Az elhidegülés visszafordítása

Az elhidegülés visszafordítása

Hasonló írások erről: Párkapcsolat | 5

Az elhidegülés visszafordítása lehetséges…?

Az Elhidegülés okai és a csendes halál című cikkünkben az elhidegüléssel foglalkoztunk, melyben megvizsgáltuk az egyéni konzultációk alatt felgyülemlett statisztikákat. Saját kutatásaink alapján szinte biztos, hogy háromból két családban be fog következni az elhidegülés. Az elhidegülés visszafordítása lehetséges, ha időben lépünk. De miért nem lépnek az emberek az elhidegülés visszafordítása felé? Machiavelli, a reneszánsz híres gondolkodója írta valaha:


„…könnyű a gyógyítás a baj elején, noha nehéz a felismerés, míg az idő múltával, ha nem ismerik fel és nem gyógyítják, könnyű lesz a bajt megállapítani, de sokkalta nehezebb az egészséget helyreállítani.”


… és milyen igaz ez az elhidegülésre. Az elhidegülést könnyű lenne visszafordítani a baj elején, de nehéz felismerni. Ha már felismertük, hatalmas munka árán lehet csak gyógyítani, bár erre is van út.

 

Az elhidegülés visszafordítása a felismeréssel kezdődik.

A legfontosabb jelek, melyeket észrevéve még tehetünk valamit:

 1. Lassan egyre kevesebbet beszélgetünk.
 2. Egyre kevesebb az érzelmek nonverbális kifejezése.
 3. Egyre kevesebb időnk van egymásra.
 4. Egyszer csak azt érzed, hogy már nem akarsz jó fej lenni, nem akarsz cuki lenni, nem akarsz kedves lenni, nem akarsz már tenni ezért a kapcsolatért. Fáradt vagy, odacsapod a mosogatórongyot, eltörik a mécses, elkezdesz haragudni…

Általában ez a határ az, ahonnan még lehet valamit kezdeni. Azokban az esetekben, amikor eljöttek egyéni konzultációkra, azt láttuk, hogy ez az állapot hosszú évek alatt épül fel és még hosszú-hosszú évekig fennállhat, mielőtt a végső felismerés összedönt minden reményt. Akik a felsorolt jelek valamelyikét tapasztalták és időben szembenéztek a bajjal, majdnem 80%-ban sikerekről számoltak be a követés időszaka alatt. A maradék 20%-nál két különböző irányba haladtak a dolgok.


női kommunikáció


Az egyik csoport továbbra is futott fűhöz, fához, látóhoz, kártyajóshoz, reinkarnációs utazásra, hogy megértse miért lett ilyen a párja, de lényegében nem változtatott semmin. Meglettek az okok, melyek felmentették őket az alól, hogy tenni kellene valamit, hiszen a „karma, az előző életek adósságai, a harmadik ikerláng és az angyalok tanításai” mind megmutatták, hogy “Ezzel nem lehet mit tenni”. Ennek így kellett történni. //még jó, hogy a 80% nem okokat, hanem megoldásokat keresett és meg is oldotta…//

A másik csoport azzal a szomorú ténnyel kellett, hogy szembesüljön, hogy elkésett. Tényleg megtett mindent, tényleg beletette a lelkét, de már akkora volt a szakadék, hogy az elhidegülés visszafordítása nem volt lehetséges. A tapasztalat az volt, hogy ők nem is vették észre, hogy messze túljutottak azokon a pontokon, amiket írtam. Talán annyiból szerencsés ez a fájdalmas felismerés, hogy nem ültek még 5-10 évet abban a helyzetben, ami megöli a lelket. Velük továbbléptünk és most mindenki egy új, boldog kapcsolat felé hajózik, nem úgy, mint az előző csoport. Nekik még hosszú lesz a szenvedés.

Az elhidegülés visszafordítása a mindennapokban

Hidd el, nem kell nagy varázslat. Nem kell megszaggatnod a ruhádat, nem kell lábtörlővé tenned magad és nem kell erőn felül olyanokat tenned, amelyeket nem akarsz. Az elhidegülés visszafordítása – ha tudatosan fogsz neki – egyben a te újjászületésed is lehet. Ismét csak nőként kell élned az életed. Talán két pontban össze tudnám foglalni a lényeget:

 1. Térj vissza ahhoz a fiatal, szerelmes lányhoz, aki ott él még a szíved vagy emlékeid mélyén. Légy nyitott, szabad, kezdj el örülni a napfénynek, az életnek. Gyere ki az uborkás üvegből és légy megint hamvas barack. Ez hidd el menni fog, mert ösztönösen benned van, örömet okoz és egyben nélkülözhetetlen része az elhidegülés visszafordításának.
 2. A másik egy tudatos munka. Azt már ismered, hogyha izzik a vágy egy férfiben, akkor minden működik. Azt viszont most kell megtanulni, hogy ez a vágy két „részből” áll. Azok akik már voltak a Hogyan szelídítsünk férfit, vagy a Női kommunikáció tanfolyamainkon, a saját szemükkel tapasztalták, hogy ahogy elmúlik az a 0,7 másodperc, a férfi valami másra figyel, mást keres, mást szeretne a nőtől. Ez a tudatos megértést igénylő tudás az, ami igazán segít az elhidegülés visszafordításában.

Az elhidegülés visszafordításának hibái

 1. A türelmetlenség. Sokakat kísértünk végig ezen a folyamaton. Majdnem mindenki beleesett abba a hibába, hogy két hét után látni akarta a teljes megújulást. Nyugi… Nem fogod. Amit évek alatt fagyasztottak le, azt nem szabad kohóba tenni. Ahogy a kihűlés szélén álló emberi testet sem lehet azonnal forró vízbe tenni, majd azt várni tőle, hogy szaladjon, úgy a gyors felmelegítés az elhidegülés visszafordítása esetén sem járható út. Csak lassan… Óvatosan… Érzéssel… Ne csinálj nagy hűhót, mert fordított hatást érsz el.
 2. A nagy hűhó. Sokan azonnal hatalmas látvánnyal kezdenek bele a dologba. Azonnal tudatni akarják a párjukkal, hogy ők aztán most mindent megtesznek, mert ők annyira nagyon akarják a változást, hogy nagyon. Hopp… Apu meg menekül. Légy könnyed. Kicsinyként lépj és titokban. Észrevétlenül, mintha csak éppen így hozta volna a kedved. NE ERŐBŐL! Ha erőből nyomod azt fogják hinni, hogy pánikolsz és kapaszkodsz. Ez mindig azt üzeni, nem rólam szól a változás, hanem rólad – azaz te csak görcsösen magad miatt aggódsz. Nyugi… Lazán… Csajosan… Cukin… OK?
 3. A visszaigazolás kikövetelése. A harmadik biztos bukta, amikor már „Két hónapja beletettem mindent és tudnom kellett, hogy mi van!” A legtöbben elvétik az egyensúlyt. Erőből nyomják, pánikolnak is, hogy mi lesz és nagyon akarják az eredményt. A férfi lassan változik, hiszen mások a reakciók, de nem tudatosul benne, hogy éppen őt is faragják. Persze, hogy benne van a sok hideg év lecsapódott összegzése. Ha két hónap után a torkának nyomod a kést, hogy „NA! Mondd, hogy most hogy állunk!”, ne csodálkozz rajta, ha azt mondja, ami 2-3 éve megfogalmazódott benne. Csak hagyd, hogy a nőiességed és a női kommunikáció tegye a dolgát. Élvezd, hogy te „vagy a nyak” és ő nem is veszi észre, csak egyre jobb a dolog.

női kommunikáció


Apró ötletek az elhidegülés visszafordítására

Rengeteg dolgot lehet tenni és amit itt írok, az nem a „titkok könyve” – szóval ne azt olvasd ki belőle, hogy ez a tuti recept, vagy azt, hogy „csak ennyit tudsz pasikám…” Ez legyen inkább egy térkép, melyet a te női finomságoddal és megérzéseddel sokkal jobban végig tudsz járni. Amiket itt leírok, azok a „konkrétan legtöbbször bejött tanácsok” melyeket adtam és működésükről visszajelzést kaptam. Ehhez minden esetben az első, mondhatni nulladik tanács az volt, hogy:

Integráld magadban a férfit, a látásmódját, a képeit, a vágyait. Ha ez megvan, akkor a lenti ötletek ezerszeresét fogod jól és élvezettel végig játszani. Ha ezt nem érted, akkor ezekből is görcs lesz. Erről szól a Hogyan szelídítsünk férfit és a Női kommunikáció képzésünk, ami eddig gyökeresen megváltoztatta mindenkinek a látásmódját méghozzá úgy, hogy még élvezte is a nőiességét!

Tíz bevált tanács és elhidegülés visszafordítása

 1. Naponta sok százszor emlékeztesd magad valamivel arra, hogy megcsinálod. Mi erre használjuk a kő technikáját. Semmi woodoo, vagy varázslat. Egyszerű elmegyakorlat.
 2. Kezdd el élvezni, hogy nő vagy. Igen! Vegyél új krémeket, menj és csináltass új frizurát, menj el körmöshöz és találjatok ki valamit, picit csajosabban sminkelj néha, vegyél olyan rucit, amiben randira is elmennél. Mindezt persze magad miatt és ne miatta.
 3. Törődj magaddal. Kezd el jól érezni magad. Menj el masszázsra, simizd magad a kádban, vagy menj el konditerembe, sétálni. Mindegy. Élvezd azt, hogy van egy tested is. Ha te nem szereted, akkor más sem fogja…
 4. Figyelj arra, amikor megjön. A férfinek a hazaérkezés pillanata fontos. Égjen le az a rántás inkább, de öleld meg.
 5. Csinálj kis rituálékat. Amikor elé teszed a tányért, nézz a szemébe és úgy mondd „jó étvágyat”.
 6. Ne kérdezgesd, hogy „mi volt ma, mi volt ma, mi volt ma”. Inkább kezd el te mesélni. Ezzel mutatod, hogy jókedvű és nyitott vagy. Elkezdi élvezni és ő is mesél majd. Akkor már kérdezhetsz, mert elhiszi, hogy őszinte a kérdés.
 7. Sok hibás dolga lesz még. Ne emlegesd őket. Határozd el, hogy megdicséred azt, ami jó benne. Hidd el, ettől megtáltosodik.
 8. Csinálj kis meglepetéseket. Ne nagyokat. Kis cukikat. Olyan játékos vicceseket, amelyeknek könnyed hatása van. Ne legyen nyolcfogásos kaja csütörtök este vacsira. Azt úgysem hiszem el. Az görcs. Tegyél a zsebébe reggel egy cetlit valami cuki szöveggel, vagy rajzolj valamit a szalvétára reggel. Csak annyi kell, hogy érezze, eszébe jutottál.
 9. Találj ki programot – gyerek nélkül. Ne várd el, hogy ő kezdje. Meglepetés vacsi valahol, valamilyen ürüggyel. Pl. Ma volt az első kedves mondat, amit 7 éve mondtál, mikor udvaroltál. Akkor szerettem beléd. Hidd el! Fogalma nem lesz a dátumról, szóval nyugodtan ki is találhatsz valamit. Ma kaptam az első virágot tőled, ma fogtad meg először a kezem. Lövése nem lesz – kb 2 hét múlva sem emlékszik – szóval csak bátran, lazán, könnyedén.
 10. Figyelj a szexre. Észrevétlenül szokott a szeretkezésből páros önkielégítés lenni… Ne légy lepedőakrobata. Az gáz… Érző és érzéki légy. Mutasd, hogy élvezed az érintését.

Az elhidegülés visszafordítható, de jobb megelőzni

Ha egyetlen tanácsot adhatnék a lányaimnak, akkor azt javasolnám, hogy előzd meg. Persze ezt ők sem fogják megfogadni, mert minden nő azt hiszi, hogy ő tudja, mi a nőiesség, hiszen ő NŐ. Pedig… Ha mindenki jól csinálná, akkor nem menne szét háromból két kapcsolat… De hát ez van. Ha te mégis szeretnél benne lenni abban az egyben a háromból, akkor szerintem a legfontosabb, hogy láss egy férfi szemével. Ha ez a látás megvan, akkor minden rendben lesz. Ez az a szem, amit oda tudok neked adni a Hogyan szelídítsünk férfit és a Női kommunikáció hétvégéin, vagy estéin, hogy soha ne kelljen az elhidegülés visszafordításán dolgoznod…

Minden sorát szeretettel írva:

Dora Gyula

 

Megtisztelsz, ha tetszett, és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne…

Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot.

Legyen szép a napod!

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 

5 Responses

 1. Évi
  | Válasz

  Több írást elolvastam, mindegyik roppant érdekes. Új szemszögből kezdem nézni a múltat – és a kapcsolatom jövőjét. Igyekszem a tippeket megfogadni. Bár nem vagyok jó pap, de holtig tanulok… Köszönettel: R.Éva

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Kedves Évi!

   Köszönöm a soraidat. Remélem tényleg segítenek az írásaim!

   Ölelés és sok sikert!

   Gyula

 2. Liv
  | Válasz

  Kedves Gyula,
  mit tanácsolna arra az esetre, ha az elhidegülés felismerése megtörtént ugyan, de az összes leírt hibába beleestem – mint a türelmetlenség, nagy hűhó, visszaigazolás? Vannak gyerekeink, egyelőre idokeressel a férjem elköltözött. Lehet-e visszaút? Köszönettel: Lívia

  • Dora Gyula
   | Válasz

   Szia Kedves Liv!

   Együtt érzek veled… Ha belépsz a zárt csoportba, ott láthatsz élő visszaigazolásokat, amelyeket olyan hölgyek írtak, akik olyan helyzetben voltak mint te és azokkal a módszerekkel amiket tanultak, sikerült visszaállítani az egyensúlyt.

   Az első nagyon fontos lenne, hogy értsd meg, hogyan gondolkodik, lát és érez egy férfi, mert ez alapján dönt. Ha ezt nem érted, ugyan itt kötsz majd ki újra és újra, mert nem fogod érteni, hogy mit miért kell csinálni és csak dühös leszel megint. Ekkor jön a balhé, apu el és jön a könyörgés…
   Erre a cikkek és a videók valamennyire jók, de én a helyedben eljönnék a Hogyan szelídítsünk férfit 2 napjára.

   A másik dolog amit tennék, az az, hogy azonnal befejezném azokat a technikákat, amiket felismertél, hogy rossz. Ez tudatosság kérdése, de tanfolyamon ehhez is kapsz segítséget.

   Kérlek ne haragudj meg rám, hogy nem írom le konkrétan a választ. Ez nem azért van, mert azt akarom, hogy gyere el tanfolyamra, hanem azért, mert ezen az oldalon sok helyen le van írva. Csak ezt írnám ismét – de ennyi gépelésre sajnos nincs időm.

   Nézz körbe a cikkeknél, és érteni fogod. Ha gyakorlati segítség is kell, akkor pedig menj fel a PROGRAMNAPTÁR menüponthoz és nézz egy alkalmas időpontot.

   FONTOS! Kb. KÉT HÓNAPRA ELŐRE TELNEK A HELYEK… Mihamarabb elszánod magad, annál közelebb a megoldás.

   Ölelés
   … és szorítok neked!

   Gyula

 3. Liv
  | Válasz

  Kedves Gyula, köszönöm a gyors választ! Igen, jó lenne belelátni a fejébe… A nem működő technikákkal sajnos tele van a padlás. Ideje takarítani…Még erre megköszönném ha válaszolnál, főleg hogy két hónapra van a tanfolyam és nem jutok vele dűlőre: ha már elment, de a gyerekek miatt sűrűn kell találkoznunk, mi a célravezető út? Legyek vele simán kedves? A gyerekekkel való közös programok mindig jól sikerültek. Meghívhatom valamelyikre, hogy visszatérjen olykor az összetartozás érzése, vagy hagyjam inkább most egyedül? Nagyon köszönöm előre is! L

Fontos nekünk a véleményed, írd meg bátran!