Az erő útja, avagy mi irányítja a férfit

… mi az a belső létező, ami irányítja a férfit egész életében?

Ebben a részben mesélnék neked kicsit arról az útról, ami a férfi út, amiből megértheted egy részét annak, mit irányítja a férfit és mit miért tesz egy férfi. Ha olvastad A férfi gondolkodás alapjai – A férfi agy és a Nap szimbólum című előző részt, akkor érteni fogod a folytatást. Ha nem, akkor lehet, hogy érdemes átolvasnod. Röviden annyi volt a lényeg, hogy a Nap a naprendszer középpontja. A Nap maga az erő, ami meghatározza a bolygót járását, a dolgok rendjét. A Nap a jó király, mely törvényeket hoz, szabályokat hoz és védelmezi az alattvalóit és birodalmát. A Nap a kiáradás, mely elindít és létrehoz dolgokat, mely megtermékenyít. Ma ezzel az ERŐ-vel foglalkozunk, ami egész életében irányítja és meghatározza a férfit és annak létezését. Jól – rosszul, biztosan találkoztál már ezzel az erővel, melynek alacsonyabb és magasabb oktávjai ugyan úgy léteznek, mint minden másnak. Ma inkább nézzük magasabb szempontból azt, hogy mi irányítja a férfit és mi is az az “erő útja”. A Nap ez erő útjának megtestesülése, szimbóluma, melynek ő a középpontja. A Nap maga az ERŐ. A férfi hasonlóan a rendszerünkben ugyan ez az erő és a férfi útja az erő útja. Ebben a részben abban segítek neked, hogy megérezd, hogyan lehet jól és rosszul együttműködni egy férfivel. Igyekszem segíteni abban, hogy fondorlatok és szerepjátszás nélkül az lehess, ami mindig szerettél volna és ezt még értékeljék is. Lássuk…

Az erő útja – a férfivé válás kezdete

Attól a pillanattól kezdve, amikor egy kisfiú megszületik a világunk olyan jelképekkel veszi körbe, olyan tanácsokkal látja el, olyan értékeket közvetít felé, mely napról napra ébresztgeti benne azt az érzést, hogy létezik benne egy belső erő, ami arra való, hogy megharcoljon a világgal, felépítse, birtokolja, termőre fordítsa és védelmezze azt, amit szeretne. Játék katonákat, játékpuskát, kardot, építőkockákat kap, mesélnek neki a nagy királyról, a hős, a bátor, a félelmet nem ismerő lovagról, a gonosz sárkányról és a megmentésre váró királykisasszonyról. Félresiklott férfiéletek meseterápiában sokszor felnőttként kell újraépíteni ezekkel az elemekkel a férfi identitást. Vicces…? Hidd el… Akiből ez hímneműként hiányzik, az megjárja a poklot és ha nem jön rendbe benne ez a férfi erő, akkor bizony a legkártékonyabb lénye lesz a földnek. Ők lesznek a klasszikus, gyáva, alattomos, betegesen gonosz és aljas férfiak, akikből hiányzik a nyíltság, akik kegyetlenek és csak ezen az úton tudják megélni a gyengéken azt az erőt, amit a világgal szemben nyíltan nem mernek. Hidd el…! Ha te egy igazi férfit akarsz, akkor az erő nélkülözhetetlen eleme ennek a lénynek. Igen… Néha nem jól használja, mert nem tanították meg rá, de hidd el. Férfit, csak erővel rendelkező hímből lehet faragni, szóval jobb egy erős, akit női erővel bármivé lehet alakítani, mint egy hímnemű féreg…

Ha minden rendben van, akkor fiatal éveiben a kisfiúban nap mint nap ezt az erőt erősítik benne azok az instrukciók, amelyek igyekeznek megmutatni neki, hogy az a belső erő mire való. Hogyan bánjon a tárgyakkal, a barátokkal, a lányokkal, hogyan álljon a nehéz, vagy félelmetes helyzetekhez és hogyan az érzelmekhez. Sajnos hosszú évtizedek, mire megtanulja ezt az erőt jól használni és addig sok fájdalmat okoz másnak és önmagának is.

Az erő útja tanult, vagy létezik a genetikai emlék?

A tudomány is sokat vizsgálta, hogy a férfi és női szerepek és érzésvilágok mennyire törnek át már kisgyermek korban. Bár mindenkire és minden körülményekre igaz törvényeket nem lehetett felállítani, de a domináns tendenciák alapjaiban igazolták azt, hogy igen is van valamiféle genetikai emlék, energetikai átadás, esszenciális létezéstudat a gyerekekben, melyet aztán persze a környezet vagy tompít, vagy erősít. Az egyik érdekes kísérletben a kisfiúk babákat kaptak, míg a kislányok tűzoltóautókat és figyelték mi történt. És mi történt…? A kisfiúk kardoztak a babákkal, a kislányok pedig bepólyázták a síró tűzoltóautókat… Értem én, hogy ez nem mindig van így, de ez az írás a férfi erő, a férfi út tendenciájának megmutatása által szeretne neked átadni valamit a férfi létezés, a férfi agy lényegéről. A cél az, hogy megértsd, mi irányítja a férfit. Itt csak zárójelben jelezném, hogy éppen a környezet hatásai miatt nagyon nehéz kérdés az, amikor az egyedül maradt anyukáknak kell fiúgyermeket Férfivé nevelni. Erről majd később írok titkos tanácsokat a nőknek, most inkább nézzük, hogyan és honnan ez a férfi út…?

női kommunikáció

 

Az erő útja a férfi útja – régen és ma

Valaha, amikor a világban az életben maradás napi kérdés volt, az erő volt az, ami nélkülözhetetlenül biztosította a holnapot. Amikor egy kisfiú megszületett mindegy, hogy egyszerű földműves családja volt, vagy állattartással tartották fenn létezésüket esetleg katona volt az apja, neki mindenképpen erőssé kellett válni. Ez az erő nemcsak a fizikai erőt jelentette. Ez az erő a fizikai és lelki erő összessége kellett, hogy legyen, mert mindkettőre szüksége volt. Szüksége volt arra, hogy egész nap bírja a földeken a munkát. Nyomni az ekét, szántani a földet, bírni az aratást, húzni a kaszát. Elbírni az állatokkal, megfékezni a megvadult lovakat, egyben tartani a csordát, ülni egész nap a nyeregben vagy megvédeni őket a vadállatoktól. A kemény föld, a tűző nap, az állatok ereje, a farkasok, a medve és a többi vadállat felett csak akkor győzedelmeskedhetett – és tarthatta biztonságban a családját – ha fizikailag és lélekben is állta a kihívásokat. Aki életben maradt, az örökítette azt a gént, azt az energiát, ami a Férfi. Ha harcosnak született létezését és környezete létezését ugyan ez az fizikai és lelki erő határozta meg. Erősebbnek lenni, gyorsabbnak lenni, bátrabbnak lenni. Aki jobb volt, az örökített, aki puhány, annak magjai nem hullhattak termékeny földekre. Így van ez az idők kezdete óta és remélem így is marad, bár a ma “csodái” kezdenek elbizonytalanítani. És el is érkeztünk a férfi női konfliktusok első ütközőpontjához, a dominancia kérdéséhez, mely annyi beteg dolgot generál. Egyik oldalról ott annak a soha férfivé nem nevelt kis pöcsök, akik a férfi megélések közelébe se jutottak sohasem, de az a valami dolgozik bennük és kisebbségi érzéseik által hajtva, olyanokon élik ki fizikai erejüket, akikkel nem nagy kunszt erősködni. Aztán ott vannak azok a primitív állatok, akik ugyan a fizikai síkon férfivé értek, de a szellemi férfivé válás ismereteit vagy nem kapták meg társadalmi, családi hátterük miatt, vagy megkaphatták volna, de vagy nem voltak alkalmasak a befogadásukra, vagy nem adták át nekik, mert a szülők sem ismerték ezt a szintet. Amúgy ebből az utolsó kasztból van a legtöbb egyed. És persze beszéljünk a női végletekről is. Ők azok az energetikából és minden univerzális létezési törvényből és ismeretből felmentést kapott félresiklott feministák, akik valami bután értelmezett egyenlőség alapján akarják megkövetelni a férfitől azt, hogy mondjon le a génjeibe írt dominanciáról. Ahogy a nők erősödnek ezeken a buta elveken és az élet sajnos valós kihívásain, úgy sikkad el az a valami, ami valaha oly jellemzően volt a férfié.

 

Az erő útja ma már felesleges – állítja sok nő.

Tudom, most azt mondod, hogy megváltozott a világ és a fűtéskapcsolót te ugyan úgy meg tudod nyomni, mint ő, ő viszont nem hajlandó egy csomó olyan dologra, amit megtehetne a favágás helyett… Értelek. Megértelek, de ettől még nem változik meg a férfi gondolkodása, lényege és útja – vagyis megváltozhat és meg is változik, de nem egy ilyen hozzáállástól. Több százezer vagy millió év genetikai örökségét nem lehet kikapcsolni attól, hogy a nagykörúton nem járnak farkasok, nem kell fát vágni a központi fűtés bevezetése miatt és 75 éve háború sincs az országban. Nem! Nem igaz, hogy az elme energetikája spontán átáll egy több millió éves, tenyésztett és a túlélést szolgáló állapotból csak azért, mert 75 éve megváltozott a helyzet. Lehetséges, de nem spontán módon. Ahhoz, hogy ez megtörténjen nagyon komoly munkára van szükség. Önvizsgálatra, belső erőre, csendre, tanítóra. Látnod kell, hogy ez azért nem olyan egyszerű ma. Ha szeretnél látni erről egy csodálatos filmet, ami szembeállítja a férfi lét genetikai örökségét és a szellemi utat, akkor nézd meg a Samsara c. filmet, ahol egy szerzetesen keresztül mutatják meg, mi is az, ami dolgozik egy férfiben. Látni fogod, hogy ez a “hipp-hopp tudatosodjunk és lebegjünk az égen” egy férfi számára ezen a módon nem kivitelezhető.  Elvárhatod tőle, veszekedhetsz vele, haragudhatsz rá, ettől csak a szakadék nő majd köztetek. És persze meg is taníthatod rá, de azt nem így kell… Megírom azt is.

Összefoglalva: Bár látszólag megszűnt az a kényszer, amely az erőt – és nem csak a fizikait – fontossá tette, ettől még mindaz, amit apáink hagytak örökül génjeinkben, nem kitörölhető és kutya keményen teszi a dolgát.

Az erő útja – a férfi létezés a mindennapokban

Értened és érezned kell… A férfi akkor születik meg, amikor felébred a kisfiúban az az késztetés, hogy a saját akaratára hajlítsa a világ keretét. Már kisfiúként harcol. Harcol az akaratáért, harcol a helyéért a világban. Ez az első és legfontosabb, amit értened – érezned – kell. Ez az erő útja és az erő útján harc van. „Én vagyok a Nap és bennem létezik a világ tengelye, körülöttem forog a világ és én rendezem a dolgok “hogyan”-ját, mert ÉN TUDOM”.

Persze, mivel a világ sok millió Napja ugyan így születik és gondolkodik, ezek a Napok aztán létrehozzák azt a világot, amelyet te is látsz, ha körbenézel – ami kicsit közelebb jár a káoszhoz, mint kéne, de erről is majd később. Meg akarunk harcolni mindennel és mindenkivel, aki az utunkba kerül és nem ott van ahol szerintünk kellene hogy legyen. Te nő vagy. Lehet, hogy nem „érted” igazán ezt, mert te más vagy, mások a megoldásaid, az érzéseid és ez így is van rendben. Neked például valami más adatott meg, mint nekünk, férfiaknak. Valami, ami nekünk az út elején még nemhogy nem a részünk, fogalmunk sincs róla, hogy mi a franc az. Csak akkor lesz a részünk, ha mi a Napotok lehetünk és ti a Holdjaink lesztek és megtanítotok erre a számunkra érthetetlen valamire, ami az „érzés” világa, az érzelmek útja, a lágyság útja. Most ne merülj bele a vitába, hogy jó-e ez így, vagy nem, csak engedd meg magadnak, hogy érezz minket. A végére érezni fogod, hogy jó ez így.

Amúgy meg… szeretettel mondom, de akár jó ez így neked, akár nem, látnod kell, hogy a Nap – a férfi – ettől még ugyan úgy teszi amit jónak gondol és ezt az élete elején semmilyen  más bolygó ereje nem képes megfékezni. Nézz egy kamasz fiúra vagy egy fiatal férfire.. Láttál már nőt, aki “erőből”, vitával, veszekedéssel, képes lett volna rávenni bármire őt? Hát ezért jó, ha érted a Napot… Mert így tudod, mit és hogy lehet, vagy nem lehet elérni nála. Ne akard legyőzni, azt nem lehet, de van, amivel ő sem bír…

 

női kommunikáció

Miért ne harcolj nőként és miért ne lépj az erő útjára?

A Nap felkel és „tudja”, hogy az ő dolga rendezni a világ sorsát. Nekifeszül mindennek, ami szerinte nem jó. Nekifeszül az összes többi Napnak, nekifeszül a világ erőinek, nekifeszül a törvényeknek, melyek neki nem tetszenek. Az erő útja, a harcosok útja. A harcos tudja, hogy ereje az, mely elhelyezi őt a sorban. Megtesz mindent, hogy ő legyen az első. (Most nem a töketlenekről beszélek, hanem a Harcosról) Persze az összes többi Nap is ugyan ezt teszi. A régi világokban, ezer és ezer éven át ez az erő mutatta meg a harcosnak és a közösségnek, hogy ki ő. A harcosok tanácsa, a lovagi tornák, a család és nemzetségfők ereje az, amit hordoz az a genetikai emlékünk, mely minden sejtünk és atomunk belső tudata. Hogyan lehetnénk mások, mint amik vagyunk? Rajtunk állt, hogy túlél-e a család, a törzs, a nemzetség. Mi álltunk ki a vadak ellen, a vad hordák ellen és mi álltunk oda minden olyan munkával szembe, melyhez a férfi ereje kellett. Igen. Ez a hierarchia. És a hierarchia jó, mert a természetben mindenhol ez teremt rendet. Igen. Van beteg formája is, de csak az embernél. A hierarchiának két fajtája van. Az egyik a védelmező hierarchia – ez az apa, a harcos, a törzsfőnök és a jó király. A másik a zsarnoki hierarchia – ez az elnyomó, ez a klasszikus politikus, ez a férfi alsó oktávja. Értened kell, hogy minden Férfi, aki ma él, valaki olyannak a sarja, aki állta a harcot, életben maradt és átörökítette ezt a létezést. Nem lehetünk mások. És ebből adódik az első törvény az erő útján.

Csak az erősebbet fogadjuk el vezérnek. Csak az erősebb mondhatja meg, mi a jó. Mert az erő lényege nem az agresszió. Az erő lényege a védelmező rend.

Mindenki, aki hordozta valaha ezt az erőt, tiszteletet érdemelt. Tisztelték erejét, bátorságát és tisztelték azért, mert létezése mások létezésének biztosítása által nyert értelmet. Az erő útjának spirituális jelzőtáblája a tisztelet. Csukd le a szemed és érezd. Ott állsz középen, vigyázod a világok rendjét, hogy ne ütközzön semmi semmivel, hogy a bolygók rendben járhassák saját útjukat és érzed, hogy azt az erőt – mely bár felettük áll és bölcsen, de kényszeríti őket – tisztelni kell.

A férfi létezés békéje az erő tiszteletén nyugszik.

Így a végére biztosan érted azt a titkos tanácsot, hogy ne erőből harcolj, ha valami nem jó, nem tetszik. Ha az erő útjára lépsz, beállsz a harcosok sorába. Ott vagy vesztesz és sírni fogsz, vagy győzöl, de akkor elveszted a férfit. Ma könnyű olyan dolgokon veszekedni, amelyekben egy nő ugyan olyan okos lehet, minta férfi. Ezekben mindig ez a helyzet és azt lehet látni, hogy ezek azok a helyzetek, ahol lassan, napról napra a nők megölik a férfiakat maguk mellett és egy reggel vagy egyedül, vagy egy papuccsal ébrednek… Légy okos… Légy nő és használd azt az erőt, ami a nőiességed ereje. Írok majd erről is, de mára ennyi. Ha folytatnád a következő fontos férfi energetikai ismerettel, akkor olvasd el a A birtoklás tudata, avagy mit akar a férfi című írást.

Szeretettel írva minden sorát

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek.

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

6 Responses

 1. Zsuzsi
  | Válasz

  Kedves Gyula! De mi van akkor, ha a férfi nem akarja már azokat a dolgokat csinálni, amit pedig neki kellene. Nem akar fát vágni,(szó szerint), nem akar a ház körül , a házban ténykedni, és úgy egyáltalán, nem akar óvni, védelmezni, segítséget nyújtani. A nőnek kell mindezt megtenni, és el is várja a nőtől. Elromlott valami, vagy alapbòl nem is volt ilyen? Tudom, hogy háttérinformációk nélkül nem lehet erre érdemben válaszolni, de mégis, mit lehet ilyenkor tenni? Nem én akarok a férfi lenni.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Zsuzsi!

   Ha jól veszem ki a soraidból, akkor valamikor csinálta… Ha most nem csinálja, akkor valami elromlott – ez biztos. Hogy mi…?
   Azt hiszem a klasszikus dolog. Azaz kettőtök között romlott el a viszony. Már ne vagy fontos neki. Hogy ebben ki a hibás, arra innen nincs rálátásom, de legtöbbször – úgy 99%-ban – az a helyzet, hogy szépen, lassan mindenki beleunt a másikba… Te is, ő is…

   De ettől még csinálhatná a dolgát! – mondhatod te, és jogos… lenne. De a világ sem nem jogos, sem nem igazságos.

   Két dolog lehet itt fontos…
   1 – Sok dolgot azért teszünk meg férfiként, mert szeretünk valakit, mert fontos. Alapvetően hajlamosak vagyunk a lustaságra és ha megszűnik a motiváció, akkor az isten sem vesz rá semmire.
   2 – A másik az, hogy valószínűleg szépen belecsúsztál a házicseléd szerepbe. Ha ő nem csinálta meg, te megcsináltad és lassacskán eljutottak oda, hogy a komoly dolgok is rád maradtak…

   Ezek a pasik azok, akik egy új kapcsolatban megint elhordják a hegyet. A kérdés, hogy ez a kapcsolat újul-e meg, vagy születik egy másik…
   … mert ez változtatás nélkül így marad, az biztos.

   Szorítok neked!
   Ölelés

   Gyula

 2. Böbi
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Három napja találtam ezt az oldalt és bevallom,itt ragadtam!Azt hiszem nincsenek véletlenek,sőt!Épp most volt szükségem ezekre a csodálatos megerősítésekre,hogy aki és ami én vagyok,igazán!,amire vágyom,az nem más,mint megélni a nőiességemet!
  Nem volt egyszerű életem,de sosem adtam fel,megoldottam,stb.Voltak kapcsolataim is,sorban buktam.Hát igen!Kinőtt a himbilimbim!Sokáig ragaszkodtam hozzá,azt hittem ez megvéd a fájdalomtól.Mára tudom,a normális kapcsolatoktól is.Irónikus,mert épp egy kapcsolat végén tartok.A férfi Nap akart lenni,a nő, én végre a Hold.Szerettük egymást.De a régen szerzett fájó tapasztalataink árnyai megtörték a két égitest fényét.Féltünk hinni egymásban.És éppen ezek a fájó érzések ébresztettek rá,én hol is vagyok?Volt egó,meg sírás.Futottam kimerülésig és kimerítettem az összes barátságkártyámat (éjjel-nappal hívhatlak),de semmi.Mára viszont végre leesett,tudatosult,hogy én egy ízig-vérig Nő vagyok!Holdként élhetek csak boldogan!Őrültem hiányoztam magamnak!Bárhogy alakul ez a még tisztázatlan,lezáratlan kapcsolatom,az életemet NŐKÉNT szeretném élni tovább!
  Köszönöm,hogy eljuthatott hozzám egy olyan segítség,amit szívből magaménak érezhetek!

  Hálás vagyok!

  Böbi

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Böbi!

   Hálásak vagyunk a soraidért. Ez az energiacsre… Neked az itteni anyagok adtak valamit, nekünk az, hogy ezt meg is írtad.
   Köszönjük.

   Nagy ölelés neked
   Gyula

 3. A Sólyomember
  | Válasz

  Kedves Gyula,
  köszönöm, ismét egy jó írás. (Na jó, mindegyikhez nem fogok hozzászólni – ez nem ígéret….)
  Engedd meg, hogy saját gondolataimat leírjam ezzel kapcsolatban (talán segít a megértésben).
  A legtöbb nő nőnek, a legtöbb férfi férfinak születik, nem mennék bele genetikai részletekbe. Aztán a nagy kérdés, hogy ezt elnyomják, vagy erősítik benne élete hajnalán.
  A Férfiak Klubjában 2 fő célunk volt:
  1. Összeszedni a Férfi értékeket, hogy azt tovább adhassuk fiaianknak, illetve útmutatásul szolgáljanak a lányoknak,
  2. Hogy a “férfi” szónak határozottan pozitív jelentése legyen (mint régen), ne hozzák összefüggésbe hímsovinizmussal, megalázással, illetve a nyámnyila fiúlányokra se alkalmazzák, akik még a petróleum lámpa fényével sem érnek fel, nemhogy a napéval.
  A férfi a nőért és a családért férfi. A táncban sem azért vezet a férfi és követi a nő, mert a férfi egy köcsög, hanem mert így tudnak harmóniában táncolni. Ha mindkettő a saját feje után megy, akkor nincs se harmónia,se tánc.
  Sajnos már kevesen tanultuk meg apáinktól, hogy mitől férfi egy férfi, mi kell ahhoz, hogy férfiként tiszteljen egy nő, már ott kezdtek félresiklani a dolgok. Ezen a “harcos, önálló nő” gondolkodás még ront, nem pedig megoldja a helyzetet.
  Ha sokat harcolsz, előbb- utóbb kibillentheted a napot az egyensúlyából, de akkor itt a Földön vagy megfagyunk, vagy megsülünk. Ez a rend, harmónia kell ahhoz, hogy éljünk, hogy lélegezzünk.
  Az igazi erő az védelmez, a hamis erő pedig bánt. Te nőként pedig ezt a védelmező erőt tudod fokozni a női energiáddal, vagy tönkretenni a női mivoltod kiiktatásával.
  Tényleg fel tudsz fúrni egy polcot a falra? Tényleg tudod, hogy egy 6-os dübelhez hányas fúrószár kell? Tényleg akarod 5-10 percig tartani az 5 kilós fúrót erősen nyomva? Vagy inkább sütnél egy sütit a szerelmednek, amíg ő befúrja a lyukakat?
  Remélem, sokan olvassák Gyula írásait, mert minden szava aranyat ér!
  Köszönöm ismételten,
  Attila

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Attila!

   Azt gondolom, hogy a Férfiak Klubja egy nagyon fontos, sőt kiemelkedően fontos dologgá vált ebben a korban. Ebben a korban, ahol összemosódnak a nemek és senki nem érti mit is keres a másikban valamint hová is kellene tartania önmaga megvalósításának útján. Elindult egy sarkaiból kiforgatott eszme vírusszerű terjedése, ami tönkreteszi azt, hogy jó eső érzéssel emelhessük fel a fejünket és mondhassuk, hogy Férfi vagyok, vagy Nő. Mára lassan pejoratív szavakká váltak ezek a szavak, aminek meg is lett az eredménye. Éppen azt veszítjük el, az kopik le rólunk, amit a másik keresne bennünk és fordítva. Eredmény: Mindenki rohan kapcsolatról kapcsolatra, mert már nem is tudja mit keres, csak érzi, ami van, az nem jó.
   … és szétesik minden.

   Naponta kapok üvöltő leveleket, amelyekben a “Férfi” szó gyakorlatilag a brutális, ostoba, elnyomó, agresszív, bántalmazó, vagy jobb esetben a mácsóskodó szavak szinonimájaként jelenik meg, míg a “Nő” a buta, csöcsrázós, kurva, kitartott, élhetetlen, élősködő, vagy csinibaba jelentését hordozza. Így aztán mindenki szépen kiáll az alap férfi-női jellemrajzból. A védelmező erő, ami felelősséget vállal, teremt és véd, már sehol és a befogadó női szépség és bölcsesség, aki szelíd lényével, mosolyával gyógyít és elhoz valami békét ebbe a világba ugyancsak sehol. Már nem is tudjuk, hogy ezek értékek. Sőt! Olyannyira azok, hogy bár elutasítjuk a modern “filozófiák” sulykolta mondatokkal, mégis ezt keressük a másikban.
   Talán… Talán egyszer megint értékek lesznek ezek…

   Addig is, meghajlok előtted.
   Béke neked, Harcos!

   Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük