8 nőtípus, akiktől a férfiak félnek

8 nőtípus, akiktől a férfiak félnek

Hasonló írások erről: A férfi gondolkodás | 2

Avagy a férfiak félnek a… – és egyéb női önbecsapások

„A férfiak félnek” – hallom a nőktől az egyéni konzultációkon és a Hogyan szelídítsünk férfit workshop minden napján. A férfiak félnek az elköteleződéstől. A férfiak félnek az érzelmeiktől. A férfiak félnek az okos nőktől. A férfiak félnek az erős nőktől. A férfiak félnek az őszinte nőktől. A férfiak félnek a mélyérzésű nőktől… Huuuh… Na mi van még? Ja, a férfiak félnek mindentől, ami a nőkkel kapcsolatos, ezért menekülnek és ezért nincsenek normális kapcsolatok… Ok. Ezt a cikket nagyon nagy szeretettel írtam azoknak, akik nem az okokat keresik a párkapcsolati kudarcokra, hanem a megoldásokat. Ha szerinted mégis a fenti okok miatt nincs rendes férfi melletted, akkor neked igazad van, küldök róla pecsétes igazolást is és ki is teheted a falra. Ha megoldást keresel, akkor gyere, had mutassak valamit férfi szemmel és nagy szeretettel.

A férfiak félnek…

Sok-sok cikk kezdődik így a google oldalainak vezető helyein. “A férfiak félnek a ……-től” Mindegyiket olyan nő írta, akinek nem sikerült… Ilyenkor mi a legegyszerűbb? A pasikon elverni a port. Igen tudom… Sok dologban vagyunk mi sárosak. Nekem mondod…! Láthatod, sok ilyen cikk is van az oldalon – de ez most nem az. Ismerem a fajtámat és nem is mentegetem magunkat, mert ha a tizedét hallottad volna annak, mint amit én abban a 25 évben, amíg férfiakat vezettem, tanítottam… Na hagyjuk. De ettől még hinned kell abban, hogy repülhetsz és szárnyalhatsz valakivel. Ehhez viszont mögé kell látnod a “férfiak félnek” tartalmú cikkek lényegének és igazi férfi szemmel kell látnod az okokat, hogy változtatni tudj a sorsodon, különben hamis önképed lesz, úgy meg nem megy.

A férfiak félnek? Nem!

Sajnos az a helyzet, hogy az a sok ezer férfi, akit megismertem – jómagamat is beleértve – egyáltalán nem tartozik a félős kategóriába. Amikor egy ilyen „a férfiak félnek” cikk vagy téma bekeveredett az est beszédtémái közé, kivétel nélkül minden férfi hempergett a nevetéstől. Hogy miért? „Mert a nagy férfi ego nem enged belenézni a tükörbe!” – kapjuk meg azonnal, de sajna nem. A “nagy férfi ego” néha tényleg sok nehézséget okoz, de a tanfolyamokon legtöbbször kiderül, hogy ez nem más, mint a “nagy női önvédelmi mondatok” egyike. Szóval a férfiak félnek mondattal az a baj, hogy:


A nők szeretnék, ha lenne egy jó indok, ami miatt

nem kell meglátni a valóságot…


De mi a valóság a „férfiak félnek” mesével

A valóság az, hogy ez mindig ugyan annak a történetnek a konklúziója. A férfi jött, körbenézett és lelépett. Tudod… Ahogy a nők, úgy a férfiak is lelépnek arról a helyről, ami valamiért nem jön be. Szóval… Lehet a férfiakat okolni a kudarcokért és belemenekülni azokba a mesékbe, hogy A férfiak félnek az elköteleződéstől. A férfiak félnek az érzelmeiktől. A férfiak félnek az okos nőktől. A férfiak félnek az erős nőktől. A férfiak félnek az őszinte nőktől. A férfiak félnek a mélyérzésű nőktől… – csakhogy, ez 


A férfiakat ez nem zavarja

Neked pedig nem hoz megoldást


Nem mondom, hogy nincs kivétel és nincs néhány aki tényleg fél, de elhanyagolható a számuk. Hidd el, a valós okok egészen mások általában.

Lássuk konkrétan azt, amitől a “férfiak félnek” a nők szerint és mi is a csupasz valóság…


1 – A férfiak félnek az elköteleződéstől

Nem, a férfiak nem félnek az elköteleződéstől. Nem mondom, hogy nem gondoljuk meg, hogy kivel élnénk le egy életet, de azt hiszem ezzel te is így vagy. Te belezúgtál, mert nem tudod hogyan gondolkodik egy férfi, és milyen jelekből mit lehet látni. Kivetítetted rá a mindent megoldó hős férfit, ő meg kicsit sokallta, hogy kapaszkodsz utána. Belenézett abba a helyzetbe, ami rá vár és azt mondta, megfulladok. Tünés. Hát igen. Az ilyen helyzetben a férfiak félnek az elköteleződéstől.

2 – A férfiak félnek az érzéseiktől

Nem. A férfiak nem félnek érzéseiktől. A férfiak szeretnek olyan helyzetben lenni, ahol érezhetnek. De sajnos itt lehet, hogy nem éreztek semmit. Ez nem a te hibád. Lehet, hogy csak egyszerűen nem hatottál rá érzelmileg. Veled is van így. Mégy a metrón és sok százezer pasi nem mozdít meg. Mivel nem mozdítottad meg, nem volt mit kommunikálni. Lehet, hogy csak kifogtál egy becsületes pasit, aki nem akart neked hazudni szerelmet és nem akart kihasználni, így „nem voltak érzelmei”. Igen. Ha onnan akarod nézni, akkor a férfiak félnek az érzéseiktől.

3 – A férfiak félnek az okos nőktől

Nem. A férfiak nem félnek az okos nőktől. Sőt. Szeretik az okos nőket és büszkék rájuk. Viszont a férfiak egyszerűen nem szeretik azokat a nőket, akik férfiként viselkednek. Sok-sok példát szoktunk megmutatni a Hogyan szelídítsünk férfit két napján arról, hogyan lát egy férfi, hogyan érez egy férfi. A helyzet az, hogy nem az a baj, hogy okos vagy. Az a baj, hogy a kommunikációd férfi lett, mert azt hiszed, hogy az igazadat csak férfi módon tudod képviselni. Ezt persze a legtöbb hölgy észre sem veszi és két nap, mire meglátja, mit is tett vele a társadalom és mire mennek rá a kapcsolatai. Szóval… A férfiak nem félnek az okos nőktől, csak nem szeretnek együtt élni férfiakkal. De ha akarod, akkor a férfiak félnek az okos nőktől.

4 – A férfiak félnek a sikeres nőktől

Nem. A férfiak nem félnek a sikeres nőktől. Sőt még erősebbek lesznek általuk a férfiak között. Viszont a legtöbb férfiben van egy program, ami emlékezteti arra, hogy mi a nő és mi a férfi. A legtöbb férfi szerint a nő egyik fontos tulajdonsága valamiféle lágyság és puhaság. Mivel a sikeres nők nagy százaléka kénytelen – pontosabban azt hiszi, hogy kénytelen – megharcolni a sikeriért, automatikusan otthon is azt gondolja, hogy úgy viszi sikerre a kapcsolatot, ha kiharcolja a legjobb megoldást. A baj az, hogy a párterápiákon mindig kijön a lényeg. A párkapcsolat nem a hatékonyságról szól, hanem arról, hogy nőnek és férfinak érezzük-e magunkat illetve a másikat. Ebben a helyzetben pedig egy férfi nem fél a sikeres nőjétől, hanem nem bírja elviselni otthon az állandó harcot – és lelép, mert a női lágyság sehol. Igen, mondhatod azt is, hogy a férfiak félnek a sikeres nőktől.


A férfiak félnek


5 – A férfiak félnek a mélyérzésű nőktől

Nem. A férfiak nem félnek a mélyérzésű nőktől. Sőt. Szeretik őket, mert jó velük. A kérdés az, hogy mit gondolunk arról, hogy mennyit ér és mit is jelent a mélyérzésű-ség. A tapasztalat az, hogy a mélyérzésű nő akkor születik, amikor szerelmes lesz. Ilyenkor szereti ezt a szót hallani, hogy ő mélyérzésű – mert tényleg ezt is éli, azaz ez így van. A baj akkor kezdődik, ha a férfi éppen nem szeret bele. Lehet ezer oka. Van, hogy egyszerűen nem te vagy a párja és kész. Te nyüstölöd a mély érzéseiddel, ő meg látja, hogy nagyon gyorsan le kell innen lépni, mert te nagyon oda vagy… Szóval nem a mély érzéseidtől fél, hanem attól, hogy még nagyobb fájdalmat okoz, ha később megy el. Szóval ő még ráadásul becsületes is, és ezek a férfiak egyáltalán nem félnek a mély érzésű nőktől.

6 – A férfiak félnek az erős nőktől

Nem. A férfiak nem félnek az erős nőktől. Az viszont fontos dolog, hogy vannak jegyek, melyek vonzalmat váltanak ki a férfiakból és vannak, amelyek ellenállást. Ezek a jegyek igenis tanulhatók. Sajnos mostanában az egész világ arra neveli a nőket, hogy harcoljanak. A harc pedig abszolút vágylohasztó egy férfinél. A legtöbb hiba a kommunikációban, azaz a Női kommunikáció hiányában található. A sztenderd eset az, hogy van egy nő nőies külsővel és férfias jegyekkel. A férfi részéből ugyebár köszönjük, nem kérünk, így marad a nőies test. Mi történik? Három dugás, és a férfiak máris félnek az erős nőktől. Sajnos családon belül is ugyan ez játszódik le, csak hosszabb idő alatt. Szóval a férfiak nem félnek az erős nőktől, hanem férfinek látják őket és a férfiak a nőket szeretik.

7 – A férfiak félnek az őszinte nőktől.

Nem. A férfiak nem félnek az őszinte nőktől. Sőt, mi szeretjük, ha valaki nem kavar sumákban. De ezekben az esetekben mindig az látszik, hogy a nők keverik az őszinteséget és a kertelés és tapintat nélkül egymás fejéhez vagdosást. Az ilyen esetekben mindig azt tapasztaltuk, hogy a nők azonnal, kendőzetlenül – szerintük csak őszintén – megmondták a tutit. Persze erre a párjuk ugyan ezt tette. Na ilyenkor már nem volt fontos az őszinteség, így balhé lett belőle, hiszen mindenki nem lehet őszinte, ha két vélemény nem egyezik. „Mivel én őszinte voltam, biztosan a másik nem az és az őszinteségnek győznie kell!” És meg is érkeztünk a harcoláshoz, amiből hiányzik a női kommunikáció férfit tanító és irányító, de érzelmi vezetése. Sokkal egyszerűbb ehelyett azt mondani, hogy a férfiak félnek az őszinte nőktől.


női kommunikáció


8 – Szóval a férfiak félnek mindentől…

… de leginkább nem akarnak folyamatosan harcolni, vagy olyan valakivel élni, aki valamiért nem tetszett meg neki. Ez a két leggyakoribb ok, amelyet naponta igyekszünk gyógyítani a hölgyekben a Hogyan szelídítsünk férfit két napján. De hogyan is lehet ezt? Leginkább úgy, hogy megértjük hogyan működik a társunk. Aki eddig megtanult látni és gondolkodni férfi szemmel a Hogyan szelídítsünk férfit workshop két napja alatt, az mind egyetért abban, hogyha szeretnél női módon vezetni egy férfit, akkor  


Meg kell érteni a férfi gondolkodást


Ha ez nem megy, az olyan, mint úgy autót vezetni, hogy nincs jogsink. Sokba kerül és még veszélyes is, de, hogy nem jutunk vele messzire, az biztos. 
 

Minden sorát szeretettel írva

Dora Gyula

  • Ha hasznodra volt, tán másoknak is az lehet. Kérlek oszd meg ezt az írást és te is ments meg vele egy női lelket.
  • Nekem is fontos lenne, hogy tudjam, tetszett-e a cikk. Ez ad erőt. Megtisztelsz, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.
  • Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, jelölj be nyugodtan, vagy használd azt a béna elnevezésű “Követem” gombot, így könnyebben rátalálsz ezekre az írásokra
  • Ha szeretnél csatlakozni a Titkos Tanácsok Nőknek zárt facebook csoporthoz, szeretettel várunk.

Legyen szép a napod!
 

Érdekelnek a legújabb tanácsok. Szeretném megkapni őket.

 

 
 

 

 

 

 

 
 

2 Responses

  1. Vigh Barbara
    | Válasz

    Jó végre egy olyan cikket olvasni férfiakról, amit tenyleg ferfi irt, es nem nő. Koszonom hasznos volt

Fontos nekünk a véleményed, írd meg bátran!