Befogadó női kommunikáció

Befogadó női kommunikáció – a láthatatlan erő

posted in: A nőiesség 2

A befogadó női kommunikáció maga a láthatatlan győzelem…

A Női kommunikáció és a befogadó női kommunikáció

Sok-sok egyéni konzultáció és „Hogyan szelídítsünk férfit” tréning visszajelzéseit összesítve érzem, hogy meg kell írnom ezt a cikket a női kommunikációról. De honnan a fenéből tudja egy férfi azt, hogy milyen is a női kommunikáció, sőt, a befogadó női kommunikáció? – kérdezheted.

 • Az első a saját életem. Húsz évig vezettem férfiakat. Nem akármilyeneket és nem akárhová… Sok-sok ezer férfivel beszélgettem át éjszakákat nők jelenléte nélkül, ahol elmesélték életüket, vágyaikat és fájdalmaikat. Bár a cici és popsi mértekről különbözőek voltak az elképzelések, mégis volt valami, amiben mindenki ugyan arra vágyott. Sok sok száz órát hallgattam meg arról, hogyan viselkedik a nőjük és szerintük hogyan lenne jó. Szóval beszélgettünk a női kommunikációról, ami persze megmutatkozhat szavakban, mozdulatokban és ezer másban is. Minden egyes férfi a maga nyelvén mondta el és bár nem nevezték befogadó női kommunikációnak, de történeteik leírták azt, amitől ők igazi nőnek látnak egy nőt. Ami megdöbbentő volt, hogy ennek a több ezer férfinek a „vallomása” kísértetiesen ugyan arról mesélt és egyezett az enyémmel is. Úgy tűnik tehát, hogy van egy ősi érzés, ami megjelenik bennünk, mikor találkozunk egy igazi nővel.
 • A második ok, ami miatt le merem írni ezeket a tudandókat, az a sok száz könyv – tán ezer is van – amelyben majd húsz éve kutatok a lélek dolgai után. Hol több ezer éves írásokban, hol a modern tudomány kísérleteiben találom, találjuk meg azokat a női kommunikációról szóló utalásokat, amelyek azt mutatják, igenis van férfi és női kommunikáció és ebből az igazán nagy varázslatot a befogadó női kommunikáció hozza létre. És ennek minden pontja egyezik ennek a több ezer férfinak az ösztönös érzéseivel.
 • A harmadik ok pedig egyszerű. Az egyéni konzultációk és a „Hogyan szelídítsünk férfit” tanfolyamok visszajelzései egyértelműek. Azoknak a nőknek, akik alkalmazzák a befogadó női kommunikáció alapjait, másként kezd alakulni az élete. Sokkal hatékonyabban értetik meg magukat, sokkal kevesebb konfliktusban van részük, sokkal könnyebben oldják meg a konfliktusaikat, sokkal sikeresebbek a kapcsolataik, sokkal boldogabban élik meg a nőiességüket és ezeket a nőket „kergetik” a férfiak.

női kommunikáció

 

Szóval igenis külön női kommunikáció és a befogadó női kommunikáció létezik, működik és hat a férfiakra. Érdemes ezt elsajátítani. Nekem például két hét alatt megkérték a kezem… Igaz, hogy egy 10 éve kapcsolatban élő hölgy helyett leveleztem a párjával, akinek esze ágában sem volt megnősülni, de nagyon szerette a hölgyet. Végül is két hét és 24 darab levél után feleségül kértek. Miért? Mert én igazi nő vagyok? Nyilvánvalóan nem. Azért mert én férfiként TUDOM, hogy mit keresünk mi férfiak. Ezt akarom megtanítani neked. Ha ez nekem működik, akkor nálad miért ne működne?

A női kommunikáció buktatói

A legnehezebb pont, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a férfiak nem értik a nők gondolkodását és a nők nem értik a férfiakét. A férfi és nő két külön világ, két különböző gondolkodás, két különböző kommunikáció, két különböző energetika. Minden férfi és nő meg van győződve arról, hogy ő jól csinálja. Ő tökéletes és a másik a hibás. Szóval… Amíg valaki nyitottan és elfogadóan, némi egészséges kritikával fel nem teszi a kérdés: „Amit én működtetek, az férfi – női kommunikáció vagy nem?”, addig nem lehet rajta segíteni.

A nők ebből a szempontból különösen veszélyes csapdában vannak. A csapból is folyik a nőiesség, a női befogadó minőség, a női energiák… 99,9%-ban nők által írva. Naponta 3-4 órát olvasok ebben a témában és kutatom, kutatjuk, mi jár a nők fejében, ami a hibákhoz vezet. Ezekből az írások egy dolog hiányzik. ÉPPEN AZ, AMIT ÉN MEG TUDOK MUTATNI NEKED. Az, hogy hogyan látja a férfi a nőket. A női kommunikáció nem attól lesz női, hogy egy nő beszél. A befogadó női kommunikáció nem attól befogadó női kommunikáció, hogy lábtörlőt csinálunk magunkból, vagy feministaként azt üvöltjük, hogy „Így nem lehet beszélni egy nővel és én azt csinálok, amit akarok!”… Attól lesz női kommunikáció és attól lesz befogadó női kommunikáció, hogy tudod, érted és elfogadod, befogadod azt, akivel beszélsz.

… és legtöbbször ez nem megy attól, hogy azt gondoljuk, hogy mivel nő vagyok, ez nekem biztosan megy és a másik a hibás. Ha szeretnéd, megmutatom.

Mikor tudod alkalmazni a befogadó női kommunikáció varázserejét?

Ha igazán szeretnéd megérteni a befogadó női kommunikáció erejét, akkor meg kell ismerned a férfi teljes energetikáját. Az erőt, a birtoklás és kiáradást együttesen. E nélkül az alap nélkül nem lehet megvalósítani a befogadó női kommunikációt, hiszen azt sem értjük, hogy a férfi kommunikációjában mi micsoda és miért az, vagy olyan. Ha nem értjük, nem tudjuk sem elfogadni, sem befogadni. Ha nem tudjuk befogadni, akkor ellenállunk, és máris kész a háború… Erről a nélkülözhetetlen alapról szól a „Hogyan szelídítsünk férfit” két napos workshop, ami nélkül nem lehet felépíteni a varázslatot.

Tudom… Ma a csapból is az üvöltő feminista nő jogai vagy a spirituális nő újjászületésének szent megélése folyik. Erről én nem szeretnék írni. Azt viszont tényként mondhatom, hogy egyik út sem járható, mert mindegyikből hiányzik a férfi lényegének integrálása és azzal, aminek nem ismerjük és nem fogadjuk el a lényegi esszenciáját, azzal lehetetlen harmóniába kerülni. Se üvöltve, se spirituálisan…

A világ legspirituálisabb dolga maga az élet és legfőbb jogunk, hogy megismerjük az élet energetikáját, hogy megvalósíthassuk benne létezésünk értelmét. Hogyan lehet valaki spirituális, ha nem ismeri a rajta kívül álló létezők esszenciáját? Hogyan beszélhetünk jogokról, ha mi ordítunk a másikkal? Hogyan létezhetünk egységben az univerzum másik felével, ha nem is tudjuk, miként működik a másik oldal? Hogyan követelhetjük jogainkat, ha azt sem tudjuk, hogy igazából saját magunkat zártuk be, pedig szabadok vagyunk? A választ rád bízom…

A befogadó női kommunikáció lényege

Ha már értjük, hogy mi is az, ami miatt a férfi úgy viselkedik, úgy kommunikál ahogy, akkor megérthetjük, hogy mire is vágyik a férfi és miért hajlik el a kommunikációja az archetipikus ideális férfiétől. Ha értjük, akkor tehetünk is ellene, sőt visszatéríthetjük abba a mederbe, amely élhető minőséget hoz az életünkbe és nőként élhetjük meg a pillanatokat. Sőt! Még motiválttá is tehetjük abban, hogy ő maga akarjon igazán férfi lenni.

A befogadó női kommunikáció talán a harcművészetek példáival mutatható meg legszemléletesebben. Vannak kifejezetten erő stílusok, melyekben a támadás, a másik megsemmisítése és lerombolása a cél. Ha két ilyen stílusban küzdő harcos kerül szembe egymással, ott a gyengébb veszít. Ez a tipikus férfi kommunikáció mintája, aminek meg van az oka a világban. Ha eljössz, megmutatom neked a Hogyan szelídítsünk férfit workshopon. Egy férfi női kommunikációra vetítve ezt a példát a legtöbbször a nő a gyengébb – azaz veszít. Na, ez nem a béke és a harmónia útja, ahol a férfi biztonságot nyújtó ereje dominál és a nő befogadó, gyógyító szerepe megmutatkozhat. Abban az esetben viszont, ha az otthoni harcokban a nő lesz az erősebb, a férfi lassan kihátrál és vagy keres magának egy „gyengébb ellenfelet” szerető formájában vagy a nő érzi azt, hogy nincs mellette férfi – merthogy kasztrálva érzi magát. Ez sem a hosszú házasság útja.

Léteznek kifejezetten női stílusok, harcmodorok. Ezek azt használják ki, amikor a pusztító erő és a támadó lendület nem találkozik ellenállással és hagyja, hogy az „átessen” a saját holtpontján, ahol még tovább segítve ezt a lendületet a támadó kibillen az egyensúlyából és kiszolgáltatott, védekezésre képtelen helyzetbe kerül. Ilyenkor egy támadásra nem egy ellentámadás a válasz, hanem az elvezetés, a félrehajlás. Ilyenkor nem egy acélkemény test fogja fel az ütést, hanem egy lágy, amelyben elvész az ellenfél ereje és nem okoz sérülést. Sőt! Viszi magával a támadás erejét és egyszer csak megfordítva azt, legyőzi az ellenfelet.


Titkos-tanacsok-noknek-befogado-noi-kommunikacio-1

„A víz áradatát nem lehet ököllel legyőzni…” – ismeretlen mester tanítása.


És ez az áradat, a víz áradata az érzelmek megállíthatatlan, befogadó, de mindent elsöprő ereje, mely a nőé…


Ez persze most egy szimbolikus példája a párkapcsolati harcnak és ilyenkor szoktam megkapni a következőt: „Amikor harcolni kell, az már régen rossz!” vagy „De miért nem lehet normálisan viselkedni és megbecsülni egy nőt…?” ami pedig a legjobb az következő „A férfi elvárások és ego megöli a kapcsolatokat. Elvárások nélkül kell élni!” Ezekkel a kérdésekkel mindenki csak zsákutcába, majd a válóperes tárgyalóterembe jutott… Tudok helyette jobbat.

Kommunikálni márpedig kell!

Egy kapcsolatban előbb-utóbb mindenki találkozik valamivel a másikban, ami nehéz. Nem… “Sajnos az igazi nem létezik, de van néhány olyan, akiből munkával és szeretettel lehet az…” – mondta Popper Péter. Ezzel te is így vagy és a párod is. Ezek előbb-utóbb próbára teszik a kapcsolatot. Ha igazi férfi és női kommunikációt folytatunk és igazán a férfi és női szerepeinkben tudunk maradni – ami a másik szerint is és valójában is az – akkor ezek a nehézségek megoldhatók. Ha nem, akkor harcok lesznek, ha tetszik, ha nem. Ha harcok vannak, akkor az erősebb győz. Ez is törvény. Igen… Ha itt tartasz, akkor a férfi, az erő küzdőstílusa ellen harcol – amit te hozol létre – és igen is benne lesz az ego-ja. Ha ellenállsz, ha erőből harcolsz, mindenképpen vesztesz. Vagy elveszted a harcot és összetörsz, vagy legyőzöd a férfit és elveszted a kapcsolatot.

Nem veszíthetsz és nem szabad győznöd

Éppen ez az a látszólagos ellentmondás, amit megmutatom hogyan oldhatsz fel. Nem engedheted meg, hogy veszíts, mert felborul az egyensúly és csak fájdalom lesz a vége. Nem nyelhetsz le mindent és nem is verekedheted ki mindig az igazadat. Nem teheted meg, hogy legyőzd, mert elveszik az a törékeny összetartó energetika, ami egy kapcsolat egyensúlyát adja. A lágyság útján kell harcolnod, mert ha így teszed ártalmatlanná, de nem ülsz diadalt, akkor elismer az ellenfél és nagyra értékel majd. Ő sem győz de ne is veszít. Ha úgy “győzöd le”, hogy állva maradhasson, akkor ő maga irtja ki magából a hibás elvárásait, oldja fel egoját abban a lágy, szeretetkommunikációban, ami hatalmas erőt és tudást követel tőled… Nem veszítesz és nem győzöl majd és így a szövetségeseddé teheted.

… de ehhez ismerned kell az „ellenfeled”. Itt kezdődik minden.

A befogadó női kommunikáció elsajátítása

A régiek az tanították:

 • Ismerd meg az ellenfeled
 • Ismerd meg önmagad
 • Használd ki a hiányosságait és a te erényeid

Ha ezt a tanítást betartod, akkor béke és megbecsülés vár a kapcsolataidban. Szóval először ismerd meg a férfit. Ha segítség kell, akkor először várunk a „Hogyan szelídítsünk férfit” két napos workshopon. Csak ez után haladj tovább az úton és akard elsajátítani a befogadó női kommunikáció titkos technikáit, melyek olyanok, mint a varázslat…

Légy maga a víz, maga a Hold, maga a nő…

 

Kezdd az alapoknál!

zen, tudatosság, elvonulás

 

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

2 Responses

 1. Lidus
  | Válasz

  …tudod.. láttam már olyat egy munkahelyi szerelmi kapcsolatban, ahol a hölgy bizony alaposan visszatámadott… és a pasi elkullogott, vesztesnek érezte magát…. aztán utána a többiekkel úgy kommunikált, hogy szinte alig jött ki hang a torkán! ….. Lehet ekkora a szerelem????????? Ennyire szerelmes a pasi? nem tűnik úgy, hogy a nő elvesztette a kapcsolatot. Vagy mégis?

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Lidus!

   Hát… Ez innen nehéz… Lehet, hogy elkullogott, lehet, hogy erőből visszafogta magát, mert fontos volt neki a nő. Lehet, hogy szégyellte volna ott lenyomni mindenki előtt, mert ő jött volna ki belőle rossz megítéléssel…

   Tudod… Ezek hosszútávon mindig veszteséggel járnak. Ha szemtől-szemben nem is lesz konfrontáció mindig, ez iszonyúan vonzza a “harmadikat”. A hölgy lassan elveszti a nőiességét és egyszerűen kiszeretnek belőle. Ilyenkor jön valaki, pillog kettőt és vége a dalnak…

   A helyzetből kb. ennyit látok most. Élőben biztosan több lenne.

   Sok sikert és boldogságot neked!

   Ölelés
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük