Miért vagyok egyedül?

Miért vagyok egyedül? Az egyedüllét titkos okai.

“Egyedül vagyok. Kiteszem hát a facebook-ra az érzéseimet… De sehol a férfi…”

Sok-sok egyéni konzultáción és Hogyan szelídítsünk férfit workshopon kerül elő ez a kérdés. Mondhatnám napi téma a Miért vagyok egyedül kérés. Ebből a cikkből nem kapsz teljes választ a miért vagyok egyedül kérdésre, mert ez csak egy szegmense a válasznak, de egy nagyon fontos pont. Ha több része is érdekel a miért vagyok egyedül kérdésnek, akkor mielőtt kibuksz ezen a cikken, kérlek vedd elő a befogadó női lényed és olvasgass a Titkos Tanácsok Nőknek olvasószobájában és ne ebből az egy írásomból vonj le végleges következtetést.

Mivel a Titkos Tanácsok Nőknek facebook csoportba minden héten megpróbál valaki – amolyan “intelligensen” – azaz minden magyarázat nélkül becsempészni egy-egy olyan cikket, ami jó példa a miért vagyok egyedül kérdés megmutatására, gondoltam legyen hát. Nézzük, egy “női” cikken keresztül, hogy miért vagy egyedül, ha ilyen cikkekkel tömöd a fejed és a facebook oldalad.

Miért vagyok egyedül – válaszok keresése

Nos… Még egyszer szeretném kijelenteni, hogy sok oka lehet annak, hogy miért vagy egyedül, ezért ne vedd magadra az itt találtakat, ha nem rád vonatkozik, de ez lehet egy fontos ok. Minden sorát szeretettel írom azoknak, akik egyedül vannak és nem akarnak egyedül lenni – azaz keresik a választ a miért vagyok egyedül kérdésre. De ha felismered magad, akkor kérlek, ne haragudj rám, mert én éppen neked akarok segíteni azért, hogy ne légy egyedül. OK? Szóval ez a cikk lehet, hogy neked szól, de lehet, hogy nem. Azok, akik együl vannak teljesen normális, hogy keresik a válaszokat és megoldásokat és sok zsákutcába benéz az ember, mire megtalálja az utat. Amit szeretnék most neked megmutatni, hogy boldog lehess, az egy zsákutca, hogy el tudd kerülni…

Az a közel 1000 hölgy, akinek megismertük az életét, több érzelmi állomáson ment keresztül, amit érdemes megvizsgálni az előtt, hogy belekezdenék a lényeg megmutatásába, a nekem (is) címzett cikk megmutatása által.

Az egyedül vagyok megélésének állomásai

 1. Harag, düh és kétségbeesés. Amikor egy kapcsolat véget ér, legtöbbször a másikban keressük a hibát. Mindenkinek megpróbáljuk elmondani, hogy mi megtettünk mindent, de nem használt, mert a másik… Ez normális és érthető, de a tudatos embernek menni kell innen minél hamarabb, mert ez egy ördögi őrvény, ami lehúz és benne maradsz az egyedüllétbe – mint a lejjebb idézett cikket magukévá tevő nők.
 2. Önvizsgálat, válaszok keresése, tudatos feldolgozás. Ha sikerül ide eljutnod, akkor, ha nyitott tudsz maradni és több oldalról tudsz befogadni gondolatokat, kialakulhat benned egy tiszta kép. Legtöbbször azt figyelheti meg magán az ember fia, vagy lánya, hogy így vagy úgy, de ő sem csinált mindent jól. Ez az egészséges önkritika, ami elindít a 3. lépés felé.
 3. Önfejlesztés, tanulás, gyakorlás. Akiknek tényleg sikerül rálátniuk önmagukra, azok sokszor megértik a lényeget. Mindenkinek olyan párja lesz, amilyenek ők maguk. Ha fejlődsz, olyannal leszel harmóniában, aki fejlődni akar. Ha nem, akkor minden marad a régiben. Szóval, ha szeretnéd, hogy változzon a világ körülötted, és ne légy egyedül, akkor általában ezért tenned kell. 3500 éve nem jegyeztek le más megoldást semmilyen úton.

Ezeken a fázisokon én is, és sok millió embertársam átment már. Neked is szorítok, hogy ne akadj el.

Szóval a miért vagyok egyedül kérdés rövid válasza az, hogy

 1. A másik miatt. – Ha ez tényleg így van – mert lehet – vagy csak így gondolod, akkor keress egy másik cikket, mert ez nem neked szól.
 2. Magad miatt. – Ha ezt beláttad, és nem akarsz egyedül lenni, akkor maradj, mert hátha tudod használni.
 3. Mindketten benne vagytok rendesen. – Ha nem akarsz egyedül lenni, akkor szintén jól jöhet.

A miért vagyok egyedül kérdés egyik oka

Van egy tendencia, ami főleg a következőről szól. „A másik miatt vagyok egyedül, mert az egy hímsoviniszta paraszt és ezt most a világgá kell kürtölöm, hogy meglegyen az önigazolásom, mert belehalok kimondani azt, hogy lehet, hogy én is felelek azért, hogy egyedül vagyok!” – és bár nagyon jól eshet ez a lelkednek az első stádiumban, ideje megnézni mit okoz, és lépni tovább, mert egyedül is maradsz. Ehhez hoztam azt a cikket, amit utoljára egy törött szárnyú spiri csoport egyik tagja próbált a Titkos Tanácsok Nőknek facebook csoportba betenni. Köszönöm, jól jött, bár szerintem erre nem számítottak. A lényeg, hogy segítségül hívom ezt a cikket ahhoz, hogy esetleg felfedezz magadban egy tendenciát, mert lehet, hogy emiatt vagy egyedül. Lássuk honnan látja ezeket a megnyilvánulásokat egy férfi.

A cikk címe:

Mindannyiunk nyűgje, mi az? 

(az eredeti cikk innen pirossal szóról szóra)

Kezdjük a címmel. Ahogy kiderül, hogy a párkapcsolatról van szó, egy férfi azonnal ezt gondolja: „Ha neked akkora nyűg a párkapcsolat és ekkora bajod van a férfiakkal, akkor beszélgess erről a spiri barátnőiddel, meg azokkal, akik ugyan így gondolkodnak és ugyan ezen szemlélet miatt vannak egyedül. Értem, hogy miért lettél lecserélve. Mert neked nyűg a párkapcsolat. Ha neked az, akkor én biztos nem szeretnék veled nyűgösködni, mert én olyan nőt keresek aki boldog akar lenni velem. Na csá…!”

Értened kell! Amikor ilyen című cikkeket osztasz meg az oldaladon, az minden valamirevaló férfinak azonnal bekapcsolja a vészlámpát és menekül. Ki a fene akar egy nyilvánosan nyűglődő és hisztiző nőtől bármit? Senki.


Miért vagyok egyedül?

Mert ezekkel a cikkekkel elriasztod a pasikat.


A férfi, aki ránéz az oldaladra lehet, hogy szintén túljutott egy váláson. Ő a másik fele egy ilyen helyzetnek. Lehet, éppen javítgatja, fejleszti önmagát. Lehet megváltozott. Ő a békét keresi nem egy újabb cirkuszt. És mit talál? Azt, ami elől menekül. De olvassunk tovább és képzeljük el, hogy férfink, aki meglátja ezt az oldalunkon, egy toleráns és nyitott férfi ezért tovább olvas. (amúgy nem fog, de tételezzük fel) Mit fog gondolni rólad – hiszen ha megosztottad, akkor egyetértesz a „író” gondolataival – azaz aminek őt gondolja, azt gondolja rólad is. Lássuk!

Kedvenc témáink egyike a párkapcsolat. Nemtől, fajtól, anyagi helyzettől és kicsit sarkítva, kortól függetlenül mindenkinek ezzel van nyűgje. Ha van azért, ha nincs azért! Épp ezért nőhette ki magát remek a témából megélő “tudósok” tömkelege! Van egy rakat férfi a műfajban, aki pontosan tudja és jó pénzért meg is mondja, hogyan legyünk nők, hovatovább JÓ NŐK!

No. Ez én lennék – vagy legalábbis az egyik – így ezt most nézzük az én szemszögemből. A hölgynek igaza van. Tényleg naponta érkeznek a megerősítések, hogy amit tanítunk, működik és mivel vagy 20 év tudása van benne, valamint ebből élek, hát… Én sem vagyok prána evő… Nem kell ezért morcosnak lenni. A picinyke, ámde vak dühvel átfűtött hiba viszont az, hogy nem „MEGMONDJA” a nőknek, hanem segít őket. Segít látni… De persze mivel „írónőnk” épp dühös, pont nem láthat belőle semmit.


Vigyázz! Rólad is azt fogják gondolni, hogy dühös vagy.

Kinek kell egy dühös nő? Senkinek.

Miért vagyok egyedül? Mert dühösnek, férfiellenesnek látszom. Vagy mert ez látszik az oldalamon.


Még egy fontos dolog. A férfiban, aki elolvassa a cikket a fb. oldaladon felmerül majd egy kérdés: “Mivel is járult hozzá ez a cikk ahhoz, hogy egy szerető nőies nő szülessen belőled a hölgy cikke által” – akinek majd ő kedveskedik. Ha te megtaláltad – amin erősen csodálkoznék – kérem, oszd meg velem, mert esküszöm egyetlen építő mondatot sem találtam a hisztérikus fröcsögő, frázispufogtató, sértett és minden jegyében elutasított nőre utaló „írónő” háromnegyed oldalas „nőket képviselő” cikkében.


Vigyázz! Ha ezt olvassa egy férfi az oldaladon, akkor a kisugárzott érzést veled fogja azonosítani, hiszen te osztottad meg!

És egyedül is maradsz.


Azt is tudják, mi a jó párkapcsolat titka.

Hmmm… Tudod… Némelyik a saját buktája után tényleg elkezdi keresni a titkot és megtalálja. Némelyik nem. Egy biztos. Ez a hangnem biztosan nem szerepel a csábító, vonzó, befogadó társ jegyei között. Azaz, amiért egyedül maradsz, az ismét a megnyilatkozás antinő jellege, amit veled is azonosítanak majd, ha megosztod, vagy képviseled.


És ez egy nagyon is valós ok, amiért egyedül maradsz.


Ha a „tanácsadókra” vetítjük a kérdést, akkor van itt még valami: Amelyik olvasottabb és kicsit és járatos a régiek közel 3500 évet felölelő megfigyeléseiben – és nem a new age spiritiszta maszlagait nyomja – majd hozzáteszi a neuro-pszichológia jelenkori eredményeit, valamint sok száz sikerre vitt nőt tudhat maga mögött, az azt hiszem kijelentheti TUDJA, mert naponta megírják neki a nők a sikereiket. Sőt éli is… 


Női kommunikáció


Nyilván sok tapasztalatuk van a nőiesség megélésében

Nem. Egy csepp sincs. Képzeld el, hogy a körülötted kószáló férfi, hála istennek igenis erős, határozott, kemény férfias helyzeteket megjárt férfi. Mit gondol ő…?

 1. Ez egy cikk, ami csak sértett sikertelen nők tollából olvasható. – Aki ilyet oszt meg, azzal baj van. Lépek.
 2. MÁR MEGINT KIMARADT A FÉRFI A CIKKBŐL! – Én párkapcsolatot keresek, nem egy veszett kutyát. Lépek.
 3. A párkapcsolatot nem lehet CSAK az egyik fél szemszögéből nézni. Én is itt vagyok. A férfi! Hahó! Kezdődik minden elölről? Jön a női daráló? MENEKÜLÉÉÉÉS!

A tapasztalatoknak két fél összességét kell tartalmaznia. A „megmondóemberek” értelmesebb része – ide sorolnám magam – nem azt mondja, hogy minek kell megfelelned, hogy elfogadjanak, hanem megmutatják, a férfi oldalt a nőknek, hogy saját tetteiket egy másik szemszögből is látva igazi tapasztalatokká változtathassák, elmélkedhessenek azon és egy teljesebb helyzetbe hozhassák magukat, ami a nőknek és a férfiaknak is sokkal jobban szokott tetszeni. Arról nem is beszélve, hogy ez az egyetlen út ahhoz, hogy úgy elvarázsolj egy férfit, hogy a tenyeredből egyen.


És máris nem kell gondolkodnod, miért vagyok egyedül…


Tovább olvasva a férfiban felötlik a kérdés: “A nőiesség megélését a „kedves” írónő erősen keveri a nőneműeket ért élményekkel. Ez a kettő teljesen más. A hölgynek férfi szemmel kb. annyi köze van a nőiességhez, mint a traktornak… Megértem, hogy nőneműként miért ilyen keserűek a tapasztalatai a nőiességről.”


Aki ilyen cikket oszt meg, attól menekülnöm kell!


és semmiképp nem a saját vágyaikat vetítik ki..

Még egy bődületes marhaság. Fontos értened. Mindkét fél a saját vágyait vetíti ki. A nő férfit keres, aki erős. Aki fizikailag, lelkileg, érzelmileg biztonságot sugároz. Aki vezet és felelősséget vállal. Ez nem egy női vágy? Dehogynem. Nyilvánvalóan mi is a mi vágyainkat keressük bennetek. Erre közel egymillió év genetikája késztet minket és titeket. Miért baj az, hogy egymást keressük? Elég volt az egyedüllétből? Férfivel akarsz élni? Akkor keress egy férfit és légy nőies. Ha az vagy, válogathatsz. Ha nem, maradnak ezek a cikkek.

(Megjegyzem elenyésző a száma azoknak, akik a férfiakat akarnák megtanítani a férfi lét megélésére!)

Megjegyzem olvashatnál kicsit abból a 3500 évből, ami a női vezetési minőségről szól és amiről sok száz könyvből lehet tanulni. Ez mind-mind arról szól, hogy van egy – egyetlen egy – út, ami miatt egy férfi hajlandó változni. Ez pedig a nő és a nő által benne létrejött érzelmek. Mivel nekem férfinek eléggé nehéz – és ki is hagynám – hogy férfiakban hozzak létre vágyakat irányomban, hogy változzanak a kedvemért, nem marad más, mint az, hogy mindenki a maga párjával próbál meg boldogulni otthon. A nő Nőként, a férfi Férfiként – mert mi együtt vagyunk egyek, egészek, akik tanítják egymást az úton.


Hacsak nem marad a hölgy egyedül, mert ilyen cikkekre rugózik.


És persze vannak nők, akik szintén utat mutatnak mindnyájunknak, hogyan is kell megélni “NŐségünket”, mi a helyes viselkedés egy nőtől és mit, hogy kell tennünk, viselkednünk a szerintük tökéletes párkapcsolatért! Ilyenkor elgondolkodom, hogy aki tisztában van önmagával és nem megy el a szélsőségek, izmusok felé, feminizmus, tradicionalizmus, az miért érzi, hogy az ő nézőpontja az egyedül helyes és követendő?

Ez itt kicsit zavaros egy „írótól” azt olvasni, hogy miért ne olvass mástól, holott ő most éppen a saját álláspontját próbálja „megmondani” neked. Ebben annyi a női befogadó energia, mint egy bazaltkockában. Leléptem…


A nő zavaros! Meneküljünk!

És te máris elvesztettél egy férfit – azaz egyedül maradtál mert elriasztottad.


Arra vagyok igazán kíváncsi, mikor jutunk el addig, hogy nem akarjuk meghatározni, címkézni, előírni, mi a jó, mi a helyes és mi a követendő példa? Mikor jön el, hogy elfogadjuk nem vagyunk egyformák, nem azonosak a vágyaink.

“Semmi baj! El vagy fogadva olyannak, amilyen vagy. – mondja a férfi. Kérlek te is fogadd el, hogy egy ilyen nő épeszű férfinak nem kell. Azaz léptem. Sok sikert önmagadhoz.” – gondolja, egy férfi. 

Individuumok vagyunk, melyet meghatároznak múltunkból hozott tapasztalataink és azokhoz kapcsolódó érzéseink?

“Mi ez a frázis már megint?! Mi ennek a nőnek a baja velem? Én nem akarok címkézni egy nőt. Én szeretni akarom szőröstül-bőröstül. Azt akarom, hogy az enyém legyen, hogy szeressen. Felőlem legyen individuum, de ne cirkuszoljon előre. Menekülés!


Na érted már, miért vagy egyedül, ha ezt a filozófiát követed?


Egy kapcsolat definíciója nem mindenkinek ugyanazt jelenti! Az sem mindegy hány éves vagy, hiszen mást lát egy kapcsolatban a huszonéves, mást a negyvenes és megint mást egy hatvanas! Nem ugyanaz a prioritás egy-egy életszakaszban! A huszonéves még gyerekekben gondolkodik, azt a kapcsolati formát részesíti előnyben és ehhez azt a férfit, akivel ezt megvalósíthatónak látja. Egy negyvenes nő általában túl egy, két házasságon, néhány szinte felnőtt gyerekkel ezen már túl van.  Ez nem jelenti azt, hogy az egyiké helyes a másiké helytelen nézőpont, csak MÁS!

“Te most kivel vitatkozol kedves…? – kérdezi a férfi. Mik lehetnek ennek a nőnek a fejében, ha ilyeneket oszt meg? Tünés!”


Szóval miért vagy egyedül?


Tudatosítanunk kellene, hogy már nem működnek kizárólagossággal a régi szerepek és minták! Ahogy a nemi szerepeknél, úgy a párkapcsolatoknál sem.

“Ha ez az új minta, akkor nekem ebből nem kell egy perc sem, te meg tűnődj rajta miért vagy egyedül. – mondja a férfi. Azoknak nem működnek a párkapcsolataik, akik a cikk energiáihoz hasonló hullámhosszon vannak. Egy férfi nőt akar és egy nő férfit. Innen pedig csak a Nő hiányzik. Ezek nem egy érző nő szavai, hanem egy vagdalkozó, sértett, dühöngő akarnoké.”


És te ismét egyedül maradtál.


Azzal, hogy a nő tanult, állást vállalt önálló lett és nincs kiszolgáltatott helyzetben szabadon vállalhatja önmagát.

“Szabadon vállalhatod magad drága. Nincs ezzel semmi gond. Ezzel az a gond, hogy a mondat azt jelenti, hogy te azt csinálsz, amit akarsz és ezt nekem el kell viselni. Hát maradsz te egyedül, mert semmit nem értesz abból, hogyan gondolkodik egy férfi. Én büszke vagyok arra, ha a nőm tanult, intelligens, és nem én törlöm a seggét, mert áll a lábán – ahogy minden férfi. A baj azzal van, ha közben elfelejti, hogy mi a nő. Na te elfelejtetted… Léptem…

Ezzel változtak és bővültek a párkapcsolatokról alkotott nézeteik is.

“Meg is van az eredménye. Te egyedül vagy, én meg lépek…”

És nők tömegeit rántja magával ez a cikk az egyedüllétbe, mert a fájdalmak feldolgozása és az újrakezdés reménye helyett ezt az önigazoló képet égeti a lelkükbe. Ettől csak még több fájdalom éri őket. Tisztában vagy azzal, hogyan teszel tönkre nőket kedves?

nőiesség

Mi a baj ezzel? Ja, hogy ezzel együtt kell élnie a férfinek is? Társként és nem alárendeltként is kezelheti a nőt? Bizony!

“Szerintem, te nagyon komolyan sérültél. Megértem és együtt érzek veled, de sajnos én párkapcsolatot szeretnék, nem pedig terápiás központot. Ha rendbe lesz az önértékelésed, visszanézek.”

“Inkább mégse. Jó vagy te így egyedül is… Én nem azért nem akarok veled együtt élni, mert van munkád, meg diplomád. Azért nem, mert elviselhetetlen vagy.”

Gondolkodjunk el! Magunkon. Azon, hogy miért zavar bennünket, hogy másnak nem az és nem úgy jó, ahogy nekünk? Hol van a nagy elutasításban, ami legbelül vonz csak elnyomjuk magunkban vagy félelmet kelt?

“Na, ez végre egy fontos gondolat. A nagy elfogadásban ÉN, a férfi, miért nem vagyok jó, ahogy vagyok? Miért érzem azt, hogy csak nekem, a férfinek kellene elfogadnom téged? Hol vagyok már megint én? Kedves! Én elfogadlak. Olyan vagy amilyen. Azt teszel, amit szeretnél. Úgy viselkedsz ahogy neked jó. Azt választasz, aki neked szimpatikus.”


Kérlek fogadd el: És én is!

És én valaki mást választok, mert te minden vagy, csak nő nem…


És ha nem változtatsz magadon, akkor szabadon egyedül is maradhatsz, mert egy férfi nem fog összeköltözni egy másik férfivel. Nem. Nem azért mert fél tőle. Azért nem, mert a NŐK vonzzák és ebben az energiában annyi volt a nőies, mint egy traktorban.

női kommunikáció

Miért vagyok egyedül…? Mert ilyen cikket olvasol és ezek elsőre önigazolást adnak neked és felmentenek a sorsod irányításának kötelessége alól. Mert ezek a cikkek olcsókés kényelmes világszemléletet adnak neked, de megoldást nem. Mert ezek a cikkek eltakarják a szemed elől az igazságot. Azt, hogy csak magunkat építhetjük és saját döntéseink megvizsgálása visz mindet előre. Mert ezek a cikkek egy ábrándot üzennek, azt, hogy a férfiak egy ilyen cikktől nőként bánnak veled. Azt, hogy a nőiességedet ki kell verekedned magadnak. Mert ezek a cikkek azt üzenik, hogy nem kell fejlődnöd, hiszen messze felette állsz a férfiaknak és te készen vagy…


És ez a férfigyűlölet süt ebből a cikkből… és megmérgezi a gondolataidat.

Ha te egy ilyen cikket olvasnál egy férfi oldalán férfi verzióban ugye menekülnél?

Hát ezért van egyedül az, akinek ezzel van tele az oldala…


Ne önigazolást keress, hanem férfit. Légy az, aminek az univerzum teremtett. Légy nő, aki a teremtés fele, aki érti a férfiakat és ugyanakkor várd el, hogy ő is értsen téged. Ha hibázol törekedj. Ha hibázik, segíts neki. Keresd az egyensúlyt, a teljességet!


Az ilyen cikkek energiáival csak egyedül maradsz…

… és nem a férfiak miatt.


Érdemes végig gondolni….őszintén… legalább önmagunkkal őszintén!

Na ez az első sor, amivel egyet fog érteni egy férfi…

Móni Kosári

Megtettük… Reméljük leszel olyan elfogadó, ahogy a cikk elején írtad és – idézlek – „nem akarjuk meghatározni, címkézni, előírni, mi a jó, mi a helyes és mi a követendő példa” azaz megengeded a férfiaknak, hogy szabadon elmeneküljenek messzire tőled…

Tags: beszólás (ez stimmel), családfenntartó nő (ennek ehhez semmi köze a nőhöz, ez a sárkány), igazi nő (hát, ez a cikkből nem jött át), megmondóemberek (az egyik talán te vagy), modern nő (hol itt a modern és a nő), női lét (ha ez a női lét, akkor bajban leszel), párkapcsolat (na ez az, ami biztosan nem vezet oda)

Én csak írok, én csak kérdezek, hogy gondolkodj és érezz…..

Én is…

Minden sorát, kicsit fájó szívvel, csendes szomorúsággal és együttérzéssel írva mindazok iránt, akik megrekednek itt és végül egyedül maradnak…

Takarítsd ki a gondolataidat és arra fókuszálj, amerre menni akarsz. Ez a múlt… Ez a harag…Ez az egyedüllét… Ez a halál… Válaszd az életet! Számold össze ebben a cikkben hány normális férfi lépett le anélkül, hogy egyetlen egyszer is nyitott volna feléd. Kell ez neked? Válaszd a női kommunikációt ha változtatni szeretnél egy férfin! 

 

Dora Gyula

 

 • Kérlek oszd meg ezt az írást és ments meg vele egy női lelket.
 • Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.
 • Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!
 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

 1. Kati
  | Válasz

  Kedves Dora Gyula!

  Tetszett a cikk. Nagyon. Nem szoktam az idézett cikkhez hasonlót olvasni. Egyedül vagyok, de meggyőződésem, hogy bennem van a hiba. Csak még azt nem találtam meg, hogy mi. Azért nagyon tanulságosnak találtam 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.