10 Nőiesség tipp karácsonyra

10 nőiesség tipp egy férfitől karácsonyra

posted in: A nőiesség 31

Avagy a nőiesség útvesztői karácsonykor…

Érdekesen indult a nap… Épp véget ért egy egyéni konzultáció és a kocsiban ülve elkezdtem megválaszolni a Hogyan szelídítsünk férfit workshop résztvevői által feltett kérdéseket, amikor valahogy megállt a kezem. Csak néztem ki az autó ablakán és láttam, hogy nők a hideg ködbe burkolózva, lehajtott fejjel, komoran haladnak céljuk felé… „Mennyi gondolat lehet a fejükben karácsonnyal kapcsolatban? Mennyire tudják mit is gondol egy férfi a karácsonyról? Mennyire tudják megtartani a nőiesség fodrait ilyenkor? A nőiesség vagy a gondoskodás van-e a szemük előtt?” – kérdeztem magamtól. „Hát… Nem a nőiesség az biztos…” – gondoltam és elszorult a szívem látva azt, ami napok óta a nyakatokban van, és ti viszitek hősiesen, elfeledve a nőiesség varázslatos fátylát, és alárendelve magatokat a családnak és a gondoskodásnak. 

A karácsonyi nőiesség

Nézlek benneteket és tényleg elszorul a szívem. Él bennetek is egy program, egy vezérlő, egy rendeltetés, egy tudat, amely felülír mindent: „GONDOSKODJ!”. Gondoskodj a gyerekekről, gondoskodj a férjedről, gondoskodj a szüleidről, gondoskodj a férjed szüleiről, gondoskodj a kutyáról, gondoskodj a hangulatról, gondoskodj a… Ti meg sehol. A karácsonyi és általában az ünnepi nőiesség olyan, mint a fehér holló. Beleszakadva a sok mindenbe, éppen hogy túlélitek az ünnepet. Mindenki kipihente magát, hízott 8 kilót, lelakta a lakást, beletaposta a bejglimorzsát a szőnyegbe, éppen akkor kellett még valami extra a 280%-os kiszolgálás tetejére, amikor lett volna 6 perced arra, hogy… De megint nem volt.

„Nőiesség karácsonykor…? Hahaha…” – mondtátok sokan olyan „érdekes” hangon. De mi ez a hangszín? Szemrehányás? Nem. Valahogy nem az volt. Volt benne fáradtság, volt egy kis reménytelenség, de ott volt az a jó érzés is, hogy igazából ti vagytok a Karácsony Szelleme, Lelke, Ragasztója, Varázslója. Hát… Azt gondolom, hogy egyszer ez csodálatos, és ha máshonnan nem is, de innen a sorok közül mindenkinek küldenék a fáradt kezére egy kézcsókot, és a férfiak helyett is azt mondanám, hogy Köszönjük nektek a Karácsonyt. Ez talán kevés lesz neked… ezért …. adnék én pár tippet is, hogy te is kicsit jobban érezd magad. OK?

A nőiesség karácsonya.

Szóval… Azt tisztán láthatjuk, hogyha ti nem lennétek, akkor mi férfiak – és ezt most olyan energetikai példafélének vedd, ne konkrétumnak és általánosan igaznak – beérnénk egy kicsit csámpás fával, alatta egy dobozban szaloncukorral és alatta a bénán „bezsákolt” ajándékokkal. Ami ennél több az a ti művetek. De én azt is szeretném, ha te is ünnepelve lennél. A te nőiességed is ünnepelve lenne és nem felejtődne el a „természetes” elvárások között – ahová lássuk be, kicsit a túlbuzgó lelkesedésed miatt került. Ahhoz, hogy te is élvezd kicsit jobban a karácsonyt, be kéne vezetned néhány „ötletet” szépen csendben, hogy aztán titokban odabent élvezd is, a nőiességed.

Nőiesség karácsonykor

Most nem mennék bele, hogy mitől néz egy férfi valakit nőnek. Erről sokat írtam és a Hogyan szelídítsünk férfit tanfolyamon meg is mutattam azoknak, akik ott voltak. Láthatták a saját szemükkel, de ez most egy cikk. Szóval bízz bennem és használd, akkor is, ha nem érted miért kéne így! OK? Aztán meg is írhatnád, hogy hogy ment… Szóval figyelj arra, hogy legyen nőiesség megélésed karácsonykor is. Nem csak a felzabálni való kaja és a rahedli gondosan kiválasztott és csodásan csomagolt ajándék teszi a karácsonyt egy férfi szemében. Sőt. Ha emlékszel arra amiket írtam, már azt is kell látnod, hogy ha csak velünk foglalkozol, akkor elveszted a nőiességed és az értékes kategóriából átcsúszol a hasznosba… Azaz éppen azzal teszel a legtöbbet magad ellen – és persze ez nekünk sem jó – ha nem törődsz a nőiességeddel.


Kérlek-kérlek legyél-legyél kicsit-kicsit

ö-ö-öönzőőőőbbb!


Úgysem fog sikerülni önzőnek lenned karácsonykor, mert nőből vagy, de ha erőlködsz, talán eléred azt a szintet, hogy magadra is jut egy cseppnyi nőiesség megélés. Ok?

Nőiesség módszertan karácsonyra

Hogy értsd majd a tanácsokat, a teljesség igénye nélkül fussunk át azokon a fontosabb pontokon, hogy mitől nőies egy nő karácsonykor. Az okokat most ne részletezzük, csak bízz bennem. Van a lényében valami megnyugtató. Van a lényében valami puha. Van a lényében valami befogadó, megengedő. Van a lényében valami gyengéd. Van a lényében valami csábító. „Ha ilyen leszek, nem lesz karácsonyfa sem…” – mondhatod. Értelek… Nyugi. Lesz. Persze sok dolog van még, de ezek szerintem a legfontosabbak karácsonykor…

Nézzük, melyek azok, amelyek nem erősítik a nőiesség képeit. Idegesítő, rohanó, szétesett. Erős, csak azért is, hajlíthatatlan. Majd azt én tudom, mert úgy kell annak lenni. Rommá hajtott, csapzott, lelakott. Tudom… „Ha én arra figyelek, hogy nyugodt, meg kedves, meg elfogadó, meg csábító legyek, akkor egy nyamvadt szaloncukrunk sem lesz…” Mondom, hogy nyugi!!!


Most kezdődik a NYUGIKARÁCSONY.

Első gyakorlat:

Csak figyelj, élvezd és nevess!


A legfontosabb nőiesség lecke karácsonyra

A nőiesség egyik legfontosabb jegye, hogy a nőies erő nem keverendő az erős nővel. Ha egy tanácsot adhatnék, akkor azt adnám, hogy ne legyél erős nő! Az nagyon gáz. Az erős nő, az megy, tör előre, mert neki dolga van és meg kell menteni a karácsonyt akár a saját nőiessége árán is, mert az az ő dolga és harcol, dolgozik, rohan, kiborul, aztán veszekszik, hogy mindenki csak döglik otthon… Ő meg kivan készülve… Ne legyél erős. Legyél te csak gyenge. Ez nagyon jól fog jönni… Mi ugyanis szeretünk segíteni annak, aki nőiesen gyenge – itt most nem a mű-életképtelen picsákra gondolok, hanem a kedvesünkre, aki nőiesen gyenge. Legyél nőiesen gyenge és használjatok minket férfiakat okosan, mert erre vagyunk teremtve. Legyél okos és ügyes – azaz nőies – és ne erős, mert azok mi vagyunk. Ha ezt megérted, akkor innen érteni fogod a konkrét tanácsokat. Használd őket, hogy megőrizd a nőiességedet karácsonykor és máskor is.

A nőies karácsonyi nő:

 1. A nőies nő karácsonykor „kicsit tart” a vezetéstől, mert „Annyi az agresszív férfi az utakon drágám, akik miatt ilyenkor kicsit félek. Olyan jó, ha te vezetsz, mert egy férfit azért mégiscsak másként kezelnek…” Persze, ha kell, akkor vígan megoldod mert nem vagy te fogyatékos, de azért légy okos. 🙂
 2. A nőies nő karácsonykor „kicsit fáradékony” hiszen „Annyira fáj a kezem és a lábam ettől a sok cipeléstől… Szükségem lenne arra a férfi erőre, amibe valaha beleszerettem…” Persze, ha most kell hirtelen megoldanod a három karton kólát, akkor megoldod, mert nem vagy missz picsa, de legyél okos. 🙂
 3. A nőies nő karácsonykor „néha kimerül” a házimunkában. Ilyenkor csendesen leül a félig meghámozott krumpli mellé, vagy a porszívó mellé, vagy a … bármi mellé és csendesen megvárja, míg rátalál egy megmentő és nem vág pofákat átvonulva a TV előtt, ami azt üzeni, hogy épp belehalok, mert ő tanult róla a Hogyan szelídítsünk férfit tanfolyamon, hogy ez a férfinak zaj, akkor is, ha szerinte észre kéne venni. Ő csak ül és vár:
  • Mi van veled kicsim (anyu, mami, stb.)?
  • Jaj drágám… Olyan jó, hogy ilyen figyelmes férjem (kicsim, kölköm, stb) vagy és ha nekem (maminak, anyunak) kicsit sok, mindig észreveszed… Annyira szeretnék olyan szép és csendes karácsonyt, de… De nem fogok végezni, mert elfáradtam… Segítenél kicsit…? – és persze ezt akkor, amikor még baromira nem vagy fáradt… 🙂
 4. A nőies nő karácsonykor „kissé jobban megengedő” – azaz okos. 🙂
  • Nyuszi! Most szólok, hogyha megint cirkuszt csinálsz a karácsonyból, mint tavaly és kiborulva zokogsz a fa alatt, akkor repül a fa a fenébe.
  • Dehogy csinálok életem. Most szeretném, hogy úgy legyen, ahogy te szeretnéd. Mondd hogy legyen! – és szépen (betűre pontosan) lejegyzeteled azt a két dolgot, ami apának eszébe jut. Ezt kiegészíted azzal a 8 dologgal, amiről fogalma sincs és ha agyonlőnék sem jutna eszébe, de nélkülözhetetlen és HAGYOD A FENÉBE AZT A 196 PONTOT, AMI SZERINTED NÉLKÜLÖZHETETLEN. Sohasem veszi észre, hogy vannak dolgok, amelyek még fontosak, ha nem hiányzik neki… Az általad hozzátett 8 dolgot viszont csak akkor veszed elő, amikor kiderül, hogy kéne, majd mondod neki ártatlanul, hogy „Azt nem mondtad kedves… de én tudtam, hogy te mit szeretsz.” Pusz-nyuszi-bújás, azaz nem szemrehányó, kioktatóverzióban és te leszel a csoda.
 5. A nőies nő „kissé többet kérdez” ilyenkor, mert tudja, hogy a válaszok nagy része az lesz, hogy : „Hagyjuk cica, jó az úgy.” Így neked is több időd lesz magadra. Azaz ha nekünk nem baj, hogy…
  • a gyerek nincs sterilizálva, és elég, ha tegnap fürdött…
  • nem lehet műteni a szőnyegen, és vannak pormacskák az ágy alatt.
  • nincs 16 féle köret a 12 féle fő ételhez. Úgyis a popcorn fogy jobban…
  • nincs mindenkinek mélységes energetikai-rezgésharmónia az ajándékdoboz alján lévő kis cetli és a Kirchoff második egyenletével paralel hajtott masni színe között. Szóval, ha nekünk nem baj, te ne csinálj azt belőle… Élvezd a pihenést!
 6. A nőies nő „kissé jobban” passzolja a feladatokat és „kissé édesebben” teszi ezt ilyenkor, mert tudja, hogy a mosolygós, de „kissé fáradt” arc „sokkal jobban” motiválja a férfiakat munkára, mint az önfeláldozó-szenvedő-mártír-belehalok-madonna akitől egy „kissé” jobban inkább gutaütést kapunk. Azaz édesen irányít és nem güzüzik.
 7. A nőies nő „sokkal jobban” figyel arra, hogy legyen ideje komótosan elmenni a bundátlanító-hajpödörő-szemrajzolóba és „sokkal jobban” figyel arra, hogy őrülten jól nézzen ki, mert a nőies nő, az nem bejáró-takarító-szakácsnő, hanem életünk igéző párja, ami fontosabb, mint a 8 fogásos tízórai és a sterilizált lakás.
 8. A nőies nő „nagyon segítőkész” abban, hogy segít kedvesének megjegyezni azt az egyetlen valamilyen ajándékot, amire fél éve eddig is többször „utalt”, de mivel nem volt Női kommunikáción és eddig nem tudta hatékonyan ráirányítani a párja figyelmét, most kell bepótolnia ezt, különben megint azt a büdös – ámde drága, azaz a férfi szerint értékes – parfümöt kapja, mint tavaly…
 9. A nőies nő „nagyon megértő” abban, hogyha most éppen nem kell még ebéd, mert mindenki döglik a TV előtt, akkor NEM KELL. Sőt… Odabújik kedvesen, részt vesz az élmények feldolgozásában (esetleg alszik egyet kedvese vállán) és stressz nélkül pillogva néz, ha film végén megkérdezik: „Ebéd?” Ilyenkor kényelmesen és kapkodás nélkül melegíti az ételt, mert tudja, hogy úgysem hal éhen senki, és mosolyogva azt mondja: „Életkéim, anya azonnal melegíti. Pont akkor, amikor TI KÉRTÉTEK… De tudjátok a gázból felszabaduló hő és az étel szenesedési együtthatója meghatároz egy optimális hőfokot, ami konvergál azzal, hogy fél óra múlva tudtok enni kedveseim… Vagy vajaskenyér…
 10. A nőies nő „nagyon figyel” arra, hogy lélekben hátra dőlve figyelje az eseményeket és jól szórakozzon azon, hogy a család többi tagjának menyire fogalma nincs arról, hogy mitől nevezik ezt az organikus káoszt családnak. Csak ül és megérti, hogy a gondoskodás nem mindig azt jelenti, hogy rabszolgát csinálsz magadból, hanem azt, hogy alkalmazod nagyanyáid bölcsességét: “A férfi a fej, de a nő a nyak…” – azaz legyél te csak mosolygós, és okos nő.

Békés, boldog, férfiakat érzelmekkel irányító, kiegyensúlyozott, megengedő karácsonyt, amiben sok időd van magadra és mocskos módon dögösen nézel ki…! Hidd el, ettől leszünk mi is boldogok, szóval ha nekünk szeretnél jó karácsonyt, akkor először magadnak hozd létre a Nőiesség Karácsonyát.

 
Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Kérlek segíts nőtársaidnak azzal, hogy megosztod ezt az írást. Ha te nem segítesz, nem jut el hozzájuk…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!
 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 
 

31 Responses

 1. Zsiske
  | Válasz

  Remek stílusú írás!

 2. kismano01
  | Válasz

  Már bocs,de van Neked fogalmad arról,hogy mit ünneplünk Karácsonykor? Jézus születését. Az anyaságot.A gondoskodást a nőtől.A gondoskodást Istentől. Ráadásul Mária “szeplőtelen” volt,tehát a férfi MOST AZ EGYSZER! nem főszereplő!!! Hagyj minket úgy ünnepelni ,ahogy mi szeretnénk NŐK! Minket a gondoskodás tesz boldoggá. A Karácsony pedig nem népszerűségi verseny! Boldog Karácsonyt!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Az ilyen hozzászólásokat azért hagyom fenn, mert jól meg lehet mutatni vele sok mindent… 🙂
   … már annak, aki érti.

   🙂

   • mARGÓ
    | Válasz

    Jól tetted, hogy fent hagytad. Tanulságos, hogy rontják el a nők a férfiakat. Abban is igazad van, hogy egy nő, családanya, – nem házvezetőnő – igenis nő, még karácsonykor is!!!

  • Sznuupi
   | Válasz

   A gondoskodás arról is szól, hogy a környezeted is érezze a Karácsony szépségét, melegét. Add meg a többieknek azt, amitől ők is érzik, hogy felkészülnek a fény születésére. Amitől jónak, ügyesnek, okosnak érzik magukat. Évek óta tanulom elengedni azokat a dolgokat, amik nehézzé, lehetetlen küldetéssé teszik a karácsonyt, anélkül, hogy elveszne az az információ, ami megmutatja a gyerekeimnek, hogy ez mitől szép. Egész jól haladok. 🙂 (Idén már csak 24-e délelőttjén voltam hisztisen aggódó)

  • Zsuzsi
   | Válasz

   Hát nem tudom. Amikor gyerekkoromban édesanyám a gondoskodás terhétől végletekig felturbózva, óriási fejjel kiabált, hogy miért pont most kell mindenkinek őt idegesítenie, akkor azt mondom, bár hagyta volna a francba a fene nagy gondoskodást és ült volna le közénk beszélgetni, vagy épp bámulni a tv-t. S bár inkább ezt tanította volna meg nekem, mintsem belém nevelje, hogy két percre nem ülhetek le, se a gyerekeimhez, s pláne nem “magamhoz”. Amúgy meg karácsonykor Jézus születését (is) ünnepeljük, s ha jól tudom, Jézus férfi volt.

 3. Bea
  | Válasz

  Szóval szinészkedjünk végig egy életet? Ez kell a férfinek? Érdekes… Akkor ő is játssza el, hogy mennyire segítőkész.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Bea!

   Ne színészkedd át az egész életedet. Legyél csak olyan beszólós pokróc,mint most. Sőt! Ne is jelezd női módon, hogy szeretnél bármit is egy férfitől, hanem csak üssed azonnal. Lehetőleg minél primitívebb és zsigerből jövő beszólásokkal. Az még jobb, ha pl el sem olvasod és meg sem hallgatod a másikat. Így biztosan ott fogsz majd tartani, ahol most.

   Senkinek sem lesz kedve veled beszélgetni segíteni meg pláne nem. Azaz továbbra is elvárhatod, hogy valaki játssza el, hogy segíteni akar, de ilyen nem lesz. Ha megtartod ezt az okos szokásodat mehetsz és egy életen át panaszkodhatsz mindenkinek, hogy a férfiak milyen parasztok,mert nem segítenek és nem vesznek nő számba…
   …és igazuk lesz.

   Nem attól vagy nő valakinek a szemében, hogy luk van a lábad között. Attól vagy nő, ahogy viselkedsz…
   … és ezt nem eljátszani kell, hanem – a te esetedben – MEGTANULNI.

   NEM SZÍNÉSZKEDNI KELL, HANEM NŐKÉNT VISELKEDNI ÉS HIRTELEN MEGVÁLTOZIK MINDEN.

   A bejegyzésedet egyfajta tanfolyami anyagnak hagytam fenn,mert iskolapéldája annak a zsákutcának, amiben a női kommunikáció nélkül csak kudarc, egyedüllét és fájdalom vár. De ez a te döntésed. Ha neked így jó… Hát jó utat.

   Sok sikert az elvárás alapú boldog életedhez. Ha esetleg a következő 100 évben nem lenne sikeres, lehet, hogy érdemes lenne változtatni azon, hogy elsőre rúgsz, aztán gondolkozol…

   Köszönöm, hogy egy jó példával járultál hozzá ahhoz, hogy meg tudjam mutatni a változni vágyóknak azt, hogy milyen kommunikáció és szerepminta vezet a pokolba…

   Boldog egyedül gályázást!

   Együtt érző szívvel 🙁
   Gyula

   • Bea
    | Válasz

    Kedves Gyula! Nem hiszem, hogy a hozzászólásom primitív, vagy bunkó lett volna, inkább kicsit kiakadtam azokon a tanácsokon, hogy tegyek úgy, mintha… Ez nem őszinte dolog.

 4. Rita
  | Válasz

  Szia!Nagyon tetszett az ìràs!!!A férjem 24-én délelőtt a cukràszdàból rukkolt elő sütivel.Hogy ne egész nap a konyhàba legyek.Jól esett ez a figyelmesség tőle.????

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Mert ő egy rendes férfi, aki szereti a feleségét és nem szereti a “haljunk bele az őrült nagy karácsonyi kirakatba” ünnepeket…
   … mint a legtöbb rendes férfi. 🙂

   Vigyázz rá! Nagy kincs az ilyen. 🙂

 5. Major Andi
  | Válasz

  Nagyon jó cikk, ismét, köszönöm! 🙂 A negativ hozzászólóknak csak annyit, hogy szerintem Gyula még senkit nem kötelezett, hogy olvassa a cikkeit! Persze tudom sokfélék vagyunk, mégis fel nem foghatom, ezt a sok negativ, sületlen kritikát amit egyes nők irnak!
  Én áldásosnak tartom Gyula munkáját és tanácsait! 🙂

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Tőled!Köszönöm! <3

   Tudod... Vannak, akiknek az az életük, hogy igazolást találjanak a saját kudarcaikra és ehhez sokszor meg kell ütközni azokkal, akik valami olyasmit mondanak, hogy néha a kudarcainkért mi magunk felelünk...
   Ilyenkor ez van.

   Köszönöm a soraidat. Ölelés.

   Gyula

 6. Ági
  | Válasz

  :)) Az írás hatására megkérdeztem a férjemtől, ő hogyan képzeli el a Karácsonyt, mi lenne számára fontos.

  Hosszú másodpercekig tartó csend után kibökte ezt a két dolgot:
  – legyen bejgli
  – legyen nyugis az egész

  Újabb pár perc gondolkodás után még kiegészítette azzal, hogy szeretné, hogy NE mossak és vasaljak aznap (az előző években rokonlátogatásos utazással teltek az ünnepek, és valóban volt erre példa sajnos).
  Ja, és hogy a vacsira készített fogások NE legyenek bonyolultak.
  Hát, igen…:))

  Gyula, szívből köszönöm ezt az írásodat is, idén ismét elolvastam, és megint nagyon jókat kacagtam (magamon) olvasás közben. De fejlődöm, idén már több mindent sikerült megvalósítani a leírtakból. 😉

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Ági!

   Annyira jó ezeket a sorokat olvasni.
   Nektek kevesebb munkátok lesz, nekünk békésebb az ünnep én személyesen pedig naponta látom, hogy a tanácsaim működnek!

   Nagy ölelés amiért megírtad!
   🙂

   Gyula

 7. Ágnes
  | Válasz

  Kedves Gyula,
  Barátnőmtől hallottam Rólad, így kattantam rá videóidra, írásaidra és nincsenek rájuk szavaim! Eszméletlenül jók! Nem csupán a tartalom, hanem a “hogyan” is. Elgondolkodtató, jó humorú, kristálytiszta tükrök – és térképek, irányjelző táblák annak, aki indul(na).
  Ezt a remek karácsonyi “összefoglalót” pedig jó magként már most megjegyzem magamnak és szét is szórom, hogy legyen idő gyakorolni decemberig 😉 Ugyanis ismert, mennyire hatásos a generációkon átívelő családi minta …
  Hálás köszönet értékes munkádért – remélhetőleg egyszer majd személyesen is 🙂

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Én pedig köszönöm, hogy mindezt megírtad. Jó, hogy ha kicsiben is, de talán néha boldogabb lesz egy két arc általunk.
   Legyen szép az utad!
   Ölelés
   Gyula

 8. Krisztina
  | Válasz

  Szia Gyula!
  Szeretem, mikor gyakorlatias példákat is írsz….. ide tartoznak a ‘tanmesék’ is. 🙂
  S ami ebben is a legjobb számomra, hogy ismét csiszolódott a banya(ülő)bika bennem, és hogy ez nem csak karácsonyra szól! 🙂
  Ha olyan a téma, légyszi tegyél bele még sok gyakorlati ötletet. 🙂
  Csodás újra nőiesedni! 🙂
  Köszönöm minden sorodat. 🙂
  Szeretettel ölellek Titeket! 🙂
  Krisztina

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Én pedig hálásan köszönöm a te soraidat. Ezek adnak erőt minden nap. 🙂
   Ölelés
   Gyula

 9. Erika
  | Válasz

  A kommentek elolvasása ugyanolyan hasznos volt mint maga a cikk. Köszönöm az élményt, mindenképpen hasznunkra válik azt gondolom. Sokfélék vagyunk és sokféleképpen gondolkozunk, de így kerek a világ.

 10. Kugli Judit
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Sírtam is, nevettem is, megérintett minden mondatod!
  Köszönöm!
  Szeretettel
  judit

 11. Kátai Judit
  | Válasz

  Kedves Gyula,
  Olyan jókat kacagtam, amíg ezt a cikket olvastam, hogy a laptop majd’ kiesett az ölemből, és a vizslám nem győzött felugrálni a helyéről, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e, mi ez a nagy zaj….:) Hát igen, a nő megteremti a tökéletes karácsonyt, ha beledöglik (mindenki) akkor is…
  Én felfedeztem valami szuper dolgot múlt karácsonykor – a wellness fürdőkben dec.24.-én max. félház van csak:) hiszen mindenki otthon küzd a feladatokkal. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt ott, ahova mentem.. Viszont akkora élmény volt az a csend és nyugalom, hogy elhatároztam, ebből bizony hagyomány lesz, és én szaunázással, csendes beszélgetéssel, sószobában olvasgatással fogom eztán tölteni a nagy napot. Vacsorára még így is bőven hazaérünk, egy lazacfilé pedig még Gordon Ramsey nélkül is megsül 6 perc alatt serpenyőben!
  Ajánlom mindenki figyelmébe a dolgot:)
  Üdvözlettel,
  Kátya

 12. Márk
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Hatalmas köszönet a sorokért!
  A jó időben amikor kellett, én is megtaláltam, és csodálkozva minden egyes mondatnál bólogattam magamon kacagva, hogy igen és igeeen. Lám milyen egyszerű is tud lenni az élet, és mennyivel több van benne, mint a panaszkodás és stressz?

  Hála és szeretet mindenkinek aki szereti!

  Egy boldog, elégedett fejként,
  Márk

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Márk!

   Én köszönöm, hogy megírtad ezeket a sorokat! Jó, hogy a férfiaktól is kapunk visszajelzéseket!
   Legyen boldog az utad!
   Szorítok és köszönöm
   Gyula

 13. A Sólyomember
  | Válasz

  Respect!
  Nagy köszönet az irományért! Minden szavával egyező a véleményem, szépen, érthetően van megfogalmazva, aki nem érti, az nem képes átlépni a korlátain, vagyis nekik mindegy a fogalmazás, náluk máshol van a hiba…
  Látom, hogy hol siklik félre manapság a nőiesség, csakúgy, mint a féirfiasság is, az írásaid mindkét fél számára tanulságosak.
  További hasonló cikkek írására buzdítalak, nagy szükség van Rád, az írásaidra manapság.
  Aki nőnek érzi magát, az pedig olvassa, gondolkodjon el rajta, és kommenteljen, mert lehet, hogy egy félreértésen csúszik el, hogy megtalálja magában a NŐt.
  Csak így tovább. és köszönöm mindkét nem nevében,
  Attila

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Én köszönöm, hogy soraiddal erőt adsz a holnapok – sokszor reménytelen – feladataihoz. Köszönöm, hogy Férfiként állsz itt és így talán egy picivl hitelesebb és így hasznosabb lesz a hölgyeknek mindaz, amit igyekeznék a lábuk elé helyezni.
   Kívánok neked – nektek – is erőt, s hitet ahhoz, amit ti tesztek

   Gyula

 14. Sztarenszky Róbertné Magdi
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Minden nap lehet ilyen, mint ez az általad javasolt karácsony!
  Vágyom rá, hogy ilyen könnyed, hátradőlős, huncut szemléléssel nézzem a mi családi káoszunkat! Az első lépéseim még el-el billennek.
  Az ádventi időszakban már szerencsére elolvastam kedves soraidat.
  A saját bejgli sütést pl. most autómatikus güzüzés helyett, kérésre készült.
  Minden lett ami igazán kellett, segítség is!
  A beletett munkám sokkal kissebb; az “atrakció” szelidebb, ám sokkal békességesebb lett.
  Az eddigi ünnepeinkhez képest,- mikor fotóztam-vettem észre, hogy elég csak 1-1 képet csinálni, inkább együtt lenni fontos.
  A gondoskodás jelen van így is: ápolásra szoruló dédi, a gyermekeink családjaiba érkező csecsemők körében.

  A férjem talált rátok, s küldött a férfiszelidítésre. Azóta sokat teszek azért, hogy vonzzam őt. Biz😩ny előtte Ő került ki a fontos dolgaim hada miatt,a bűvkörömből. Közel a 60hoz most kezdek nő lenni!
  Köszi a sok kedves élményt, amit Ágival adtatok.
  Nagyon szeretném bővíteni a tanulnivalóimat Nálatok!
  😊
  Magdi

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Magdi!
   Köszönjük a soraidat! Reméljük napról napra boldogabb leszel!
   Legyen szép az utad, akár találkozunk, akár nem. 🙂
   Ölelés
   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.