Általános tudnivalók és feltételek a segítő beszélgetéssel kapcsolatban.

Köszönjük, hogy megtiszteltél bizalmaddal és a mi segítségünkkel szeretnéd megoldani gondjaidat és választ kapni a téged nyomasztó kérdéseidre. Azért, hogy ez minél jobban sikerülhessen, szeretnénk pár dolgot pontosítani veled, nehogy valami félreértés vagy kellemetlenség megzavarja a közös munkánkat. Kérünk, olvasd el figyelmesen, és ha bármilyen kérdésed van, írj bátran, hogy megbeszélhessük.

A módszer és a kizáró tényezők

Az első és legfontosabb dolog, amit szeretnénk tisztázni, hogy a „Hozd el a köved” módszer egy olyan segítő technika, ahol alapvetően mentálisan és szellemileg egészséges emberek élethelyzeteinek megoldása a cél. A módszer az „önválasztó, nem rábeszélő” módszerek egyike, így nem válaszokat ad, hanem abban segíti a jelentkezőket, hogy önállóan haladjanak a saját megoldásaik felé. A segítő ebben a munkában aktívan alkalmazza azokat a technikákat, amelyek segítik más megvilágításba helyezni a szituációt és ezáltal egy új nézőpontot kialakítva támogatja az önálló döntési folyamatot. Tehát összefoglalva a módszer egészséges személyek számára segíti az élethelyzeteik megoldását egy indirekt tanácsadás által.

A módszer nem ígér biztos eredményt – mint a világon semmi sem. Mi mindent elkövetünk annak érdekében, hogy mindenkinél sikeres legyen a problémamegoldás, de elképzelhető, hogy ez nem lehetséges. Van, hogy nem a mi kompetenciánk a probléma megoldása, vagy más módszer esetleg hatékonyabb. Ilyenkor javaslatot teszünk és ajánlunk más kollégákat és módszereket. Ha nem jutunk eredményre, akkor ezért értelemszerűen díjat sem kérünk.

Fontos kijelentenünk, hogy a módszer nem alkalmazható személyiségzavarok, vagy kóros szellemi és mentális állapotok kezelésére vagy azok meglétekor. A módszer ilyen körülmények közötti vagy ilyen személyeken történő alkalmazását csak a kezelőorvosukkal, pszichológusukkal történő előzetes egyeztetésünk után, azok írásos beleegyezésével vállaljuk. A résztvevő jelentkezésével tudomásul veszi a fenti tényeket és követelményeket valamint kijelenti, hogy nála semmiféle kóros személyiségzavar nem áll fenn. Az kóros elmeállapot elhallgatásából adódó következményekért a Hozd el a köved módszer és annak konzulensei semmilyen felelősséget nem vállalhatnak, hiszen ennek fennállásáról nincs lehetőségük tudomást szerezni és így nem is vállalnak.

Abban az esetben, ha a konzulens úgy ítéli meg, hogy valamilyen személyiségzavar áll fenn jogában áll a beszélgetést befejezni és egyoldalúan elállni a segítő beszélgetéstől. A jelentkező jelentkezésével tudomásul veszi, hogy konzulens bármilyen indoklás nélkül elállhat a beszélgetéstől akár annak megkezdése előtt, akár a beszélgetés közben, ha bármiért úgy ítéli meg, hogy a vele beszélgető személy olyan magatartást tanúsít, amely bizonytalanná teszi a folyamat pozitív eredményét.

Fontosabb információk

  • A segítő beszélgetés óradíja napközben 10000 Ft/óra. A díjat minden megkezdett negyedóra alapján számítjuk ki. Az időt a megbeszélt időtőponttól számítjuk függetlenül attól, hogy odaértél-e a vagy késel.
  • A beszélgetésünk addig tart, míg mindketten nem érezzük azt, hogy megtaláltuk a köved megoldásának megfelelő módját.
  • Abban az esetben, ha úgy érzed nem jutottunk el sehová, a beszélgetés ingyenes volt.
  • A találkozó helye általában a Római-parton a Cziniel cukrászda előtt. Ez a 3. kerület, Nánási út 55 alatt található. Ha releváns az ok, amiért máshol szeretnél beszélgetni, kérjük, írj erről is a jelentkezésedkor és telefonon egyeztetünk. Ha lehetőségünk és időbeosztásunk engedi, megoldjuk. 
  • A találkozó kezdete az általad választott időpont. Kérjük légy pontos. Ennek komolyan vételével is segíted a kérdésed fókuszba helyezését. Ha késnél, kérlek, küldj SMS mihamarabb, hogy mi is alkalmazkodhassunk a helyzethez. Azért írj SMS-t és ne hívj, mert lehet, hogy épp valaki más kövével foglalkozunk és nem tudjuk felvenni, de a megfelelő pillanatban mégis elolvashatjuk. Így esetleg egy elhúzódó beszélgetést tovább folytathatunk azzal, akinek nagyobb a köve az átlagosnál és ez segítség mindenkinek.
  • Ha esős az idő, a találkozó előtti egy órás szünetünkben meg tudunk beszélni olyan helyet, ami neked is megfelel, de esőben is nagyon kényelmes és izgalmas lehet a beszélgetés. Én hoznék esernyőt…
  • Mindenkivel előfordulhat olyan, hogy valami felborítja a programját és le kell mondania a találkozónkat. Kérünk, ha ez kiderült mihamarabb tudasd velünk, mert mi készülünk rád, várunk téged és rád szántuk az időnket. Kérünk, tényleg csak akkor mondd le a találkozót, ha ez komoly ok miatt történik, hiszen ez kizárólag a te foglalt időd lesz, és így mások elől foglaltad a lehetőséget. Ha időben értesítesz bennünket, talán valaki kihasználhatja a felszabaduló helyet.
  • Ha a találkozónk napján mondod le a konzultációt (vagy főleg órákkal előtte) kérjük, hogy egy órányi konzultációs díjat utalj majd át ugyanis mi vártunk rád, egyébként foglaltad valaki helyét és sokszor 2-3 hetes sorban állás várakozik arra helyedre… Ennek hiányában sajnos nem tudunk új időpontot biztosítani számodra. 
  • Azokat, akik nem jelennek meg a beszélgetésen és nem is értesítenek bennünket távolmaradásukról – hacsak nem valamilyen komoly fizikai okból történt az eset – sajnos a későbbiekben mi sem tudjuk komolyan venni és nem is vállaljuk.

Ha még mindig el szeretnéd hozni a köved, akkor kérünk, hogy szánj egy kis időt magadra és fogalmazd meg mi is az, ami a te köved. Próbáld kicsit összeszedni mi az, amit erről el lehetne mondani. Ez azért fontos, mert minél jobban meg tudod fogalmazni a történeted, annál több időt tudunk tölteni a megoldás keresésével. Ha ez a kis összefoglalás készen áll azt kérjük, hogy keress egy követ. Egy olyat, amit el tudsz hozni. Ami esetleg még hasonló érzéseket is vált ki benned, mint a megoldandó helyzeted. Ha úgy jön össze, persze az utolsó pillanatban is felkaphatsz egyet az úton. Az is jó lesz.

 

 

És most, hogy elérkeztünk levelünk végére, vár rád a jelentkezés, a saját gondolataid, és a köved megkeresése…

VISSZA A JELENTKEZÉS OLDALRA

Sok sikert és bátorságot önmagadhoz!

Üdvözlettel:

Gyula

Itt találkozunk 🙂

[wpgmza id=”1″]