Az élet véletlenei és az újrakezdés

Újrakezdés és az élet véletlenei

posted in: Magány Egyedül 1

Hogyan is indul az újrakezdés?

Az élet sok vicces és váratlan helyzetet hozhat életünkbe. Tervezzük az újrakezdést, naponta építjük gondolatban a helyzeteket, hogyha majd, ha így lesz, meg úgy lesz, akkor mi lesz. Aztán egyszer csak ott állunk felkészületlenül a lehetséges nagy Ő előtt és kezdődhetne a nagy újrakezdés is de…

… de aztán hazafelé vagy még később konstatáljuk: “Ezt megint elcsesztem… Ebből megint nem lesz újrakezdés.”

Egy új élet, egy új kapcsolat, egy újrakezdés kétféleképpen kezdődhet. Egy megtervezett úton, amikor valaki időt és energiát szán arra, hogy olyan helyeken töltse az idejét, ahol esély van arra, hogy összetalálkozik egy kóbor lovaggal, aki épp szíve hölgye után kutat. Lehet ez egy társközvetítő oldal – amiben azért a tapasztalat azt mutatja, hogy több a daráló, mint a lélek – de lehet az internet, egy rendezvény, a facebook, a saját weboldalad, vagy bármi. De lehet egy véletlen is. Egy elejtett szatyor, egy koccanás a bevásárlókocsival, egy reptéri csomaggal bénázás, vagy egy utcai kérdés. Persze ezek is lehetnek előre tervezettek, de sokszor van, hogy az élet “összehoz valamit” és ott kuncog a sarokban, hogy mi mit bénázunk ilyenkor. Szóval, jó felkészülni arra, hogy az újrakezdés bármelyik pillanatban elkezdődhet. De hogyan lehet felkészülni a váratlan, véletlen helyzetekre, hogy tényleg újrakezdés és ne leégés legyen belőle?

Hol is kezdi a férfi az újrakezdést?

Ez lehet, hogy kissé morcossá teszi a kedves olvasót, így egy kedves viccel vezetném be a dolgot, hogy jobb legyen a hangulat.

Történt egyszer, hogy a Buckingham palotában álarcos bált rendeztek. Mindenki meg is érkezett szépen sorban a maga kis álarcában és jól érzete magát. Éjfél után, már sokkal kevésbé volt feszélyezett a sok vendég és egy kissé kapatos, ámde ismerkedni vágyó lovag mellett ellibbent egy formás női fenék. A lovag nem is tudta pontosan felmérni a helyzetet, de valami megmozdult benne és nem bírta megállni, hogy ne csapjon egy afféle huszárosat arra popsira. Az elbűvölő női gömbölyűség gazdája megállt, lassan odafordult a lovaghoz, akit eltöltött a férfias jóérzés, hogy ez a kis “jelzés” megtette a hatását.

A hölgy állt még egy másodpercig az álarcban, majd lassan elvette az arcától…

A királynő volt az…

Egy pillanatra a lovagban meghűlt a vér, majd így szólt:

“Fenség…! Ha szíve is oly kemény, mint a feneke, akkor elvesztem!” – majd meghajolt.

A királynő elnevette magát, majd kinevezte a lovagot az éjszakai testőrség váltásparancsnokává…

Avagy az újrakezdés és a felség feneke

A történet természetesen vicces, de mi férfiak egyáltalán nem viccnek gondoljuk. Ez a történet tényleg megmutat belőlünk sok mindent, így ha nem azzal vagy elfoglalva, hogy milyen primitív dolog nők fenekére csapkodni és milyen állatias dolog a férfiak részéről az, hogy azonnal a szexen jár az eszünk, még használhatod is a magad újrakezdésének elősegítésére.

Szóval… Ciki, nem ciki. Azt ígértem kiadom a férfi titkokat neked – akkor is ha ciki, akkor is, ha nem tetszik ez neked. Igen. Nálunk az újrakezdés a “felség fenekénél” kezdődik. Nem. Nincs benne tervezés. Nincs benne jól megfontolt stratégia. Egyszerűen csak ellibbentek mellettünk és egy pillanatra megáll a létezés.

Ez a pillanat a kutatások szerint 0,7 másodperc…

Igen. Ennyi idő alatt lefut a program, mely elemez valami mély, több százezer éves kód alapján és a végén meghozza a döntést. IGEN/NEM. Biztos érted… 🙂 Hogy ebben a programban mi van benne…? Lehet, hogy sohasem tudjuk meg pontosan, mert olyan mint a google keresőmotor, ami eldönti, hogy szerinte melyik oldal jobb ha a keresőbe beírod “kismacska”. De… De azért sok minden több mint “gyanús”. Az egyik ilyen elemet, már 3500 évvel ezelőtt megfigyelték és egy szimbólumban leírták a Védákban.

“A férfi az égből kapja a tüzet…” – azaz a férfi fantáziál.

Nulla egész hét tized másodperc alatt ott állsz “pőrén” és egyszerűen tudjuk, hogy milyen lehet veled… Értem. Primitívek vagyunk, meg minden… Ez a te dolgod. De ettől még ez tény. Úgy állsz ehhez, ahogy akarsz. Kubában például van egy mondás a nők között:

“Ha reggel elindulsz és három utcasarknyi távolság alatt egyetlen férfi sem füttyent utánad, vagy nem adja jelét, hogy eltöltene veled egy éjszakát, akkor menj haza, öltözz át, mert rondán nézel ki!”

Szóval vedd ténynek. Így is, meg úgy is ez történik veled. Ha akarod élvezheted is, ha akarod hisztizhetsz is. A reakció megjelenik bennünk. Hogy miért jó ez? Mert gyorsan lemérheted, hogy melyik férfi hogy reagál és kukásíthatod az alját. Füttyöget? Az azt jelenti szép vagy. Ettől még nem kell odarohannod az árokásó melósok közé. Könyveld el, hogy tetszel. Használd az önbizalmad fejlesztésére. Észreveszed, hogy nézi a cicidet, majd zavartan elfordul, mikor ránézel. Mosolyoghatsz is egyet és lehet, hogy 5 perc múlva segít levenni a csomagod a futószalagról, vagy lenézően végigmérheted és életeben nem látod többet.

Szóval, mi sajnos, nem sajnos, elsőre a látványra “kapjuk a tüzet.”

Mit kell tudnod erről a “tűzről”

 • Az egyik az, hogy ez a tűz lobbanékony. Könnyen ki is lobban és könnyen feltüzelhető. Szóval rajtad áll minden a második lépésnél.
 • A másik dolog az, hogy nyugodtan felejtsd el, hogy csak a “jóseggű” csajok futnak be a célba. Sőt!!! A jó idomoknak sokszor van némi nemű hátulütőjük is…

Az igaz, hogy az első 0,7 másodperc a vonalaké. NYUGI! Mondom 0,7 másodperc az, amikor ez abszolút előny. Ebből adódik az, hogy fontos készülnöd erre a 0,7 másodpercre és sajnos spontán helyzetekben nem hagyható figyelmen kívül, de…

De fontos tudnod, hogy ez a “tűz” csak azért felel, hogy IGEN vagy NEM… Akkor, ott, abban a pillanatban, ha nem lenne ott senki és történhetne bármi, akkor “igen”-e vagy akkor sem… Na nem magyarázom tovább, értened kell. Ha nem érted, akkor úgyis mindegy. 🙂

Aha…! Szóval érted! Az jó… 🙂

Szóval, ez a “tűz” egy pillanat. Innen következik a Nő reakciója. Mozdulatok, beszéd, hangsúly, nőiesség és minden, ami csak a nőt teszi. Ezen a ponton dől el: csak a forma kell, vagy a tartalom is. Ezen a pontos csinálnak magukból Barby babát és nem lesz más belőlük, mint ágyas.

Tudnod kell, hogy a királynő nem a legjobb fenekű a bálban, de az egyetlen, akiben van méltóság, intelligencia, humor és spontaneitás… Ez az a valami, ami aztán a lovagot olyan mondatra sarkallja, ami lehetővé teszi azt, amit férfi és nő is vár a másiktól.

nőiesség

Újrakezdés második menet – szerva a nőnél

A második menet – ami persze csak viccesen a második menet – mindig valami reakció. Valami olyan a nőtől, aminek egy pillanatnyi ideje van a megmutatkozásra. Igen, ez nagyon nehéz. Évek óta először egy férfi utánunk szól, hogy: “Hölgyem! Kiesett a tamponos doboz a kocsiból…” Neked meg annyi… 😀 Jó. Értem. Egy férfi nem mondja, hogy tamponos doboz, csak most direkt sarkítok, hogy behozhassam a képbe a zavar érzését. A legtöbbször valami “köszönöm”, vagy “jaj de béna vagyok” és gyors kapkodás, majd bénázás. Pasi áll még egy darabig… Keresi, hogy mi a fenét mondhatna ennek a nőnek, hogy ne kelljen tovább tolni azt a rohadt bevásárlókocsit azzal a nyolc egyforma pizzával, amit minden héten megvesz vacsorára, aztán mosolyog kicsit zavartan ő is, és belátja: Ma estére is marad PlayBoy magazin… Ha tetszettem volna neki, csak ad valami jelet…De nem… Négy éve nincs egyetlen egyedülálló nő sem, akibe bele lehetne kötni.

Eztán még egyszer összefuttok a konzerves pultnál, ahonnan ő elhúzza a csíkot, mert az összes újság tele van azokkal a női írásokkal, hogy a férfiak állatok és csak élőhúsként tekintenek a nőkre. Lovagunk jól beijed, hogy hátha ráküldöd a biztonsági őrséget, mert “követi és zaklatja” a nőket. Te ezt meg is erősíted azzal, hogy amikor észreveszed, azonnal elfordulsz, mint akinek százszor fontosabb az, hogy milyen “E” van abban a szerencsétlen konzervben, mint ő. Meg különben is… A jó nők mind foglaltak, a többi meg feminista, vagy leszbikus… Ismerős gondolat nem…? 😀 // Csak te a pasikra gondolsz így.

Újrakezdés harmadik menet – bénázás miatt elmarad

Szóval lovag el… te meg három perce tartod a kezedben a glóbusz konzervet FORDÍTVA, mert azt sem tudtad hová bújj és a melletted álló anyuka másodikas kisfia ébreszt fel, hogy : “Anyaaaa…! A néni nem is tud olvasni, csak úgy csinál.” Még meglátod, ahogy öt sorral arrébb beáll a kaszához, egyszer rád néz, majd elkapja a fejét. Te közben összeraktad, hogy mit is mondhattál volna és elhatározod, hogy a parkolóban, majd nekimégy a kocsival, vagy spontán kiborítod elé az egész kosarat, vagy…

De aztán valaki kártyával fizet előtted és nincs rajta elég pénz… Aztán áfás számlát kér… Aztán észreveszik, hogy egy gyufával többet ütöttek be és…

És elmaradt a harmadik menet… Következő menet 4 év múlva…

Az újrakezdés MOST van.

Nézd… Az élet annyit tud tenni érted, hogy néha küld egy arra járó hős lovagot, te pedig vagy élsz vele, vagy nem… Milyen érdekes… Ha elindulsz egy útra, akkor készülsz rá. Viszel mindent ami kell. Szemceruza, tartalék harisnya, kaspó, vitrázs, bordűr, meg mittudomén, ezeket a női dolgokat pontosan, de a lényeg, hogy tele a retikülöd. Arra pedig nem készülsz, hogy mi lesz, ha ott áll a jó lovag “kezében a fenekeddel”, tamponos dobozoddal, leejtett kocsikulcsoddal és kéne vele valamit kezdeni. Nincs nálad a kifogyhatatlan beszélőkéd, a sziporkázó humorod, az átható mosolyod, a nőies félénkséged, ami azt mondja “Tetszel, de mégsem ugorhatok a nyakadba. Szelídíts meg!” Szóval nincs nálad semmi…

Napi 600 potenciális egyedül élő férfi megy el melletted és te nem tudsz egy kukkot sem mondani nekik. Arról nem is beszélek, hogyan kellene elkéretni a telefonszámodat, a mail címedet vagy rávenni őt arra, hogy legalább azon a nyamvadt facebookon jelöljön be…

zen, tudatosság, elvonulás

10 pont a MAI újrakezdéshez

 1. Képzelj el minden helyzetet, ahol csak találkozhatsz vele.
 2. Járj úgy, hogy minden lépésnél tedd fel a kérdést: “Ha most… akkor mit mondanék?”
 3. Indulj el minden útra úgy, hogy belenézel a varázstükrödbe és kérdezd meg: “Mit lát, aki rám néz?”
 4. Tekints mindent egy nagy varázsdoboznak, ahol bármi megtörténhet.
 5. Ne csak a “Nagy bevonzás” könyvet lapozgasd, hanem tégy is meg mindent.
 6. Sugározzon rólad, hogy vidám és nyitott vagy, hogy ne féljenek megszólítani.
 7. Adj lehetőséget minden percben, hogy valaki meg is tehesse.
 8. Ha nem jut eszedbe hirtelen semmi, mondd: “Annyira meglepődtem, hogy nem jut eszembe semmi, pedig szívesen mondanék valamit. Innen majd csak lesz valami… 🙂
 9. Nézz rá a férfiakra és mosolyogj.
 10. Jusson eszedbe ez a mondat: “Egy igazi gésa egyetlen pillantásával meg tud állítani egy férfit.”

És ha úgy érzed jól jönne még pár ötlet, akkor gyere el, vár az

újrakezdés csoport

ahol segítek neked elengedni a régi megszokásaidat, megérteni egy férfi gondolkodását, hogy magabiztosabb lehess és felépíteni a holnapod női mintáit, hogy sikeres légy a férfiaknál!

“Lehet, hogy csak egyetlen szál gyufád van, de hidd el, lehet vele erdőtüzet gyújtani…”

 

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Tovább olvasok, mert szükségem van rá.

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

 1. Tar Dalma
  | Válasz

  Nagyon jó, és tényleg így van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük