nőies erő, nőiesség ereje

A nőies erő

posted in: A nőiesség 5

Nőies erőt, vagy „erős nő” címet szeretnél…?

Nőies erő kontra erős nő

Naponta tapasztalom az egyéni konzultációkon és a tanfolyamokon, hogy van a nőkben egyfajta ösztönös, tiszta megértés a lényükkel kapcsolatban és egy kívülről programozott zavart kép, ami keveri a nőies erő és az erős nő fogalmát, vagy inkább megvalósításának módját. A nők valahogy érzik, hogy kell egyfajta erő, egy nőies erő a létezéshez, különben lábtörlők lesznek a világban. Ez a nőies erő ott mocorog mindenkiben. Aztán jön az élet és a nőies erőből valahogy erős nő lesz… aztán meg a megmagyarázása, hogy „az élet ilyen, meg a férfiak nem értenek semmit, és azért hagytak el, mert…”. Egy ideje gyűjtöm azokat a cikkeket, amelyeket ennek a bukott angyali üzenetnek, ennek az „erős nőnek” szentelnek azok, akik elvesztek a nőies erő és az erős nő fogalma között. Iszonyú listám van belőle. Mindet nő írta! Képzeld el, egyetlen egyet nem írt férfi. Még csak nem is foglalkozik ilyennel. Tudod miért?


Mert az erős nő a férfi szemében egy zavar, egy hiba, egy önellentmondás.


Mert az erős nő az férfi…


Értem… Megértem, hogy a világ e tébolyult formája, melyben élünk megölte azt az értéket, ami lágyság nőies ereje. Tudom, hogy sokszor lehetetlen helyzetekbe hoz a világ és látszólag nincs más kiút. Én csak segíteni akarok, hogy láss jobban és változtatni tudj, nem bírálni akarlak… Nyugi… Látom, hogy bajban vagy és látom, hogy sokszor úgy néz ki, nem tehetsz róla és nem tehetsz ellene. Látnod kell azonban, hogy azok, akik írják és írják az önmagyarázó cikkeket 100.000-es lapok oldalain soha nem írják azt, hogy mennyire jó, boldog és az egységben megélt élet az erős, szingli nő élete. Ez egy csapda, ami újra és újra teremti önmagát! Akik ezt írják, mindig csak megmagyarázzák, hogy ez így van jól és annyi a baj csak, hogy még nem találkoztál azzal a kiváló férfivel, aki elbírná ezt az erőt, mert a férfiak ma gyengék. Szólok, nem is fogsz… És ezek az írók viszik magukkal azokat, akik ebben a rohanásban nem tudnak megállni egy pillanatra, hogy meglássák, ennek az útnak a vége egy szakadéknál ér véget.

A nőies erő

Fontos, hogy legyen benned erő! Nagyon fontos! Nélkülözhetetlen! E nélkül semmi nem leszel. Csak azt a finom különbséget kell megértened, ami a nőies erő és az erős nő között van. „Nekem a világban férfiak közt kell megállnom a helyem és nem tehetem meg, hogy ne legyek kemény!” – szoktam hallani, az egyéni konzultációkon és a tanfolyamokon. Szeretettel írom. Innen két út van:

 1. Kiharcolod, hogy igazad van és elfogadod a tényt: „A világ ilyen”. Neked keménynek kell lenni. Így viszont nem lehet megoldani a problémáidat. Te leszel a modern nő, aki esetleg még szingli is, aki aztán valahogy, nagy nehezen csak szerez egy pasit, aki vagy pipogya lesz pár év alatt, vagy megcsal. De ami fontos, hogy neked igazad van és nem is marad más, mint ez az „igazad”, amit aztán egy életen át bizonygathatsz – egyedül, este a párnák közt zokogva, mert odabent mélyen tudod, hogy nem vagy olyan erős és nem akarsz olyan erős lenni, mint aminek kikiáltottad magad. És talán 5-10-15 év múlva beismered, hogy elvesztegetted egy ideára az életed, de akkor már késő lesz.
 2. A másik út eleje nehezebb, de egy boldogabb nő felé vezet. Fel kell ismerned, hogy te egy beléd írt képet, egy önigazolást védelmezel, ami nem a tiéd. Nem. Neked nem kell „keménynek” lenni. A baj az, hogy te a cikkek íróinak megvezetése által, az erő fogalmát kevered a férfi erőkommunikációval. Neked igenis erősnek kell lenni, de nem keménynek. Hidd el! Erős volt nagyanyád, aki egész nap dolgozott és erős volt az a nő, aki 500 – 1000 – 3500 évvel ezelőtt élt. Aki nem volt erős, az ráment. De ettől nem kell férfinek lenni! Létezik a nőies erőnek útja!

nőiesség


A nőies erő tanulható?

Persze, hogy tanulható a nőies erő! Minden tanulható. Az erős nő szerepet is tanultad és a lábtörlő szerepet is tanultad. Igaz… Ez nem egy olyan dolog, mint egy új alkalmazás letöltése a telefonodra. Letölt, elfogad, működik. A letöltés gyorsan megvan. Pár nap és „érteni fogod”. Ami nehéz, az a program „elfogadása”, ugyanis minden régi dolog állandóan szembe jön, azaz a régi programok állandóan ütköznek az újjal és összeakad a rendszer. Ez a kemény rész. Az átírás nehéz. Ez bizony idő és munka. Mit fog tenni az, akiben nincs sem erő, sem kitartás? Magyarázza tovább a bizonyítványát, keresi az okkult megoldásokat, hibáztatja a férfiakat és… és nem jut sehová. Pedig annyira egyszerű lenne…

 

Mi kell a nőies erőhöz?

Ugyan az az egyetlen dolog, amit a legrégebbi írásokban, a régi vallásokban, a múlt gondolkodóinak soraiban vagy a legújabb kori személyiségfejlesztő, önismereti tréningguruk mondataiban találsz. Mindenhez ez az egyetlen dolog kell. Nincs ezen kívül semmilyen más dolog, ami mozgatná a világot. Nevezik így, nevezik úgy, forgatják így, tekerik amúgy. Ez mind arra az egyetlen egy dologra épült, aminél sem jobbat, sem többet nem találtak még ki – és gyanítom nem is fog senki… És ez nem más mint a


Figyelem


Lehet hívni meditációnak, imának, jelenlétnek, koncentrációnak, sámánizmusnak, ayahuasca-nak, személyiségfejlesztésnek, nöngro-nak, formagyakorlatnak, izzasztókunyhónak, naptáncnak, bárminek. A végső célja mindegyiknek az, hogy meg tudj figyelni valamit, amire támaszkodva át tudod alakítani az életedet…

Mindegyik kicsit más úton visz, de a lényeg egy. Állj meg és kezdj el figyelni arra, amit csinálsz és ez a figyelem legyen egyre hosszabban koncentrált, amelyben feltárul sok olyan dolog, amely átértékeli a helyzetedet, a szükséges dolgokat és a végén lesz belőle egy csendes, békés erő, ami megingathatatlan, de szelíd, mert érti az életet.


zen, tudatosság, elvonulás


Milyen a nőies erővel rendelkező nő?

Hidd el. Lehet anya, szerető, vezető, vagy segítő. Bármi lehet! Nem kell lemondanod az álmaidról. Lehetsz vad lovakon száguldó, farmot vezető nő. Lehetsz egy nagyvállalat élén, vagy valamelyik vezető székében. Lehetsz asszony, szerető, feleség, vagy szerelmes nő. Bármi lehetsz! Töröld ki a fejedből, hogy meg kell alkudnod és „már megint a férfiak kedvéért kell változtatnom magamon”. NEM!

A nőies erővel rendelkező nő

 • Nem csak testben, de mozdulataiban, kommunikációjában is nő.
 • Nem fél megmutatni nőiességét, de nem hivalkodó.
 • Nem zavarja, ha körbe veszi a figyelem, hanem fürdik benne.
 • Nem harcol az egyenlőségért, mert ő egyenrangú.
 • Együttműködő, de meghúzza a határait.
 • Éles szemű, de empatikus másokkal.
 • Követelménytámasztó, de segítő és megértő.
 • Következetes, de elnéző, amíg úgy ítéli ez segít.
 • Úgy nyer teret, hogy nem törtet, de mindig lép, ha kell.
 • Úgy harcol, hogy nem harcol, és nem lehet legyőzni…

És még 1000 mondatot lehetne leírni a nőies erőről, de a legjobb ezt felébreszteni önmagadban. Hidd el. Erre van szüksége minden férfinek… Ha erős nő leszel, egyedül maradsz, ha lábtörlő, akkor létrehozol egy zsarnokot, aki nem becsül. A nőies erőt kel létrehoznod magadban és lassan megváltozik a világ körülötted.


A nőies erő gyönyörű!


Hidd el nekem – nekem, aki több ezer férfit vezetett majd 25 éven át – nekünk igenis tetszik az, ha valaki nem egy liba, aki csak gágog. Aki élvezi, hogy nő, aki nem akar férfi módon fellépni. Aki az a tudatos nőies erő, amely kiveszik lassan a világból – ahogyan lassan a tudatos férfierő is kiveszni látszik. Az a nőies erő, aki egy pillantásával öl vagy jutalmaz, anélkül, hogy hisztizni kezdene a jogain. Az a nőies erő, akinek a finomsága ébreszt oly tiszteletet, amely előtt meghajlanak az acélba vert páncélos térdek. Az a nőies erő, amely lágyságával gyógyít. Az a nőies erő, aki állja a legnagyobb vihart is. Hidd el… ez a nőies erő gyönyörű…

… az erős nő pedig egy félresikerült férfi a szemünkben. Akkor is, ha te ezzel nem értesz egyet. Értened kell! Nem a bíróságon vagyunk, ahol, ha kiállsz a véleményedért, azért, hogy neked igenis erős nőnek kell lenned és neked jogod van erősnek és keménynek lenni, valaki majd a végén kihirdeti az ítéletet, hogy „neked igazad van és jogod van”. Ezt a pecsétes papírt, ha akarod, most azonnal minden férfi alá fogja írni, csak az a baj, hogy arról nem születik végzés, hogy ilyen nőt válasszunk. Te megnyerheted ezt a pert az erős nők jogaiért, mi meg továbbra is az alapján választunk, ami alapján több százezer éve: férfi az illető vagy nő. Kérlek… Értsd meg… Az erős nő, férfi… Ha erős nő vagy, az azért jó, mert van erőd és át tudod magad alakítani nővé, akiben él a nőies erő. Kérlek… Szépen kérlek… Tedd meg ezt magadért, a világért, a lányaidért, a fiainkért…

A világnak nincs szüksége más több erős nőre… A világnak nőies erőre van szüksége, mert ez az egyetlen, ami irányítani tudja, tanítani tudja, jobbá formálni tudja a férfit.


nőiesség


Hogyan tehetsz szert a nőies erőre?

Akár gyenge vagy és átgázolnak rajtad, akár erős vagy és harcolsz, döntsd el, hogy felébreszted magadban a nőies erőt. A DÖNTÉS a legfontosabb. Tudod… „A gondolatot követei az energia…” Az első lépést csak te tudod megtenni. Onnan van segítség. DÖNTSD EL és indulj! Indulhatsz egyedül, ha megy, de az sokkal hosszabb és sok a csapda. Egyszer valaki azt írta: „Ha az igazi előkerül, tanfolyam nélkül is tudni fogom, milyen legyek…” Arra azért vigyázz, hogy a dolog fordítva van. Ha majd tudod, milyen a nőies erő, akkor fog észrevenni az igazi, mert az igazi észre sem vesz, ha erős nő vagy és arra gondolsz, hogy „majd”, ha itt lesz és letérdel eléd, akkor „majd” megváltozol. Átnéz rajtad és megy tovább, te meg mondogathatod, hogy „majd”. Ha nem megy egyedül, hidd el, keresned kell egy helyet, ahol tudnak segíteni abban, hogy mi a baj a nőiességeddel, mi nem jó, mit rontasz el és min kell változtatnod. Szánj időt arra, hogy leülj és gyakorolj. Keress olyan valakit, aki több technikát ismer és tud segíteni abban, hogy merre jársz. Aki látja, hogy jó úton vagy, vagy eltévedtél. Egy ilyen lehetőség nálunk akár a Nőiesség elvonulás vagy a Négy napos elvonulás önmagadért programunk. Három – négy napig semmivel nem foglalkozol, csak a jelenléttel, a figyelemmel, a félelmeiddel, a korlátaiddal, a hibáiddal, amelyekből majd megszületnek az új képességeid és lehetőségeid. Megszületik az a nő, aki mindig is szerettél volna lenni, csak nem merted elhinni, hogy menni fog…

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

5 Responses

 1. Nona
  | Válasz

  Nemrég találtam az oldaladra és sok mindenre rávilágítottak a cikkek. Rengeteg dolgot megértettem utólag. Magammal kapcsolatosan is. Sok mindent rosszul csináltam eddig tudtomon kívül. Pedig azt hittem jó úton járok. Azt hiszem még időben érkezett a segítség és tudok változtatni.
  Már születésem előtt elkezdték velem éreztetni, hogy nő neműként nem érek semmit. Apukám és a családja borzasztóan csalódott volt, hogy nem fiú leszek, még a kórházból sem hozott haza sem engem, sem a húgomat. Kisbabaként is folyton ordibált amikor sírtam(erre szerencsére nem emlékszek), de amióta az eszemet tudom pár éves korom óta minden nap porba tiporta az önbizalmamat. Nem volt olyan nap, hogy szavakkal ne hordott volna le mindenfélének és ne ordibált volna velem. Baj volt ha elestem, baj volt ha nevettem, baj volt ha látott… Pedig végtelenül jó gyerek voltam. Csendes, visszahúzódó, próbáltam olyan apró lenni, hogy senki se lásson és ne bánthassanak.
  Anyukám cselédként volt tartva és végül házisárkány lett az utolsó házasságban töltött éveiben. 26 évig tartott ez a “család”, mire végre pár éve nekem is lett úgy fizető munkám, hogy anyával ketten el tudjunk menekülni egy albérletbe. Kiszakadni ebből az egészből. Ők elváltak. Én pedig próbálom magam összekaparni. Mert nem akarok tovább a sarokban összekuporodva élni. Próbálom építeni az önbizalmamat, beolvadni az emberek közé, barátkozni, ismerkedni. Igyekszek minél többet mosolyogni, kedves, barátságos és nyitott lenni. Nem vagyok bombanő, de csúnyának sem tartom magam. Nem értettem miért nem akar rám nézni senki sem nőként, de a cikkek után értem, nem jó a női kommunikációm, vagyis nem női. Köszönöm szépen, hogy megosztottad ezeket az írásokat!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Nézd… A te történeted lehet, hogy nem indult valami jól… De nem azért vagy valaki, mert ez történt, hanem azért, amit magaddal teszel.
   Két út van:
   1 – Ezekre a kifogásokra hivatkozol egy életen át, te leszel a szegény én és így halsz meg… 🙁
   2 – A másik, hogy felállsz, azt mondod, hogy: “Ez nem az én életem. Én más leszek!” és mégy arra, amerre a sikerek várnak.
   Szorítok ehhez az úthoz!
   Nagy ölelés neked
   Gyula

 2. Meli
  | Válasz

  Hűha.. Ebben azért voltak nagyon erős mondatok.. A lehető legjobb értelemben.. Különösen tetszett ez most..

 3. Ildi
  | Válasz

  Én évtizedekig küzdöttem ezzel az ellentmondással magamban, amit sehogy sem tudtam feloldani.
  Miután fiúnak várt az apám, az elfogadásáért való küzdelmemből korán identitás zavar lett, majd a női mivoltomban is selejtesnek éreztem magam.
  Erre ráerősített, hogy egy hosszabb ideig egy (hit)közösség tagja voltam, ahol az egyedülálló nő státusz felé eleve fentartásokkal voltak. Naivan azt gondoltam, ha eltakarom a nőiességem, nadrágkosztümökkel, visszafogottsággal és teljes elhatárolódással a társkereséssel kapcsolatban, akkor majd elfogadják az egyébként sok (több száz embert érintő), valóságos életbizonyságomat hitelesítésemül.
  Időközben egy műszaki területen szolgáltató cég vezetését örököltem át. Bár mások szerint jól csináltam, nem találtam a nyugvópontomat. Vajon hogyan kell az attitűdömet olyanná alakítani, ami ehhez a funkcióhoz kell? A korábbi, torz elgondolásokat folytatva azt gondoltam, ki kell irtanom magamból az érzelmeimet, és alkalmasabb leszek. Megpróbáltam, de ettől egyre rosszabbul éreztem magam.
  Nem meglepő, hogy egyedülálló voltam, hiszen nem engedtem meg magamnak, hogy a nőiességem megnyilvánuljon. Ezt úgy fogtam föl, mint az én egyéni sorsomat. Kb. a közepén túl már végrendelkeztem is, mintha ezzel meggyorsíthattam volna a végét!
  És ekkor, a sors tréfájaként, találkoztam az igaz szerelemmel. Egy férfi, aki mellett azonnal éreztem, nő vagyok és ösztönösen nem tehettem ellene semmit! Mindent addigi elméletemet felülírta, amit kiváltott belőlem. (Soha nem éreztem magam ennyire biztonságban.)
  Az elején még messze voltam önmagam elfogadásától. Bepánikoltam és a női identitásom helyreállításához még inkább kerestem a segítséget. Te jó ég! Hogyan kell illeszkednem nőként egy férfihoz, mikor még magam sem vagyok meg?! Ha nincs jó (családi) példa, vagy követendő minta, valami külső segítség kell ahhoz, hogy magunkat megláthassuk kívülről és józanul.
  Ezért lett felbecsülhetetlen segítség, hogy megtaláltam ezeket az írásokat (és videókat), melyek minden oldalról tükröt tartanak elém, és segítségükkel át is szeretném világítani magam annyi oldalról, amennyiről csak lehet!
  Az erő és a nő magyarázó értelmezése is csak megerősítette, amit mélyen, legbelül éreztem, hogy így a helyes. Felszabadított, hogy nyugodtan lehetek a női mivoltomban cégvezető és nincs szükségem férfi eszközökre, hogy betöltsem ezt a pozíciót…
  Szívből köszönöm, kedves Gyula, hogy írtál erről! (… és nehogy abbahagyd! :))

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Ildi!

   Hálásan köszönöm a soraidat, melyben megírtad élettörténeted. Nem is gondolnád hányan vagytok ebben a cipőben… Rengeteg nővel beszélek nap mint nap, akik hasonló történeteket mesélnek el. Aztán találkozunk és itt kettéválik a csoport.
   – Az egyik azokkal a felismerésekkel és azon az úton indul el, amit te leírtál.
   – A másik marad a férfiak hibáztatásánál és semmi nem változik az életében…
   Nem kívánom, hogy “találd meg” a nőiességed, mert az BENNED VAN. Mindig is ott volt. Így születtél. Rengeteg ilyet láttam már. Csak meg kell engedned, csak bele kell lépned és kész… Hidd el, a csoda mindegyikőtökben ott él.
   Szorítok a bátorságodhoz!
   Ölelés
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük