Szakítás után, magányosan, egyedül

posted in: Magány Egyedül 0

… avagy hogyan kovácsoljunk előnyt egy szakítás képeiből

Azt hiszem ez a legnehezebb téma, amihez félek is hozzányúlni. Olyan érzésem van, mintha egy sokszor összetört porcelánbabához kellene hozzányúlnom, akit már párszor csúnyán eldobtak, vagy figyelmetlenségből leejtettek és aki minden ilyen szörnyűalkalom után iszonyú kínok árán szedegette és ragasztgatta össze, szilánkjait. Ez a porcelánbaba ugyan az és mégsem. Még ha gondos restaurátor kezek adták is vissza a fényét, egészen biztosan sok olyan seb, ragasztás, és hiányzó darabka van benne, amely abban a pillanatban, amikor az egyedüllét, a magány, a magányossá válás szóba kerül, azonnal felszisszen és ösztönösen félrehúzódik. Ha te is ilyen szakítás után összetört és megragasztott baba vagy, annyit tudok neked ígérni, hogy vigyázok rád, de nem tudhatom, hogy neked hol fáj a legjobban. A szakítás ezer arca és ezer sebe a legnehezebb téma, de igyekszem majd óvatos lenni azzal kapcsolatban, hogy miért voltál, vagy éppen vagy most magányos, miért vagy egyedül. Akit pedig még nem törtek össze, az olvasson itt olyan nyitott szemmel, hogy felhasználhasson sorokat annak felismerésére, hogy mikor kell nagyon figyelnie, hogy elkerülje a szakítás fájdalmait…

Miért lehet érdemes – szükséges – megvizsgálni a szakításainkat?

A női létezés egyik mérőpontja a társkapcsolati helyzetük. Ezt te pontosan tudod. Kislányként mindenki játszik hercegnőset, tervezgeti az álomesküvőjét, elképzeli a herceget fehér lovon, aztán felnő és addigra látja, hogy kb. annyi herceg kószál a körúton, mint fehér ló… Aztán jön valaki, és puff, aztán a másik és reccs, aztán megint valaki és azt már te lövöd le mielőtt kárt tehetne benned… Szóval a nők önértékét önértékelését sokszor a párkapcsolatuk élményei határozzák meg. Naponta beszélgetek értelmes, csinos, kedves nőkkel, akik lélekben egy ázott kisveréb képét látják abban a képzeletbeli tükörben, amibe belenéznek. Hogy pontosan mi a te eseted, azt nem tudhatom, így ha valami hasonlóságot látsz az életed és a példák között, ne akard elvágni a torkom. Ezek példák. Annyit kérek légy nyitott. Ha van véleményed, szívesen megbeszélem veled. Most csak azt lásd, hogy mi a cél. És a cél az, hogy ne maradj egyedül, sem most, sem később és rendbe tegyük azt, hogy te igenis értékes nő vagy. OK? Na gyere…

Miért maradtam egyedül, miért vagyok magányos?

Sok hölgy életét hallgattam már végig a Hozd el a köved beszélgetésein és közülük jó néhány a vállamon fejezte be a történetet, ami után a szemfestékes – könnyes – nyálas – taknyos pólómat is le kellett cserélnem. És ez most komoly. Naponta látom, hogy ez nagyon nehéz. Ami X száz beszélgetés alatt kiderült, az az, hogy ez a kérdés határozza meg a női életérzésed minőségét, viszont a nők nem látják tisztán ezt a helyzetet. Mivel ez tény a következő kapcsolatba pontosan ugyanazokat a hibákat követik el mint előtte. Hidd el, nélkülözhetetlen egy feltárás, mert a mókuskerékben végtelen mennyiségű kört lehet futni és előbb lesz vége az életednek, minthogy elérj az út végére és megleld a választ. Igen… lehet, hogy fájni fog. Vegyél elő zsepit, én jól bírom pólóval – virtuálissal is – és vágj(unk) bele.

női kommunikáció

Az összes férfi szemétláda és mindig rohadékokat fogok ki!

Nos… Éppen ezért született a Titkos Tanácsok Nőknek facebook csoportja – ami tényleg titkos csoport. Az a helyzet, hogy egy ilyen mondat után kevés férfit találsz – rajtam kívül – aki meghallgat és még kevesebbet – ugyancsak rajtam kívül – aki rendelkezik annyi tapasztalattal és tudatos ránéző képességgel, hogy ne küldjön el a fenébe azonnal és persze ezáltal ne lenne ő is egy szemétláda. Ebben a titkos facebook csoportban anélkül beszélgethetünk, hogy egyetlen „szemét állat” hozzászólhatna, mert csak nőket veszünk fel. De a lényeg: A tapasztalatom az, hogy a hölgyek egy része abszolút úgy érzi, hogy ő megtett mindent, és tesznek rá magasról – azaz a férfiak szemétládák. Most egy olyat mondok, amit nem – vagy kevesen – szoktak. Igazad van. Igen. Igazad van. Valóban. A férfiak szarháziak. Annyit azért óvatosan megjegyeznék, hogy nem azért és nem úgy, ahogy te gondolod, de a te megélésed tényleg lehet ez. Ami nagyon fontos lenne számodra, az az ismeret, hogy kicsit jobban megértsd mit gondol egy férfi és mi határozza meg a létezését. Ha ezt nem érted, mindig úgy fogsz járni, mint aki meg akarja simizni a cuki macikákat azok meg széttépik, mert senki nem magyarázta el neked azt, hogy a macikák alaptermészete a széttépés. Így van ez a férfivel is. Sajnos mi alapvetően nem a cuki macikák vagyunk. Lehet belőlünk ilyet nevelni, de ahhoz okos idomárrá kell válnod és ha csak azt a tapasztalatod szűröd le, hogy az összes medve egy rohadt vadállat, akkor ugyan olyan messze jársz az igazságtól, mint amikor még azt hitted, hogy a macikák cukik. A medve az medve, a férfi meg férfi. Aránylag „eccerűrek” vagyunk, csak nem hiszi el senki, hogy mitől, így aztán egészen másfelé keresgélnek a nők. A férfi egyik lényegi alapérzése, hogy ő a világ középpontja, nem függ senkitől és azt csinál, amit akar. Hogy ez miért van így, arról írtam a Nap szimbólumoknál. Ha megengeded neki, hogy bármit megtehet, akkor bizony meg is teszi és sokszor fog bántani. Ha semmit nem engedsz meg neki, akkor pedig lelép. Elsőre azt javaslom, hogy olvass kicsit a férfi alaptermészetéről. Ennek megértésében a Nap szimbólumokkal kapcsolatos írások sokat segíthetnek, a konkrét medveszelídítésről pedig később írok.

Kevés vagyok és mindent elrontok…

A másik nagy csoport, aki minden hibát magára rángat és szentül meg van győződve arról, hogy ő egy értéktelen nulla. Biztos ronda vagyok, biztos nem vagyok elég jó nő az ágyban, biztos nem főzők elég jól, biztos… Ilyenkor jönnek az aszkétikus megoldások. Sokan egy fél életen át betegre fogyókúrázzák magukat, olyan dolgokat vesznek a megfelelési vágy miatt a nyakukba, amelyeket nem bírnak teljesíteni eredmény meg sehol. Továbbra is az elutasítás, a lekezelés, a közönyös reakciók, az elhidegülés és… és tovább nem is ragozom. Így aztán szépen lassan elkezdenek jönni a pszichoszomatikus betegségek és páran kikötnek az onkológián, ami szörnyű ár. A legtöbb esetet végigbeszélve azonban itt is ugyan az derült ki. Nem veled van a baj – vagyis veled, de nem úgy. Szóval nem azzal van az igazi baj, hogy nagy a segged, vagy nem vagy igazi lepedőakrobata, vagy nem vagy eléggé készséges rabszolga. Azzal van a baj, hogy nem tartod magad annak, ami vagy. Rengeteg tapasztalatom van igen is módfelett kerek hölgyek sikeres párkapcsolatára, akik egyébként nem járnak Pirner Almához rúdtánc- és sztriptíztanfolyamra, sőt kifejezetten utálnak főzni, mert pocsék szakácsok. A baj ott van, hogy a legtöbben nem tudják, mitől nő a nő egy férfinek és mire vágyik egy férfi. Sokan még ma is azokban a buta közhelyekben léteznek, hogy „a férfit a hasán keresztül lehet megfogni” és hasonló és “a férfi csak d…ni akar”. Frászt. Az persze nagyon kényelmes, ha mindig van kaja otthon, ami veri a Gundel séf napi ajánlatát, de ettől max házvezetőnő leszel. A kulcs abban van, hogy ha már tenni akarsz a kapcsolatodért, akkor olyat tegyél bele, ami a túloldalnak értékes és nem pedig hasznos. Érdemes az eddigieket megvizsgálnod a Nap szemszögéből – ahogy korábban írtam már sok példában.

Fontos, hogy értsd! Tartozz bármelyik csoportba is, én nem arra akarlak rávenni, hogy tegyél még többet bele a kapcsolatodba, szolgáltasd ki magad még jobban, nyelj le még többet. Frászt. Arra akarlak megtanítani, hogy ha tényleg tenni akarsz azért, hogy legyen egy normális pasid, akkor annak azt add amit tényleg értékel és ne azt, amit te gondolsz arról, hogy mi kell neki. Ezzel – ha ügyes vagy – még kevesebb munkával többet fogsz elérni, mint bármivel és a vicces ar, hogy közben még jól is érzed majd magad.

Van még két csoport…

Az egyik, aki a fenti két eset keveréke. Ők azok, akik akkor rúgnak, mikor nem kéne és akkor nyelnek le mindent, amikor nem kéne. Nekik ugyan ez az „ismerd meg a férfit” terápia segíthet. Amúgy a tanfolyamok visszajelzése alapján eléggé hatékony a dolog. Igaz, nem egyszerű 10-20-30 éves beégett reflexeidet átírni, de megy.

A másik csoport a pechesek csoportja. Igen. Lehet ezzel kellett volna kezdenem, de szándékosan nem tettem ugyanis a legtöbb nő a fenti két csoportból ide sorolja magát automatikusan – csakhogy ez nem old meg semmit náluk és bizony legtöbben nem ide tartoztok. Van, hogy jó csaj vagy, pontosan jól látod, hogy mikor mit kéne tenni és mégis egyedül maradsz. Na ez igazán tud fájni… Fontos tudnod, hogy ige is van szarházi férfi és van olyan, hogy egyszerűen peched van. Te oda vagy érte, normálisnak is néz ki, de lelép… Az életemből tudom, hogy van, hogy te őt szereted, ő meg mást. Nem szarházi, csak… csak nem te vagy a párja. Ez az, amin nem tudunk segíteni. Egy titkos Tanács. Ilyen pasi után sohasem érdemes futnod. Ha egészséges lelkű nőként más jobban tetszett neki, akkor lábtörlőként biztosan csak abban erősíted meg, hogy még messzebb kerüljön el, ami csak a nőiességedet nyírja ki. Ne feledd az egyik Titkos Tanácsot Nőknek! Soha ne csinálja magadból hasznos vagy vacak holmit. Fájni fog ha elment, de ettől te még gyönyörű vagy és van, akinek pedig te kellesz. Neked is volt aki nem kellett. Engedd el… Ebben segít – amúgy mindenkinek aki egyedül van – az Elengedés Újrakezdés csoport, ahol a pontos személyes okokat keressük meg, vetjük össze más hölgyek tapasztalatával és alakítunk ki gyakorlatokat és stratégiákat az újrakezdéshez. Annyi megjegyzést még engedj meg, hogyha ide soroltad magad és rendszeresen peched van…Öööö… Hogy is mondjam… Szóval nézz rá a fenti csoportokra… Hátha… Vagy beszélgessünk egyet… Hmmm…?

zen, tudatosság, elvonulás

Légy értékes nő!

Mindig mindenkinek ezt tanácsolom. Ne a többi nővel foglalkozz, ne a divattal foglalkozz, ne a segged méretével foglalkozz – vagyis foglalkozz ezekkel, de nem ezek a legfontosabbak. A legfontosabb a nőiesség megértése a férfi szemszögéből. Annyi helyen csináltál már lábtörlőt magadból és annyiszor üvöltöttél vagy zokogtál. És? Belegebedtél a nagy megfelelésbe és? Foglalkozz a saját nőiességeddel de kérlek! Ne a női tanfolyamokon… Együtt dolgozom jó pár női csoporttal és csoportvezetővel. Vannak szuper anyagaik, amelyekről egy férfitől nem sokat tanulhatsz és vannak iszonyú mellélövéseik éppen abban a témában, hogy mitől leszel nő egy férfinek. A tanfolyamok gyakorlatai közben derül ki mindig, hogy ezt nem elég érteni. A szituációs gyakorlatokon én, mint férfi, két mondattal tudom kibillenteni a ma félreértelmezett spiritualitásába öltözött nőiességtudatosság képviselőit, amiből az következik, hogy nem jó az alap, nem jó a tudás és nem jó stratégia. Két mondat után jön a kikerekedett szem, és már lépéshátrányban is vagy, pedig csak pontosan azt szimulálom, mint otthon a pasid. A különbség, hogy ő otthon meg is adja a kegyelemdöfést, nekem pedig szipoghatsz kicsit, hogy „ilyenkor a Zoli-Pist-Karcsi mindííííg…” Nyugi! Szeretés van, had mondjam tovább…! Sok nő elmesélte, hogy évek óta tanulja a nőiességet, de a párja ezt nem értékeli. Nem… Nem is fogja. Attól te nem leszel egy férfinek nő, ha bebiflázod a szakrális nő spirituális küldetését, az összes angyalt és négy tarot könyvet. Jó azt tudni, de nem erre való. Ettől te legfeljebb egy flúgos tyúk leszel, ami még messzebbre visz a párodtól. Azt sem fogja érteni miről beszélsz és ez még a jobbik eset. Általában pont az ellenkezője történik egy férfiben, ha hazaállítasz mint “szakrális nő”. Azt látja, hogy éppen most veszíti el a nőjéből azt a darabot, ami eddig az övé volt… Szeretnél egy igazi spirituális kapcsolatot egy férfivel? Akkor először is felejtsd el ezt a facebook spir lájkolós világot, ahol bebiflázott mondatokkal hárítják a nők a legegyszerűbb kérdést is, ami tényleg arra ösztönözné őket, hogy nézzenek bele a mélybe és ne mondatokat, meg angyali képeket osztogassanak.

Hogy mi is ez? Mára ennyit, de hamarosan beszélünk arról a valamiről, amit minden férfi szeretne… És hidd el, ez nem AZ, amire most gondolsz. Ha Az lenne, akkor minden nőnek rendben lennének a pasi kérdései.

Minden sorát szeretettel írva

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek.

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük