mitől leszek igazi nő

Mitől leszek igazi nő?

posted in: A nőiesség 13

Mitől leszek igazi nő? „A nő önmagától csodálatos…” – ismeretlen ókori író.

„Mitől leszek igazi nő, mitől leszek vonzó nő, mitől fogok kelleni a férfiaknak?” – jönnek a kérdések az egyéni konzultációkon és a tanfolyamokon. „Mitől leszek igazi nő a férfiak szemében?” – kérdezed te is, ha most ezt a cikket olvasod. A nőket valahogy sokkal jobban foglalkoztatja az, hogy mitől lesznek igazi nők, mint amennyire a férfiakat az, hogy ők mitől lesznek igazi férfiak. Hogy lehet ez? A férfiak tényleg ennyire önteltek és „csodálatosak”, hogy ez nem érdekli őket? Vagy van itt valami más is? Ami tán még viccesebb az az, hogyha egy férfinek neki szegezed a kérdést: „Mitől leszek igazi nő számodra?” akkor sok esetben csak nagy általánosságokat fog mondani, te pedig nem érted az igazi lényeget. Ami még jobb az a google. Ha beírod azt, hogy „Mitől leszek igazi nő?”, akkor a TTN cikkeit leszámítva női lapok jönnek fel, amiből az első 4 kevesebb mit egy oldal, és vagy spiri, vagy általános langymeleg ami arra való, hogy a reklámok feljöjjenek mellette, vagy arról szól, hogy „csak egy igazi férfi mellett lehetsz az…” Szóval… Nem vagy kinn a vízből.

A „Mitől leszek igazi nő?” kérdés múltja és jelene

A nőiesség kérdése egyidős az emberi kultúrával, és bármit is olvasunk az előző pár ezer évből, mindenhol azt találjuk, hogy a nőknek nagyon fontos volt az, hogy megtudják, mitől lesznek igazi nők a férfiak szemében. Ezzel szemben a férfiak szinte mindenhol azzal foglalkoztak, hogy mikor lesznek igazi férfiak a férfiak szemében. Meg is érkeztünk az első problémához. Ha a feminizmus értelmes lényegén túlbillent véresszájú női egyenjogúságharcost kérdezünk meg, azonnal megvan a válasz. „Persze, mert mindig nekünk kell megfelelni a férfiaknak, ezért tipródik minden nő a Mitől leszek igazi nő? kérdésen. Ne foglalkozz azzal, hogy mitől leszel igazi nő! Te csak… bal, bla, bla.” Te meg ott állsz, válasz nincs, szépen egyre harcosabb és függetlenebb nő leszel, a férfiakkal egyre nagyobb a gáz – mondod – és nincs kiút. Már meg sem mered kérdezni, hogy „Mitől leszek igazi nő?”, mert az olyan „megfelelési kényszeres”, amúgy meg belül továbbra is ott a kérdés: „Na jó, de mitől leszek igazi nő, mert szeretnék tartozni valakihez, annak pedig csak nem mindegy kivel van…” Hát nem bizony.

A „mitől leszek igazi nő” kérdés igazi oka

Ha több ezer éve – azaz mindig – foglalkoztatta ez a nőket, akkor biztosan lehet itt valami és az nem a túlbillent feminista álláspont – azaz hogy „mert mindig nekünk kellett megfelelni a férfi elnyomásnak”. Nézd… A világunk egy „hatékonyság” alapú világ. Ha tetszik jó, ha nem akkor is. A legalkalmazkodóbb fajok éltek túl, a legerősebbek örökítettek, a leggondoskodóbbak utódai voltak a legnagyobb biztonságban.


Mindenkinek megvolt a helye a nagy örök körforgásban.


Te egy ilyen lánc utolsó szeme vagy, aki próbál kapcsolódni valakihez, akivel megélheti a teljességet. Több millió éve van egy egyszerű törvény. A hímek örökítenek és védelmeznek, a nőstények világra hozzák az utódokat és gondoskodnak róluk. Az a hím, aki gyenge volt, nem örökített, vagy nem tudta megvédeni az övéit – így kihalt. A nőstény sorsát pedig a hím határozta meg. Aki nem jól választott, vagy akit nem választottak, az… És ÉRTEM, hogy ma másként van… De!

A „mitől leszek igazi nő” kérdés egy program

Igen. Ez egy olyan program, amely több millió évvel ezelőtt íródott meg, és minden nőnemű lényt foglalkoztat, hiszen valahogy fel kellett kelteni a vágyait annak, aki esélyes volt arra, hogy utódot nemzzen, és az életben is maradjon. Tudom… „Ma azért már túlléphetnénk ezen a primitív szinten! Nincs szükség védelmezőkre! Társakra van szükség!” – kapom meg hol itt, hol ott. OK… De a képlet ezzel a kijelentéssel mégsem válik működő képessé. A férfiak továbbra is hozzák a saját „erő” programjukat. Gyúrás, nagy autó, üzleti siker, briliáns elme – hiszen aki biztonságot sugároz, arra tapadnak a nők. A nők pedig smink, fodrász, rúzs, műszempilla, műhaj, műköröm, harisnya, magas sarkú – hiszen szeretnéd, hogy észrevegyenek. „Fujj ezek a manipulálások! Engem önmagamért szeressenek!” – csattannak fel sokan. OK… De ki is vagy TE? Most inkább kihagynám azt a Zen eszmefuttatást a „ki vagyok én” kérdésben, ami a 20 év alatt rám rakódott és inkább nézzük máshonnan.

Ki vagyok én, aki igazi nő akar lenni

Szerintem először is fontos lenne elfogadnod, hogy egy olyan sikeres lánc örököse vagy, aki azért él ezen a bolygón, mert ősanyái feltették a kérdést: „Mitől leszek igazi nő” és meg is volt rá a válaszuk, hiszen sikeresek voltak.


Szóval ne szégyelld, hogy ez téged foglalkoztat!


Hidd el, akit nem foglalkoztat, az nem érzi jól magát. Ha elfogadtad, hogy teljesen normális azzal foglalkozni, hogy mitől leszel igazi nő, akkor pöccintsd le magadról az okos realistákat és sértett feministákat – így még a válasz is meglesz és még boldog is leszel. Nő vagy. Nekem te ne magyarázd el, hogy fizikailag nem érezted soha az elméd kényszerítő parancsát. „Kéne egy gyerek!” Ne szégyelld! A legmélyebb küldetés, rendeltetés, amit megírt az öreg kaporszakállú, a reinkarnáció, az evolúció, vagy nevezd, aminek akarod az az, hogy az „élet él, és élni akar”. És ehhez neked egy férfi kell – nekünk pedig egy nő.

A férfivé és nővé válás történelme

A férfiak világában mindig a férfiak döntötték el, hogy férfi-e már az illető és ez mindig valami fizikai-és lelki erő alapú megméretés volt. Azaz, attól, hogy egy kisfiú ivarérett lett, senki nem tekintette férfinek. Csak akkor vált férfivé, ha megmutatta, ha erejével és képességeivel bizonyította, hogy tud vigyázni a közösségre, vagy betölti a helyét és bírja amit rámért a közösség. Ha elég erős volt, akkor egy idő után átvette a vezérhím vagy a családfő szerepét. A lányoknál sohasem volt ilyen. A lányok nővé váltak. Egyszerűen csak megtörtént, ahogy veled is. Nem kellett tenni hozzá semmit. Az ő „képességei” és „sikeressége” másban mérettek meg. Abban, hogy ki kérte meg a kezét és abban, hogy milyen gondoskodó lénnyé tudott válni. Azaz – őt is megmérte az evolúció. Ennek a késztetését érzed te ma is.

A „hogyan legyek igazi nő” kérdés válaszai a régmúltból

Kicsit fázok ettől a résztől, mert itt szokott kisiklani mindenki… Jópáran azt mondják: „Megváltozott a világ, a múlt már nem számít. Másként élünk már!” Nekik a következőkben bekezdésben írnék. A másik veszélyes pont, amikor belezuhanunk a nagy női misztériumok – amelyek tényleg voltak – felületes fészbuk-értelmezésébe. Szóval… Szerintem és még pár ezer éve sokak szerint, a természet tudja a dolgát.


A nő, nővé válik és hordozza mindazt a tudást, ami ehhez kell.


Persze, ha te most ebből azt vonod le, hogy „minden pont jó úgy, ahogy van” akkor maradsz, ahol vagy, mert ez a mondás sem azt jelenti, mint amit a facebok spirik gondolnak róla. Ami a lényeg inkább, az az, amit a régiek próbáltak megértetni. Egy nő nővé válásához nem kell se férfi, se harc, se erőlködés. A nő lényege veled születik, legfeljebb elrontja a világ… Szóval… Itt van valahol a lényeg.

A „hogyan legyek igazi nő” kérdés válaszai ma

Ma pontosan ugyan azok a jegyek mozdítanak meg egy férfit, mint 3500 éve. Pontosan ugyan arra reagálunk, mert 3500 év evolúciós időben nem idő. Mi ma pontosan ugyan attól fordulunk felétek, mint rég. Nincs új válasz. A kuszaság, a szereptévesztett világ, a rohanás teszi kihámozhatatlanná azt, ami rettentően egyszerű – lenne, ha meglenne. Ma ismerünk sok száz, talán ezer leírást a régiektől a hogyan legyek igazi nő tárgyköréből, és mind-mind ugyan oda mutat, ahová a ma neurológiai kutatásai. Ösztönösen keressük egymást, ezért ma olyannak akarunk látszani, ami a másik oldalnak kell – ahelyett, hogy olyanok LENNÉNK, ami a másik oldalnak kell.


„A férfiak hazudnak, a nők sminkelik magukat”


– szól a vicc, és dühítő, de benne van az igazság. A nő fizikai, lelki és érzelmi biztonságot keres, ezért mivel felületes és rohanó a világ, tudunk nektek hazudni este 8-tól 10-ig egy olyan képet, ami nincs, de neked véged, és cserében elhisszük, hogy a dúcolt cicik és villantós rucik mögött Nő van… Aztán 64%-ban elválunk, mert kiderül, kamu az egész. Persze mi neeeem… Csak a másik! Vicces nem? Hát nem…

Hogyan legyek igazi nő? – Minden tudás bennetek van!

Hidd el, benned van a csábítás varázsa. Hidd el, ez csodálatos képesség! Ne foszd meg a világot ettől! Értsd meg! A világ nem hazug és játszmázós lesz attól, ha te egyetlen szempillantással meg tudsz állítani egy férfit, hanem csodálatos. Hidd el, minket ez a tűz tart életben! „A férfi az égből kapja a tüzet” – áll a Védákban és ez vágyak világa. Hidd el, ez 3500 év alatt semmit nem változott. Merj varázslatos és csábító lenni, mert ez az élet tüze! Kicsi cicivel és nagy fenékkel és mit tudom én mivel is merj az lenni, mert nem a forma számít csak.  Merj érzéki lenni, és hagyatkozni az érzéseid megmutatása általi tanításra, mert a nő tanítja férfit. A nő dolga tanítani a férfit, de nem korbáccsal, nem harccal. Légy gondoskodó, lágy puhasága a zord világnak. Légy az otthon melege. Hidd el, ez az az üzenet, ami azt mondja „itthon vagyok”. Légy büszke erre, mint egy királynő. Ne szégyelld, hogy nem vagy baromi sikeres manager vagy vállalkozó és ne szégyelld, ha az vagy. Nem ez számít! Légy te csak az a nő, aki másként lát, mint egy férfi. Ettől leszünk egészek. De ne legyőzni akarj, hanem segíts és taníts meg bízni bennünket.


nőiesség


Tudom… Néha nehéz levetkőzni azt amiről nem is tudod, hogy születésed óta viseled. Néha lehetetlen meglátni az őrületet a fejedben, ha őrültek közt élsz. Néha lehetetlen megtalálni az utat, ha mindenki azt mondja, hogy csak arra lehet menni amerre a világ megy. Mindenki látja, hogy boldogtalanságra ítéljük magunkat, de megy… Én nem tudlak igazi nővé tenni, mert az vagy, de meg tudom mutatni mi az amit a férfi világból sütöttek rád páncélnak. Erre találtuk ki a Nőiesség intenzív három napját, és a Nőiesség elvonulást.

A nő önmagától csodálatos

„A nő önmagától csodálatos…” Két hete keresem, mert nem tudom felidézni ki írta ezt. //Ha jól emlékszem egy ókori író – ha megtalálod küldd el lécci.// Amióta világ a világ mindig ezt tanították a régiek. A Védák, a babiloni Istár kultusz, Homérosz, mind-mind arról szól, hogy attól lesz valaki igazi nő, ha leteszi a férfivilág jegyeit, és megengedi, hogy mindazt, ami a legmélyebben benne él, átélhesse és odaadhassa a társának.


Felejtsd el, hogy te akkor leszel igazi nő, ha lesz melletted egy igazi férfi.


Neked nincs arra szükséged, hogy egy igazi férfi legyen melletted, mert ha csak azáltal tudsz nővé válni, akkor nem leszel az soha. Te most is igazi nő vagy, csak csomagold ki magad abból, amibe beletekert a feminizmus – jogod van harcosnak lenni – félreértelmezett világa. Megélni azt, hogy igazi nőként létezz, ahhoz viszont tényleg kell egy igazi férfi, de ő akkor jelenik meg, ha te hívod, mert tudod azt, hogy, „hogyan legyek igazi nő”. Sőt… Sokan fognak megjelenni és te kiválaszthatod azt, aki a legjobban megdobbantja a szíved – vagy genetikai örökségedet.

Hogyan legyek igazi nő ebben a harcos világban?

Csak hagyatkozz a régiekre. Engedd, hogy megtörténjen és engedd, hogy lehulljon rólad minden páncél, és merj állni lélekben meztelenül a világban. Érezd, hogy ez mennyire kell a világnak. Tudom… A munka, a cég, a rohanás… Értem. Van ebből egy spirálfüzetnyi listám, amit összeírtam a tanfolyamokon. Értem! Minden egy döntéssel kezdődik, ami úgy indul, hogy követsz egy filozófiát, egy utat és tartod magad hozzá. Tedd fel a kérdést: Mi fontos ebben a röpke, csak számodra fontos életben? Nézz körbe és lásd az értelmetlenségét a világnak. Dolgok jönnek-mennek. Emberek születnek és halnak. Igen… Élni veszélyes és most szólok bele is fogsz halni. Innen még nem került ki senki élve. Akkor meg…?


Miért nem játszol?


Miért nem kacsintasz egyet a metrón? Miért nem fürdesz abban, ha valaki bambán belefeledkezik abba, hogy néz? Miért nem élvezed, hogy te vagy a teremtés varázsa?

Mitől leszel igazi nő?

Attól, hogyha rád nézünk, azt látjuk, hogy átjár valami szabad boldogság, ami élettel van tele. Valami játékos érzés, ami azt üzeni „Gyere játszunk, amíg itt vagyunk!”. A szemedbe van írva, hogy „játszom veled, ha játszol velem, de libbenek tova, ha nem vigyázol rám”. Valami, ami azt üzeni szabad vagy, és az élet a cél – mint ahogy az öreg Zen mester mondta a zokogó szamurájnak, aki ettől megvilágosodott.


Mitől leszek igazi nő?

Semmitől. Az vagy!


Ahogy betöltöd azt, amire vágysz és átadod magad annak az örökségnek, amit ősanyáidtól kaptál. Légy az érzékek és az érzések megtestesítője, légy a család gondoskodó gyógyítója, és légy a Hold fénye, aki utat mutat nekünk, ha a Nap fénye nem lát a sötétben… Merj játszani az utolsó napig!

Mert a „A nő önmagától csodálatos…”

 

Legyen szép és boldog az utad

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Kérlek segíts nőtársaidnak azzal, hogy megosztod ezt az írást. Ha te nem segítesz, nem jut el hozzájuk…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!
 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

13 Responses

 1. Veronika
  | Válasz

  Szia, Gyula!
  Követlek egy ideje, szeretem, amiket írsz – és most lenne egy kérdésem.
  Azt írod, ezt sugározzuk, mi, nők: „játszom veled, ha játszol velem, de libbenek tova, ha nem vigyázol rám”. Hát, én pontosan ezt sugárzom. És olyan pasikat kapok, akik ezt akarják belőlem kioltani: birtokolni akarnak, eszeveszettül, hogy ne mondjam, betegesen féltékenyek, folyton igazolást akarnak tőlem, hogy nincs semmi más pasi, csak és kizárólag ő, feleségül akarnak venni, gyereket akarnak, hogy minél jobban magukhoz láncoljanak… Most már egymás után a harmadik ilyet fogom ki… Nagyon-nagyon fárasztó, irtó sok energiát levesz belőlem, és hát persze, egy idő után lépek (vagy “libbenek tova” :)). De azért jó lenne tudni, miért nem tudnak “játszani velem”, mit csinálok rosszul?…

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Veronika!

   Hát… Nem nagyon vállalkoznék jóslásra. Arra vannak hétvégi jövőbelátók és néha még sikerül is nekik.
   Mivel nem ismerlek, nehéz pontosat mondani, de a lehetséges okok szerintem:
   – Nem jól mutatod meg ezt a “libbenést…” és kicsit többnek néz ki, mint ami kellene. – Meg kéne tanulni látniegy férfi szemével…
   – Valahogy olyanokat szedsz össze, akik betegesen féltékenyek. – Tőlük szabadulj meg…
   – Peches vagy. – Menj el kaszinóba, mert “Akinek szerencséje van a szerelemben, annak nincs szerencséje a kártyában – és fordítva.” – tartja a mondás. Persze most csak vicceltem.
   – Lehet, hogy értened kéne a férfit és kiderülne, hogy ez a normális férfi ragaszkodás – birtoklás szintje. – Tanulni kellene a férfiről.

   Igen. Baromi fárasztó ez ilyenkor. De valahogy meg kell szüntetni. Egy probléma sokszor nem oldható meg azon a szinten, ahonnan nézzük…

   Lásd máshonnan.

   Sajnos innen konkrétabbat nem tudok mondani.

   Ölelés
   Gyula

  • Melinda
   | Válasz

   Kedves Gyula!

   2 napja találtam rád YouTube-n. Nagyon érdekes amiket elmondasz és belegondolva nagyon logikus. Én személy szerint sokszor megkaptam már azt hogy legyek nőiesebb… De hogyan?
   Senki nem ad rá választ aki ezt a kijelentést tette nekem…
   Azt mondják kellemes személy vagyok aki logikus, megértő és imádni való… Én nagyon könnyen veszem az életem, szeretek játszani… Mindig jól érzem magam mert rend van belül is. Nálam nincs olyan hogy valakivel össze tűzzek, én egy nagyon nyugodt ember vagyok akit nem lehet kihozni a sodrából. Mindent elérek amit akarok! De ez a nőiesség kérdés csak érdekel… Kérlek mond meg nekem mit tehetnék hogy királynőbb legyek?

   • Dora Gyula
    | Válasz

    Drága…!
    Erről szól ez az egész oldal… Ugye nem kell leírnom még egyszer…?
    Ölellek
    Gyula

 2. Lili
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Szerinted az az oka hogy sok férfi nem akar nőt magának (hosszútávra) mert a nők nincsenek tisztában azzal amit leírtál?

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Lili!

   Nem. Nem gondolnám… Azért a férfiakkal is van ugyan annyi baj, mint a nőkkel. Részben rászoktatták a nők sokukat, hogy elkényelmesedett, kiszolgált majmok legyenek, akik megtehetnek bármit. Részben pedig sokszor rettentően elvannak foglalva a maguk igazával, ego-jával, mivel az életben egyre kevesebb a z a hely, ahol ők is megélhetik a férfi létezés igazi élményét, így aztán otthon erőlködik a legtöbb és hamar lelép, mert azt hiszi hogy a párkapcsolat arról szól, hogy nekik jó legyen.

   Szóval… Szerintem van nálunk is baj rendesen, de hidd el. Amelyikben benne van a férfi potenciál, az mindig reagál a női létezésre és onnan már lehet neki feltételeket szabni.

   A lényeg: A pasikat nem lehet megváltoztatni parancsra. Azt kell elérni, hogy jöjjenek utánad és ezért még önmagukat is képesek megváltoztatni. 🙂

   Szóval… Sok sikert!
   Szorítok nektek!
   Rajtatok áll a világ!

   🙂

 3. Klárika
  | Válasz

  Szia Gyula!
  Miért nem mondja el a párunk közvetlen, hogy mitől lenne boldog?Miért nem mondja hogy pl.ezt ne csináld mert nem esik jól vagy ez jó és örömet okoz?Mindig kértem a férjem, hogy segítsen, hogy jól tudjam szeretni és azt nyújtsam amire vágyik! Nem szokott reagálni!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Klárika!

   Mivela helyzetet nem látom, ez akármi lehet. Annyira sok minden, hogy nem mondanék butaságot.
   Szerintem érdemes lenne megtanulnod belelátni egy férfi fejébe…

   Érdekes dolgok szoktak történni utána…

   Ölelés
   Gyula

 4. Yağmur
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Nagyon szuperek a cikkek és nagyon hasznosnak találtam eddig mindegyiket, amit olvastam.

  Említetted többször is a női lágyságot, puhaságot.. Mit jelent ez tulajdonképpen. Gyakran hallottam már ezt a pasimtól is, hogy ezeket hiányolja belőlem. De nem tudta megfogalmazni ez pontosan mit is jelent, én meg nem értem 🙄
  Ki tudnád ezt pár mondatban fejteni kérlek?
  Mik azok a tulajdonságok, amiktől egy nő “lágy és puha” lesz a férfi számára?
  Nagyon köszönöm 🙂

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Kedves!
   Köszönöm a soraidat. Ezen az oldalonés a csoportban sokat foglalkozunk ezzel. A válaszom maga az oldal, a YouTube csatorna és a csoport.
   Várlak szeretettel.

   Ölelés
   Gyula

 5. Marcsi
  | Válasz

  Szia Gyula!Van egy 5 éves kislányunk. A második picurunk elment,sokat költöztünk,nem állt mellettünk a család,nem voltunk igazából sehol a 14 év alatt,csak a munka munka munka.Az utóbbi fél évben nagyon elutasító voltam a szexben.és besokallt elment tőlünk.van már neki egy lelkitárs barátnője,de rájöttem hogy milyen nagyot hibáztam hogy elengedtem.hiába így úgy győzködtem hogy itt a helye mellettünk nem akar visszajönni.napok óta nem hív nem jelentkezik.mit lehet tenni?

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Marcsi…!
   Sajnos azt hiszem, hogy mostígy hirtelen 14 lassú munkáját és a fél év aktív elutasítását nem nagyon tudom megoldani egy levélben, főleg, ha emberünk nyilvánosan felvállalt szakítás történ – és egy harmadik is van a képben (aki szerintem messze nem csak “lelki” társ. Ha szeretnéd, hogy ez a kapcsolat rendbe jöjjön, akkor ahhoz hosszú és komoly változásokra van szükség. Ennek “lediktálása sajnos túlmutat a gépelési lehetőségeimen. Szóban is két nap minimum…
   Amit mindenképpen javaslok, az az lenne, hogy tanulj meg látni az ő szemével, mert csak így értheted meg, mit hibáztál, mit nem, min kell javítani és min nem. Ha ez megvan,akkor fogod látni,mit éshogyan.

   Szorítok neked
   Ölelés
   Gyula

 6. Rita
  | Válasz

  Kedves Gyula! Köszöntelek! 🙏😊
  Nagyon jók és hasznosak a írásaid és a videóid is! A videoid párszor már néztem régebben,azok is nagyon nagyon tetszettek, az írásaid most találtam meg,tudom hogy nem véletlenül, 😉mivel véletlenek nincsennek.Mindig minden jókor történik,jó helyen!Hisz így tanulunk és fejlödünk.
  Köszönöm szépen, hogy írod ezeket és néha a sötétségben átláthatjuk kicsit szemlélhetjük (pl. a ti Férfi szögeitekből a világot) !😊😉Sokszor elcsípet szó gondolat változtatja meg a MI BENNÜNK ÉLŐ VILÁGOT!
  Köszönjük hogy vagy!
  Áldás!🙏😚Minden jót kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.