A birtoklás tudata, avagy mit akar egy férfi

… mert csak akkor van egység, ha mindenki azt kapja, amit szeretne.

Először is nagyon-nagyon szépen kérlek, hogyha még nem olvastál ezen az oldalon, akkor NE EZZEL AZ ÍRÁSSAL KEZD, mert baj lesz belőle. Nagy tisztelettel azt kérném, hogy ugorj vissza az előző részekhez és kezdd A férfi gondolkodás alapjai – A férfi agy és a Nap szimbólum résztől. Pár perc és a linkek visszavezetnek ide. Ha igazán akarod érteni, hogy mit akar a férfi, mit akar érezni a férfi és mit akar megélni a férfi veled, akkor fontos az, hogy az előző részekben megfogalmazott pozitív aspektusokat lásd, mert egyenlőre a pozitív megéléseken keresztül kell tisztáznunk milyen a férfi idea. A lényeg az volt, hogy ma a férfi három fő építőkövének, lényegének, energetikai elemének a második tagjával foglalkozunk. Az első volt az erő, a második a birtoklás és a harmadik a kiáradás lesz, amelyet a következő írásban találsz majd meg. A birtoklás tudata határozza meg azt, hogy mit akar egy férfi. Ez a birtoklás érzés annak a férfi akaratnak a megnyilvánulása, amelyet sokszor nem túl jól intézünk és ti sem mindig értitek jól a lényeget, de lássuk…

Mit akar a férfi?

Röviden azért egy kis ismétlés, mert ilyenkor szokták a nők csak azért is elolvasni amit nem kéne, én meg nem szeretnék veled összeveszni. Szóval… Mint már írtam a szimbólumoknál, a férfi alapvetően a Nap életérzésében él. A Nap a középpont, ő az erő, ő a harcos archetípusa – akkor is, ha egy „punnyadéknak” látszik kívülről, belülről akkor is ez az érzés dolgozik benne. Az erő jó megélésének visszajelzése, a másoktól érkező, feléje irányuló tisztelet érzése. Beszéltünk róla, hogy az erő rendezi a dolgok menetét, de arról is, hogy csak olyan dolgok felett rendelkezhetünk erőnkkel, amelyeket birtoklunk. Tehát a birtoklás tudata egy meghatározó és elengedhetetlen eleme annak, ami egy férfit eltölt azzal az érzéssel élete első szakaszában, hogy ő férfi. Fontos, hogy most a birtoklás magasabb oktávjáról beszélünk, ami a rend, a biztonság világa, mely egyébként lehetővé teszi azt, hogy a nő biztonságban érezhesse magát, és nyugalommal átadhassa magát annak a kiszolgáltatott életszakaszának, amely a gyermekvárásról és a kisgyermekek gondozásáról szól. Ha érteni akarod, hogy mit akar egy férfi, ezt a gondolatot inkább jól értve kell integrálnod, mintsem elutasítani azon a címen, hogy márpedig “Én nem vagyok tárgy és engem csak ne birtokoljon senki”. . Azzal eddig sem ment senki semmire. Ha így akarod, nem fog birtokolni. se így, se másként, csak aztán ne azon bukj ki, hogy „Ezt előbb ki kell érdemelni”, mert A – igazad van, B – a mutogatással és a követelőzéssel eddig sem jutott egyetlen nő sem messzire, ugyanis az átlag férfi nem egy mitikus lovag, hanem egy hétköznapi lény, mint ahogy te is. Nem jó, nem rossz, de ami nagyon fontos és vedd Titkos Tanácsnak: arra fog billenni benne a mérleg, amerre te billented. Lehet belőle lovag és lehet belőle rabló is.

A birtoklás tudata, mint férfi alap energetika

Induljunk ki abból a tényből – bármennyire is ellenedre van még – hogy van a férfiben egy vezérlő identitás, ami keresi ezt a fajta megélési lehetőséget és ez a belső hang dönt a dolgok felett, nem pedig a valóság külső objektivitása. Ha ez a belső identitás azt érzi, hogy „megkapja azt, amit akar” egy nő mellett, akkor ezzel azt is tudja, hogy a nő az övé, ha nem kapja meg, akkor nem érzi magát férfinek. Igazából, te is ugyan így osztályozol. Nőnek érzem magam vele, vagy nem? Ezért fontos, hogy ne harcolj ezzel a belső férfivel. Úgysem lehet átírni erőből. Az erő útján a férfi az erősebb – beszéltünk róla, ott biztos vesztesz. Az ellen sem érdemes ágálni, hogy milyen alapon vár el dolgokat a férfi, ha amúgy ő nem tesz meg semmit. Ezt is megbeszéltük a Férfi agynál, vegyük most megértett ténynek. Fejtsük inkább meg ezt a belső, archetipikus férfit együtt, nyitott módon, arra fókuszálva, hogy hol a bejárat ezen a kapun és ne arra, hogy miért igazságtalan a világ. A végén látni fogod, hogy nem igazságtalan, csak lehet, hogy te nem láttad a saját erőidet és fegyverkészletedet, vagy fogalmazzunk úgy, te hittél mást néhány dologról. Szóval kérlek… csak nyitottan OK?

női kommunikáció

Mit akar érezni a férfi?

Az előző írásokban beszéltünk a Nap szimbólumról és láthattuk a lényeget. Röviden: A férfi azt akarja érezni, hogy birtokol, hogy uralkodik és azt akarja érezni, hogy egyfajta tisztelet irányul felé. Nézzük ezt a két dolgot külön-külön, bár lényegük elválaszthatatlan egymástól.

A férfi uralkodni, azaz birtokolni akar

Igen. Téged is. A tested, a lelked, a gondolatodat, az akaratodat, a mindenedet. Amikor még harcossal van dolgod és nem az öreg tanítóval, akkor ez nem igazán egyszerű kérdés egy nőnek. Ezt gondolom átélted. Mit lehet ezzel kezdeni? Kezdjük azzal, hogy mit NEM. A női tanfolyamokon sokat beszélnek a nőiség lényegéről, a befogadásról. Valahogy sikerült nekik ezt a dolgot sokszor úgy félre vinni, hogy a nők egy része a befogadást és az elfogadást „szakrálisan” értelmezve azt gondolja, hogy ez a szexualitásról szól, és igazából annak is a gyermeknemzéssel kapcsolatos részéről. //Jó tudom, nem mindenhol, de csak várj egy kicsit.// Ennek ellenére kb. 100 női oldalt átolvasva az átlagban ez az az összegzés, amely a „szakrális nő, a szakrális befogadás” címszó alatt felködlik a nők fejében. Igen. Ez is az, de ez egy férfinek nagyon nem az. A férfi birtokló énje – kissé kiforgatva – téged akar mindenestül. Nem a gyermeknemzés csodás megfoganása lebeg a szeme előtt, amelyet a szakrális szent grálod fog fel és tesz téged áldottá, hogy ő könnyes szemmel szolgálhassa az életet. Most nagyon elmegyek a túlsó szélre, ami szintén erős túlzás lesz, ezért inkább szeretettel kérlek, érezd a lényeget. Szóval ő nem ezt akarja… Ő meg akar dugni és szeretné, ha kényeztetnéd, kiszolgálnád. Ne mondd, hogy nem ismerős… A férfi szexuális vágyairól és annak megéléséről és fejlődéséről külön írok. Szóval a férfi – hogy szépen mondjam – először a tested akarja… De nagyon. Érzed a női elmélet és a férfi valóság első állomása közötti szakadékot? Az a baj, hogy ha nem érzed, akkor általában ebbe szakadékba a nő zuhan bele és zúzza darabokra a lelkét és a szívét, ezért tényleg neked szurkolok, hogy megértsd, mit akar egy férfi, mert különben nem tudod átalakítani őt olyanná, ami mindkettőtök számára tényleg egy szakrális együttlét. Szóval egyszerűsítve a férfi azt szeretné, hogy bármit megtehessen veled. Nézd… Az igazság az, hogy annak ellenére, hogy lakik bennünk egy – mondjuk úgy – állati lény, nem vagyunk azok. Természetesen nem akarjuk a gyermekünk anyját láncon tartani és szexrabszolgát csinálni belőle, de szeretnénk megélni azt, hogy a nő „enged, megenged, befogad”. Nem csak kétszer, a két születendő gyerek előtt egyszer-egyszer, hanem minden nap. Értened kell, hogy az intelligensebb férfinek – amilyet gondolom, hogy te is keresel – a birtoklás érzése és annak magasabb megélése mutatja azt, hogy ő tényleg férfi a szemedben. Ha megengeded, hogy ez az erő úgymond feletted álljon, és azt látja, hogy ez nem egy görcsös valami, hanem egyfajta belenyújtózás, belebújás, megbízás, odabízás ebbe az erőbe, akkor ez az erő a bizalomért, megtapasztalva saját felelősségét, képes átfordulni abba a védelmező létezésbe, amit te és a többi nő is keres.

női kommunikáció

Az erővel nemcsak jogok, de kötelességek is járnak – és erről már beszéltünk. Ez az amit aztán könnyedén úgymond bevasalhatsz rajta. „Kell a királyi korona? Rendben, de akkor itt van mellette a felelősség is.” És ez az az érzés, amiért – és csak ezért – hajlandó a férfi elindulni a felelősségvállalás útján, ahol nélkülözhetetlen lépés számára az, hogy szembenézzen a tettei érzelmi felelősségével is. Ez lesz aztán az, ami átalakítja a férfit. Ez nem jog kérdése, ez nem emancipációs követelések behajtásának kérdése. Ez egy energia csere. Én megkapom a koronám tőled, ezért kapsz egy védelmező királyt tőlem és te leszel a királynőm. És most jön a legfontosabb, ahol legtöbben elrontják: Amikor a férfi megérzi azt, hogy a benne élő férfi igazi férfinek érzi magát, akkor egy olyan érzés fogja el, amit soha nem felejt el. Bekapcsol valami és minden áron benne akar maradni, mint narkós a lebegésben és mindenre hajlandó, hogy ez az impulzus minden pillanatban érkezzen felőled. És itt az egyenlet másik fele, az egyenlőség másik oldala, itt van az az erő, ami nektek adatott meg. Ezt az érzést nem tudja birtokolni. Birtokolhatja a tested, az időd, a szavaid, de az érzéseidet nem tudja. Azok vagy igazak és jelzik felé, hogy elfogadod Napodnak, királyodnak, családfőnek, vagy nem. Ha okos vagy, akkor ez az, amivel jelezhetsz, amivel visszavághatsz, amivel adott esetben megvédheted magad. Ha egyszer már megmutattad, hogy oda mered bízni magad, neki mered adni magad testben, lélekben, bizalomban, akkor tudni fogja, hogyha nem jön felőled ez a jelzés, akkor őbenne a hiba. Ez az út, amin aztán együtt egymás mellett, vigyázva ezt a törékeny egyensúlyt eljuthatsz oda az oldalán, hogy megöregedtek együtt és a férfiből tanító, belőled pedig varázslónő lesz.

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek.

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

24 Responses

 1. Zsanett
  | Válasz

  Nagyszerű, elgondolkodtató írások.
  Köszönöm. Kicsit közelebb kerültem a megoldáshoz, és távolabb a harcoktól.
  Zsanett

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Zsanett!

   Köszönöm a soraidat! Ennek az oldalnak ez lenne a célja. 🙂
   Remélem tényleg segíthettem.

   Gyula

 2. Kriszta
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  A birtoklással kapcsolatos írásod nagyon … Forgatom a kövemet és azon gondolkozom, hogy lehet hogy nem is kell letennem, csak megértenem…
  Köszönöm 🙂
  Krisztina

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Kriszta!

   Köszönöm, az őszinte hozzászólásodat. Nagyon fontos dolgot kezdesz megsejteni… – vagy lehet, hogy már meg is értetted. Köszönöm, hogy le is merted írni.
   Igen. Sokszor azt látom, hogy elég jól megérteni egy férfi mintát és máris másként lehet együtt élni vele. Ha még azt is hozzátesszük, hogy CSAK MEGÉRTVE LEHET bármit átalakítani, akkor innen már – aki megértett dolgokat – nyerő pályán van. Ha megértetted hogyan működik a férfi, már át tudod alakítani jobbá, sőt olyanná, hogy jobb is legyen és még ő is élvezze.
   Sok ilyen története asszisztáltam végig…

   Köszönöm, hogy elolvastad az írásomat! //Ne tartsd meg magadnak…! 😀 //
   Legyen szép a napod!
   Gyula

 3. Paszulykaró
  | Válasz

  Nagyon érdekesek a cikkek.Az összeset próbálom mint a szivacs beszívni a tudatomba. 🙂
  Ennél az egynél viszont kicsit megakadtam.Mert én azt hittem,hogy igazi férfi a pasim.
  Ha ez a dolog amiről a cikk szól igaz,akkor valami nála nem stimmel 🙂
  Bár már akkor is megzavart a hozzáállása a helyzetben.
  Nehéz most őt bemutatni jellemezni,de néha nem kerek a kép.
  Mondom miért.
  Vannak olyan dolgok,helyzetek,mondatok a részéről,amik mármár kicsit feminim szerintem.
  Pl. mondja,hogy annyira jó látni,vagy de jó,hogy ott ülök csak mellette,vagy szex helyett a simogatás is elég,vagy mennyire hiányzom egy nap után..Szóval olyan “szerelmeses”.
  De volt nem egy olyan helyzet,mikor elmentem szórakozni,és mesélve neki,hogy lett volna lehetőségem többször “pasizni”-amibe a szex is simán beleférhetett volna-egyáltalán nem zavarta.Sőt még kédezte miért nem használtam ki a helyzetet.Innentől bennem megváltoztak dolgok keményen.Itt valami nem stimmel,tuti.De eddig nem tudtam,hogy kivel van a baj…
  Szóval,ha nem akar “birtokolni” egészséges szinten,az nem jó,és ezt tudat alatt is éreztem,és érzem is,hogy nem jó..
  Azóta dilemmázok,hogy kell-e nekem egyáltalán bármire is ez a férfi..

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia!

   Nehéz kérdés valóban. Mivel a részleteket nem látom, így nem is lenne korrekt mondanom semmit, de azt biztosan állíthatom, hogyha egy férfinek KELL egy nő és AKARJA őt, akkor ez megnyilvánul.

   Szorítok neked!

   Tarts ki, figyelj és mérd meg, hogy érdemes-e arra, hogy rááldozd az idődet.

   Ölelés

   Gyula

 4. Paradicsom
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Ebben amit írsz csak az a nehéz amikor már a férfi eljátszotta a bizalmat. (Sajnos egyre több kapcsolatban ezt látom. Hogy miből adódik…kimaradt 1-2 fontos lépcső a férfivá válásban? De tény,hogy ez van.) Ezután pont arra “kérni” egy nőt,hogy ezt adja oda, ezzel irányíthat…nagyon nehéz. Nehéz amikor ez a részünk sérül. Mi erre a gyógymódod? A továbbiakban is sok sikert kívánok a munkádban! ?

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Paradicsom!

   Igen. Igazad van. Amiről én írtam az egy “alap” működési elv, amely természetesen nem szól arról – merthogy akkor egy könyvet kéne egyszerre megírnom -hogy nem vagyunk mindig tökéletesek…

   Vannak magasabb és alacsonyabb oktávon lévő férfiak – ahogy nők is. Van, akinél ez a magasabb szintet üti meg, van akinél az alsót… Hát… Igen.

   Megértem, ha nehéz a rossz tapasztalatok miatt. Együtt érzek veled, de mást nem tehetek. És tán te sem… Megteheted, hogy újra és újra széttárod a karod egy ölelésre és megteheted azt is, hogy azt mondod elég volt. Az első esetben lehet, hogy megint nem úgy sül el, ahogy akartad, de lehet, hogy jó lesz. A második esetben biztos, hogy rossz egyedül…

   Mi a gyógymód? Talán A Zen egyik kérdése és egy kicsit nehéz válasz…:

   Ki vagy te? – Múlandóság vagy. Haldokolsz… Mire vársz még? repülj! A vége így is, úgy is ugyan az. Az egyetlen dolog ami a tiéd, az a közte lévő út. Járd jól!

   Ölellek

   Gyula

 5. Liliom
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Mint minden írásod ez is nagyon elgondolkodtató. Próbálom minden szavát magamévá tenni, megérteni alkalmazni. Persze nekem is rengeteg kérdésem van, hogy jól csinálom-e. Dícsérem, éreztetem vele, hogy számomra Ő az igazi férfi, nem vagyok “harcos” és nincsenek viták. A kapcsolat 4 hónapja tart. Ír, keres és érzem, hogy akar, kíván engem testileg legalább is és ezt mindig le is írja vagy elmondja. Én pedig “kényeztetem, kiszolgálom” és testben és lélekben is odaadtam magam. DE! Ő egy nagyon kemény, nagyon vaskalapos férfi, aki nem enged a lelkéhez közel kerülni, sosem beszél. Én pedig azon gondolkodom, én kellek mindenestől vagy csak a testem és majd lecserél ha lesz egy jobb. Lesz ebből szerelem? Megyek a tanfolyamra májusban.

  Üdvözlettel: Liliom

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szuper jó hírek ezek! Ha jössz tanfolyamra, akkor megbeszéljük, hogy hogyan mérjük meg. 🙂

 6. Mandulazöld
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Aki birtokolni és uralkodni akar egy Nőn, az a fiú. Egy Férfi sosem akar uralkodni a Nőn és sosem akar fölé kerülni. De alá sem. Egyenrangú akar lenni a Nővel.
  Sosem a test az, amit akar. Az is a fiú. aki még nem nőtt fel.
  A Férfi lelket keres, nem testet és lélekhez kötődik, nem testhez. Bármilyen is a Nő, a szeretete rendületlen felé. Sosem keresne mást, mivel tudja, hogy testet bárhol kaphat de ugyanazt a lelket… azt sehol máshol nem találja meg. A saját szíve akadályozza meg abban, hogy olyat tegyen, amivel fájdalmat okozhat a Nőnek. Mivel Férfiről és Nőről van szó… feltétel nélkül bíznak egymásban, eszükbe sem jut kételkedni a másikban, így a kapcsolatukra a szabadság a jellemző. Ahol birtoklás és uralkodás van, ott viszont félelem van és nincs bizalom.
  A leírtak nekem (Nekem) inkább a “hogyan neveljünk férfivé egy még fiút”-hoz hasonlítanak inkább, ahol a Nő legyen ilyen és ilyen, hogy a kisfiú végre fel tudjon nőni.
  A Férfi és Nő… ott együtt öregedés van félelmek, elvárások, megfelelési kényszerek nélkül.
  A Férfi és Nő… ott még 80 évesen is fiatalnak látják egymást és szeretik egymást, mert egymás lelkét szeretik, olyannak, amilyen.
  Tiszta szívből csakis lelket lehet szeretni és csakis egyet és szabadon.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Mandulazöld…!

   Ezt a levelet azért tettem ki, mert ékes példája annak, hogyan tegyük tönkre a saját életünket nagy spiri maszlagok benyalásával és más olyan gondolatok szajkózásával, amelyek titkon arról szólnak, hogy az általunk sikertelenségbe vitt kapcsolatok férfi oldalán elverhessük a port és felmenthessük magunkat.

   Nagyon nem kezdek bele a cikk megmagyarázásába, de két dolog lehet:
   1 – Nem olvastad a cikket és mint annyian a címből levont “következtetéseidet” de inkább női lapok sikertelen párkapcsolati írói által összehordott gondolataidat vetetted itt “papírra” valamiféle önigazolásként.
   2 – Elolvastad, de az egészből – de főleg a férfiből – nem értesz egy betűt sem. Tudod… Attól, hogy ti női szemmel kitaláljátok, hogy hogy kellene lenni a dolgoknak, amelyek aztán nemesek, csodásak, fennköltek és efféle, a világ nem ilyen. Főleg nem,a másik oldalról. Szóval… Nekem teljesen ok, ha te úgy döntöttél, hogy a férfiaknak olyannak kell lenni, ami fejedben van, vagy amit olvastál sok törött szárnyú női író tollából, de lehet, hogy jobb ha megértjük egymást. A nő a férfit, a férfi meg a nőt.

   Amit te itt leírsz, az kb annyira áll, mint amennyire egy férfi írja le azt, hogy neked hogyan kell érezned magad menstruáció alatt… Mellesleg olyan önismereti hibákkal tarkított a hozzászólásod, hogy nem csodálom, hogy kellenek ezek a kapaszkodók…

   Csak néhány klasszikus “szlogent” a cukiság kedvéért…
   “Aki birtokolni és uralkodni akar egy Nőn, az a fiú.” – Ja… Amikor meg egy férfi azt mondja, hogy: “Figyelj cica! Nem akarlak birtokolni. Szabad vagy. Te se akarj engem. Legyünk szabadok. Érezzük jól magunkat elköteleződés nélkül! OK?” – akkor hirtelen baromi nagy a pánik igaz? Na ennyit arról, hogy ki a kisfiú, meg a nagy…

   “Egy Férfi sosem akar uralkodni a Nőn és sosem akar fölé kerülni. De alá sem. Egyenrangú akar lenni a Nővel.” – És amikor egy férfi azt mondja, hogy: “Manócska! Neked pont annyi jogod van, mint nekem. Tipegjél el szépen aztán intézd el, mondd meg neki, kérd ki magadnak, hozd haza, vedd meg, akkor meg nagy a szeppent megint. Ha egy cseppet is értenéd a férfit, akkor tudnád, hogy a férfi világa hierarchikus – akkor is, ha ma az a divat, hogy ezt ne lássuk meg. Tesszük ezt a buta vakságot azért, mert lózungokat emlegetünk ahelyett, hogy olvasnánk pl. a görögöktől és megértenénk azt, hogy a hierarchia az, amiben létrejön a védelmező hierarchia. Ha “nagy egyenlősdi van” akkor neki lehet szaladni a dolgoknak egyedül. Nem kell ehhez férfi. Ha meg kell a férfi bizonyos dolgokhoz, akkor meg hogy is állunk? A világban MINDEN HELY? AHOL FONTOS AZ ÉLET hierarchikus! Nincs demokratikus repülő, hajó, rendőrség, katonaság, mentőautó, kórház. Semmi ilyen nincs.

   Két út van. A demokratikus maszatolás – ennek az az eredménye, amit ma látunk. A demokrácia egy elv, ami sohasem létezett. Ma is erő alapon dől el, ki kerül be a parlamentbe. A nagyobb baj az, hogy soha sincs felelősség. A felelősség a hierarchiába születik.
   A másik út a hierechikus létezés. Az erős védelmezi a gyengét. A férfi fizikai és lelki erejét nem legyőzni kell egy nőnek és nem egyenlőnek lenni vele, hanem megtanulni irányítani, motiválni, jobbá tenni, hogy az semmit ne akarjon, csak egy olyan társat, aki az érzések és érzelmek világában felette áll, ezért tudja őt jobbá tenni. Ez az, amit totál nem értesz drága…

   “A Férfi lelket keres, nem testet és lélekhez kötődik, nem testhez. ” – Ez a világ legnagyobb női marhasága. Sajnálom, de valaki egyszer meg kell, hogy mondja. A test az elsődleges jelzőrendszer. A test az, ami megmutatja ki vagy. Hogyan lépsz, mozdulsz, mekkorát koppan a pohár az asztalon, ha leteszed. A test az, amiben a jellem, az érzések és a lélek megmutatkozik. Tudod mennyi idő alatt fut le az értékelő program? A neurológiai vizsgálatok alapján TÖBB EZER FÉRFIT megvizsgálva, a hölgyek “sorsa” az első 0.7 másodpercben eldőlt… És nem azt nézték, hogy mekkora a melle és hány kiló. Azt nézték, mennyire nőies a létezése. Szóval ahogy te nem állsz össze egy fogatlan, hordóhasú, 150 centi mély, sörösüvegvállú pasival, úgy hidd el, ez a férfinél fontos – akkor is, ha a női okos cikkek azt szereznék sugallni, hogy “Nem férfi az, aki a testet figyelembe veszi…”

   “Ahol birtoklás és uralkodás van, ott viszont félelem van és nincs bizalom.” – Ahol meg nincs birtoklás, ott minden nő pánikol, hogy nem is akar és biztos más kell neki,és nem foglalkozik velem és jaj jaj jaj… 🙂

   Szóval… Ezeket azoknak írtam, akik olvasták a hozzászólásodat drága, hogy mélázzanak el a következőn:
   – Női és spiri lózungokba, álmokba és elvárásokba lesznek szerelmesek és egyedül élnek egész életükben, vagy általuk tönkretett kapcsolatokban élnek, mert fogalmuk nincs,ki is a másik, vagy felteszik az egyszerű kérdést:

   “Ha ez a szerencsétlen hím, nyilvánvalóan nem érti a lelkem, lehet, hogy én sem értem az övét…?” – és aki ide eljutott, az kukásítja a sok okos női elvárásalapú spiri álmot és beszerez egy egyszerű használati utasítás az amúgy szög egyszerű pasijához…
   … és boldog lesz. Aki nem hiszi, olvassa el, mennyit ér az a két nap, amit ilyen “okos” gondolatokkal érkező és semmire sem használható kapcsolatban élő nők írtak saját tapasztalataik alapján.

   https://www.facebook.com/pg/TitkosTanacsokNoknek/photos/?tab=album&album_id=687630608102256

   Szeretettel
   Gy

 7. Szilvi
  | Válasz

  Szia Gyula,

  Falom a cikkeket, videókat, nem tudom, hogy ki tudom e várni azt a 2 hónapot mire eljutok a tanfolyamra. Bár még nem olvastam el az összes cikket, igyekszem sorrendben haladni, de nem mindig sikerül… 🙂
  Fantasztikus, ahogy ezt az egészet megfogalmazod, leírod, azt hiszem a világon egyedülálló dolgot hoztál létre. Gratulálok hozzá.
  Az utóbbi években rengeteget tanultam, mindenféle tanfolyamot elvégeztem, mert tudtam, éreztem, hogy valamit nem értek, és ezért nem mennek a dolgaim, dolgaink. Több, mint 20 éve vagyok férjnél, megéltük együtt a poklot, a mennyországot. S amikor a mennyországban jártunk, majd a pokolba kerültünk azt kerestem, hogy mi volt akkor amikor jó volt? Amikor tényleg királyom volt, és én királynő voltam.
  Arra rájöttem, hogy férfiminta hiányában felnőve, nem tapasztaltam meg milyen is igazi nőnek lenni, hogyan is lehet Királyként tekinteni életünk párjára… Ezt meg kell tanulni.
  Úgy érzem, hogy Ti lesztek azok, akiknél a siker nem 50%-os lesz, mint eddig, hanem eljutok a 100%-hoz, és olyan házasságot tudunk teremteni ketten, ahol mindenki a saját szerepében lehet.
  Hálásan köszönöm, hogy vagytok, hogy utat mutattok, és nagyon sajnálom, hogy nem korábban találtam Rátok.
  A mielőbbi találkozás reményében üdvözöllek:

  Szilvi

 8. Ivett
  | Válasz

  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  ❤❤❤❤

 9. Szányel Erzsébet
  | Válasz

  Kedves Gyula!

  Nagyon hálás vagyok mind a videók ,mind az cikkekért.Nem tudok elég köszönetet mondani, hogy ezek olvasásával, videók megnézéséve, megértettem mi miatt ment tönkre a házasságom.
  Ezt a cikket olvasva, és a mostani párkapcsolatomat nézem, pontosan az történik amit megírtál. A párom megkapja azt a visszajelzést tőlem, hogy férfinak érezze magát és már többször elmondta, hogy védeni fog minket.

  ” Amikor a férfi megérzi azt, hogy a benne élő férfi igazi férfinek érzi magát, akkor egy olyan érzés fogja el, amit soha nem felejt el. Bekapcsol valami és minden áron benne akar maradni, mint narkós a lebegésben és mindenre hajlandó, hogy ez az impulzus minden pillanatban érkezzen felőled.”

  És ez így van 🙂
  Továbbra is “tanulok “tőletek.
  Erzsi

 10. Andrea
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Talán ehhez az íráshoz tartozik, nem tudom…
  Szóval mi történik, mit érez egy férfi, ha a nő nélküle megy el szórakozni (a férfi nem jöhet, mert nem akar, nem tud…nagyon nem…) ? Értem én, hogy fél (het), hogy elviszik a nőt… (gondolom, ettől fél). Gondolom, buta kérdés, hogy joga van-e féltékenykedni, amúgy pedig nincs rá oka, és tudja is, hogy nincs oka rá, de mégis…
  Na de ezt hogy lehet kezelni? Elvárhatja, hogy ne menjek sehova, üljek otthon, miközben ő sincs velem?
  Mit kezdjek a féltékenységével? És legfőképpen hogy kezeljem azt, hogy ilyenkor nekem esik (na nem szóban, hanem msn-en), hogy ő ezt nem hajlandó csinálni, mármint hogy én elmegyek egy buliba?
  Nem a buli a központi kérdés… de néha kell a szórakozás.
  Köszönöm.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Kedves!
   Miért kérdezed, hogy mit érez…? Ott van előtted. Szól, mutatja, látod. Igaz…? Ha ránézel azt látod, amit érez?
   Az igazi kérdés nem ez. Az igazi kérdés az, hogy mit csinálj egy olyan pasival, aki nem akar menni sehová, nem fog menni sehová, de te meg szeretnél…
   Na…? Mi lehet a válasz…?
   Nézd… Én leülnék max 3szor és elmondanám tisztán:
   “Tudod Béla… Nekem ez így nem jó… Két út van. Vagy megyünk együtt, vagy megyünk külön. Válassz nagy vezér… Szuper, akkor így lesz.”
   A baj az, hogy te meg akarod tartani, szeretnéd, hogy úgy legyen ahogy te szeretnéd, de ő nem ilyen…
   Na erre vannak a varázslók, a karmafényesítők, a rezgésemelők, meg a ráolvasás.
   A te esetedben szerintem az ősi módszer marad.
   “Jössz, vagy megyek Bála…? Mert ugyan nagyon fontos vagy nekem, de tudod, van valaki, aki fontosabb mint te… Én vagyok. És nekem, magamnak kell vigyáznom arra a kislányra odabent, ha te nem teszed. Akkor viszont sajnos nincs ok az együtt maradásra Bélám..”
   Ölellek
   Gyula

 11. Anita
  | Válasz

  Kedves Dóra Gyula !

  Mi a helyzet abban az esetben, ha a birtoklás a férfi részéről nagyon erős? Meddig birtokolható egy nő?

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Anita!
   Addig, ameddig ez neked belefér, amíg te hagyod. 🙂
   … és innen jön a kérdés, hogy hogyan tudod ezt jól irányítani.

 12. Ági
  | Válasz

  Kedves Gyula,

  Köszönet minden szóért, gondolatért! Nagyjából az egyetlen használható “párkapcsolati útmutató”, amit a neten találtam!

  Én, lassan 2 éve, hogy úgy döntöttem, 10 év házasság után, elválok (ott, sajnos nem volt közös út). Azóta egy rövidebb, kapcsolatom volt, és jelenleg ismerkedem.

  Nagyon jó dinamikával indult a dolog, olyan sok hasonlósággal, szuper beszélgetésekkel, stb. amire alapozni bátran lehet. A személyes találkozáskor szikra is volt, így azt gondoltam “egy irányba haladunk”.
  2 személyes találkozó után megosztotta velem, hogy ambivalens érzései vannak (egy korábbi, meghiúsult “randi” kapcsán, hogy is mondjam.. sajnos hangot adtam a csalódottságomnak, elég rossz módszert választva.. de túlleptünk, nem gondoltam, hogy mély nyomot hagyott.. ).
  Így megértem és elfogadom a vegyes érzéseit, a “helyzetben” viszont eléggé rosszul éreztem magam.
  Egy hónapra elutazott a FÉRFI, és tulajdonképpen abban maradtunk, hogy az idő eldönti a dolgot.
  Az ismerkedés íve ezzel bennem megtört, ráadásul mióta elutazott, ÉN kerestem őt (persze cukin, nem elvárással, talán csak szerettem volna, hogy tudja “gondolok rá”), de mégsem OK!
  Még 3 hétig távol van, és az első randin – egyébként ez nekem nagyon tetszett, Ő kezdeményezte – megbeszéltük a “kizárólagosságot”. Ettől olyan tiszta lett a dolog (mert hogy társkeresőn ismerkedtünk meg).
  Szóval azóta CSENDben van mióta megosztotta a dilemmáit és elutazott.. nem keres.
  Gondolkodom mitévő legyek, mert jelen helyzetben nem érzem túl jól magam, hiszen korábban szinte napi kapcsolatban voltunk egy hónapon át.
  Nem volt szex, még csók sem..
  bár Ő kedvesen és finoman bepróbálkozott, de én nem éreztem még idejét, viszont rengeteget beszélgettünk, és Ő jött.
  Elméleteket gyártani nem szeretnék, de ha tippelnem kéne.. az lehet talán, hogy “megérezte a vonzódásomat” – ami nem szerencsés?
  A furcsaság, hogy épp a kiszámíthatóságot forszírozta, és azt “üzente” felém, mintha az elköteleződésem hiányozna a rendszerből, ez a dilemma oka. És Ő nagyon komolyan tudna csak beleállni, ráadásul pozíciójából fakadóan is (cégvezető), túlkontrollálja a folyamatokat párkapcsolatban (is).. mintha kb. “garanciára” lenne szüksége.
  Mégis, amint ebből mutattam egy picit, eltűnt és hallgat!
  Nehéz ügy, de fontos nekem és szeretném érteni Őt.. eléggé tanácstalan vagyok, de legalább van még 3 hetem!
  Köszönöm minden támogató gondolatodat! 🙂
  Ági

 13. Karina
  | Válasz

  “Mine” – he said.
  “Yours” – she whispered.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük