A férfiak félnek

8 nőtípus, akiktől a férfiak félnek

Avagy a férfiak félnek a… – és egyéb női önbecsapások

„A férfiak félnek” – hallom a nőktől az egyéni konzultációkon és a Hogyan szelídítsünk férfit workshop minden napján. A férfiak félnek az elköteleződéstől. A férfiak félnek az érzelmeiktől. A férfiak félnek az okos nőktől. A férfiak félnek az erős nőktől. A férfiak félnek az őszinte nőktől. A férfiak félnek a mélyérzésű nőktől… Huuuh… Na mi van még? Ja, a férfiak félnek mindentől, ami a nőkkel kapcsolatos, ezért menekülnek és ezért nincsenek normális kapcsolatok… Ok. Ezt a cikket nagyon nagy szeretettel írtam azoknak, akik nem az okokat keresik a párkapcsolati kudarcokra, hanem a megoldásokat. Ha szerinted mégis a fenti okok miatt nincs rendes férfi melletted, akkor neked igazad van, küldök róla pecsétes igazolást is és ki is teheted a falra. Ha megoldást keresel, akkor gyere, had mutassak valamit férfi szemmel és nagy szeretettel.

A férfiak félnek…

Sok-sok cikk kezdődik így a google oldalainak vezető helyein. “A férfiak félnek a ……-től” Mindegyiket olyan nő írta, akinek nem sikerült… Ilyenkor mi a legegyszerűbb? A pasikon elverni a port. Igen tudom… Sok dologban vagyunk mi sárosak. Nekem mondod…! Láthatod, sok ilyen cikk is van az oldalon – de ez most nem az. Ismerem a fajtámat és nem is mentegetem magunkat, mert ha a tizedét hallottad volna annak, mint amit én abban a 25 évben, amíg férfiakat vezettem, tanítottam… Na hagyjuk. De ettől még hinned kell abban, hogy repülhetsz és szárnyalhatsz valakivel. Ehhez viszont mögé kell látnod a “férfiak félnek” tartalmú cikkek lényegének és igazi férfi szemmel kell látnod az okokat, hogy változtatni tudj a sorsodon, különben hamis önképed lesz, úgy meg nem megy.

A férfiak félnek? Nem!

Sajnos az a helyzet, hogy az a sok ezer férfi, akit megismertem – jómagamat is beleértve – egyáltalán nem tartozik a félős kategóriába. Amikor egy ilyen „a férfiak félnek” cikk vagy téma bekeveredett az est beszédtémái közé, kivétel nélkül minden férfi hempergett a nevetéstől. Hogy miért? „Mert a nagy férfi ego nem enged belenézni a tükörbe!” – kapjuk meg azonnal, de sajna nem. A “nagy férfi ego” néha tényleg sok nehézséget okoz, de a tanfolyamokon legtöbbször kiderül, hogy ez nem más, mint a “nagy női önvédelmi mondatok” egyike. Szóval a férfiak félnek mondattal az a baj, hogy:


A nők szeretnék, ha lenne egy jó indok, ami miatt

nem kell meglátni a valóságot…


De mi a valóság a „férfiak félnek” mesével

A valóság az, hogy ez mindig ugyan annak a történetnek a konklúziója. A férfi jött, körbenézett és lelépett. Tudod… Ahogy a nők, úgy a férfiak is lelépnek arról a helyről, ami valamiért nem jön be. Szóval… Lehet a férfiakat okolni a kudarcokért és belemenekülni azokba a mesékbe, hogy A férfiak félnek az elköteleződéstől. A férfiak félnek az érzelmeiktől. A férfiak félnek az okos nőktől. A férfiak félnek az erős nőktől. A férfiak félnek az őszinte nőktől. A férfiak félnek a mélyérzésű nőktől… – csakhogy, ez 


A férfiakat ez nem zavarja

Neked pedig nem hoz megoldást


Nem mondom, hogy nincs kivétel és nincs néhány aki tényleg fél, de elhanyagolható a számuk. Hidd el, a valós okok egészen mások általában.

Lássuk konkrétan azt, amitől a “férfiak félnek” a nők szerint és mi is a csupasz valóság…


1 – A férfiak félnek az elköteleződéstől

Nem, a férfiak nem félnek az elköteleződéstől. Nem mondom, hogy nem gondoljuk meg, hogy kivel élnénk le egy életet, de azt hiszem ezzel te is így vagy. Te belezúgtál, mert nem tudod hogyan gondolkodik egy férfi, és milyen jelekből mit lehet látni. Kivetítetted rá a mindent megoldó hős férfit, ő meg kicsit sokallta, hogy kapaszkodsz utána. Belenézett abba a helyzetbe, ami rá vár és azt mondta, megfulladok. Tünés. Hát igen. Az ilyen helyzetben a férfiak félnek az elköteleződéstől.

2 – A férfiak félnek az érzéseiktől

Nem. A férfiak nem félnek érzéseiktől. A férfiak szeretnek olyan helyzetben lenni, ahol érezhetnek. De sajnos itt lehet, hogy nem éreztek semmit. Ez nem a te hibád. Lehet, hogy csak egyszerűen nem hatottál rá érzelmileg. Veled is van így. Mégy a metrón és sok százezer pasi nem mozdít meg. Mivel nem mozdítottad meg, nem volt mit kommunikálni. Lehet, hogy csak kifogtál egy becsületes pasit, aki nem akart neked hazudni szerelmet és nem akart kihasználni, így „nem voltak érzelmei”. Igen. Ha onnan akarod nézni, akkor a férfiak félnek az érzéseiktől.

3 – A férfiak félnek az okos nőktől

Nem. A férfiak nem félnek az okos nőktől. Sőt. Szeretik az okos nőket és büszkék rájuk. Viszont a férfiak egyszerűen nem szeretik azokat a nőket, akik férfiként viselkednek. Sok-sok példát szoktunk megmutatni a Hogyan szelídítsünk férfit két napján arról, hogyan lát egy férfi, hogyan érez egy férfi. A helyzet az, hogy nem az a baj, hogy okos vagy. Az a baj, hogy a kommunikációd férfi lett, mert azt hiszed, hogy az igazadat csak férfi módon tudod képviselni. Ezt persze a legtöbb hölgy észre sem veszi és két nap, mire meglátja, mit is tett vele a társadalom és mire mennek rá a kapcsolatai. Szóval… A férfiak nem félnek az okos nőktől, csak nem szeretnek együtt élni férfiakkal. De ha akarod, akkor a férfiak félnek az okos nőktől.

4 – A férfiak félnek a sikeres nőktől

Nem. A férfiak nem félnek a sikeres nőktől. Sőt még erősebbek lesznek általuk a férfiak között. Viszont a legtöbb férfiben van egy program, ami emlékezteti arra, hogy mi a nő és mi a férfi. A legtöbb férfi szerint a nő egyik fontos tulajdonsága valamiféle lágyság és puhaság. Mivel a sikeres nők nagy százaléka kénytelen – pontosabban azt hiszi, hogy kénytelen – megharcolni a sikeriért, automatikusan otthon is azt gondolja, hogy úgy viszi sikerre a kapcsolatot, ha kiharcolja a legjobb megoldást. A baj az, hogy a párterápiákon mindig kijön a lényeg. A párkapcsolat nem a hatékonyságról szól, hanem arról, hogy nőnek és férfinak érezzük-e magunkat illetve a másikat. Ebben a helyzetben pedig egy férfi nem fél a sikeres nőjétől, hanem nem bírja elviselni otthon az állandó harcot – és lelép, mert a női lágyság sehol. Igen, mondhatod azt is, hogy a férfiak félnek a sikeres nőktől.


A férfiak félnek


5 – A férfiak félnek a mélyérzésű nőktől

Nem. A férfiak nem félnek a mélyérzésű nőktől. Sőt. Szeretik őket, mert jó velük. A kérdés az, hogy mit gondolunk arról, hogy mennyit ér és mit is jelent a mélyérzésű-ség. A tapasztalat az, hogy a mélyérzésű nő akkor születik, amikor szerelmes lesz. Ilyenkor szereti ezt a szót hallani, hogy ő mélyérzésű – mert tényleg ezt is éli, azaz ez így van. A baj akkor kezdődik, ha a férfi éppen nem szeret bele. Lehet ezer oka. Van, hogy egyszerűen nem te vagy a párja és kész. Te nyüstölöd a mély érzéseiddel, ő meg látja, hogy nagyon gyorsan le kell innen lépni, mert te nagyon oda vagy… Szóval nem a mély érzéseidtől fél, hanem attól, hogy még nagyobb fájdalmat okoz, ha később megy el. Szóval ő még ráadásul becsületes is, és ezek a férfiak egyáltalán nem félnek a mély érzésű nőktől.

6 – A férfiak félnek az erős nőktől

Nem. A férfiak nem félnek az erős nőktől. Az viszont fontos dolog, hogy vannak jegyek, melyek vonzalmat váltanak ki a férfiakból és vannak, amelyek ellenállást. Ezek a jegyek igenis tanulhatók. Sajnos mostanában az egész világ arra neveli a nőket, hogy harcoljanak. A harc pedig abszolút vágylohasztó egy férfinél. A legtöbb hiba a kommunikációban, azaz a Női kommunikáció hiányában található. A sztenderd eset az, hogy van egy nő nőies külsővel és férfias jegyekkel. A férfi részéből ugyebár köszönjük, nem kérünk, így marad a nőies test. Mi történik? Három dugás, és a férfiak máris félnek az erős nőktől. Sajnos családon belül is ugyan ez játszódik le, csak hosszabb idő alatt. Szóval a férfiak nem félnek az erős nőktől, hanem férfinek látják őket és a férfiak a nőket szeretik.

7 – A férfiak félnek az őszinte nőktől.

Nem. A férfiak nem félnek az őszinte nőktől. Sőt, mi szeretjük, ha valaki nem kavar sumákban. De ezekben az esetekben mindig az látszik, hogy a nők keverik az őszinteséget és a kertelés és tapintat nélkül egymás fejéhez vagdosást. Az ilyen esetekben mindig azt tapasztaltuk, hogy a nők azonnal, kendőzetlenül – szerintük csak őszintén – megmondták a tutit. Persze erre a párjuk ugyan ezt tette. Na ilyenkor már nem volt fontos az őszinteség, így balhé lett belőle, hiszen mindenki nem lehet őszinte, ha két vélemény nem egyezik. „Mivel én őszinte voltam, biztosan a másik nem az és az őszinteségnek győznie kell!” És meg is érkeztünk a harcoláshoz, amiből hiányzik a női kommunikáció férfit tanító és irányító, de érzelmi vezetése. Sokkal egyszerűbb ehelyett azt mondani, hogy a férfiak félnek az őszinte nőktől.


női kommunikáció


8 – Szóval a férfiak félnek mindentől…

… de leginkább nem akarnak folyamatosan harcolni, vagy olyan valakivel élni, aki valamiért nem tetszett meg neki. Ez a két leggyakoribb ok, amelyet naponta igyekszünk gyógyítani a hölgyekben a Hogyan szelídítsünk férfit két napján. De hogyan is lehet ezt? Leginkább úgy, hogy megértjük hogyan működik a társunk. Aki eddig megtanult látni és gondolkodni férfi szemmel a Hogyan szelídítsünk férfit workshop két napja alatt, az mind egyetért abban, hogyha szeretnél női módon vezetni egy férfit, akkor  


Meg kell érteni a férfi gondolkodást


Ha ez nem megy, az olyan, mint úgy autót vezetni, hogy nincs jogsink. Sokba kerül és még veszélyes is, de, hogy nem jutunk vele messzire, az biztos. 
 

Minden sorát szeretettel írva

Dora Gyula

 • Ha hasznodra volt, tán másoknak is az lehet. Kérlek oszd meg ezt az írást és te is ments meg vele egy női lelket.
 • Nekem is fontos lenne, hogy tudjam, tetszett-e a cikk. Ez ad erőt. Megtisztelsz, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.
 • Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot, így könnyebben rátalálsz ezekre az írásokra
 • Ha szeretnél csatlakozni a Titkos Tanácsok Nőknek zárt facebook csoporthoz, szeretettel várunk.

Legyen szép a napod!
 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 
 

14 Responses

 1. Vigh Barbara
  | Válasz

  Jó végre egy olyan cikket olvasni férfiakról, amit tenyleg ferfi irt, es nem nő. Koszonom hasznos volt

 2. Justitia
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  1. De igen, a férfiak félnek az elköteleződéstől. De nem azért, mert a nő belezúgott. Hanem azért, mert poligám, csak a saját “jól érzem magam” programja érdekli.
  Idézlek:
  “Belenézett abba a helyzetbe, ami rá vár és azt mondta, megfulladok.”
  Igen, a férfi megfullad egy párkapcsolatban. Mert nem a párkapcsolat a genetikai kódja, hanem a poligámia.
  És ma már, hogy van születésszabályozás, esze ágában sincs egy képmutató monogám kapcsolattal fárasztani magát. Ez utóbbi rendben is lenne, ha ezt még a nemi aktus ELŐTT tisztességesen közölné a nővel!

  2. Stimmt, a férfiak nem félnek az érzéseiktől. Annak okán, hogy ami nincs, attól nem kell félni.
  A poligám biológiai program ab ovo kizárja az érzelmeket.

  3. Stimmt, a férfiak nem félnek az okos nőktől. Csak kerüli, mint a leprást. Mert a férfiaknak csak a manipulálható nő kell. Aki feltétel nélkül szolgálja a férfit.
  Idézlek:
  “…a férfiak egyszerűen nem szeretik azokat a nőket, akik férfiként viselkednek.”
  Aha. Szóval a nő tartsa el magát meg a gyerekeit, semmilyen terhet ne rakjon a férfire, oldjon meg mindent egyedül, ezért napi 12-16 órát FÉRFI módra küzdjön a ringben, de amikor megjelenik a színen egy hím, akkor azonnal legyen doromboló cicuska…
  Tudod, az a baj, hogy ez utópia…
  Ti csináltok versenylovat, igavonót a nőből, ehhez képest rohadt gusztustalan, hogy amikor leereszkedtek a nőhöz (meguntátok a pornót), akkor a nő versenylóból azonnal változzon édi-bédi cicácskává…

  4. Stimmt. A férfiak nem félnek a sikeres nőktől. Egyszerűen csak utálják a sikeres nőket. Mert a nő sikere a férfi értékét, képességeit, hatalmát a nő felett kérdőjelezi meg.

  5. Lásd a 2. pontot.

  6. Lásd a 3. és 4. pontot.
  A férfiak ingyen gésát szeretnének. De ingyen gésa nincs.
  Ha a nő gésázik, nem ér rá dolgozni (férfiként küzdeni a ringben), tehát el kell tartani. Meg kell fizetni a szolgáltatást. A kapitalizmusban nincs ingyen szolgáltatás.
  (Gyengébbek kedvéért: a dolgozó nő meg nem ér rá gésázni.)

  7. Stimmt. A férfiak nem félnek az őszinte nőktől. Csak éppen ütközik a férfiak őszintetlenségével. Az őszinte nő őszinteséget követel. És ha valami, akkor az őszinteség hiányzik a férfiak eszköztárából.

  8. “… de leginkább nem akarnak folyamatosan harcolni, vagy olyan valakivel élni, aki valamiért nem tetszett meg neki.”
  Ok., ezt már tudjuk. Akkor lécci cizelláld, hogy milyen nővel akarnak élni. Ja, hogy semmilyen nővel nem akarnak élni? Mert -lásd fentebb- genetikusan alkalmatlanok a monogám párkapcsolatra? Na ez az, amit ki kellene már mondani végre!!!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Justitai – Az “igazság istennője” – avagy lefordítva “csak a te igazad létezik és mindenki menjen a fenébe…”
   Ez a hozzászólás nem neked szól kedves, mert nincs mire válaszolnom, valamint ez nem egy vitafórum és rettentően nem akarlak meggyőzni semmiről. Szóval a te válaszod három szóban: “Neked igazad van.” ((normális pasid nem lesz, de igazad az lesz…)) Sajnálom…

   A válasz innen azoknak szól,akik olvasni, beszélgetni, gondolkodni, vagy sikeresebbé válni szeretnének és akik látják, hogy valamiért nem működnek a párkapcsolataik. Valahogy nehéz, valahogy nem stabil. Pasik jönnek “esznek” elmennek…

   Nézd… Tényleg csendesen és lelkem minden szeretetével írok neked. Kérlek olvasd el ez a fenti hozzászólást és csendesen tedd fel a kérdést:
   Ha férfi lennél, mit látnál bele egy ilyen energetikába…? Komolyan kérdem. Becsukod a szemed és elképzeled, hogy férfiként szeretnéd élni az életed. Csendesen jegyzem meg, hogy mivel sok férfit ismertem meg az alatt a 25 év alatt, amíg őket vezettem, a férfi nem az, aminek az “igazság istennője” kinyilatkoztatta. Szóval képzeld el, hogy egy hétköznapi férfi vagy, aki szeretne egy békés családot. Szeretné, ha egy Nő bújna mellé, szeretné, ha egy Nő mosolyogna rá, szeretné, ha egyNővel beszélhetné meg, merre menjen az út tovább és szeretné, ha a kis mezítlábas cukik reggel odamásznának hozzá és az édesanyjuk szemében valami szelíd gondoskodó szeretetet látna, mikor ránéz. Szeretné, ha Férfiként néznének rá és szertné, ha Férfiként lenne fontos. Kb ugyan ezt szeretnéd te is valahogy Nőként igaz? Hát… Kb enyi, amit szeretnénk.

   Na most akor képzeld el, hogy te vagy ez a férfi és most olvasd el a fenti igazságosztó hozzászólást…

   Érzed? Persze, hogy érzed…

   Nos… Ezt a bejegyzést törölhettem volna, de azért hagytam fenn, hogy lásd, mit nevezünk mi erős nőnek. Egy alacsony oktávú férfi energetikájú lényt, akin punci van. És mire lehet használni egy ilyet…? Férninek férfi vagy te is – szóval ez a rész innen megszűnt – marad a punci. Igen. Éppen ez az energetika az, ami vonzza azokat az eseteket, akiket csak megdugnak. Sajnálom, de ha nem érted a férfi oldalról a logikát, akkor lehet rájuk haragudni, de ha beleülsz egy ilyen képzeletbeli helyzetbe, akkor máris lehet érezni. Mit tennél egy ilyennel férfiként? Mire lehet jó? Mi értelme van…? Hát… Ezaz…

   Nézd… Mindenki egy dolgot szeretne. Megélni azt, aminek született. Te azt szeretnéd, hogy Nőként bánjanak veled, Nőként tiszteljenek, Nőként szóljanak hozzád… Mi férfiak ugyan ezt, csak Férfi verzióban. Szerinted a fenti hozzászólás mennyire sugallja azt, hogy menni fog…?

   … és megértem, hogy a dolgok öngerjesztően hatnak. Nem sikerülvalmi,jön szembe egy két hasonló hangvételű női cikk, nőihozzászólás amiben úgy érzed, hogy “Naugye! Mással is ez van! Minden pasi rohadék!” és észrevétlenül kicsit keményebb leszel. Ettől persze még sikertelenebb leszel és ez így megy tovább, mignem eljön a nap, amikor egyszerűen nem jelentheted ki, hogy “elbasztam a férl életem” mert ezt az elme nem engedi. Marad a megcsalások sora, a magány, a keserűség és az igazad keresése – amitcsak ezeken a blogokon élhetsz meg. Névtelenül – “személyiséged lényegét kifejező álnevekkel” posztolgatsz és szólsz hozzá, hogy márpedig a férfiak köcsögök. Még egyszer…: Megértem, hogy ez iszonyúan fájdalmas és mivel nem látod az okát, nem lehet hibás, csak amásik. Megértem… Sőt… Együtt isérzek veled, de értsd meg, hogy segíteni senki nem tud! Hogy segítsen? 3.7 milliárd férfinek szóljon, hogy te nem vagy jól és várja meg, míg jól leszel és majd akkor legyen veled cuki…? Vagy mit?

   A férfiak egy ilyen olvasásákor unottan összeröhögnek és te még lejjebb csúsztál a reménytelenségbe, úgy, hogy nem is tudsz róla…

   Ha gondolod… Járhatsz ezen az úton. Én nem tenném, de jogod az van hozzá.

   Egyszer – amikor még én is nagyon okos voltam – beszélgettem a lámámmal és azt mondta:
   “Tudod Gyulu… Az univerzum akkor is szeret, ha segg hülye vagy… Csak neked lesz nehéz…”
   Megdöbbenve álktam egy számomra szent ember előtt, és csak azt hallottam ki beőle, hogy seggfej vagyok. Neki is urottam rögtön:
   – Láma! Hogy mondhat egy láma olyat, hogy seggfej vagyok…? – kérdeztem a fentihez hasonló hangnemben.
   – Végtelen szeretettel… – hangzott a válasz és azt hiszem, akkorott összeállta kép.

   Megteheted, hogy harcolsz a vélt, vagy vagy valós igazadért, de megteheted, hogy figyelsz és a tudás a javadra fordítva a boldogság felé nézel.

   Nekem mindegy… De hidd el, ezzel a stílussal csak te is egyre reménytelenebb helyzetbe kerülsz. Ki akar elköteleződni egy ilyen energiával? Ki akar tervezni egy ilyen energiával? Kiakar figyelmes lenni és egyenrangúan bánni az ellenséggel…? Hmmm… Szerinted?

   Nos kedves olvasó. Ezt Neked írtam… Hátha… De szabad vagy. Bármelyik utat választhatod.

   Volt egy srác 2500 évvel ezelőtt. Uldögélt pár évet egy fa alatt, majd összeállt neki a kép és ezt mondta:

   “Döntsd el, milyennek kellen lennie a világnak és egész életedben boldogtalan leszel…”

   Varázslat márpedig van és ez nem más, mint amikor megérted a férfi szög egyszerű lelkét. Ekkortól olyan világot varázsolhatsz magad köré, amilyet szeretnél. Most is azt teszed, csak a varázspálcáddal szitkokat szórsz szét a világba, így az valósul meg.

   Köszönöm a hozzászólását Justitia-nak, hogy általa megmutathasam mi az, amitől nem működik a varázslata és miért menekül ettől minden férfi.

   … mert varázslat igenis létezik.

   Minden sorát szeretettel írva.

   Gyula

  • Szandra
   | Válasz

   Szánalmas… Te mindig csak a másikban fogod látni a hibát, szerintem mindegy h ferfi vagy nő. A férfiakról meg fogalmad sincs, de úgy tűnik, nem is akarod hogy legyen. Nekem is van negatív élményem velük kapcsolatban, de sosem arra kentem, hogy ‘mert pasi’, és mit is várhatnék… Mindig a helyzetet probáltam megérteni, őt és magamat benne. Én is sajnállak, így tényleg saját magad teszel a boldogsagod ellen. Merthogy ez mindig rajtunk múlik, hogyan gondolkodunk… Akár a férfiakról… Szerintem adj esélyt magadnak(és nem a férfiaknak), mert itt rajtad múlik, hogy jobbat megélj velük. 🙂

 3. Bivalynéni
  | Válasz

  Ott látom a gondot, hogy nem lehet mindent a “társadalmi elvárásra” kenni. Van olyan nő is, aki egyszerűen úgy születik, hogy nem “puha” (ezt most nem tudom szebben megfogalmazni, de a puhát nem negatív jelzőként használom!). Egész életemben (nagyon kicsi gyerekkoromtól kezdve) magasabb voltam a fiúk többségénél, a mai napig fizikailag nagyon erős vagyok egy “átlagos” nőhöz képest, szeretem megcsinálni azt, amit elhatároztam és nem szeretem a maszatolást. Ezt a férfiak többsége valóban szereti – csak nem “úgy” (: Rengeteg férfi barátom van, mert a nőkkel nehezen értek szót. A férfiak valóban nem menekülnek előlem és szívesen töltenek időt a társaságomban, csak a többségüknek nem jut eszébe, hogy a baráti szintről továbblépjenek – mert félnek. Nem csalódott nőként írok (van férjem, két gyerekem és ráadásul még jól is érezzük magunkat egymás társaságában (: és a házasságom előtt sem volt okom panaszra) csak már most sejtem, hogy a nagyobbik lányom (aki még nálam is magasabb, és pontosan ugyanolyan természettel született, mint én…) ugyanezekkel a problémákkal fog szembesülni, míg a kisebb, gyengébb felépítésű és minden tekintetben “nőiesebb” kisebbik lányom valószínűleg nem. A férfiak ösztönösen félnek az “erős” nőktől (azért használok idézőjelet, mert erős alatt még mindig nem a mesterségesen emancipált, hanem a szimplán “erős természetű” nőket értem), teljes joggal, hiszen az erős nő veszélyezteti a pozíciójukat abban a láthatatlan, spontán kialakuló és valós hatalmi rendszerekhez csak részben kötődő társadalmi hálózatban, amit majom korunk óta fenntartunk, mert mást nem tehetünk. Ezt a félelmet a többség az életben nem fogja bevallani, az ilyesmi ugyanis szintén veszélyezteti a pozíciókat (: Az “erős” nő nem tehet mást, mint hogy 1. keres egy férfit, aki van olyan intelligens, hogy képes felülemelkedni a belső majmon (ahol a “belső majom” megint csak nem sértésnek van szánva!!! Nem szabad megfeledkeznünk róla, honnan jövünk, a belső majom valamennyiünkben ott él) ugyanakkor elfogadni, hogy ez az intelligens férfi is hajlamos lesz “első blikk szinten” ösztönösen vonzóbbnak találni a “gyengébb” nőket és 2. megtalálni azt a mentális egészségre nem káros mértéket, amelyben “visszavesz” magából, hogy prezentálhatóbb legyen (: (: (: Nagyon kell viszont vigyázni arra, hogy ez az alkalmazkodás TÉNYLEG ne menjen az ember agyára, mert egész életünkben egy számunkra vadidegen szerepet játszani rosszabb, mint az időszakos egyedüllét.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Amit írsz, abszolút igaz. Igen, van, akinek nem sikerül szerencsésre ez-az, az adottságai körül. Ők – és amúgy szerintem mindenki más is – pontosan ezt a kétutat választhatja, amit leírtál.
   Köszönöm a soraidat.
   Boldog napokat
   Gyula

 4. Nera
  | Válasz

  Kedves Gyula! Teljesen igazad van….DE Justitia nevű hozzászólónak ugyanúgy.
  Kérdés: melyik fontosabb? A nemiség megélése, vagy önmagunk megélése?
  Priori kategóriában emberek vagyunk, s csak szekunder körben férfiak, vagy nők.
  Kedves, Justitia! Neked azt kell eldöntened, hogy melyik ösvényre lépsz, mert a kettő együtt nem megy. Én nyugodt szívvel áldozom fel a nőiségemet (ha van egyáltalán?!) azért cserébe, hogy “férfiasan” éljek, mert tudom magamról, hogy nem tudok lemondani a harcról. Ezzel csak az a probléma, hogy hiába viselkedek férfiként, egy férfi soha nem fog egyenjogú partnerként tekinteni rám a munkában, a hétköznapokban, ha a csillagokat is próbálom meg lehozni az égről pusztán a csomagolásom miatt… S hogy kiegyengesse a vélt csorbát az önbecsülésén, ezért az egyetlen megmaradt eszközhöz nyúl, ami a fizikai erőfölényében tetőzik. Mert ugye evolúciós törvény, hogy az erősebb akarata érvényesül.
  De én ezerszer inkább vállalom ezt az utat, minthogy dorombolásra idomítsanak.

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Nera!
   Amit írsz az egy eléggé újkori filozófia és lássuk be, tömegesen viszi a nőket a boldogtalanságba a gyender elmélet.
   Rengetegen – köztük én is – azt látják, hogy nem, nem igaz az, hogy prior – emberek vagyunk és másodsorban férfiak és nők.
   A genetikai kutatások – amelyeket irtanak a genderfenministák – egyértelműen bizonyítják, hogy bár emberek vagyunk, ezt elsősorban NŐKÉNT és FÉRFIKÉNT éljük meg, mivel más az idegrendszerünk, más a hormonháztartásunk, demég a betegségeink is…

   Szóval… Beáldozhatod a nőiességed, de senki nem köszöni meg, ha boldogtalan leszel. Másrászről éppen ez az elmélet az, ami tönkreteszi az egészséges nőiesség képet, ami azzal kezd egyenlő lenni, hogy egy nő egy doromboló, buta, élhetetlen, kiszolgáltatott, festettkörmű picsa… Nézd meg, ahogyan utalásként a te soraidban is megjelenik ez az elhatárolódás – pedig a NŐ NEM EZ. De ahogy gondolod… Mondj le róla.

   Igen, egy férfi mindig gyenge harcosnak fog nézni, ha harcos leszel. Miért? Mert önként jelentkeztél erre a pozícióra. Társ nem lehet belőled, mert nem jó egy másik férfivel, akkor meg miért óvjon a harctól?

   Szorítok neked!
   Jó harcolást…!

 5. Linda
  | Válasz

  Kedves mindenki!
  Ha ezek a dolgok ilyen egyszerűen müködnének!
  Egy barátnőm hívta fel a figyelmemet Dora Gyula videóira és el kell ismernem, nagyon szeretem őket.Fárasztó nap után úgy meg tudnak nevettetni ahogy kevés más dolog.
  Nem értek 100% egyet de nem is kell!Csak a felszínt karcolgatja itt mindenki és végül senki nem meri kimondani azt ami valójában a gond.Nem tiszteljük egymást!Semilyen szinten!Nem a másságot, nem a tényt hogy egy retkes parasztnak is lehetnek esetleg érzelmei és főleg nem a szabad akaratot!Meglátjuk a másik felet, beszól a kémia és már csak arra figyelünk hogy mit is szeretnénk tőle, esetleg hogyan tudnánk belemanipulálni a szerintünk megfelelő szerepbe!És általában bejön!Ebből lesz sok rettentően elrontott, kapcsolatnak csúfolt ”valami”.Elméletileg én az erős nő kategóriába esek!Nem a férfiak tettek ilyenné hanem a körülmények!
  Kedves hölgyek: félszből erősködni randizás közben, azzal a címszóval hogy ha ez a szegény pasi az igazi, átlát a szitán és majd pont erre fog bukni…..izé…..szembemegy minden logikával!Alapötlet az volna, hogy végre csinos ruciban, a tűsarkú kedvéért, kezükbe nyomjuk a sluszkulcsot és mi az anyósülésről élvezhessük a kilátást!Ha már van aki vezet helyettünk akkor végre nyugodtan rácsodálkozhatunk a világra meg a dögös arcélére(vagy egyebére)Nem?
  Kedves Gyula: Milyen sürün találkozik férfival?Mert én ritkán!Találkozok sok hímnemű egyedel akit otthon vár anyu meg a gyerek, ő nyomul, én nemet mondok és persze ettől leszek mindenféle csak nő nem!Vagy ott a másik véglet, elvált vagy sosem volt nős, per pillanat csak valami kellemeset-lazát keres de nekem van egy életem ami elég aktív, nem fér bele napi 20 sms!Meséljem el miket vágnak a fejemhez?Jól szórakozna!
  Kislányok meg kisfiuk vagyunk papás-mamást játszva!Kár, hogy ennek a levét a valójában gyermekek isszák meg, miközben mi lelkesen köpködünk egymásra!
  Amint felneveljük magunkat, megtanuljuk egymást tisztelni s ezzel együtt az életet, ez a nagy huzavona nő és férfi között rögtön el fog tűnni!
  Szép estét!

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Linda!
   Sok dolog van, amit jól látsz. Én egy dolgot látok másként…
   Nem fogjuk sohasem megtanulni a másikat tisztelni, mert a tisztelet nem járandóság…
   A tiszteletet ki kell érdemelni. Először magunkba kell fektetni, hogy ha valaki ránk néz érezze ezt a valamit és ha ez megvan, akkor jön a többi is szépen… Legalábbis ezt látom azokon a hölgyeken, akik beleálltak.
   Férfiből rengeteget ismerek, mert 30 évig csak férfiakat vezettem, de értem a kérdésed… Hímneműből még többet, de…
   De akinek a piramis záróköve kell, annak sokat kell mászni… Akinek jó a törmelék, az az alapból vihet magának szuvenírt… 🙂

   Köszönöm a soraidat
   Legyen szép a napod
   Gyula

 6. Babi
  | Válasz

  Kedves Gyula! Sajnos csak néhány napja fedeztem fel a videókat amiket készítettél ! Volt amin hangosan nevettem és volt amin bőgtem a felismeréstől mennyire rosszul éltem meg a “kapcsolataimat “.De visszagondolva ezekre és jól átrágva a saját magam és “másik ” hibáit el kell ismernem és ezt vedd jó értelemben minden szavad beigazolódott. Máris ott tartok hogy a hozzám eddig eljutott információk alapján sokkal de sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Az eddigiek alapján az én döntésem az és ezt a többi csajnak üzenem!Mi történhet lányok én változtatok kipróbálom milyen ha tudatosan szemlélem a körülöttem levőket. Nincs mit veszíteni ha nem sikerül még mindig lehet “habzó szájjal üvöltve hibáztatni mindenkit mert “szar”az élet. Köszönöm neked ,hogy visszatért belém az élni akarás úgy fogom fel az általad leírtakat mint egy vizsga tananyagot aztán majd kiderül hogy sikerül a beszámoló!Babi 1.a osztályos tanuló!

 7. Jákli Krisztina
  | Válasz

  Kedves Gyula!
  Ugyan nem az előzőekhez szeretnék itt hozzászólni, (meg látom azt is, hogy ezek tavalyi írások) hanem csak úgy. Én két napja akadtam rá a videóidra, a YouTubeon,vmi jó zenekeresés közben😊. Nagyon örülök, hogy rájuk találtam😍, és már az első videó megnézésénél, azonnal átjött nekem. Itt van ez a pasi, aki öszintén és szeretettel, hajlandó elmondani, segíteni nőknek, abban hogy jobban megértsék a férfi nemet🤗😊. Imádtam ezeket a videókat, és órákon keresztül néztem őket, mert szerintem nagyon hasznosak(ez most nem nyalizás, hanem az igazság)Nekem mindenesetre segítettek sok dolgot megérteni, átértékelni! Aztán tegnap csatlakoztam is az oldalatokhoz. Örülök is, hogy ezt megtettem, mert itt mégtöbb hasznos tanácsot, írást találtam. Sajnálatos módon, egyéb okokból kifolyólag, ezekre a tréningekre nem tudok eljutni😐de azt tudom, hogy az írásaidat fogom követni, olvasni😊, mert segíteni fog nekem, abban, ami a te, a ti munkátok lényege. További jó munkát és szép napot! 😊Ölelés nektek🤗
  Krisztina

 8. Sólyomember
  | Válasz

  Kedves Gyula,
  Ismét egy fenomenális írás, gratula! (Próbálom megállni, hogy hozzászóljak, de nem bírom ki, bocsi.)
  A 3-as ponthoz annyit fűznék hozzá, hogy az okos nőket szeretik, nem azt, aki annak tartja magát! Nagy a különbség. Aki nem a te útmutatásod szerint igyekszik nővé válni, hanem a média- és szenzációhajhász irányzattal próbál azonosulni, azt én nem nevezem okos nőnek. Véleményem szerint az az okos nő, aki elgondolkodik, hogy ha a huszadik, ötvenedik, századik kapcsolata sem működik, akkor lehet, hogy ő csinál valamit rosszul. Majd a te írásaid és workshopod alapján elkezd igazi nővé válni. Ugyanis a több ezer éves genetikai kód működik (ahogy te is írtad), azt nem lehet kitörölni. Te nagyon érthetően és teljes mértékben leírod, hogy mitől, hogyan lesz igazi nő egy nő.
  A 7-es pontnál pedig hogy lehet őszinte valaki, ha a hátteret, a mozgató rugókat nem tudja, illetve sem saját magát nem ismeri, sem a probléma igazi forrását. Ahhoz fejlődni és tanulni kell, ami nehéz, és fáradtságos, ezért sokan inkább a felszínen maradnak.
  Köszi,
  Sólyomember

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.