Egy újabb párkapcsolati kudarc receptje.

posted in: Magány Egyedül 11

Párkapcsolati kudarc – avagy a mindennapi kenyerem…

Mióta naponta egyéni konzultációk során hallgatom végig a hölgyek történeteit, tisztán látszik egy jól elkülöníthető szegmense a problémáknak – vagyis inkább a hölgyeknek. Ők a minden új párkapcsolatot kudarcra ítélők csoportja. Hogy, hogy nem de ők azok, akik hol elszorult torokkal, hol sírva, hol teljes reménytelenségbe zuhanva mesélik el azt az új párkapcsolati kudarcot, amelyet éppen most követtek el. Igen… Sajnos igen ők. Mi az ok? Egyszerű. Fogalmuk sincs a férfiakról. Vagy a bulvárlapok okosat mondó, bérbe megírt tömegcikkei vagy a mindent látó, bevonzós, angyalkás útmutatások alapján, vagy a pánik miatt, hogy elszalasztják az “utolsó esélyt” de valahogy sikerült nekik zsinórban annyi párkapcsolati kudarcot összehozni, hogy tényleg elszorul a szíven a konzultációk közben. Tudom… Most néhányan jönnek a szokásos verzióval: “A férfiak szemetek, élősködők és csak kihasználják a szegény, ártatlan, érző szívű, nyílt tekintetű, önfeláldozó, befogadó és elfogadó nőket és nincsenek is már igazi férfiak…”  Nos… Most, hogy ezen a minden párkapcsolati kudarc okát sztereotip módon megmagyarázó mondaton is túl vagyunk nagy tisztelettel és halkan lenne egy kérdésem…:

Ha minden párkapcsolati kudarc oka a nőket kihasználó férfi, akkor nem lenne hasznos belelátni a férfi fejekbe…?

A párkapcsolati kudarc és a hétköznapi élet

Napi tényként látom, hogy a párkapcsolati kudarc valahogy nem tartozik a világ azon dolgai közé, amelyek úgy működnek, mint minden más – azaz tanulás alapján. Ha gőzölög a leves, először megégeted a szád, aztán később már megfújod és úgy teszed a szádhoz. Ha megharap a szomszéd kutyája, mikor hirtelen hozzányúlsz, másnap már vársz egy kicsit és magadhoz édesgetve megvárod, míg megszagol. Valahogy a világ kudarcai arra ösztönzik az embereket, hogy analizáljanak félrement helyzeteket, majd következtetéseket vonjanak le a megismert folyamatokból és átdolgozzák a stratégiát. Kivéve a párkapcsolat kezdetekor, amiből aztán megint csak a sírás-rívás és a férfiakra mutogatás van. Ha téged minden boltban becsapnak, nem kéne tenni valamit ellene? Dehogynem… Egy opciód nincs. Megváltoztatni azt a férfit, akivel még nem is találkoztál. Átírni annak a férfinak a gondolkodását, aki még csak most tart feléd az úton. Tudom… Most jön a: “Olyat kell bevonzani, aki rendes krapek.” Azt gondolom, hogy ez így rendben is van, de ez csak a fele…

Fele…?!?!?!

Igen a fele. A másik fele az, hogy a rendes krapeket elüldözöd-e, vagy megtartod?

“Én nem pedálozok senkiért” – vágják rá néhányan azonnal. Ne is tedd – vagyis szerintem egy kapcsolatért tenni kell, de nem kell pedálozni. Ami tán a legfontosabb, hogy NE TEDD TÖNKRE! Tényleg naponta beszélgetek olyanokkal, akik igen is rendes krapekokkal találkoztak és két hét után huss… Sehol a pali. Zsinórban három, négy, nyolc… A történetekből pedig tisztán látszik, nincs ezekkel a férfiakkal semmi baj. Éppen hogy igen is férfiak és egy NŐT keresnek. Ehhez írnék pár tanácsot ami mind a férfi gondolkodásra épül, hogy ne kelljen újra és újra átélned egy újabb párkapcsolati kudarcot…

zen, tudatosság, elvonulás

A párkapcsolati kudarc 13 biztos útja

 1. Feküdj le vele minél hamarabb! Lehetőleg az első héten, de ami még jobb, az, ha az első alkalommal. Ha találkozol egy férfivel, aki Férfi és aki egy igazi Nőt keres értened kell, hogyan működik egy férfi. A férfi három legfontosabb energetikai mozgatója közöl a Kiáradás az egyik legerősebb. Ez a teremtés, a létrehozás és a szexualitás. Igen… Egy férfi, ha te magadra rántod, nem fogja kihagyni. Természetesen ettől azonnal be is kapcsol nála az a gondolat, hogy ha ez vele ilyen gyorsan ment, akkor így fog, vagy így ment ez mással is. Ettől a pillanattól elvesztetted azt, ami értékké tesz. Nem leszel más, mint egy olcsó és könnyű esti kikapcsolódás – hogy finoman fogalmazzak. De melyik igazi férfi szeretne egy olcsó nővel egy életre szóló kapcsolatba kezdeni? Egyik sem. A másik, ami bekapcsol nála az, hogy ha a büszkeséged, az önértékelésed ennyire félre tudod dobni, akkor nagy bajban lehetsz és mindenáron meg akarod fogni. Innen persze menekül mindenki. Szóval kérlek! Hidd el, az, ha önként adod magad pár nap után, az nem a női befogadó minőség és ne haragudj meg érte, ha lelép minden komoly pasi.
 2. Engedd meg, hogy csak szexpartner légy! Ez biztos út ahhoz, hogy soha az életben ne vegyenek komolyan. Nagyon fontos egy párkapcsolati kudarchoz az, hogy azt hidd, aki le akar veled feküdni, annak kellesz is. Lehetőleg semmit ne várj el egy férfitől azért, hogy lefekszel vele. Semmit! Így még kevesebbre fog tartani, mint egy utcalányt, hiszen azt legalább ki kell fizetni. Ami még fontos, hogy légy teljesen vak és ne vedd észre, hogy mire tartanak, így ha igazán nagy párkapcsolati kudarcot akarsz átélni, még bele is szerethetsz – ami persze nem más mint egyfajta függés és reménykedés abban, hogy mégiscsak több vagy mint egy utcalány. Ez azért csodás lehetőség számodra a belehalásig történő, soha véget nem érő kudarcra, mert arra fogsz várni, hogy megmutasd magadnak, hogy te mégiscsak értékes vagy és ezt be is bizonyítod az illető megváltoztatásával. Nézd… Van egy rossz hírem. Utcalánnyal ritkábban házasodnak a férfiak, mint férfiakkal… Ez nagyon veszélyes dolog. Ha az elején nem teszed tisztába dolgokat, olyan traumáid lesznek, amelyekből évek felállni.
 3. Ne kelljen veled tervezni! Lehetőleg bármikor azonnal ugrasztható légy amikor éppen ő ráér. A legjobb, ha fél órával a randi előtt szólnak neked és te hanyatt homlok szaladsz. Igen. A férfi sokszor kényelmes és minden lehetőséget ki akar használni, ami neki jól jön. Ha te azonnal ugrasz, egyenes úton vagy az felé, hogy lábtörlőt csinálj magadból. Nem mondom, hogy zárd ki a spontán dolgokat, de ne nézzen ki úgy, hogy azonnal ugrasz. Fontos! Ez nem a játszmázás. Az a buta tyúkok trükkje és előbb utóbb átlátszó lesz. Légy büszke. Várd el, hogy vegyenek komolyan, számoljanak veled és tartsanak tiszteletben. Ha nem jó, akkor mondd meg kedvesen, hogy nagyon örülsz neki, de sajnos nem megoldható, de kiváló ötlet lenne betervezni a következőt, hogy te is készülhess rá lélekben. Szóval kérlek, hidd el, aki rángatható, azt később nem becsülik meg és nem is veszik komolyan.
 4. Ne kelljen téged komolyan venni! Legjobb, ha sms-ben is le lehet mondani egy programot, vagy ha eltűnik 3 napra, akkor elég legyen a “bocs, de dolgom volt” kifogás és te már ugrasz is a nyakába. Ez azért fontos, mert így biztosan nem leszel több, mint egy használati tárgy és így ez is biztosan egy párkapcsolati kudarchoz vezet. Hidd el. Egy férfinek fontos, hogy a nője ne egy használati tárgy legyen. Egy olyan nő, akit komolyan kell vennie, az első perctől felértékeli a Nőt. Értékes, önbecsüléssel rendelkező nőnek gondolják majd, mert feltételezhető, hogy nemcsak magára, hanem a partnerére is igényes és követelménytámasztó. Ha egy ilyen nő szóba áll velem, akkor ez nemcsak legyezgeti a hiúságomat, hanem észrevétlenül “nevel” is. Igen… Itt kezdődik a férfiak megszelídítése. Szóval hidd el! Ha téged komolyan kell venni, akkor komolyan is fognak és könnyen kiszűrődnek az “arra járó kóbor lovagok”.
 5. Csinálj magadból bohócot! A legjobb, ha fenti dolgokat az elő nap elvárod, majd másnap már nem követeled meg. “Nem, nem! Én nem fekszem le az első nap senkivel!” De másnap igen. “Nem, nem! Én nem ugrom első szóra!” Csak most az egyszer, kétszer, háromszor. Nem, nem! Engem nem lehet félretenni csak úgy napokra! De ha így jött ki neked, hát megbocsátom ezt is és a következő huszonötöt… Hidd el. Ha egy nőben nem látszik az a fajta csendes, női erő, ami igenis érték számunkra, akkor nem is vesszük komolyan. És akit nem veszünk komolyan, azzal nem akarunk együtt élni, ne adj isten nem szeretnénk, hogy ő legyen a gyerekeink anyja.
 6. Hisztizz és követelőzz! A fenti dolgokat lehetőleg azonnali indulatkitörésbe csomagolva, hosszú órákon keresztül követeld magadnak. Eszedbe ne jusson a női kommunikáció lényege! Ami a legjobb, ha napokkal később újra és újra a fejéhez vágod. Ez biztos siker a párkapcsolati kudarchoz. Egy hisztérika komolytalan dolog. Gyerekes és buta dolog. Ami még fontos, hogy nincs benne erő. Senki nem veszi komolyan. Egy igazi nő egyetlen hűvös, de érzelmeit megmutató mondattal tud olyan rendet teremteni, ami igenis tiszteletet ébreszt bennünk és arra késztet, hogy felnézzünk a nőre. Ők lesznek a királynőink. Hidd el. Az a nő, aki királynői minőségben jelzi számunkra a hibáinkat, nagy becsben van azok előtt, akik komoly kapcsolatot keresnek.nőiesség
 7. Légy kritikus és lekezelő. Nagyon fontos párkapcsolati kudarctényező, hogy éreztesd, te nagyon okos vagy. Lehetőleg azonnal mutasd meg, hogy ő mennyire ütődött, Ami még jobb, ha ehhez a hangsúlyod is lekezelő. Ha azt hiszed, hogy ettől értékes társnak gondolnak majd, akivel jó együtt megoldani az élet nehéz helyzeteit, biztosan felírhatsz még egy szökött lovagot a listádra. A női kommunikáció nem ilyen. A férfi igenis keresi azt a nőt, aki okos, aki az ő másik fele és szellemi partnere. Hidd el az sem baj, ha okosabb. Sőt! Egy okos nőre felnéznek. A kérdés a kommunikáció. Harcos leszel, akivel naponta meg kell verekedni, vagy társ, aki egy másik nézőpontból mutat meg dolgokat azért, hogy segítsen.
 8. Üldözd és nyomulj! Mássz a nyakára, hívogasd és próbáld rávenni minél több találkozóra. Itt a párkapcsolati kudarchoz még az segíthet, ha teljesen figyelmen kívül hagyod, hogy neki jelenleg van egy élete. Munkája, volt felesége, gyerekei és efféle. Ne légy rá tekintettel. Követeld meg, hogy mindig vegye fel a telefont és szervezze át az életét miattad – hiszen megérdemled. Ami még sokat segítsd, hogy soha ne lásd többet, az az, ha azonnal szemrehányással kezdesz, amikor végre elcsípted. Kb. egy heted lesz így, szóval jól használd ki az időt. Hidd el, ha fontos vagy, mert értéknek látunk, mert meglátjuk benned azt a nyugodt női erőt, ami bennünk csodálatot vált ki, akkor jövünk éjjel nappal. Ha nem… Hidd el, nem tudsz megszerezni senkit.
 9. Próbáld elvágni a volt családjától! Ez nagyon fontos, ha ezt a párkapcsolatot is kudarcra akarod ítélni. A volt feleség, volt barátnő legyen a legnagyobb ellenséged. Szívd a vérét hacsak szóba jön. Sőt szapuld őket, ezzel a férfit is leértékeled, így hamarabb lelép.  Kombináld a technikákat és légy lekezelő és hisztis is. Ne engedd meg neki, hogy akárcsak gondolatban is rájuk gondoljon. Tudod… Ma egyre többen rontjuk el a kapcsolatainkat és válunk el. Ezek a dolgok nem múlnak el nyomtalanul. Anyagi dolgok, gyerekek maradnak utánuk vissza. Ha közéjük akarsz ékelődni, te kerülsz bajba. Inkább csitítsd, ha a volt párjával harcol, mert összevesztek a hétvégi gyerekelhelyezésen, vagy adj neki női békítő tanácsot. Ha azt érezzük, hogy fontos nektek a lelki békénk és támogattok bennünket a gyerekeinkkel, akkor a béke és a megértés szigetének gondolunk majd benneteket és el nem engedünk semmiért.
 10. Légy féltékeny! Jaaaj! Ez nagyon fontos! Őrjítsd meg azzal, hol járt, merre volt, mikor kinek mit mondott. Merre nézett, mit titkol el és mire gondolt. A legjobb, ha volt párjával jössz elő mindig. Attól biztos a párkapcsolati kudarc. Mindig egy olyan új nőre vágyunk, aki azokért a dolgokért is öl, amit el sem követtünk. Ha elég ügyes vagy, akkor könnyen elérheted, hogy te adsz ötletet és irányt a meneküléshez. Nem mondom, hogy ne várd el a becsületes tisztelettudó viselkedést, de könyörgöm! Női úton! Ezt még komolyan is vesszük és érezzük, hogy fontosak vagyunk nektek, de az önbecsülésed még fontosabb. Ettől leszel igazi királynő a szemünkben. Egy királynő nem remeg a koronáért, mert tudja, ő nélküle is az.
 11. Szidd a régi kapcsolatodat! Ez azért fontos egy párkapcsolati kudarchoz, mert sokszor külső szemlélőként olyan is megmutatkozik a jellemedből, amit te nem is gondolsz. Amikor az utolsó betűig kiadod a múltad akkor sokszor látszanak a te hibáid is. Összevetve a hibáidat azzal, hogy mindent másra kensz és még csak nem is látod őket, hamarabb látjuk át, itt nincs maradásunk. Ami még segít, hogy hamar beugrik majd: “Rólam mit fog mondani? Kb. ugyan ezt”. Hogy a régi kapcsolatod miért ért véget…? Ezer oka lehet. Erről előbb utóbb úgyis beszél az ember, de jobb ezt kicsit utóbb és önkritikusan előadni így egy bölcs, érett, változni képes nő képét látjuk és nem szökünk meg az első héten. Hidd el, egy mindenkit kritizáló nőben nem nagyon bízik senki.
 12. Légy feminista! Ez nagyon fontos! … ahhoz, hogy az összes párkapcsolatod kudarcra legyen ítélve! Harcolj, hogy neked jogaid vannak! Erőből mutasd meg, hogy te egyenlő vagy és hordd el a férfiakat minden semmirekellőnek. A legjobb, ha sok ilyet osztasz meg a facebookon. Így már azelőtt bekövetkezik a párkapcsolati kudarc, mielőtt egyáltalán találkoznál a férfivel. Hogy miért…? Tudod… Egy igazi férfi szemében nem kérdés, hogy a nője egyenlő-e vele. Nem kérdés, hogy tisztelje-e, nem kérdés, hogy igenis ez a nő az ő életének a fele. És tudod miért? Mert ha igazi nője van, akkor ez automatikusan ébred egy férfiben azáltal, hogy a nője Nőként viselkedik. Akiben nem látjuk ezt a női erőt, ezt az önbecsülést, ezt a befogadó puhaságot együtt, abban sohasem fogunk látni semmit, attól, hogy üvöltve lengeti az egyenlőség zászlaját. Az egyenlőséget nem kell és nem is lehet kiharcolnia. Az egyenlőség megszületik, ha arra két érdemes ember szeretetben, odafigyelésben egymás iránt megvalósítja azt, amire az univerzum teremtette. Akkor amikor a férfi Férfi lehet és a nő Nő lehet a másik mellett.
 13. Ne akard megérteni hogyan működik egy férfi! Ez amolyan univerzális kulcs az összes fenti párkapcsolati kudarcrecept megvalósításához. A legjobb, ha kijelented, hogy te tudod, milyen az igazi férfi, az hogyan gondolkodik, mire vágyik és mindennek a tökéletes megvalósulása te magad vagy. Ez azért jó, mert így neked semmit nem kell tenned a sikerért, hiszen tökéletes vagy és az összes kudarcért az felel, hogy az illető jelölt töketlen volt. Így ugyan egyetlen tartós kapcsolatod sem lesz, de megőrizheted tökéletességed fényét. Higgy abban, hogy te bevonzod a tökéleteset és annak csak meg kell érkeznie és kényeztet, babusgat, figyelmességekkel halmoz el csupán azért, mert te mindezt már most tudod, hogyan kell viszonoznod. Bár ha jobban megnézem, akkor azon a sok előadáson, tanfolyamon és egyéni konzultáción azt látom, hogy akinek valahogy nem sikerült az előző párkapcsolata, azok közül kivétel nélkül sikerült valami olyat mutatnom, amivel többé, értékesebbé, érdekesebbé tehette magát és így sokkal nagyobb eséllyel tudott elindulni egy új és boldog kapcsolatban.

A nagy kérdés, hogy tudjuk-e, egy férfi pontosan mit vár a nőtől és a nő mit vár a férfitól. A ma világa valahogy azt mutatja, sokunk nem lát a társa szemével. Ezt sokszor sajnos meg kell tanulnunk. A férfiaknak a nőktől a nőknek pedig a férfiaktól.

Hogy igazából mi is a megnyerő, a megkapó, az elbűvölő, az értékes egy nőben férfi szemmel és hogyan is jó elengedni és újrakezdeni, hogy elkerüljük a párkapcsolati kudarcokat…? Ha téged is érdeleknek a fentieknél konkrétabb és részletesebb tanácsok, válaszok, tapasztalatok és segítő technikák, akkor olvasd el az Elengedés – Újrakezdés csoportunk gondolatait.

 

Hidd el, minden sorát szeretettel és segítő szándékkal írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Tovább olvasok, mert szükségem van rá.

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

11 Responses

 1. Mónika
  | Válasz

  Gratulálok. Egy igazán jó és hasznos cikk.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Köszönöm a megerősítésedet. Ezek adnak erőt!
   Ölelés
   Gyula

 2. Melinda
  | Válasz

  Nagyon jó,de az utolsó tanács lemaradt ám..Mégpedig hogy ezekre nagyon figyeljünk,hogy mindet elkövessük,a sorrenden esetleg változtathatunk,de velünk szembe meg se próbálják,mert akkor jajjajjj 😀 😀 Ugye-ugye kicsit ebbe is bele kell gondolni..Mi hogy reagálnánk egy-két ilyen húzásra..

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Jómegközelítés. 🙂 Hihihi.
   Köszi a hozzászólást!
   Ölelés
   Gyula

 3. Bogi
  | Válasz

  Egyetértek minden szóval, de én ismerek olyan nőket, aki buták, mint a tök, hiszti mindig van.. Ennek ellenére a férjeik oda vannak értük, tehát ezek ellenére, még el is vették őket. Bár nem értem, hogy miért.. Érdekességként írtam.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Amit írsz kedves Bogi, az abszolút így van… Sajnos.
   De ha elmélyülünk a női kommunikáció lényegében – az érzelmi kommunikációban – akkor sokszor azt látjuk, hogy ezek a nők – bár tényleg olyanok, mint amit írtál – ösztönösen hoznak egy-két olyan alap elemet, ami mozgat egy férfit tudat alatt, így aztán elérik, hogy elvegyék őket.
   De…
   De aztán hosszú távon azt látom, hogy be is bukják ezt a dolgot, mert ami kellen még a hosszútávú fentartáshoz, az nincs meg. Rengeteg férfit ismerek, akinek ilyen felesége lett… Majd mindegyiknek lettek szeretői és a végén majd mindegyik elvált…

   Szóval… Amit írsz igaz, de hosszú távon bukta… 🙁

 4. Jucus
  | Válasz

  Kedves Gyula! A fent felsorolásból sikerült néhányat elkövetnem. Egyik Kedvessel egyiket,Őt sajnos sikerült elüldöznöm. Pedig ő tökéletes volt, csak a “nagyon ragaszkodás”elijesztette.
  Türelmetlen
  voltam. Most másikkal máshogy hibáztam. Későn olvastam a cikket… Kérdésem :ha változom, van még esélyem mostani Kedvesemnél? Vagy engedjem el, várjak türelmesen és legközelebb legyek okos? Köszönöm szépen a választ. Jucus

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Húúú… Nehezet kérdezel. “Esély” mindig van…
   Eredmény nem mindig szokott lenni… 🙁
   Szorítok.

 5. Jucus
  | Válasz

  Köszönöm szépen, már tudom is a választ…

 6. Ocsko Andrea
  | Válasz

  Köszönjük Gyula! Boldog ünnepeket kívànok nektek!
  Emili

 7. Marianne
  | Válasz

  Kedves Gyula és Ági!
  Nem értettem, hogy miért nem sikerül egy rendes férfit találnom. Illetve, akit találok, az miért hanyagol el. Ebből az írásból megértettem végre! Nagyon fájt, de nagyon köszönöm, hogy felnyitottátok a szemem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük