Erős nő és a férfiak

Az erős nő. – Az erős nő és a férfiak

posted in: A nőiesség 17

Az erős nő nem attól erős, mert férfiként harcol…

Erős nő vagyok, mert erősnek kell lennem egy férfi világban… Erős nő vagyok, mert nem tehetek mást. Ilyen a világ… Erős nő vált belőlem, mert egyedül maradtam… Erős nő vagyok és ki kellett harcolnom mindent… – hallom naponta az egyéni konzultációkon és a Hogyan szelídítsünk férfit workshop-ok minden alkalmával számtalan hölgytől. Ma ez szinte hétköznapi mondat és kapaszkodunk belé, hogy megmagyarázzuk azt a fájdalmas érzést, ami a fenti mondatok mindegyike után következik. Ez pedig az, hogy „… és valami miatt elhagytak, egyedül élek, nem tartanak ki mellettem a pasik.” Bár már ez is hatalmas eredménynek számít, hiszen a legtöbben nem is látják az összefüggést és csak a fenti mondatokat ismételgetik, mint egy megváltó mantrát, magyarázva azt, hogy miért nincs más út. Biztos nincs…? 

Kérés feléd, ha erős nő vagy

Kezdjük azzal, hogy szépen kérlek – ezt tényleg értsd úgy, hogy halkan, összetett kézzel és szeretettel kérlek – arra, hogy most pár percre engedd meg, hogy az az erős nő aki vagy, változzon egy picit azzá a befogadó nővé, aki még emlékszik arra, milyen bölcsen meghallgatni valamit. Nem… Nem megmondani akarom, hogy mit kell tenned erős nőként. Inkább csak arra kérlek, hogy érezz… OK?

Az erős nő nehéz világa

Szóval tényleg kezdjük azzal, hogy együtt érzek minden erős nővel. Tudom, hogy nem hobbiból váltál erős nővé. Tudom, hogy rengeteg dolog tett erős nővé. Tudom, hogy naponta olvasol „okos cikkeket” olyan erős nőktől, akik amúgy belenyomorodnak már ebbe az erős nő szerepbe, de valahogy „meg kell magyarázni” maguknak, hogy miért nincs kiút. Erre tán a legjobb mód, ha cikkeket írnak, mert így hitelesebb – és persze az erős nő mítosza vírusként öli meg a női lelkeket és létezést. Naponta futsz bele élethelyzetekbe, amely a kemény férfivilág miatt igazolja, hogy erős nőnek kell lenned… Megértelek. Megértem miért lettél erős nő, de tedd a szívedre a kezed…! Jó ez neked? Tudom, hogy nem, mert hetente mondja el ugyan ezt 10-20 hölgy és még senki nem mondta, hogy élvezi.


Az erős nő mítosz olyan mint a drog…

Minél többet szívsz belőle, annál több kell, hogy túléld a holnapot és egyre kevésbé hat. Egyre kevésbé hat és te egyre nyomorultabbul érzed magad. Hagyd abba a drogozást, mert bele fogysz halni!


Az erős nő és az életben maradás

Tudom… Most sokan legszívesebben ordítanának velem. „Elegem van az okos dumátokból! Hogyan ne legyek erős nő, ha itt hagytatok, ha egyedül kell állnom a lábamon, ha egyedül kell nevelnem a gyereket, ha egyedül kell elintéznem mindent ami férfi dolog, ha a munkahelyen mindenki paraszt csak azért, mert azt hiszi nőként megteheti velem, ha…” És ilyenkor sokszor a mondat végén a befejezés helyett megjelennek a fájdalom könnyei… Értelek. Tényleg… és lélekben most megölelnélek, ha nem rúgnál belém. De fel kell tenned a kérdés:


Jól vagy? Vezet ez az út a boldogsághoz? Vezet ez az út egy férfihez? Vannak sikereid, eredményeid? Hová vezet ez az út? Meddig bírod még…? Mi az életed célja…? Ki vagy te…?


Az erős nő nem lehet gyenge!

Igen. Értem, hogy erős nővé kellett válnod ebben a sarkaiból kifordult beteg világban. Értem, hogy olyan kényszerpályán vagy, amiről hihetetlen, hogy van kijárat, mert annyi „de” vesz körül. De mondanék valamit, ami talán segít elindulnunk. Tudod… Nagyapámat elvitték a 2. Világháborúba 5 évre. 2 gyerek maradt otthon… A házat szétbombázták… Aztán nagyanyám még várt rá vagy 7 évet, mire hazakerült a hadifogságból. A ház állt. A gyerekek iskolába jártak. Volt tiszta ruha és nem koszosodtak meg. A kert be volt vetve… és ezt nem a kismadarak hordták össze, hanem a nagymamám sok százezer másik nőhöz hasonlóan. De abban a pillanatban, ahogy nagyapám hazaért valahogy mégis „gyönyörű Rozikámnak” látta őt. Hogy lehet ez…? Mi lehet a különbség az akkori és a mai erős nő között.

Az erős nő bibliája ma és régen

Ma, ha felmégy az internetre, a csapból is a feminizmus eredeti lényegéhez semmiben nem hasonlító ordító, önigazolást kereső nők írásaiba botlasz és hiszel nekik, mert hát tényleg egy „rohadék férfi világban élünk”. És lassan meghal benned az az igazi vágy és lélek, ami úgy gondol a férfira, hogy „de jó lenne, ha lenne”. Ösztönösen és észrevétlenül kialakul benned a harag és észre sem veszed, hogy hol a bizalmatlanságod, hogy pedig a büntető éned lép elő. És az lesz belőle, amit magad körül és a lelkedben látsz… Szinek, illatok, ölelések és napfény nélküli robot. És aki robotol, az egyre erősebb nő kell, hogy legyen, mert…


női kommunikáció


A régieknek és sokaknak ma is más volt a bibliájuk. Ők hittek abban a női erőben, ami egyenrangú társa a férfi erőnek és úgy hívják „belső erő” „tartás” „báj” „kedvesség” „lágyság”… „Hogy mi? De hát ezzel nem lehet túlélni!” – kiáltod. Pedig a történelem nem ezt igazolja. Úgy néz ki, túlélni csak ezzel a belső erővel lehet – ha nő vagy.

Hogyan ne legyek erős nő?

Szinte ez az első kérdés mindig. Persze ilyenkor se báj, se lágyság nincs a hangokban. Figyeld csak meg a tiédet…! Te hogy mondtad ki? Düh? Harag? Támadás? Melyik volt benne? Sokszor mindegyik. Semmi baj. Ez így jó. Tudnunk kell, hogy honnan indulunk. Először is számodra, mint erős nő van egy nagyon jó hírem. Komolyan! Erős nő vagy így nem lett belőled lábtörlő. Az ő sorsuk a sok behódolástól még nehezebb és talpra állítani is nehezebb ezeket a hölgyeket. Szóval nagyon jó, hogy erős nő lett belőled, mert ez azt jelenti, hogy van benned valami belső erő. Ezt másokban nincs. Ez lehet a mi titkos fegyverünk. „Hogyan? Te meghibbantál!” – szokták mondani a Hogyan szelídítsünk férfit workshop-on. Nem! Én veled vagyok és két dolgot tudok rólad!

1 – Nem vagy gyenge – azaz van benned erő a változáshoz!

2 – Sok mindent elértél – azaz nem kell szégyenkezned senki előtt!

Az erős nő új bibliája

Kérlek! Soha ne feled el a fenti két nagyon fontos TÉNYT! Ezek hatalmas erők, de mától használd őket másként. Egy Királynő nem gyenge! Egy királynő nem puhus-macska akit azért tartanak, hogy simizni lehessen, hanem vezető, irányító, alkotó, teremtő.


Annyit kell csak tenned, hogy ezt ne férfi módon tedd!


Az erős nő és a férfi

Az erős nőkkel semmi baj sincs. Hidd el. Nekünk nem az erős nőkkel van bajuk, ha a férfias nőkkel. Ez nem ugyan az. Az, hogy megvezettek az újságok, az internet és sok sikertelen nő, az nem a te hibád erős nő témában. Vagy legalábbis a mai napig nem róható fel neked. Holnaptól azonban a te felelősséged, hogy milyen formában leszel erős nő. Csak rajtad áll. Tudod… Nekünk igenis egy erős nő kell. Nem azért, mert puhányak vagyunk – jó… olyan is van sok, de az meg nem férfi és ha te férfit akarsz, akkor őket kukásítanod kell – hanem azért mert teremteni csak egyensúlyban lehet. Ha nincs meg az egyensúly felborul a hajónk. De értened kell, hogy a mérleg nem csak akkor van egyensúlyban, ha mindkét serpenyőjében acél mérősúlyok vannak egyenlően elosztva. Az ugyan egyensúly, de a mérleg értelmét veszt, hiszen csak két erőt mér. Egy kilónyi acélnak ellen tarthat egy kilónyi virág, egy kilónyi tollpihe vagy egy kilónyi méz is… Mi azt imádjuk, mert értelmet nyer az öntött acél létezése…


Ne legyél acélsúly…


Na jó, de akkor hogyan ne legyek erős nő?

Szuper! Ez már egy jó kérdés. Mintha a hangod is megváltozott volna. Tán már mosolyogsz is? Igen-igen! Egy kis mosoly. Mondtam már, hogy gyönyörű vagy? Akkor most mondom! Legyen is ez az első gyakorlat. Mosolyogj! Mindig. Igen. Akkor is, ha nehéz. Hogy miért? Mert így megláthatom ha fájdalmat okoztam. Ha eltűnik a mosolyod, tudni fogom, hogy elrontottam. Ha mindig vicsorogsz, akkor nem tudsz engem tanítani. Márpedig a nő tanítja a férfit… Ez a női kommunikáció egyik lényege. Mutasd az érzelmeidet. Ne magyarázd, hogy ezt, meg azt, így vagy úgy. Mosolyogj, vagy légy szomorú. Nevess, vagy sírj, de ne járkálj komor képpel. „És ez hat…?” – kérdezik sokszor szkeptikusan. Rengeteg dolgot kéne még elmesélnem, de most nincs rá két napom mint a tanfolyamokon. Hidd el, megdöbbennél, mennyire csak ez hat.

Milyen tennivalóm lenne még, ha nem akarok erős nő leni?

Először is értened kell, hogy hogyan lát egy férfi. Ő maga sem tudja, mert szerinte értelmetlen analizálgatni azt, ami amúgy nyilvánvalóan működik benne, szóval, ha megkérdezed róla, elsőre lehet nem is érti… De tudnod kell, hogy:


A férfi indirekt módon lát.


Huhhh… Hogy mi? Te azt hiszed, hogy mi csak a cicikkel vagyunk elfoglalva, meg a feneked méretével, mert ezzel van tele minden férfi oldal. De nem. Ez egy gyors vizuális teszt, de kb. 0,7 másodperc alatt lefut és innen mást figyelünk öntudatlanul. Azt, hogy nő vagy-e. „Miért? Az előbb nem derült ki?” – kérdezik nevetve a hölgyek ilyenkor. Nem! Az derült, ki, hogy nő NEMŰ vagy – azaz megérsz-e egy görbe estét, vagy nem. Az, hogy élnék-e veled, az, hogy szeretnék-e tőled gyereket, az, hogy dajkálnálak-e életed végéig mikor öregek leszünk, az NEM!!! Ez pedig azokból a jelekből dől el, hogy adott dolgokat férfiként csinálsz-e, vagy nőként! Én azt nézem, hogy egy „harcos” mozdul, lép, szólít, érint – mert ha igen, azonnal ott ülünk a harcmezőn és elindítod a „győzni kell” programot – vagy egy Nő. Ha nem indítod el, mert nem harcosként jelzel, akkor elkezdesz vonzani, hiszen azt látom: „Te nem vagy harcos” – azaz nem lehetsz más, csak Nő.

Na most nézzük meg az erős nő tennivalóit

 1. Legyél nagyon erős! – de belül. A belső erőre fókuszálj. Az erő benned van, de használd arra, hogy dolgoztasd befelé. Ne kívül használd. A női erő, az egy belső erő. Ezért mondják, hogy „kisugárzás” és ezért nem olyan, mint a férfi erő, ami közvetlen interakciókban nyilvánul meg. Szóval hidd el. Látszani fog az az erő, ami benned van. Sőt! Mi ezt keressük.
 2. Legyél annyira erős, hogy elkezdesz halkan beszélni. Ez mutatja az erőt, a jelentőségteljességet. A Királynő nem ordít. Akivel nem bírsz, azzal úgyis mindegy, akivel meg bírsz, azzal meg nem kell, csak elveszted a nőiességed.
 3. Legyél nagyon erős és ne siess. Ne kapkodj, ne rohanj. Fejleszd a mozdulataidat. Lépj kisebbet, mozdulj lassabban. Ez egyfajta kontrollt mutat. A férfi erő megfékezhetetlenséget üzen. A női erő óvatosságot.
 4. Legyél nagyon erős és ne reagálj azonnal – és főleg ordítva. A férfi erő robban. A női erő, az az erő, ami a nádszálé a viharban. Elhajlik, de nem törik. A széllökés elől kitér és visszaáll. Arca nem rezzen és csak sugárzik belőle a belső erő.
 5. Legyél annyira erős, hogy használd a női kommunikációt ha támadás ér. Ne csak a tényeket vedd elő. Az egy „harcos” harca és arra fogsz emlékeztetni. Keresd meg azokat a lehetőségeket, amelyekkel az adott helyzet érzelmi oldalát is meg tudod mutatni. Ha segítség kell, hidd el még a tőzsdére is vannak megoldások…
 6. Légy gyönyörű! Igenis öltözz nőiesen és legyenek rajtad teljesen „értelmetlen” dolgok. Miért? Mert a harcos nem hord értelmetlen dolgokat. Ő praktikus. Aki nem „praktikus” az csak nő lehet.

női kommunikáció


Rengeteg dolgot tehetsz még. De ezek a legnehezebbek sokszor. Csak próbáld meg. Légy annyira erős nő, hogy merd kipróbálni! Menj be mosolyogva mindenhová, lépj és mozdulj lassan, beszélj halkan, légy rendíthetetlenül hajlékony és légy gyönyörűen „praktikátlan”. És máris az erős nőből egy hihetetlen Királynő születik, akit úgy vesz körbe eztán a világ, ahogy te szeretnéd… És boldog lehetsz megint.

 

Minden sorát szeretettel írva

Dora Gyula

 • Kérlek oszd meg ezt az írást és ments meg vele egy női lelket.
 • Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.
 • Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!
 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

17 Responses

 1. Paszulykaró
  | Válasz

  Úgy olvastam volna még 🙂 🙂

 2. Évi
  | Válasz

  De szép.. Köszönet érte.

 3. Zsani
  | Válasz

  Olyan félelmetes…és zavaró. Persze közben emlékszem még régről; ez valóban így működik…de néha mégis elveszítem a türelmemet. Akkor vége a varázsnak. :/

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Az fontos, hogy figyeled magad, látod magad és törekszel.
   A törekszünk valahová, akkor haladunk is…
   …és néha hibázunk.
   “A hibák hozzátartoznak a szertartáshoz…” – by Zen.

   Ne akarj tökéletes lenni. 😉

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Mindenki hibázik… Te is, én is, ő is… Mindenki.
   A cél, hogy jobbak legyünk. Megy, ahogy megy.
   Egyszer megkérdeztem a lámámat, hogy:
   – Láma! Te mit teszel, ha hibázol?
   – Igyekszem jóvá tenni és nem elkövetni megint… – válaszolta csendesen mosolyogva.
   – Ennyi?!?!?! – kérdeztem mérgesen, mivel valami sokkal nagyobb és magasztosabb választ vártam.
   – Miért? Te mit tennél még…? – kérdezte mosolyogva.
   … elszégyelltem magam.
   – De akkor nem is haragszol magadra?
   – Nem. Akkor az a valaki nem tudta jobban tenni. Hogyan lehetne tőle elvárni többet?
   – De akkor te kibújsz a felelősség alól! – fogtam meg őt.
   – Nem. A felelősség és a önmarcangolás nem ugyan az. Én mindig TÖREKSZEM, de megbocsátom magamnak, ha nem megy.
   – És az mire jó?
   – Ha magamnak sem tudnék megbocsátani, hogyan tehetném meg veled, amikor szándékosan kötekedsz velem…? – mondta nevető szemmel.
   … meghajoltam. Az audienciának vége lett. 😀

 4. Nicol
  | Válasz

  Gyulu, de jo hogy sok sok ideje nezem meg a kommenteket is a cikkek alatt ? onmarcangolasbol csillagos otosom van. Probalom ezt most bevesni a lamadat meg csokoltatom, hogy ezt megdumcsizta Veled ?.

 5. Aruna
  | Válasz

  A hat pontot (az erős nő tennivalóit) olvasva valami elszkadat-elszabadult-kiszabadult, és most sírok, ami jó rég óta nem fordult elő velem. Köszönöm 🙂

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Én köszönöm, hogy meg mertél nyíni ennyire és ezt még el is merted mondani.
   Légy rá büszke!
   Nagy ölelés neked!
   🙂
   Gyula

 6. Mimi
  | Válasz

  Szia Gyula! Mi van akkor, ha bennem azt az érzést váltották ki a pontok, hogy “basszus, hogy mindig nekem kell mindent kezdeményezni meg ezekre odafigyelni! Ő mondhat meg csinálhat olyan dolgokat, amitől meg nem értettnek érzem magam, ami egy gyenge pontomra lép rá és én beszéljek halkan meg türtőztessem a sértettségemet? Ne rohanjak, mikor nyolcmillió dolgot csinálok egy nap, részben mert ő csak a saját munkájával van elfoglalva míg nekem ott a munkám és egy komplett háztartás? Mosolyogjak mindíg, akkor is mikor fapofával jön haza és két szót nem szól hozzám mikor én egyébként tök kedvesen, csini ruhában fogadom otthon?” Ha ezeket nem értékeli valaki, észre sem veszi, a francnak van kedve gyötörni magát 😀 Mit rontok el? Illeve egy mondat megfogott, amin azóta is gondolkodom: hol a határ a (belül) erős nő, akiről te írsz és a gyenge nő között? “Erős nő vagy így nem lett belőled lábtörlő. Az ő sorsuk a sok behódolástól még nehezebb és talpra állítani is nehezebb ezeket a hölgyeket.” (Nemrég kezdtem követni az oldalad, úgyhogy ne haragudj ha már volt erről szó korábban.)

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Mimi!
   Nagyon jó amit írsz. A benned lévő és megjelenő érzelmek “normálisak” ne keresd magadban a hibát, hogy “mit rontok el”.
   Nagyon fontos! Ami bánt, fáj, rossz, nem értékelt, azt TUDATNOD KELL Bélával, mert baj lesz. Amiben lehet, hogy nem jól érted amit írtam az a “hogyan”-ban van. Rettentő nehéz ezt gyakorlatok nélkül jól megmutatnom – ezért olyan sikeres a két napos – de a lényeg:

   Ha erős vagy belül, az NAGYON JÓ, mert van erőd a változáshoz és lesz tartásod ahhoz, hogy irányítani tudd a dolgokat. Az igazán “királynői tartáshoz” erő kell, de… De kell hozzá tudás is. Olyan tudás, amivel te jobban ismered a párod, mint ő maga. Ez mindkettőtöknek jó lesz. 3500 éve leírták sok helyen: “A nő tanítja a férfit…” “A női vezetés…” Ez egy bölcs stratégia, aminek a lényege, hogyha tudsz változtatni a kommunikációdon – ehhez azért kell erő is és bölcsesség is – akkor a férfi nem ellenségnek, hanem Nőnek lát és változik minden reakciója.

   Tudod…Azt látom, hogy nem láttok egy férfi szemével. “Nem értékel…” “Kihasznál…” “Miért nem látja…?” stb. Ne azzal foglalkozz, hogy miért nem látja. Vedd ténynek. Nem látja. Azaz! Meg kell neki mutatni. A világ nem automatikus. Tanulnunk kell egymást.

   A profi kutyásoknak mindig profi kutyájuk van. Az hülye kutyásoknak, meg mindig idióta kutyája van… Tudod miért?
   1 – Mert a profi tudja, hogy amit csinál, azt jól csinálja. Jól bánik a kutyájával és jó módszerrel tanítja. Ha a kutya okos, megtartja és lesznek egy boldog egység, amiben mindenki abban jó, amiben. A gazda irányít, a kutya védi a területet és a gazdát.
   2 – Ha a kutya nem teljesít, visszaviszik a sintérhez (mamájukhoz)…

   Nézd… Azt döntheted el, hogy jó és okos gazda leszel, vagy őrizheted te a portát és duzzoghatsz, hogy bolhás pacsizik a betörőkkel.

   A profik nem várják el a kutyájuktól, hogy visszahozza a labdát… Ők tanítják erre.
   “A Nő tanítja a férfit…” 3500 év, és semmi nem változott. A kérdés mire tanítod?
   – Arra, hogyha nem találja ki magától, akkor hiszti lesz – le fog lépni.
   – Arra, hogy pontosan hogy jó neked és ha ezt betartja, neki is jó lesz. – maradni fog.

   “Légy te magad a változás, amit látni szeretnél a világban… Gandhi”

   Szorítok
   Gyula

 7. Sinistra
  | Válasz

  Én amondó vagyok, hogy mindenki legyen önmaga, illetve önmaga legjobb verziója. Hülyeség azon rágni magát, hogy x viselkedés mennyire férfias vagy nőies, éljen mindenki úgy, ahogy az belülről fakad nála. Vannak ternészetesen nőies nők, és vannak maszkulinabbak is, akik nem tudnak ellene tenni semmit, max elnyomni, de annak semmi jó nem lehet a vége. Ne mások elvárásai szerint éljünk, mert egész életünkben bánni fogjuk azt. Pláne ne hülye társadalmi elvárások szerint, amik tanult dolgok és bizony nincs közük semmilyen tudományos(nak hangzó) tényhez. Minden szubjektív, valaki számára akárhogy is, de vonzó leszel, és amíg nem ártasz senkinek a dolgaiddal, addig nincs gáz 🙂

  Üdv. Egy “férfias” nő, aki igenis boldog, és megtalálta az igaz párját 🙂

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Hmmm… Természetesen mindenki szabad és azt tesz, amit szeretne…
   … és a világ ezt ugyan ilyen szabadon reagálja le.
   – Holnap bárki érezhet késztetést arra, hogy ne járjon iskolába – ennek meglesz a következménye, ahogy az ellenkezőjének is.
   – Holnap bárki megteheti, hogy fejleszt önmagán – ennek meglesz a következménye, ahogy az ellenkezőjének is.
   – Holnap bárki dönthet úgy, hogy megöl valakit, mert érzi, ez “úgy benne van… ő ilyen” – ennek meglesz a következménye, ahogy az ellenkezőjének is.
   – Holnap bárki bármit tehet… – ennek meglesz a következménye, ahogy az ellenkezőjének is.

   A legyen önmaga egy nagyon érdekes kérdés… Ki is az az “önmaga”. Amivé tett a világ? A szüleink? A kudarcaink? A körülményeink? A tudatlanságunk…? Hmmm… Jó kérdés…

   Tudod… A ma nagy “légy önmagad” tana egy apró pici hibát tartalmaz. Azt, hogy az emberek nem megkeresik kik ők igazán odalenn mélyen, hanem ezt a lépést kihagyva spiri lózungot csinálnak ebből a mondatból, ami arra jó, hogy kényelmesen visszaigazolják a saját megkövesedett hitrendszerüket. 🙂

   A “légy önmagad” az egy irdatlan nagy meló… Nagy, mert az eredendő, tiszta önmagunkról szól és azt létrehozni nagyon nagy munka. Milyen érdekes… Én egy szerzetest sem láttam ezzel a “légyönmagad” szöveggel takarózva henyélni. Mindegyik egy életen át kutya kemény gyakorlatokkal csiszolta önmagát, hogy meglegyen az az Önmaga”. A “légy önmagad” ma nem más, mint egy lustasági és önigazolási szlogen…

   Ettől még simán lehet sokaknak szerencséje az igazi párjukkal – bár tömegesen találkozok olyanokkal, akik évekig éltek jól, aztán egyszer csak huss… És vége lett. Szóval… Az igazi az majd a temetéskor dől el… De ennek ellenére szorítok neked és tényleg kívánom, hogy a szerencsés kevesek közé tartozz életed végéig.

   A minden szubjektív is igaz, de ennek ellenére a világ mégiscsak megfigyelhetően és jól megsaccolhatóan működik valahogy. Ne vedd magadra, de pl, ha szereted kővel dobálni a kirakatokat, akkor – lehet, hogy megtalálod életed párját, mert meglát és azt mondja: Igen én is ezt akarom! – de aránylag kiszámíthatóan sokan nem lesznek a barátaid. A dolgok hosszú távon hozzák az átlagot…

   Szóval… Szerintem érdemes magunkat csiszolni… Nem más miatt, de másokra is hatni fog…
   … szerintem.

   🙂

   • Neptun
    | Válasz

    Tisztelt Gyula!

    Férfiként elolvastam ezt a harcos nőről szóló írását.
    Voltam ilyen típusú nővel egy kapcsolatban. Az írása jól bemutatja azt, amit az ember látott csak nem mindig tudta megfogalmazni. Mondom ezt úgy, hogy én se csináltam mindent tökéletesen abban a kapcsolatban és nem kívánom jó fényben feltüntetni magam.
    A tapasztalatom, hogy az ilyen személy megkérdezi önmagától és a másiktól is, hogy “Miért csinálom ezt a küzdést? A válasz: ” Mert ilyen vagyok és ez az én valódi énem, amire újra rátaláltam”. Nekem szimpatikusak azok a nők, akiknek van kiállásuk, de az akaratossággal, a makacssággal egy ponton már nem lehet mit kezdeni szerintem.
    Nem egy dologot nagyon eltalált ebben az írásban. Az egyik, ami igazolja a sorait, hogy az illető megmondta, hogy ő érzelmileg teljesen kiüresedett és senki iletve semmi iránt nincsenek érzései. Azt gondolom, hogy ha egy kedves gesztusra való reakció, viszonzás illetve, hogy megindít a másikban valamit az már baj.
    Én azt a régi módi típust képviselem, hogy egy férfi igyekezzen a nő kedvébe járni. Viszont, ha nincs reakció a gesztusokra, ugyanakkor azt mondja a nő, hogy ő nem mondja meg mire vágyik, jöjjön rá a másik akkor ez már ilyen gondolatolvasás, ami nem egy fair dolog.
    Újabb dolog, ami nagyon igaz, hogy én amit tapasztaltam az, hogy egy ilyen embernek magasak a elvárásai még egy kapcsolatban is és nem azt mondja, hogy elgondolkozik ezeken, hanem nőjenek fel hozzájuk és érjék el azokat illetve ő már letett valamit az asztalra.
    Utolsó dolog, amire Ön is utal, hogy jellemző a hirtelen felindulásból meghozott döntés. Ebből még nemhogy kihátrálás, de még elgondolkozás sincs meg, olyan szinten hogy ” Biztos jól döntöttem? Nem követek el hibát?”
    Az ember eltűr és megért dolgokat, de a fentebb leírt dolgok miatt inkább azt mondja, hogy kell ez neki?
    Elnézést a hosszú írás miatt, de tényleg precíz a leírása és érdekelne a véleménye.

    • Dora Gyula
     | Válasz

     Tisztelt Uram!
     Köszönöm megerősítő sorait. Hogy mit gondolok arról, amit írt? Pontosan azt, amit ön leírt. A világ dolgai nem annyira bonyolultak szerintem. A fontos dolgok egyszerűen és tisztán láthatók. Szóval… Nincs mit hozzátennem. Egyetértek önnel.
     Legyen szép a napja!
     Gyula

 8. Borbála
  | Válasz

  Kedves Gyula! Továbbgondolva a bejegyzésedet azzal egészíteném ki, hogy nem csak ” férfias nők” meg ” nőies nők” vannak. Ugyanaz a nő tud végtelenül befogadó, odaadó, lágy, bájos, igazi nő lenni és tud egy kibírhatatlanul férfias valaki lenni — attól függően, hogy ki van mellette! Igaza volt Karinthynak.. Meg persze élethelyzetek is befolyásolják a dolgot, amikről te is írtál. Amúgy, aki látott már keleti nőt— nekünk, nyugati nőknek ők kb. csupa vízből állnak.. Csak érzelmek, érzelmek, látszólagos meghajlás a ff. előtt— de olyan hatalmuk van a férfiak fölött és olyan erejük, öntudatuk a nőiségükben, hogy mi kb. papírmasé vagyunk hozzájuk képest…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.