy fél óráig nem volt férfi, aki másra tudott volna gondolni, minthogy szerezzen magának egy ilyen csábító jelenséget. Többek közt ez az egyik téma, amivel foglalkozunk a Nőiesség intenzív három napjában. És persze „ez még mindig csak a test és sehol a lélek” – mondhatod és igazad van.

A csábítás és a vonzó nő titka a kommunikáció

Itt még jobb hírem van számodra. Egy igazi férfinek biztosan nem elég egy kapcsolatban, hogy egy bio-szexbabával éljen. Ez maximum pár hétig, hónapig érdekes és hamarosan nem marad más szerep, mint az ágymelegítő. Hosszú távon az is kevés, ha nőies mozdulatai felkeltik a férfiúi vágyakat. Ez persze sokkal tovább kitart, de egy kapcsolatban – sajnos – nem a szeretkezéssel töltjük a legtöbb időt, hanem beszélgetünk, építjük az életünket és próbáljuk kiköszörülni azokat a csorbákat, amelyeket ejtünk. Ezért nélkülözhetetlen a női kommunikáció lényegének megértése és magasságainak kifejlesztése. A legfontosabb üzenet arról, hogy igazi nő vagy az, hogy a lelked válik vonzó nővé a férfi számára. Ez a legnagyobb csábítás. Igen, ehhez időt kell nyerned és ki kell várnod esetleg, míg a Barbik belebuknak a nagy csindadrattába, de hidd el, ez a legfontosabb nekünk. Nem mondom, hogy csak ez, de hosszútávon ez a legnagyobb fegyvertény egy nő kezében. Az a fajta befogadó női kommunikáció, amely ma, fél év múlva és húsz év múlva is azt üzeni: Igazi Nő vagyok. Aki ismeri azokat a titkokat, amellyel őszintén motiválni tudja a férfit, aki e nélkül soha nem lehet teljes értékű. Az a Női kommunikáció, amely megengedő, elfogadó és befogadó amellett, hogy mérhetetlen következetességgel követeli meg a férfitól azokat a dolgokat, melyek neki s fontosak – persze ezt női módon.

zen, tudatosság, elvonulás

A csábítás és a nőiesség stratégiái.

Szóval… ha valahogy nem jól mennek a dolgaid, akkor két dolgot tehetsz. Elutasíthatod ezt az egészet, és elküldheted a férfiakat a fenébe. Erre ők el is fognak menni… A másik, hogy megvizsgálod, hol lehetne legkönnyebben javítani a helyzeten. Azért is fontos lehet ez, mert sokszor az egyedül maradó nőknek nem a nőies megjelenésével van a baj, és mégis mindenki emiatt frusztrálja magát. Tényleg naponta beszélgetek komoly önértékelési zavarokkal küzdő nőkkel, akik szerint ők nem elég jó nők, hiszen a pasik lelépnek. Pedig a harmadik lépés és mondat után minden férfi azonnal látná, hogy a mozdulataik és a kommunikációjukkal van a baj – csak ők azt hiszik, hogy nekünk a cici és fenékgeometria a legfontosabb. Persze fontos az is, de hidd el, nem az legfontosabb.

 • Szóval, ha szép nő vagy, akkor mozgás és kommunikáció tanulás és te elszel az istennő – bár általában a legszebb nők nem tesznek ezért semmit, hiszen ők csodálatosak a pasik meg bunkók…
 • Ha egy egészséges nő vagy, azaz ugyan olyan gyönyörű, mint az a sok ezer akiket látok naponta az utcán, akkor légy kicsit bátrabb és vállald magad, vagy vizsgáld meg jobban a tükörben mit üzen megjelenésed a férfiaknak. Ha még a kommunikációban is fejlődsz, egy életre királynője lehetsz a legjobb pasiknak is.

… és hogy Coco Chanel egyik nagy mondásával biztassalak:

„Rossz nő nincs, csak lusta…”

… és ha nem vagy lusta, várunk a Nőiesség Intenzív három napján, ahol csak erről lesz szó…

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

2 Responses

 1. gabesz
  | Válasz

  Hali Gyusz!

  Képzeld a cikked hatására ma elővettem a 18! éve szekrényben őrzött tűzpiros (na jó, kicsit rózsaszínes) hosszú hercegnős (:-) a csajok szerint) ruhámat. Egyszer sem volt rajtam, csak tetszett és évekkel ezelőtt megvettem… Szóval ma felvettem. A cikked miatt. Még jó rám Atyaég! Amikor a lányaim lelkendeztek, hogy végre rajtam is nyári ruha van, kihúztam magam. Aztán jött az ember, és annyit mondott mosolyogva: jól nézel ki öregasszony! KÖSZÖNÖM!!!!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Gabesz!
   De jó, hogy ezt megírtad nekünk! Látod látod… Ami neked jó, amitől te nőnek érzed magad, az mindenkinek jó.
   … még az “öregembernek is”.
   🙂

   Ölellek!
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük