A férfi gondolkodás alapjai – A férfi agy és a Nap szimbólum

… avagy hogyan érthető meg a férfi gondolkodás, a férfi agy, a férfiak működése a Napszimbólumon keresztül.

Titkos-tanacsok-noknek-A ferfi-gondolkodas-nap-szimbolumMiért a Nap és a Hold az egyik olyan szimbólum, amelyet a férfi és női kapcsolat leírására használnak több ezer év óta? Mert rengeteg – szinte minden – benne van abból, hogy miként létezik viszonyában a férfi és a nő. De ezt most másként fogjuk megvizsgálni, mint eddig olvashattad. Ez az írás – bár nem csak nőknek szól – igazából egy a titkos tanácsok közül, mely nőknek íródott azért, hogy segítsek látni egy férfi szemével, hogy segítsen megérteni a férfi gondolkodás, a férfi agy és a férfiak működése körüli kérdéseket. Ebben az írásban főleg a Napszimbólum, mint férfi szimbólum szemszögéből vizsgáljuk egyedülálló részletességgel a férfit gondolkodás, a férfi agy és a férfiak működésének alapjait, mely új megértéseket hozhat a női – férfi egység megvalósításában. Talán a Napszimbólumon keresztül könnyen megértheted a férfi világnézetének lényegét, felhasználva ehhez a saját, női, Hold szimbólumodat. Természetesen ezeknek a szimbólumoknak egyikét sem lehet önállóan értelmezni, hiszen az egységük a lényeg – mindkét fél a másik tükrében látja meg igazán önvalója csodáját. Ebből viszont az is következik, hogy bármelyik szimbólum vagy fél értelmezésének, megismerésének, be- és elfogadásának elmélyítése alakítani fogja a másik oldal viszonyulását is, méghozzá pozitív irányban. Egészen biztos, hogy a férfi – női egység megteremtésében a Napszimbólum, mint férfi szimbólum hasznos lesz neked és a párodnak is. Amit kérnék tőled, az csak egy kis nyitottság… Amiket írok, azt nyitott, átalakulást megengedő, befogadó női szívvel fogadd és azt nézd, hogy mit tudsz belőle hasznosítani a férfi gondolkodás, a férfi agy és a férfiak működésének megértése által és ne azt, hogy mi az, ami nem tetszik. Abból már eddig is találtál eleget, gondolom. Szóval kezeld annak ami. A férfi archetípus egyfajta leírása. Én nem találkoztam eddig sem férfi, sem nő tollából hasonlóval – ami persze nem jelenti azt, hogy nincs több ilyen – ezért igyekszem minél jobban megvilágítani a férfi agy, a férfi gondolkodás lényegét és azt, hogy a férfiak működése min alapul.

Kezdjük kicsit másképp…

Állj meg egy pillanatra és hunyd le a szemed. Egyetlen percre képzeletben állj meg egy olyan helyen, ahol szereted elképzelni magad, hogy békére lelj odabenn, de most másra figyelj. Értened kell, hogy „megértés” és „tudás” között óriási a különbség. Ez itt – és a későbbi cikkek is – csak írott szöveg, amin majd átszaladsz. Ez ugyan elvezet a megértéshez, de amint elhagyod ezt az oldalt, a megértés szertefoszlik az idővel és így a „tudás” is elillan, semmivé lesz. A „tudás” birtoklása, az valami mély, integrált, megélt és átérzett tapasztalat. Ahhoz, hogy el tudj vinni ebből az írásból valamit, ahhoz “tudásra” van szükséged. Szóval hunyd le a szemed és csak érezd a létezést, hogy megtapasztalhasd az üzenetét ennek a férfi tollából származó írásnak… Kérlek, ezt a női beleérző képességet megtartva kezdj majd bele a sorok olvasásába. Kezdjük…

A Nap a férfi gondolkodás szimbolikus lényege

Érezd, hogy ott vagy a titkos helyeden és süt a Nap… Érezd kicsit, az erejét, hogy átérezd azt is, amit sugallni akarok, ne csak azt lásd amit írok, hogy tudatos női tudássá váljon benned, ki is a Nap. Csak egy perc és jöhetsz vissza…

Érezted…? A Nap hatalmas ugye? Érezted a megállíthatatlan és megingathatatlan erőt benne, mely átjár, áthat és éltet mindent? Most kicsit légy te a Nap. El tudod képzelni magadat a mindenség középpontjában? Át tudod érezni, milyen onnan a középpontból, az erők erejéből szemlélni a világot…? Ne tudd! Érezd…! Járjon át az érzés!

Körbenézel és abban a dolgokat rendező és védelmező erőben és éltető, teremtő energiában fürdik, él és mozog minden, ami te vagy – a Nap. Béke van. A dolgok járják az általad kiszabott útjukat. Meleg van, béke, mert te vigyázod a világokat… Te adsz rendet, te adsz fényt, te adsz világosságot és ezáltal értelmet mindennek. Te vagy a kiáradás, amely által a melegben az élet megfogan, fejlődni és növekedni képes. Fényedben a dolgok világosak, reálisak és logikusak. Mindent tudsz, miért van úgy, mert miattad van úgy. Az a belső érzés, amely eltölt olyan, mint a jó királyoké, akik körbehordozva tekintetüket tudják, hogy uralkodásuk értelme nem önmaguk fényében, hanem a rájuk bízott ország minden lényének érdekében hatja át a létezést. Ők maguk nem számítanak. A rend, a biztonság, a béke és az igazságosság az egyetlen cél és a bennük lévő erő ezeket szolgálja. Az egyetlen cél, hogy a rábízott lények a rend és a biztonság által megvalósíthassák létezésük értelmét, hogy békében éljenek és növekedjenek. Ez a rend, a biztonság, az igazság országa, amelyet az ERŐ tart össze, melyet te BIRTOKOLSZ és fényed KIÁRADÁSA tesz élettel telivé. Az a hatalmas, legyőzhetetlen erő, amely mindenkinek azt üzeni: „Én Vagyok”. Én vagyok a Nap. Én vagyok a férfi.

Igen… Értelek. Ilyen az ideális, de te valahogy nem találod ezt a biztonságot nyújtó, átölelve, éltetve védelmező, szelíden birtokló királyi erőt, melybe belesimulva az lehetsz, akinek megteremtett az univerzum és kiáradásának fényében nővé lehetsz… Értelek… Látom én is, ha a világra nézek… Éppen ezért akarok tenni valamit veled karöltve azért, hogy jobb legyen.

Amit leírtam, az egy példa, egy “létezés élmény”, amelyet egy férfi – még akkor is, ha csak egy töketlen hímnemű – követ tudattalanul egész életében. Lehet – sőt valószínű – hogy nem is ismeri ezt a hasonlatot, de bele van írva a sejtjei legmélyére, ahogy a Hold arcai a tiédbe. Azért, hogy ne akadj el azon, hogy a legtöbb férfi miért nem tesz semmit a saját tudatosodásáért, kezdjük rögtön ezzel.

női kommunikáció

Miért nem foglalkozik a férfi a saját szimbólumainak megértésével az útja elején?

A Napnak saját fénye van. Sőt… A Nap nem is ismer más, saját fénnyel rendelkező létezőt, hiszen úgy látja, hogy az ő fénye által lesz látható a világ. “Én vagyok a Nap, én vagyok a fény. Egyszerűen ebben létezem, ez a normális, miért kellene ezen filozofálni?” – mondja ő. Amikor egy férfi – azaz egy kisfiú – megszületik, egyszerűen “van neki” és nem is gondolkodik azon, hogy mire való ez a fény, vagy mi a dolga vele. Van keze, lába és fénye. Létezik ebben a fénylő erőben, birtokolni akarja a világ dolgait és létre akar hozni újabbakat. Egyszerűen csak létezik ebben az energiában, mint ahogy a madarak szállnak a levegőben vagy a halak úsznak a tengerben. Ők sem kérdezik mi az a valami, amiben léteznek, mert természetes, ahogy te sem filozofálsz a bal lábadon. Hogy miért nem keresik a férfiak azokat a dolgokat, amelyeket a nők annyira éreznek? A misztikumot, a lelket, a spirituális utakat? Mert ők az erő útjára születtek, amely birtokol és létrehoz. Ezekről írok majd bővebben a következő részekben és javaslom, hogy azokkal folytasd majd az olvasást. Most lássuk a férfi agy, a férfi gondolkodás alapjait. Azt, hogy a férfiak működése min is alapul…

A férfi gondolkodása, a férfiak működése

A napszimbólum létezése tökéletesen segít megérteni a férfi létélményének hármasságát. Ez a hármasság – az erő, a birtoklás és a kiáradás – jellemzi és irányítja a férfi tetteit. Ez határozza meg, mit akar egy férfi, mire vágyik egy férfi, mit értékel egy férfi, hogyan gondolkodik egy férfi. Ez azért fontos egy párkapcsolatban, mert ezeket a folyamatokat olyan univerzális, társadalmi és genetikai hatások hozták létre, melyeket egyszerűen nem lehet “kikapcsolni”. Ezek az erők építik fel és irányítják öntudatlanul a férfit. Ha ezeket elfojtja magában, vagy kénytelen elfojtani valaki miatt, abból mindig csak problémák keletkeznek. Sokkal jobb megérteni őket és így a nőnek lehetősége nyílik azok tudatos irányítására, emelésére, integrálására annak érdekében, hogy boldogabb nővé és férfi váljatok és egységként kapcsolódjatok össze.

Az Erő a férfi létezés alapja

A Nap a leghatalmasabb és legerősebb égitest. Ő tartja össze a körülötte lévő dolgokat. Ő szabja meg a pályájukat, mozgásukat. Most foglalkozzunk először a szimbolikus megértéssel és ne azzal, hogy mi a baj a férfiakkal. Azzal majd később, mert az is fontos, de kellenek az alapok. Az erő útja nem az erőszak útja. Az erő útja a rend útja. De hogyan, mitől, miért igazodnak „rendbe” a dolgok? Hát úgy, hogy az erő rendezi a történéseket. A Nap ereje rendezi a bolygók pályáját, mozgását, a világ rendjét. Ez az a bölcs erő, mely mindennek tudja a helyét, a legjobb útját azért, hogy a dolgok rendben menjek. Ez az erő biztosítja, hogy ne legyen baj, hogy ne történhessen semmi rossz. Ez az erő, a védelmező erő. Ez az erő a jó király, ez az erő a törzsfő, a családfő, az apa, aki tudja, hogy rendnek kell lenni, mert a káoszban nincs biztonságban senki. Persze ahhoz, hogy ez az erő hatni tudjon, kell még valami.

A birtoklás a férfi létezés megélése

Azokat a dolgokat, amelyek felett nincs hatalmad nem tudod irányítani, igaz? Ahhoz, hogy ne történhessen baj, ahhoz, hogy rend legyen, az szükséges, hogy rendelkezhess ezen dolgok felett. Hiába van meg az erőd, ha nem a tiéd. Ahhoz, hogy a rend kereke minél olajozottabban járjon, minél kevesebb fog akadjon össze, a lehető legtöbb elemet és dolgot a világon neked kell birtokolnod, hogy erőddel rendet tarthass közöttük. Ez egyfajta belső biztonságot ad a dolgoknak. Míg az erő a külső dolgoktól véd, a birtoklás az erőnek az a fajtája, melyre a benne fürdő dolgok támaszkodhatnak, odabízhatják magukat, hogy a rendszeren belül se legyen ütközés. A bolygók rábízzák magukat a Napra és bíznak erejében, hogy megvédi őket. Amit nem birtokolsz, az a káoszt fokozza, az bizonytalanságot teremt. Igen. A Nap, amikor rátekint a bolygókra azt mondja “Az enyém”. A férfi birtokolni akarja a dolgokat, tárgyakat, embereket, a történések irányítását. Miért? Mert a dolga a rend és a védelmezés. De ez még kevés. Ez így egy statikus és élettelen világ lenne. A férfi harmadik alap energiája a kiáradás.

A kiáradás a férfi életének értelme

A Nap nemcsak birtokol és védelmez. A Nap sugaraival kiárasztja lényegét és meleget ad. Fény és energia árad belőle, mely elindítja és élteti az életet. Létezésének értelme az, hogy kiáradása által létrehozzon dolgokat. Építsen, teremtsen, megtermékenyítsen, megújítson. Erejét és fényét felhasználva behatol minden létezőbe és változásokat hoz létre. Ez a kiáradás az élet, ez a kiáradás a növekedést biztosító energia, ez a kiáradás megépíteni, felépíteni dolgokat, melyeket aztán birtokolva és ha kell védelmezve, újra és újra magasabb szintre emelve változtatja a világot. Ez az alkotás mozgató ereje, a forma megváltoztatása, és a lényeg átalakítása. Ez az a tudatos hatás, mely mozgásban és változásban tartja a világot ez az, ami létrehoz.

női kommunikáció

A Hold kapcsolata a Nappal

Tudom… Ez egy szép, ideologizált kép és te nem nagyon láttad ennek a két lábon járó formáját. Igazad van. Valóban kevés van. Ezt a létezőt, ezt a magasabb oktávot egy másik energia tudja ebbe a magasságba emelni. Ez pedig nem más, mint te, a te női energiád. Hogyan? Írok majd erről is, de azt javaslom, hogy előbb érts meg, mi is az, amivel igazán dolgod van, hogy abban és úgy segíthess a Napnak, ami igazán őt emeli és ne abban, amiben te gondolod. Biztosan sok munkát és energiát fektettél már abba, hogy “megfelelj a férfiaknak”. Nagyon fontos! Én nem akarok még egy hülye bulvárötlettel hozzájárulni ahhoz, hogy minek kell még megfelelned, hogy elfogadjanak. Én abban akarok segíteni neked, hogy igazi Holdja lehess a Napnak, mert ez az egység, mert ez a boldogság és a biztonság egyik feltétele. Én csak annyit kérek tőled, hogy légy aki vagy. Légy igazi Hold, hogy igazi Nappá lehessen melletted az, aki esetleg most csak egy tűzgolyó, és így, egy magasabb szintre emelkedve rábízhasd magad, és elmerülve ebben az erőben, biztonságban valósíthasd meg a Hold legnemesebb megélését.

Azt javaslom, hogy ha igazán érezni szeretnéd ennek a három fontos alapenergiának a lényegét, ami az erő, a birtoklás és a kiáradás, akkor folytasd az olvasását a Az erő útja – avagy mi irányítja a férfit című írással, hogy integrálhasd a férfi gondolkodás, a férfi agy lényegét, így a férfiak működése nem okoz majd annyi keserűséget és fájdalmat számodra.

Minden sorát szeretettel írva.

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek.

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

9 Responses

 1. Alma
  | Válasz

  Ezeket egy férfi tollából olvasni nőként is szörnyű, nemhogy férfiként…!
  Alázatra szólítja a nőt.
  A mai kor nője nem alá-fölérendeltséget, hanem konstruktív egyenlőséget vár egy párkapcsolatban.

  A Napom én magam vagyok magamnak! Egymagamban is egy teljes egész. Pont.
  Szarok én a Napra. :-))

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Nos… Ezt a választ nem neked írom kedves “Alma”
   //Mindig szerettem az interneten kamu címmel és névvel röffeneteket író embereket. Belőlük úgy sugárzik az intelligencia és az “együtt” ereje. Minden bizonnyal jól lehet velük otthon is kommunikálni, élni, és boldognak lenni. Ja nem! Ők azok, akik elviselhetetlenek és rendszeresen kirúgják őket, aztán mivel az internet az egyetlen hely, ahol világgá kiálthatják a véleményüket, nem marad más, mint a trollkodás. 🙂 Szóval kedves vadalma677@gmail.com nem ütötted meg azt a szintet, amire válaszolnék, de oktatási céllal fennhagyom. Meg szórakoztató is, mint egy olcsó bulvárlap. 😀 //

   Szóval kedves Hölgyek, akik megtiszteltek néha azzal, hogy erre jártok, kérdeztek és beszélgetünk, nézzük csak azt a kiváló példát arra, hogy mit is gondol egy férfi. Vegyük soronként, hogy könnyebb legyen.

   1.
   Megszólítás, köszöntés nincs. Ez férfiak között is primitív szintet jelez. Mit gondol elsőre egy férfi, ha alapvetően primitív nyitást tapasztal? Igen… Azt, hogy az illető az, amit kifejez. Kell-e valakinek egy ilyen? Nem. Emlékeztet-e valakit ez egy női viselkedésre? Nem. És itt jön a végtelen egyszerű képlet: Szertne egy férfi egy primitív férfivel együtt élni? NEM. Ebben a pillanatban lép is tovább. Jómagam is csak oktatási céllal fejtem ki a gondolataimat és ha azt gondolnád, hogy mindig ilyen vagyok, kérlek olvasd el a normális nők hozzászólásaira adott válaszaimat. 🙂

   Szóval… Azt hiszem érthető a hölgyben felgyülemlett düh és frusztráció, mivel valószínűleg sok “visszautasításban” van része – ami teljesen értehtő és nem is fog változni.

   2.
   “Ezeket egy férfi tollából olvasni nőként is szörnyű, nemhogy férfiként…!”
   Mivel szegénynek fogalma sincs milyen ezt férfiként olvasni, de ennek ellenére mindenáron meg akar győzni arról, hogy az ő véleménye megállja a helyét azzal a pár ezer férfi véleménnyel szemben, akiket személyesen vezettem, tanítottam és megismertem, tisztán látható, hogy kommunikációra, rugalmasságra és értelmes eszmecserére alkalmatlan a hölgy. Konklúzió: A férfiak azonnal lelépnek, mert sem nőnek, sem értelmesnek, sem semminek nem látják és ha maradnak is, akként bánnak vele, mint ahogy a férfiak világában szokás.

   Hogy nőként is szörnyű-e olvasni, arra nem reagálnék, ez legyen mindenkinek a maga joga, de azért a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogalmazási hibáim ellenére is ezrek értik az üzenetét. Szóval… Bennem béke van. A piramisnak kell, hogy legyen alja is. Hogyan rangsorolhatnánk a nőket, ha nem lenne bázispont… Köszönjük, hogy van aki ellátja e nehéz feladatot. 🙂

   3.
   “Alázatra szólítja a nőt.”
   Hát… Szerintem egy másik cikket olvashatott szegény, vagy iskolázottsága révén a szövegértés annyira megy neki, mint amennyire a nőiesség megmutatása és a női kommunikáció. Ez a cikk, ez az oldal éppen arra született, hogy egy nőnek ne kelljen megalázkodni és tudjon egyenrangú partnere lenni egy férfinek. Ez csak akkor megy, ha valaki nőként közelít egy férfihez. Ha nem, akkor egyszerűen nem néz ki nőnek és nem bánnak vele nőként. A hölgy “hozzászólása” vagy inkább odaröffentése semmilyen szinten nem üti meg egy kocsma árokásó szintjét – aki ugye nem hordoz női jegyeket – így a vele való bánásmód is ebből következik. Ez persze fájdalmas lehet és egyre több sérülést okoz neki, amitől ő egyre jobban harcol. Ha megértené a cikk üzenetét, még az is lehet, hogy egyszer kapna egy normális választ egy férfitől, de így… Amire egy férfi ilyenkor gondol az a következő: “Ha ennyire nem ért egy betűt sem a világból, és ennek ellenére ennyire határozottan van véleménye, akkor kerülgesse a fene… Biztosan nem viszem haza.” 😀

   4.
   “A mai kor nője nem alá-fölérendeltséget, hanem konstruktív egyenlőséget vár egy párkapcsolatban.”
   Ez a pont, ami a klasszikus értetlenség jelzőpontja. Ha értené, hogy több ezer éve mit írtak le – többek közt itt is – a férfi működéséről, akkor értené, hogy:
   A – Semmiféle alá-fölé rendeltség kiharcolásáról nincs szó.
   B – Ennek ellenére egy férfi másként néz a nőre, mint a nő a férfire. Más volt és ma is más az az érzés, amitől valaki férfinek és nőnek érzi magát. Az “egyenlőségért” legtöbbször azok harcolnak, akik elvesztették a nőiességüket, ezért a férfiak nem reagálnak rájuk nőként – azaz férfiként bánnak velük – és így le is nyomják őket. Aki valóban egyenrangú szeretne lenni egy férfivel – és ennek elérése az én és ennek az oldalnak is a célja – annak sajnos NŐVÉ kell válni, mert senki nem akar egy férfivel éni, ha maga is az. De ez némelyeknek bonyodalmas logika, így marad az ordítás és a követelőzés, amire mit mondd egy férfi? Léptem… Neked meg marad az “igazad” és a hideg ágy…

   5.
   “A Napom én magam vagyok magamnak!”
   És ebben a pillanatban felmerül a férfiban a kérdés: “Akkor mi a fenét keresel itt? Minek akarsz férfit? Miért nem mégy és intézed egyedül a dolgaidat? Ha neked arra van szükséged, hogy egy lakótársi KFT-t alakíts, akkor keress valaki, aki nem nőt keres. Nekem NŐ kell, akiből a nőiesség kell és nem a férfiasság.” Azaz úgy lép le, mint aki ott sem járt. Kinek kell egy hisztérikus öntudat azzal a jelmondattal, hogy neki nem kell férfi? Férfinek biztos nem…

   6.
   “Egymagamban is egy teljes egész.”
   Hát… Itt megismételném a fenti részt. Lényegében nekem női energiákra van szükségem, egy nőnek, pedig férfi energiára. Aki teljes egész, az mi a fenét akar…?

   7.
   “Pont.”
   Ja… Pont… Pont ilyenkor van túl a leendő jelölt a hetedik határon, mert úgy menekül… 😀

   8.
   “Szarok én a Napra. :-))”
   És megérkeztünk a katarzishoz, amikor egymásnak feszül a női testbe szorult férfi kommunikáció, annak alacsony intelligencia szintével csodásan létrehozva azt a lényt, aki még férfinek sem férfi… A legszebb az az önellentmondás, mely így egyben olvasva mutatja meg a nőiesség teljes hiányát és az mentális zavart: “A Napom én magam vagyok magamnak! Egymagamban is egy teljes egész. Pont. Szarok én a Napra. :-))” Ez csodás… Én vagyok a nap és sz@arok magamra… Hát… Aki erre nem szeret azonnal a hölgybe, az azonnal dögöljön meg ugye, hiszen ennél bájosabbat, értelmesebbet, következetesebbet keveset látni. Ha ennek a szintnek az ezerszeresét üti meg az a női személyi számmal rendelkező lény testi adottságokban, akkor sem számíthat többre, mint arra, hogy pár hétig valaki használja a testét, aztán meneküljön amerre lát…

   Ezt a folyamatot nevezték a régiek karmának… 🙂

   … és ha valaki azt mondaná, hogy ez csak egy levél, ami nekem szól, akkor megnyugtatom. Aki egy neki nem tetsző helyzetben így reagál az interneten, az otthon is így reagál – azaz elviselhetetlen, buta és követelődző… Azaz esélytelen egy jó kapcsolatra, amiben megbecsülik, szeretik és vigyáznak rá. Ez csak nőknek jár, nem trolloknak.

   És ha egy olyan férfi mondatait is szeretné valaki olvasni, aki nem fog filozofálni egy ilyen helyzetben, akkor az kb így fog hangozni:

   “Egy nap, pedig sz@rik arra, hogy te kire sz@arsz…” Ő megy és keres egy nőt és valószínűleg észre sem vesz…

   Ha ez nem egy segítő oldal lenne, simán töröltelek volna két kanál leves között anélkül, hogy a szemem rebbent volna, és senki nem tudna rólad és nem foglalkozna veled, ahogy az életben is történik. De gondoltam hátha valakinek épp a te példádon át lehet megmutatni, hogy mi az, ami a pokolba vezet…
   …amit te nagyon jól ismerhetsz.

   A vadalmák savanyúak…
   Együtt érzek veled… Szörnyű lehet így élni.

  • Attila
   | Válasz

   “Kedves” Alma (ha beleharapott, akkor pedig Ályfón),
   1. Tájékoztatásodul közlöm, hogy csodálatos élmény férfiként olvasni e sorokat, hiszen megmutatja nekünk (is) az utat, hogy hogyan váljunk igazi férfivá, hogyan ragyogtassuk a NŐt, hogyan védjük meg és tudjuk biztonságban a NŐt és a családot. Ha tehetném, kötelező olvasmánnyá tenném legalább középsikolában!
   2. Az alázat nem egyenlő a megalázkodással! Én is alázatos vagyok (NAPként) a munkahelyemen, a NŐkkel szemben, alázattal tanulok az edzésen, vagy éppen a táncórán. Az alázat azt jelenti, hogy elfogadod és tiszteled a másik tudását, hiszen nem biztos, hogy te tudsz mindent a legjobban, akadhat, aki valamit jobban tud nálad.
   3. Ez a bulvár- szennylapok egyik negatív hozadéka, hogy egyáltalán szóba kerül az alá- fölé rendeltségi viszony, meg az olyan nőnemű egyedeké, akik nem gondolkodnak, csak hagyják magukat ezek által befolyásolni. A mohamedán vallás sem buzdít öldöklésre, pusztításra, sőt békére, és szeretetre, csak néhányan fanatizálják a tudatlan embereket, és csinálnak belőlük terroristát. (Remélem, ezt a szót szabad itt használni, nem lesz következménye…)
   100 évvel ezelőttig eszébe nem jutott a nőknek, hogy attól, hogy másban tehetségesek, mint a férfiak, más a feladatuk, attól ők kevesebbek lennének. A meleg családi fészek, a béke a szeretet megteremtése mitől érne kevesebbet, mint a “vad elejtése, és hazahozatala”? Csak a mai nő érzi úgy, hogy ő kevesebb, de azt is azért, mert férfiként próbál helyt állni, a helyett, hogy támogatná a férfit, hogy a legjobb NAP lehessen, miközben ő megélné nőiességét, mindkettejük örömére.
   A hozzászólásod is kifejezetten konstruktív volt…
   4. Önmagadban teljes egész? Hmmm, akkor szüljél gyereket sperma nélkül! Nem megy? Hogyhogy, hisz te önmagadban is teljes egész vagy, így minden tulajdonságod meg van hozzá! Vagy nem? Vagy talán az életnek az utódnemzés nem szerves része?
   Vagy akkor az olimpián ne legyenek külön értékelve a nők és a férfiak! Hiszen nincs különbség, egyenlőek vagyunk, mindenki önmagában egész!
   Viszont íly módon a keleti bölcseletek is mehetnek a levesbe a hülye Jin és Jang szimbólumukkal. Méghogy férfi és nő, hideg és meleg, világos és sötét! Ezt a baromságot! A hideg és a meleg is egyenlő, meg a világos és sötét is! Mert a sötét alárendelt a világosnak, a hideg pedig a melegnek. Vagy hogy is van ez?
   5. Szarhatsz a napra kicsi csillag, attól az még ragyogni fog, csak te nem kapsz a melegéből, meg a világosságából, meg a D vitaminból (bár látszólag ezekből eddig sem sokat), élhetsz sötét magányodban belekötve az élő fába is!

 2. Ágnes
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Valahogy az első videótól kezdve, amit Tőled láttam, éreztem, hogy ez, amit csinálsz, pontosan az, amire szükség van. Sokat próbáltam férfiakkal barátkozni, hogy elmélyült beszélgetések során megoszthassunk egymással “titkokat” a másik nemről, annak működéséről, persze, kevés sikerrel. Hisz hogyan tudna bárki elmondani olyasmit, aminek önmaga sincs tudatában?
  Egy pillanatra sem jutott eszembe sem lefitymálni, sem fölényeskedni, sem vitatkozni, azonnal átjött, hogy pontosan tudod, miről beszélsz és írsz, ráadásul nagyon jól érthetően szemlélteted is.
  Nekem egyetlen nap alatt változást hozott az élet(helyzet)emben, hogy az erő látszatának fenntartása helyett végre kicsit megengedtem magamnak, hogy eluralkodjon rajtam a szomorúság, miután rávilágítottál, mekkora tévedések közepette éltem ezidáig. Elképesztő! Alig várom, hogy részt vehessek egy workshopon!
  (…és imádom, ahogyan kezeled a hozzászólásokat! Ilyen jellegű tréningeket nem tartotok? :D)
  Minden sorod hálával olvasva kívánok nagyon sok sikert! Á

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Ágnes!

   Olyan jó ilyen sorokat olvasni. “Egyetlen nap alatt változást hozott…” Jaaaaj… Ha tudnád mekkora erőt adnak ezek a sorok…
   Hálás vagyok értük.

   Nagy ölelés neked!

   Várunk!

   • Ágnes
    | Válasz

    Drága Gyulának és minden Kedves Olvasónak!

    Csak most tűnt fel, hogy e korábbi hozzászólásom nem is igazán ehhez a témához kapcsolódik, de mikor rátaláltam az írásaidra, videóidra, azonnal rájuk cuppantam, rögtön mindent tudni szerettem volna és ez okozott némi katyvaszt. 🙂
    Azóta sikerült eljutnom egy Hogyan szelídítsünk férfit? című két napos királynő-képzőre és bizton állíthatom, hogy életem legjobb döntése volt! Minden kedves hölgytársamnak a legmelegebb szívvel ajánlom! Nagyon hatékony módszereket alkalmaztok a szemléltetésre!
    Júliusban már hónapok óta alakulóban volt egy kapcsolatom, úgy éreztem, találtam egy rendkívüli Férfit, de persze majd’ minden szokásos hibát elkövettem kezdetben, amit csak lehetett. Nagyon bíztam benne, hogy még időben érkezik a segítség a tanácsaid és a tanfolyamod által és úgy néz ki, sikerült megelőzni a katasztrófát. Persze, mínuszról indulva kicsit talán nehezebb, s mint az látszik is, idén még egyedül karácsonyozom (nem, nem azért, mert párkapcsolatban él), de nyugodt türelemmel dolgozom magamon és az “ügyön”, újra és újra olvasván a jegyzeteim, illetve az itteni írásaid és hallgatván az okosságaidat, hogy minél kevesebbet botoljak, mert érezhető a változás, minden tanácsod működik!
    Nos, így kerültem ismét ide, és újból szeretném megköszönni a rengeteg munkátokat amit arra fordítotok, hogy segítsetek nekünk, szegény eltévelyedetteknek! 🙂
    Örök hálával Á
    Ui.: Valóban hála illeti a trollokat is, de még inkább, hogy a kedvünkért türelemmel és szeretettel kifejted a véleményed! Imádkozom mellettetek őértük is és a boldogságukért, hogy hajlandóak legyenek egyszer végre látni! <3

    • Ágnes
     | Válasz

     Kicsiny frissítésnek érzem szükségességét, mert még annál is jobban és gyorsabban működik, mint remélni mertem volna!
     Valójában az Ünnepek alatt két alkalommal is jelentős időt sikerült együtt töltenünk, bár én egyáltalán nem kezdeményeztem, s még csak nem is utaltam rá, mintegy belenyugodván a helyzetbe, a nyugodt és szótlan türelmemmel voltam. Csupán az zavar kicsinykét, hogy a fiától vette el ezt az időt, de nagyon bízom benne, a jövőben kárpótolni tudom majd érte mindkettőjüket. 🙂 Az elhangzottakat és általuk sugalltakat nem részletezném, de egészen hihetetlen mindez!
     Akinek nem egészen felhőtlen az élete vagy a párkapcsolata, annak királynő-képzőre fel, majd csodás önmunkát! Ezerszeresen megtérül minden befektetés! <3 <3 <3

 3. Eufrozina
  | Válasz

  Köszönöm a remek írásokat, és az elgondolkodtató hozzászólásokat, uraim! Sok cikket végigolvastam, rengeteget segítetek az önismereti munkában.
  Sajnos sok “Hold” azt hiszi, a Nap úgy forog majd körülötte, ahogy ő fütyül, pedig az csak “Nap” lehet. A legrémesebb, mikor a sok “Hold” szidja egymással karöltve a “Nap”-ot, ki-ki a magáét…
  Azt a Holdat, aki még keresi a Napját, teljes természetességgel gáncsolják el… Hold legyen a lábán, aki elbír velük.

  A Holdam én magam vagyok magamnak! Egymagamban teljes egész. Pont.
  Számítok azonban a Nap érkeztére 🙂

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Eufrozina!
   Ez pontosan így van… Sajnos két fajta nőt ismertem meg az elmúlt években:
   – Az egyik magát fejleszti és egyre jobb lehetőségei vannak
   – A másik mindenért másokat okol… Ők szívnak és ez így is marad.

   Szorítok neked!
   legyen szép a “Napod” 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük